Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #13011    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarBiljettpriser...

Biljettpriser  (9 svar)   13 Apr 2016 - 18:59  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Peter
Biljettpriserna är för höga och fel satta i förhållande till varandra! Jag är tror att ÖFK behöver revidera biljettpriserna. Den prisnivån man har satt för i år kommer göra det svårt att få massorna att strömma till arenan VARJE match. Hoppas att det inte blir för många lediga platser ganska ofta.

Marknadsansvariga verkar ha gjort en felkalkylering när det gäller biljettpriserna. Prissättningen verkar gjort utifrån ett önsketänkande och vilka behov man har. De får nog så småningom göra mittåt - dvs ÖFK kommer att behöva sänka biljettpriserna överlag för att få tillräckligt bra åskådarsiffror under hela säsongen. Och detta oavsett hur resultaten faller ut.

Visst är det så att föreningen behöver mera pengar än förr om åren. Det inser alla som vill få duktiga spelare i ÖFK's dress. Samtidigt är man i behov av att få mycket folk på läktaren så att laget får det stöd dom förtjänar. En svår balansgång! Men det måste väl vara bättre med fullsatt eller nästan fullsatt än många gapande tomma sittplatser och tjäna in mycket mindre.

Man måste nog fundera och analysera mera noggrann vilken köpkraft tänkta besökare egentligen har. Även differentieringen mellan olika typer av biljetter måste man tänka igenom bättre.

Tar man hänsyn till att varje besökare utöver biljettpriset har kostnader även för resor, parkering, eventuell behov att skaffa mat och dryck innan eller efter matcherna så kan kostnaden dra iväg kolossalt. Addera biljettpriset och övriga kostnader så får du räkna med att det frestar på var och ens budget i långa loppet.

Vem vill sen sitta på de yttersta platserna när skillnad är bara 30,- spänn mot priset för de bästa platserna när totalkostnaden skiljer bara minimalt? Vem vill sitta på raderna längst ned och riskera bli blöt ifall det regnar till samma pris som folk som sitter högre upp under tak?

Hur som haver, tre matcher på sittplats under April kan lätt dra mellan 1100,- till 1200,- per person av ens medel om man vill se varje hemmamatch. För långväga besökare betydligt mera. Minst samma kostnad i Maj.

Hur många har råd med det? För att inte tänka på om flera i samma familj vill gå på match. Hur många pensionärer har råd med det? Det blir till att prioritera, som en person mycket riktig uttryckte det i en insändare idag i ÖP och LT.
 
Svar av:
  Anders
18 Apr 2016 - 08:32
Bra skrivet, håller med fullständigt. Jag har varit trogen besökare under de senaste åren och längtat allsvenskan något alldeles galet.

Nu har det blivit lite antiklimax, Vi är tre i familjen och Jag är väl inte så vansinnigt förtjust att stå på en läktare utan tak och skrika.
Sittplats för oss är alltså 780 kr med lite "sämre platser"... Det håller inte för mig... Så resultatet blir att man beställer en match för 99 kr på cmore och kör en mysig chips och dip-kväll i stället...


 
 
  Gäst: Blup
18 Apr 2016 - 09:20
@Peter
Det känns som du förskönar bilden av varför man har biljettpriser. Som att den ända utgiften är spelare.

Men för att göra en mer rättvis bild av vad det kostar att gå på fotboll finns det en sammanställning gjord på snittpriser i världen vad det kostar att gå på fotboll i högsta serien.

1, England, 690 kr
2, Spanien, 650 kr
3, Italien, 645 kr
4, Schweiz, 440 kr
5, USA, 385 kr
6, Nederländerna, 375 kr
7, Frankrike, 345 kr
8, Ryssland, 315 kr
9, Portugal, 305 kr
10, Tyskland, 295 kr
11, Japan, 270 kr
12, Danmark, 260 kr
13, Belgien, 255 kr
13, Argentina, 255 kr
15, Brasilien, 240 kr
16, Sverige, 225 kr
17, Österrike, 220 kr
18, Polen, 205 kr
19, Chile, 155 kr
20, Tjeckien, 150 kr

GoEuro.se och Onefootball har gjort denna sammanställningen.

Men bara att samla hela släkten nästa hemmamatch då det är gå två betala för en. Det torde passa er prisbild yppeligt ?

 
 
  Gäst: Peter
18 Apr 2016 - 12:26
Förstår inte alls vad jag förskönar! Många, inklusive jag själv, kommer i alla fall bli glada om jag har fel.

@ Blup
Det är ju precis tvärtom. Jag menar att man har uppskattat värdet av biljetterna alldeles för högt i förhållande till folks köpkraft och till den genomsnittliga efterfrågan.

Hoppas man hinner korrigera i tid och finner ytterligare andra sätt att finansiera föreningens framfart i allsvenskan eller att efterfrågan trots allt ökar. Men det finns ju trots allt konkurrens till fotbollen. Tyvärr ligger vi också alldeles för långt norrut för att bortasupportrar ska komma i jättestora massor.

Kolla in din lista och se på priserna i jämförbara länder som t.ex. Belgien och Österrike. Sen kan man diskutera "produktens" värde också i det sammanhanget om man så vill. Båda dessa länders fotbollsprestationer klassas just nu bra mycket högre än vår. Ändå har de lägre priser. Men jag själv är mer än nöjd med den fotboll som ÖFK levererar - det är i sina bästa stunder euroklass över det hela i mina ögon.

Baksidan av det hela är dock trots allt, vad var och en har råd med. Köpkraften är ju en avgörande komponent som påverkar efterfrågan. Jag menar hur mycket man än vill vara med på arenan "där det händer", så är det till slut den egna plånboken som avgör hur många matcher man kan vara med på plats och hur många man ser på tv istället. Det är den krassa verkligheten!
 
 
  Gäst: Blup
18 Apr 2016 - 13:48
Problemet i denna staden är inte biljettpriserna utan snarare folkmängden att ta ifrån, vi är i östersundskommun dryga 60 000. Att då få ett snitt på mellan 4-5000 per match är alltså väldigt höga siffror som ingen annan sport i länet kan mäta sig med. Kolla hockeyn som kostar mellan 120 - 150 kr för en matchbiljett för deras div 1 hockey.

Att det alltid kommer att vara folk som väljer att sitta hemma vid tv har inte så mycket med kostnaden att göra utan mer att det passar in deras liv bättre med barn eller att dom jobbar sent, långt till arenan osv osv. Du tjänar alltså i runda slängar 50 kr för att ligga i soffan mot att stå med klacken ( vilket naturligtvis är den största upplevelsen jämfört med att sitta) men då hade dom inte gått om det kostade samma som cmore matchen heller..

Tidigare år har det varit samma kostnad för alla biljetter, att det nu i Allsvenskan kommer vara lite attraktivare att få så bra platser som möjligt tycker jag är bara bra då det kommer öka trycket att vara ute i lite godare tid för dom platserna.

Men för att svara har alla mina studentkompisar råd med detta och dom har ju inga superlöner från csn. Det handlar ju mer om vad man prioriterar, som med allt i livet ?









 
 
  Gäst: Peter
18 Apr 2016 - 15:12
@ Blup - Visst är det så. Alla måste prioritera!

I stort sett ingen har varken intresse, tid eller ekonomi att vara med på allt. Kanske har dagens studenter det så bra att de kan vara med på många matcher. Men t.ex. många av dagens pensionärer måste vara särskild noga när de prioriterar. Samma gäller vanliga barnfamiljer.

Annars håller jag inte med om att det inte har med kostnad att göra när även personer som är intresserade stannar hemma. För 299 spänn per månad kan du på tv se det egna lagets alla hemma- OCH bortamatcher samt dessutom ALLA andra allsvenska matcher också om du är intresserad och orkar. Så det gäller att plocka russinen ur kakan när man verkligen vill gå på match för att uppleva stämningen någon gång och vara social ....

Jag vet inte vad du menar med "tidigare". Men många av de 300 till max 700 åskådare som betalade fullt pris längre tillbaks i tiden, då när ÖFK spelade i de lägre serierna, är idag pensionärer och borde få tillgång till billigare biljetter nu. Jämför med andra klubbar som tar sig råd att ha förmånligare pensionärspriser som t.ex. IFK Norrköping, Gefle, Kalmar, Häcken, Jönköping.

Att man luggar de äldre som vill gå på match och lösa in sig på en bra sittplats kan knappast vara en förutsättning för att föreningen ska kunna klara sin ekonomi.
 
 
  Gäst: Blup
19 Apr 2016 - 08:56
Igen då, det handlar ju om vad man prioriterar. För 499:- i månaden kan jag se alla matcher i NHL, PL La-liga, Serie A, franska ligan och champions league.. Och alla till billigare pris en 1 biljett oavsett match per månad.

Att pensionärer har mindre pengar än studenter det kan ju stämma och vara lika fel samtidigt. Skulle tro dom flesta pensionärer tex bor flådigare än en student, samtidigt som att studenten nöjer sig med den platsen den kan få till bäst pris.

Allsvenskan är väldigt få förunnat och att vi ska skänka bort biljetter är ju bara önsketänkande, vi vill ha toppfotboll i jämtland men betala som att det är ope eller nälden som spelar.. typiskt jämtländskt och bra.

 
 
  Gäst: Storkenn
19 Apr 2016 - 09:46
Vore jag i förra inläggets vi kläder, skulle jag vara bekymrad över nästa säsong när nyhetens behag är över.
Är övertygad om att verkligheten över tid kommer att anpassa biljettpriserna i nivå med övriga Norrlandslag, sen om man väljer att lägga skulden på det jamska sinnelaget är ju relativt ointressant.Det är klubbens verklighet.
 
 
  Gäst: Peter
19 Apr 2016 - 12:31
Helt rätt Storkenn. Allt utjämnar sig i längden. Sett på sikt så kan dagens prispolicy straffa sig och påverka framtida intäkter när, som du menar, nyhetens behag gått över till mera rutin. Att sätta rätt pris på sin vara, den produkt man säljer, är mycket svårt. Det vet alla som driver affärsverksamhet.

Det är lätt att förlora sina betalande och tidigare trogna kunder på många sätt. En av flera orsaker kan då vara fel pris. Oavsett orsak så är det jättesvårt att återvinna kunderna när de en gång har tillägnat sig nya vanor, nya sätt att få det dom vill. I det här fallet att se fotboll till en rimlig peng.
 
 
  Gäst: Peter
3 Maj 2016 - 12:05
Pensionärsrabatt - äntligen rör det på sig!

Jag tror på att saklig argumentation kan leda till resultat. ÖFK inför nu en pensionärsdag - varje tisdag under maj kan man i ÖFK shoppen köpa biljetter mm lite billigare. Rabatten är nu ca. 10% vilket är en bra början.

Fortsätt så ifall resultaten inte infinner sig omedelbart! Pröva er fram till rätt nivå.

Bra gjort ÖFK! Föreningen som lyssnar på sina kunder/supportrar.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 11:01
Storförlust för Ope IF
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 09:44
Ytterhohgdal upp på kvalplats
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook