Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #10947    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumDamerDom kan visst...

Dom kan visst  (4 svar)   17 Maj 2014 - 20:05  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Cruijffs lärljunge
Har läst Per Lagerbäcks alla kommentarer och tips angående ÖDFFs matcher och prestationer. De har varit minst sagt negativa och ibland lite nedlåtande mot ÖDFFs spel. Och visst, det har funnits mer att önska, både i det defensiva och offensiva spelet. Jag tycker emellertid inte att ÖDFF har presterat så dåligt som Per vill få det till. Vad jag har hört så ville ÖDFFs tränare Peter "överleva" de fyra första omgångarna för att då ha etablerat ett grundspel. Ja, nu är fjärde omgången för detta omskrivna lag spelad - och hör och häpna, de vann mot serieledarna och tippade serievinnarna Tierp och har därmed endast två poäng upp.

Jag såg själv matchen, denna lilla seriefinal som den kallats, och den var minst sagt nervig. Både för oss på sidan och antagligen även för spelarna. ÖDFF öppnade bra första kvarten med två eller tre klara målchanser, dessa utan resultat. Under denna period hade inte Tierp en enda riktigt målchans, mycket tack vare ÖDFFs duktiga backlinje. Sedan blev spelet sämre med slarv från bägge lagen med korta anfall, för få spelare med upp i anfallen och dålig fantasi utan boll. Det var inget finlir att tala om alltså, men ändå en hyfsat jämn första halvlek där ÖDFF hade övertaget. Den slitna B-planen verkade inte göra saken lättare heller. I andra halvlek började ÖDFF starkt med ett väletablerat spel på Tierps planhalva, där ÖDFFs mittfält gjorde en mycket bra insats. Hemmalaget var flera gånger nära att spräcka Tierps nolla, men sista passet in i boxen hittade inte fram. ÖDFFs forward Taiwo jobbade dock mycket hårt på dessa mediokra passningar och gjorde hennes hittills bästa match i mina ögon. Hon verkar ha fått ett bättre slälvförtroende efter hennes tre mål i senaste matchen. ÖDFF gjorde till slut det avgörande målet efter ett inkast från inbytta Tess till Taiwo som täckte bollen felvänd inne i straffområdet, mycket bra gjort, och lyckades vända helt om och passa Olivia som på nära håll gjorde 1-0. Det var visserligen ett dåligt försvarspel av Tierp som inte hängde med i de snabba svängarna, men det var ändå ett välförtjänt mål.

Efter en sådan här insats mot serieledarna känns ÖDFF som det enda jämtländska laget som kan vinna serien. Per hade fel i sin gissning på 1-3, fördel Tierp. Detta borde han glädjas åt eftersom att ÖDFF nu visat vägen för hur jämtländska lag borde spela. Inga långbollar där inte! Jag tycker personligen att ÖDFFs spel är i en klass för sig. De har också en tydlig vision med vart de vill, vilket de andra lagen saknar. Dessutom funderar jag lite över K/Ds matcher så här långt. Där kan man snacka ojämn nivå, att förlora med 9-2 och sedan vinna med 4-0... Känns minst sagt ostabilt. Det blir spännande att se derbyt mellan K/D och ÖDFF på fredag! Undrar om det blir en match med ett jämt resultat eller kanske tvåsiffrigt, haha.

Som rubriken lyder, ÖDFF kan visst, oavsett vad Ope-supportrar eller K/D-fans tycker. Tierp åkte från Jämtland med noll poäng och en spräckt nolla. Jag tycker att ÖDFF visar att de är ett lag att räkna med!
 
Svar av:
  Gäst: Håller med
17 Maj 2014 - 20:11
Jag tror att du har rätt. Jag såg matchen idag jag också och tyckte framförallt att Ödff var mycket duktiga i defensiven. Tierp hade ju ändå gjort 17 mål innan de kom hit, vilket visar att backlinjen gjorde ett mycket bra jobb när de hindrade Tierps forwards att göra den siffran ännu större. Bra gjort också av Peter som verkade ha en tydlig matchplan. Bra gjort av Ödff, att palla trycket! Hoppas på en bra match nu på fredag.
 
 
  Gäst: Kåråjfffs lärjunge
18 Maj 2014 - 19:12
Nu har jag inte sett någonstans att varken "Ope-supportrar eller K/D-fans" tycker att ÖDFF inte kan. Med 6 importer i startelvan vore det väl snarare konstigt om dom inte kan?

När det gäller din kommentar om K/D:s ojämna nivå kan du fundera på om motstånd, hemma/bortaplan och olika startelvor kan ha haft en liten inverkan på resultaten?
 
 
  Gäst: till Kåråjfffs lärjunge
21 Maj 2014 - 21:59
I ditt svar skriver du om den ojämna nivån kan beror på motstånd, hemma/bortaplan och olika startelvor som om det är svaret.
Men detta är ju exakt vad fotboll handlar om eller? Att motståndet är olika, att man spelar antingen hemma eller borta och att man måste/vill spela med olika elvor? Det är ju SAMMA för alla lag eller? Tror det "dom kan visst" menar är att det just är så stor skillnad på resultaten från match till match (inte bara negativt) å då är ju ostabilt rätt ord även om det låter negativt. Dom senaste åren har ju KD varit ett typiskt STABILT lag, svåra att möta och släpper inte in så många mål. Blir nog en tuff match på fredag, derby är alltid derby!

PS. Räkna gärna KD:s importer på fredag, inte många ifrån ÖDFFs, så varför ifrågasätter du inte dem också? DS
 
 
  Gäst: Cruijffs lärljunge
22 Maj 2014 - 20:59
Självklart spelar startelva, plan och motstånd roll för matchens slutresultat, vad jag menade med det jag skrev var att, precis som det senaste svaret tar upp, att KD andra år hållit en jämn och stabil nivå, nu är det svårt att pejla av vart dom ligger. Det var allt.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | Igår - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook