Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #12999    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarKritik mot klacken...

Kritik mot klacken  (22 svar)   9 Apr 2016 - 11:03  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: AS1
Angående den senaste kritiken mot klacken,

Varför inte göra något konstruktivt och gå till Norra Stå och hjälpa till?
Det är väldigt lätt att sitta på Internet och kasta ur sig dynga om hur lite det hörs och vilka dåliga ramsor dom kör, men sedan sitter man på A-läktaren och på sin höjd kör raketen på matcherna.

Visst fanns det en del dåligt valda ord på läktaren, men det var personer utanför klacken som drog igång dessa. Alltså INTE klackledarna med megafon.

Ni på sittplats måste också ta erat ansvar för att få igång supporterkulturen!
 
Svar av:
  Pman
9 Apr 2016 - 12:38
@AS1
Det är inte smart att inleda en konstruktiv diskussion med att beskylla oss, som stått bland klacken och hörde vad som användes för idiotramsor, för att vräka ur oss "dynga". Det är just därför vi som varit med, vi kritiserar och försöka stimulera till ett bättre och mera sportsligt beteende.

Om nu klackledarna känner sitt ansvar så borde dom stoppat den sanna "dyngan" som ganska många vräkte ur sig. De kunde i så fall uppmanat till sportslighet om nu det finns i deras tankevärld, istället för att låta alla barn, som fanns där mitt bland oss, förledas att instämma i dessa enfaldiga dumheter.

Att t.ex. kalla en duktig målvakt som var med om att vinna EM-guld åt Sverige för "sopa" är inte bara magstarkt, det är ogenomtänkt, elakt och osportsligt.

Och kom nu inte med barnsliga argument och trams som: att
- "sånt brukar man höra överallt på läktarna",
- "sånt måste man tåla om man är en riktig supporter",
- "vill du inte höra sånt stanna hemma och titta på tv" etc
om man står på ståplatsläktaren bland klacken.

Läs om värdegrunden som ÖFK står för som förening på deras webbplats och utgå från det! Föreningen själv är ju annorlunda i allt jämfört med andra föreningar. Varför ska då inte vi i publiken kunna följa i ÖFK's fotspår och vara annorlunda, t.ex. vara sportsliga. Vi kan ju skrika och heja på laget så det hörs ordentligt ändå! Så att de känner vårt stöd!

Till slut: Innan klackledarna använder megafoner för att informera klacken då ska dom för det första lära sig hur man använder en sådan eller skaffa en apparat som ger en ljudkvalitet så att man uppfattar vad dom ropar ut för något. Inte ens på några meters håll uppfattade man vad dom ville ha sagt.

Jag tror om man ber snällt så kommer ÖFK eller nån som står föreningen nära att klämma fram stålarna för en bättre apparat.
 
 
  Gäst: AS1
9 Apr 2016 - 13:13
@Pman, Nu tror jag du läste texten utomordentligt dåligt.

Jag är ingen talesperson för klacken, jag tycker bara att det vart väldigt oförtjänt mycket kritik mot klacken som gjorde ett utomordentligt bra jobb. Att sedan personer som inte har någon som helst tillhörighet till den riktiga "klacken" drar igång en del grejer som var över gränsen tycker jag inte att dom ska få ta skit för.

"Om nu klackledarna känner sitt ansvar", Nä dom känner inget ansvar i detta eftersom det inte var dom som drog igång det. Men däremot är det dom som fått utstå kritik från bl.a. P4 Jämtland som körde inslaget om "hatramsorna" 19 gånger på Fredagen.

Jag har ingenstans försvarat "hatramsorna", orden som skreks m.m. som du verkar ha fått för dig (än en gång läst texten dåligt).

Jag är mycklet väl medveten om ÖFK:s värdegrund och har gått på ÖFK:s matcher sedan 1996 då föreningen grundades.

Angående megafonerna, Kan det möjligtvis vara så att detta var första gången dom användes för säsongen? Har du tänkt på det? Självklart var du inte den enda som tänkte på detta och självklart är det redan nya på gång.

 
 
  Pman
9 Apr 2016 - 13:46
@AS
Jag har läst din text mycket noga och gillade inte det du skriver om "dynga". Det är bara trams. Jag var där, mitt i. Jag har hört och sett vilka som anförde spektaklet. Men det är historia nu. Låt oss gå vidare på bättre vägar.

Det här med värdegrund riktar sig inte mot dig i första hand utan är tänkt som ett försök att stimulera ungdomarna att komma på lite bättre idéer.

Ganska löjligt egentligen i detta sammanhang om du och jag ska börja tävla om vem som har sett ÖFK's matcher flest gånger eller längst tillbaka i tiden. Jag värnar också om ÖFK sedan länge och har varit med om att heja på ÖFK redan långt innan de flesta som vrålade "sopa" åt Carlgren i AIK-målet antingen inte var påtänkta, födda eller ännu gick i blöjbyxor.

Bra med nya megafoner eller ännu bättre utrustning. Bra också, om klackledarna sedan, precis som spelarna innan de används tränar på det och framförallt förbereder och tänker igenom ordentligt vilka bra budskap man ska ropa ut till klacken.
 
 
  Gäst: Jag som skrek
9 Apr 2016 - 14:06
Jag väljer bort griniga gubbar och väljer annan läktare.Om du blir ensam kvar på Norra stå Pman, då vet vi vem du är.
 
 
  Pman
9 Apr 2016 - 14:22
@Jag som skrek

Du kan sätta dig på vilken läktare du vill och det blir nog bara bäst så. Det är i övrigt helt ointressant vem jag är. Mina synpunkter däremot hoppas jag faller i god jord därför att det är sagt i all välmening.

Du är raka motsatsen. Det är tydligt att du bara vill bråka för bråkandets skull. Har du inget konstruktivt att bidra med så betraktar jag dig bara som ett troll med hävdelsebehov.

Så - lägg av eller kom med bra förslag istället!
 
 
  Gäst: Jag som skrek
9 Apr 2016 - 14:36
Hur många inlösta kostar du klubben Pman?
 
 
  Pman
9 Apr 2016 - 18:43
@Jag som skrek eller @Alla får plats
som jag tror du kallade dig på annan plats:

Spelar ingen roll vilken signatur du använder. Du kommer ingen vart med mig så länge du inte kläcker ur dig några sakargument. Jag tycker det här är ett debattforum och inget ställe där man rackar ner på andra. Det verkar på mig som om du var en av dom som skrek okvädingsord i torsdags och nu vill rättfärdiga dina tilltag.

Under tiden du har väntat på mitt svar så har jag varit på en promenad och tittat på matchen mellan nästa fredags motståndare Häcken och Norrköping. Även om de förlorade med matchens sista spark så är Häcken ett superbra lag. Så jag hoppas ännu fler kommer till arenan nästa fredag än senast. Våra grabbar i ÖFK kommer behöva allt stöd i världen för att klara av dom.

Jag tror däremot inte att det du och jag skriver här kostar klubben en enda "inlöst" krona. För det första läses inte det av så många hur mycket du än försöker att trolla här. För det andra så tror jag faktiskt att några kanske till och med stimuleras av att komma till arenan för att hjälpa till att stävja oskicket med att mobba våra gäster.

I övrigt så är antalet åskådare mest beroende av vilka resultat ÖFK uppnår. Det gäller både på borta- som på hemmaplan. Spelar dom bra och vinner, kommer många åskådare och det kan till och med bli utsålt några gånger. Spelar dom dåligt, så kommer betydligt färre. Kommer det hit klubbar som Hammarby, Djurgården och Malmö så kommer väldigt många oavsett.

Till slut ett gott råd: SLUTA HATA!
 
 
  Gäst: Det var jag som skrek
9 Apr 2016 - 19:27
Måste beundra Don Quijote liknande skrivande.Öl erbjuds till försäljning på Jämt kraft därför kommer öl att säljas.Du kommer om du väljer att stå kvar på Norra att få höra väldigt många hatramsor denna säsong, kan nämna att på sittplats hördes endast AIKs klack.Tycker du kan lägga ner gnället och fokusera på spelet.
 
 
  Gäst: Peter
10 Apr 2016 - 11:18
Märkliga argument i det senaste inlägget här som försvar för det osportsliga uppträdandet. Ungefär = "Det är inte vår mening att vara elak, det är bara alkoholens fel".

Tänk om denna förening som är så eljest skulle bli ännu mera annorlunda än andra och sluta att förse folk med alkohol före och under matcherna! Tänk!

Men antagligen kickar här marknadstänkandet in, dvs. där dras kanske gränsen mot att återinföra pensionärspriser och sluta med alkoholutskänkning.....
 
 
  Gäst: Tifo
10 Apr 2016 - 11:49
Klacken har som den unga klack den är ett val vad gäller profilering, att som (nästan) alla andra klackar bygga på numerär och kärlek/hat typ 60/40, eller göra något annat.
Valet som nu gjorts gör att klacken aldrig kommer att bli annat än mellanmjölk i jämförelse med andra klackar.
Jag skulle personligen känna en extrem stolthet för ÖFK's läktarkultur (inkl. klack) om jag kunde känna igen ÖFK's värdegrundsfrågor i klacken.
Tänk er ett scenario på Norrporten Arena med 5000 hemmafans skanderade den ena hatramsan efter den andra (om nu klykisarna skulle få för sig det :)), då måste vi vara fler eller "hata mer" för att vinna klackmatchen eller så kan vi göra något annat som inte bygger på redan nämnda "numerär och kärlek/hat".

Ja, jag har stått i klacken dock inte i år ännu och jag tycker det är väldigt kul att vi har en klack.
 
 
  Pman
10 Apr 2016 - 12:43
Vid matchen mot Häcken på fredag (och alla andra lag framöver) föreslår jag att klacken hittar på en välkomstramsa i stil med följande till någon slags melodi. T.ex.:

"... BK Häcken ... Välkommen till Jämtland!
Välkommen ... BK Häcken ... till Östersund!"

Detta borde skanderas efter Jämtlandssången när spelarna springer in på planen. Efter detta: inget ont ord om motståndarna! bara positiva uppmuntranden till ÖFK-grabbarna.

Jag har inget alls emot tenorerna. Ni gjorde det säkert bra förra matchen. Men ni hördes inte så bra. Jämtlandssången borde sjungas av HELA publiken.
 
 
  Gäst: Ola
10 Apr 2016 - 16:28
Det fanns i fjol en klack som skrek "låt han dö" till en knockad motspelare. DÅ har man gått över gränsen. Likaså har man gått över gränsen när man gör rasistiska påhopp. De ramsor som sjöngs mot AIK kan säkert bli bättre, MEN hur ni lyckas göra en så stor affär av det är för mig en gåta. Så farligt var det verkligen inte!!! Och vi är alla nybörjare i början...

Själv satt jag på B-läktaren, jag hoppas verkligen att klacken inte tappar sugen nu efter all moralpredikan, det skulle göra det tråkigare att gå på fotboll, även om jag skulle gå ändå.
 
 
  Gäst: musikant
10 Apr 2016 - 17:09
"Jämtland e bra, nej Jämtland e bäst. Kom nu alla pöjker å stårser, här finns inga halta galoscher" Där har vi en text som slår!!!!
 
 
  Gäst: Klack-Jack
10 Apr 2016 - 21:55
Pman, nja! Så här kanske: visa häcken, visa häcken Ooooaaaahhh!!
 
 
  Gäst: M.H
11 Apr 2016 - 10:41
http://blogg.mittmedia.se/spelredaktoren/2016/04/09/saga-ofk-klack-och-hylla-aik-klack-blir-bara-pinsamt/
 
 
  Gäst: Klack-Jack
11 Apr 2016 - 10:43
Är det klackens uppgift att hälsa bortaklacken välkomna? Nä,tänkte väl det. Vi har ingen rivalitet mellan lagen, säger vissa. Det har vi väl iochmed vi möts!?
" Dags att klippa Häcken, dags att klippa Häcken, ÖFK, ÖFK
Inget hat gick att finna där,va?
 
 
  Pman
11 Apr 2016 - 18:52
Egentligen ska man inte mata trollen på nätet. Kan ändå inte låta bli att reagera.
Klack-Jack, dina kommentarer är inte ens barnsliga, däremot ganska tarvliga. Lägg ned!

Det är naturligtvis inte klackens uppgift att hälsa motståndarna välkomna. Det var bara tänkt som en idé till en vänlig gest. Nu tänker i varje fall jag lägga ned det här ämnet och kolla på allsvensk fotboll på tv. Ha det.
 
 
  Gäst: Pölman
11 Apr 2016 - 20:18
Du verkar en aning hatisk i dina inlägg Pman.
Tobbes brorsa petad i Häcken
 
 
  Gäst: Kameleonten
11 Apr 2016 - 22:27
Märkligt att så få vill diskutera sakfrågan.
Bara töntiga inlägg nu som inte leder nån vart.
 
 
  Gäst: Sakfrågan
12 Apr 2016 - 09:31
Sakfrågan anses av dem flesta inte existera, den är skapad av primadonnor.

 
 
  Gäst: Apropå
13 Apr 2016 - 14:39
Alkohol som nämndes tidigare här.
Vi får hoppas att utvecklingen på vår arena inte går åt det hållet som Stockholmsarenorna redan hamnat i när det gäller alkohol.
Se t.ex. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/article22623039.ab
 
 
  Gäst: Bosse Boss
14 Apr 2016 - 12:22
"Visst fanns det en del dåligt valda ord på läktaren, men det var personer utanför klacken som drog igång dessa. Alltså INTE klackledarna med megafon."

jaså? Jag höll till på stå, jag såg en av de som höll i megafonen gick ned framför oss, satte händerna runt munnen och skrek mot oss "hata aik, hata aik".

Han kanske inte drog igång den, men han uppmanar resterande att ansluta sig!

Har blivit lite för mycket negativt mot klacken, i det stora hela fungerade det bra, är enbart ett par ramsor som ska bort.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
2
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | Igår - 09:44
Dags för Frösö IF at
1
kommentar
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | Igår - 11:01
 Bortamatcher för Ope och
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook