Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #13031    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrar*** ingen rubrik ***...

*** ingen rubrik ***  (27 svar)   19 Apr 2016 - 15:38  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: klas
Sverige ligger runt samma position vad gäller antalet besökare på matchen i relation till biljettpriset. 16 plats i dyrast kostnad, och 18 plats i antal åskådare, så från det verkat priset ligga rätt. Sedan kan man fundera om det ska vara billigare för en östersundare att se toppfotboll än övriga sverige eller billigare? Med tanke på hur sällan, aldrig det förekommit tidigare är det väl inte helt fel att det kostar vad det kostar?

Går att sätta det i relation till mycket, 450 kr kostar det att åka skidor en dag i åre, i förhållande till det, halva priset, så dessa två "evenemang" ligger i samma prisklass och är både i toppen av sverige i sin "genre"

Det kommer alltid finns några som tycker att ngt är fel, jag tycker det är gnälligt att fokusera på priset. Utan pris i den nivån, ingen produkt. Vill vi ha en sådan produkt i östersund så handlar det om att stödja den på alla sätt, men sponsring och publik.
 
Svar av:
  Gäst: Storkenn
19 Apr 2016 - 16:10
Samma produkt är billigare i Gävle o Sundsvall så argumenten håller liksom inte.
Du har rätt, bättre agera än o gnälla.
Cmore är aldrig fel.

 
 
  Gäst: K.B.
19 Apr 2016 - 19:12
Samma produkt i Gefle och Sundsvall???
Jag trodde bättre om dig Storken ;)
 
 
  Gäst: Storkenn
19 Apr 2016 - 19:23
Ja förlåt.
En sämre produkt på samma nivå då?
 
 
  Gäst: K.B.
19 Apr 2016 - 21:35
Haha, låter mycket bättre!
 
 
  Gäst: Peter
19 Apr 2016 - 23:43
@klas
Ditt resonemang håller inte. Vid en snabb koll så verkar det som att bara Malmö FF, Tele2 och Friends är dyrare än Jämtkraft. Även IFK Göteborg har i stort sett förmånligare priser, även för t.ex. pensionärer. Och den "produkten" som Norrköping levererar till lägre pris går inte heller av för hackor. Om du inte tror mig, se på reprisen av matchen mot AIK härom dagen. Den finns fortfarande att se på tv.

Inom parentes: (Att åka skidor i Åre kostar INTE 450,-! Bara att transportera sig dit härifrån stan och hem kostar minst 600 - 1000 spänn beroende på med vilken bil du åker med. Till detta kommer priset för liftkort samt mat och dryck. Rena lyxen som inte så värst många har råd med - i varje fall inte flera gånger per månad!)

Följaktligen så gäller resonemanget inte själva biljettpriset ensamt utan alla kostnader till, under och hem från matchen. Läs mitt första inlägg i en annan tråd nedan. Där framgår bättre vad jag menar.

I övrigt så måste det visst vara tillåtet att kritisera priser. Skull fattas bara annars! Är lite översitteri att kalla kritik för gnäll. Dessutom tror jag att du underskattar fördelarna med alternativen som folk kommer att upptäcka så småningom.

Jag tycker fortfarande man har satt fel priser och tycker att det vore bättre för alla, inklusive spelarna, att få fullsatt (eller nära på) många gånger än bara halva eller två tredjedelar sålda biljetter av totalt möjliga i större antalet hemmamatcher. Vi lever visserligen i glesbygd men bör inte gilla glest mellan stolarna på arenan.

Men låt det gå en tid tills säsongen kommit halvvägs eller har avslutats, så får vi se. Ingen blir gladare än jag om jag har fel för föreningens skull.
 
 
  Gäst: Bosse Boss
20 Apr 2016 - 08:36
600-1000kr för att åka till Åre?
Visa gärna hur du fick till den uträkningen.

En bil som drar 1L milen, bensin kostar 15kr och det är 10mil.
Då kostar det 150kr enkel resa, det vill säga 300kr tur & retur..
 
 
  Gäst: Blup
20 Apr 2016 - 09:04
Ingen mening att diskutera med vissa.. Troll kan sitta hemma och se matcher på cmore eftersom dom lever i den bubblan att det bara är abonnemanget som kostar hemma..

Det kostar lika mycket att bowla i stan som att se fotboll, det kostar väldigt nära lika att gå på bio en kväll som att se fotboll. Det kostar mer om du vill åka skidor utförs i en skidbacke värld namnet (alltså inte gustavsbergsbacken)

Inte ens stockholmslagen fyller sin arena då dom har lite drygt 840 000 människor att inbjuda kontra östersunds 49 000. Men ändå ska det gnällas att det är priserna i östersund som är för dyra..

 
 
  Gäst: Storkenn
20 Apr 2016 - 10:16
Jag kallar ingen för idiot men vad är det som inte går in?
Du kan jämföra med torskfiske i Norge om du vill, den enda relevanta jämförelsen är var biljettpriset ligger på övriga allsvenska arenor.

 
 
  Gäst: Helge
20 Apr 2016 - 11:05
Biljettpriser sittplats:
Östersund:290kr
Sundsvall:280kr
Gävle:255
Malmö:320,405,480 kr
Göteborg:190,260,330kr
Norrköping:210,230kr
Tycker inte ÖFK ligger så högt mot andra
 
 
  Gäst: Peter
20 Apr 2016 - 11:12
@ Bosse Boss
Du räknar som min gamla moster som menar det är billigare att åka egen bil än att åka buss. Tyvärr räknar många inte med faktiska kostnader för olika saker.

För att få fram verkliga kostnader för bilen måste vi räkna lite mera seriöst. Räkna ihop ALLA pengar du lägger ut för din bil under tre år och dividera med det antal mil du kört under den tiden.

Summera alla kostnader som bilförsäkring, vägskatt, parkeringsavgifter, drivmedel, service, reparationer, reservdelar, sommardäck, vinterdäck, tillbehör mm. För att sedan inte glömma värdeminskning på 10.000 - 20.000 per år beroende på vilken bil du har. Köper du en bil för 120.000 och lyckas sälja den för 70.000 tre år senare så har den kostat dig 50.000 bara i värdeminskning. Jag menar det är ju pengar det också!

Hur du än räknar, så tror jag inte du kommer under en kostnad för en bil som fungerar tryggt sommar och vinter som är lägre än 30 spänn per mil. Dvs Östersund-Åre t.o.r. med egen bil = minst 600,- Har du sen en stor, dyr och ganska ny bil hamnar du tyvärr lätt över tusen kronor för en EN ENDA sådan resa.

Så var det med det!
@ blup.
Är jag ett troll nu, för att jag lägger fram fakta?
 
 
  Gäst: Peter
20 Apr 2016 - 11:22
@ blup
Det är ett bekvämt sätt att avfärda folk som internet-troll. Jag lägger fram sakliga argument i debatten här och retas inte med någon. Skärp dig nu!

Alla dina argument med att jämföra med priser för olika saker styrker vad jag menar. Jag instämmer till fullo med dina prisjämförelser. De och många andra priser för olika saker illustrerar ju vad det kostar att leva och att vara med på olika saker.

Jag menar kostnader för inträdesbiljetter till olika evenemang, fotboll, hockey, bio, bowling, egen bil, skidåkning och för att inte glömma viktiga utgifter som hyra, mat, el, vatten, tv, apotek, uppsöka läkare på hälsocentralen etc etc samt att inte minst våra inkomster påverkar var och ens ekonomiska ställning.

Allt detta konkurrerar med varandra och är basen för hur våra behov är del av marknadskrafterna. De styrs av verkliga behov, önskad fritidssysselsättning, erbjudna produkter med olika kvalitet etc. och slutligen av den summa pengar som var och en har till förfogande för att välja. Naturligtvis spelar reklamen en stor roll här också och varje människas förmåga att sålla klokt bland erbjudandena.

Så visst - prioritering i denna röra är A och O om man vill få det att gå någorlunda ihop. Och som jag skrev tidigare: När säsongen är slut, då vet vi bättre. Ingen blir gladare än jag om det kommer tillräckligt mycket folk till matcherna.
 
 
  Gäst: Storkenn
20 Apr 2016 - 17:57
Statistik o farbannad lögn är snarlika.
Ponera att en trebarnsfamilj vill besöka allsvensk fotboll i Sundsvall, man löser familjebiljett
på yttre sittplats, priset blir 550.Motsvarande exempel i Östersund då blir summan 1090, om jag räknat rätt o d gör jag.
Jag har mitt säsongskort men blundar inte för sanningen.
Föreningen försöker verkligen mjölka mesta möjliga av åskådare o kommun,
sen skulle det vara roligt om marknadssidan kunde presentera sina nationella sponsorer.

 
 
  Gäst: Blup
21 Apr 2016 - 10:36
Och slutsatsen av det hela, är som med allt i livet. Vad man prioriterar..
Vissa vill inte betala 50 kr för fotboll andra 1000 kr per biljett, att försöka få era förslag som någon slags sanning för att det skulle vara bättre för ÖFK kan jag anse vara bara dumheter.

Men klart jag anser att dom kan dra av 20 kr och öka parkeringsavgiften för bilparkering då det skulle ge mest klirr i kassan. Men jag antar att ni parkerar på ica maxi för att ha råd med den där kaffemuggen innan matchen :)
 
 
  Gäst: Peter
21 Apr 2016 - 13:33
@blup
Med översittarfasoner och insinuationer avfärdar du andras argument bara "så där". Hoppas trots allt att vi blir många på läktarna även vid matcher mot några av de lite "mindre attraktiva" lagen framöver men det blir i alla fall spännande att se hur folk prioriterar då.

Det jag från början egentligen kritiserade mest och har argumenterat mot är att ÖFK har tagit bort prisförmåner för pensionärer. Äldre och pensionärer har förmånliga priser på många andra håll. Varför inte på arenan och varför bara när ÖFK spelar? Alla andra som spelar där lämnar rabatt.

Vissa teleföretag erbjuder seniorrabatter.Hotell, gym, och researrangörer har förmånliga erbjudanden för pensionärer. 20% -25% och mer ändå är inte ovanligt.

Bowling, som nämndes här tidigare, är också mycket billigt för äldre. Det behöver här i Östersund inte kosta mer än 60 - 90 spänn per gång om man är medlem i vissa föreningar.

Att åka med buss är ytterligare ett bra exempel som också är enormt förmånligt. Ett seniorkort kostar 252,- per månad och då får du åka buss hur mycket du vill i hela länet - varje dag. Inte för att folk normalt åker mer än nödvändigt, men tack för det i alla fall!

Vissa livsmedelskedjor har också seniorpriser. Det finns säkert många fler företag som antingen är mån om de äldre eller som på ett smart sätt vill öka sin kundkrets. Inte så konstigt kan tyckas. Pensionärer utgör trots allt fler än 20% av befolkningen.

Jämför detta med fullpris för alla biljettkategorier på vår arena när ÖFK spelar. Då finns inga pensionärspriser som däremot många andra föreningar (även flera allsvenska) erbjuder, både för årskort och lösbiljetter.

Att man luggar de äldre som gärna vill gå på match och lösa in sig på en bra sittplats kan knappast vara en förutsättning för att ÖFK ska kunna klara sin ekonomi.
 
 
  Gäst: Blup
21 Apr 2016 - 13:59
Saken är att vi är av vitt skilda åsikter.

Om några ska gå in billigare är det alla barn och ungdomar som är under 18 år. Dessa som är framtiden för fotbollen, sen på sikt när öfk kan utmana storklubbarna ekonomiskt genom kommunal doping som andra som du nämnt har (då dom får sponsring för hela arenahyran hela säsongen). Då hamnar vi ett annat läge.

Men det viktigaste just nu är att bygga framtida ÖFK:are, sånna som hela livet följer, spelar och bidrar till öfk.

Där är pensionärerna en minoritet och som du redan nämner har du många förmåner på andra arenor och resor. Jag jobbar 8 timmar om dagen 5 dagar i veckan och måste ändå ransonera så jag kan göra det jag vill, förstår inte varför nån annan ska ha det annorlunda?
 
 
  Gäst: Storkenn
21 Apr 2016 - 14:46
Betalar ÖFK mer än 1,2 miljoner i hyra?
Jo Östersundshem är ett kommunalt bolag.
 
 
  Gäst: Blup
21 Apr 2016 - 15:12
Politikerna i kommunstyrelsen beslutade om ett tvåårigt sponsringsavtal med ÖFK.
Kommunen sponsrar med 700 000 kronor per år för 2016 och 2017 förutsatt att ÖFK blir kvar i allsvenskan. Behövs inget mer skrivet här va?

Återigen storkeen och peter det är ytterst frivilligt att betala detta. Men att säga att priserna inte är satta med tanke på vad värdet för alla sportintresserade i östersund är bara löjligt.
 
 
  Gäst: Storkenn
21 Apr 2016 - 15:17
Personligen kommer jag att ringa Radio Jämtland o gråta ut samt skriva några snyftinsändare i tidningen, det verkar ju fungera för andra.
 
 
  Gäst: Peter
21 Apr 2016 - 15:42
@blup
Du bröstar dig med dina 8 timmar om dagen och är förefaller alldeles utsliten av ditt jobb. Samtidigt är det lite lågt att du rackar ned på de äldre.

Många äldre har jobbat i 40 år och mera och många fler timmar per dag och fler dagar per vecka och betalat högre skatter än de som är aktuella nu. Det är dom du kan tacka för att du nu bara behöver jobba 8 timmar 5 dagar i veckan.

Du och alla andra som jobbar får ganska säkert lönehöjningar lite då och då, så du går plus varje år. Pensionärer får lite almoser ibland och ALLTID utan undantag, som ett brev på posten, höjda avgifter av alla de slag så att de går minus varje år i alla fall. Dessutom så måste de betala högre skatt än de som jobbar. Därför är de kul att det i alla fall finns några företag som uppmärksammar sånt och erbjuder förmåner för seniorer.

Jag vet att det inte har direkt något med biljettpriser att göra som vi diskuterar här och att det inte är ÖFK's huvuduppgift att rätta till orättvisor. Jag nämner det bara för att jag stör mig på din elaka attityd.

En av få riktiga fall av rättvisa i allas våra liv är, att alla, utan undantag, förr eller senare blir äldre och gamla (tyvärr även ofta åsidosatta). Det spelar ingen roll hur tanklöst, respektlöst och kaxigt de än har raljerat mot äldre personer när de själva varit yngre, så hamnar de själva i samma sits så småningom.

Finns dock ingen anledning att gråta - bara konstatera och gå vidare.
 
 
  Gäst: Blup
21 Apr 2016 - 16:03
Fast denna gånger tar du illa upp utan orsak, det jag syftar på är att trotts att jag tjänar mer än en medelpensionerad måste även jag sortera och prioritera mina inköp.
tyvär som med allt i Sverige nu för tiden är det alldeles för lätt att ta på sig offerkoftan.

Jag skulle säga att en 15-åring har mycket svårare ekonomiskt att ta sig till denna matchen än vad du har om vi ska göra exemplet mer levande. Och dom har då hela arbetslivet framför sig, vad ger samhället rätten att missunna denna grupp ?

Eller en 7 barns familj som inte har råd även om dom jobbar och biljetter kostar 50 kr. Det är ingen allemansrätt att se fotboll även om, såklart, det är roligare om det inte blir en klassfråga.

Så jag har nog mer emot i sak att du vill att det ska gynnas bara de äldre människorna då det finns de i samhället som i det stora hela har större intresse samt ingen som helst inkomst. Men det glömmer du i din egen harang om hur elak jag är och hur gamla människor är missgynnad.

Jag måste vara väldigt få förunnad som aldrig hör detta i nått av dom olika forum som jag personligen träffar gamla människor och har riktiga diskussioner.

 
 
  Gäst: Peter
21 Apr 2016 - 16:25
Nu känns det som att jag har uttryckt nog av det jag vill föra fram i diskussionen om biljettpriser på arenan i flera olika trådar. Jag har lagt fram nog många tankar och argument i ämnet.

Det är ingen idé med att börja urvattna ämnet och komma in på andra saker. Det hela börjar glida in på rättshaveri och vem som ska få sista ordet - så det får vara nog för min del - i varje fall för den här gången. Vi får se hur det blir så småningom och jag hoppas ärligt att slippa säga "Vad var det jag sa".

Jag vill nu hellre se fram emot och njuta av inte bara den fina vårvärmen som ju måste komma även hit någon gång och fram för allt det fina spel som ÖFK presterar och hoppas de fortsätter på samma positiva sätt och kasserar in många poäng.
 
 
  Gäst: Storkenn
22 Apr 2016 - 20:39
Känns som att någon med en väldigt dryg framtoning på skvaller forumet är med o sköter mjölkmaskinen.När jag går igenom tråden som innehåller troll,var man parkerar bilar, insuper sitt kaffe samt att alla andras åsikter är åt helvete så känns det som ett tecken i skyn att familjebiljetter plötsligt finns att uppbringa.Hade du fel Bluppen?Är det du som sköter mjölkmaskinen?
 
 
  Gäst: Blup
25 Apr 2016 - 10:19
@ Storkenn

Vet inte vad som är drygt med att tycka att priset inte går att klaga på. kan inte heller anse att jag har fel i en fråga gällande pensionärer om det tillkommer familjebiljett ?

Men för att svara dig riktigt så tycker jag att priserna på arenan var bra redan innan familjebiljetten, att det finns snikna människor studenter som pensionärer som vanliga arbetare.

Man vill inte betala för träningsmatcher, man vill inte betala för parkering, det är för dyrt inträde, korven är vinklad åt fel håll, klacken är huliganer, det är tyst på läktarna, det är köer när man ska hem osv osv

Med ditt resonemang är det ett tecken från skyn att man köper parkering? (eller kanske rentav att qpark kommer åka på ica maxi parkeringen och bötfälla alla snåldjåpar)


 
 
  Gäst: Peter
25 Apr 2016 - 12:25
@blup
Din egoistiska besserwisser! Du kan tydligen inte låta bli. Var det så svårt? Varför? Du har ju redan skrivit en gång att vi är av vitt skilda åsikter. Visst, det är vi. Varför börja tugga om allt en gång till?

När allt som är sagt från olika håll som behöver sägas så brer du på och börjar om bara för att få sista ordet. Är folk som inte har råd längre snikna? Jag bara undrar? Räkna efter själv! Är fotboll verkligen sånt som de flesta prioriterar bort sist.

(Som svar på det kommer nu säkert hans argument: "Har du inte råd eller om du är för snål - titta på matcherna på CMore").
 
 
  Gäst: blup
25 Apr 2016 - 12:37
@Peter verkar mer som att det är du och storken som inte kan ge er? jag bemöter storkenns inlägg men verkar träffa en väldigt öm punkt på dig :)

För att citera "Hade du fel bluppen?"

Men klart jag ska väll inte anta att man läser allt innan man känner sig för att försöka att säga att jag måste börja om.

Är ju ingen skräll om min gissning att det är 40-talister som skriver som alltid genom livet haft möjligheten att kunna göra allt och därför tycker det är orättvist när dom stöter på dagens verkligen.

Men nu lägger jag ner denna diskussionen, ses på JKA !

 
 
  Gäst: Peter
25 Apr 2016 - 12:43
Bra - Vi ses på arenan.
Har varit inne på, att det var dags att lägga ned det här för den här gången.

 
 
  Gäst: Peter
3 Maj 2016 - 13:14
Pensionärsrabatt - äntligen rör det på sig!

Jag tror på att saklig argumentation kan leda till resultat. ÖFK inför nu en pensionärsdag - varje tisdag under maj kan man i ÖFK shoppen köpa biljetter mm lite billigare. Rabatten är nu ca. 10% vilket är en bra början.

Fortsätt så ifall resultaten inte infinner sig omedelbart! Pröva er fram till rätt nivå.

Bra gjort ÖFK! Föreningen som lyssnar på sina kunder/supportrar.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
2
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | Igår - 09:44
Dags för Frösö IF at
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook