Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #13558    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumUngdomPojkutveckling!...

Pojkutveckling!  (10 svar)   9 Sep 2016 - 14:10  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Fotbollsintresserad Jämte
Det bästa för att utveckla egna talanger i Jämtland borde väl vara att de får träna tillsammans, de få spelare vi har i Jämtland i tonåren som verkligen vill satsa på sin fotboll.

Tänk om ÖFK på herrsidan kunde ha ett U19 och U21-lag där de främsta talangerna i länet får träna tillsammans och spela i respektive serie. Förstår att det krävs en hel del pengar för att spela i de serierna men om klubbarna i länet som släpper spelare dit är med och bidrar så borde det inte vara omöjligt.

Finns 3 U17-lag nu i länet på pojksidan vilket är jättebra men det borde också finnas ett nästa steg som alternativ till våra lokala herrserier för våra ungdomar som satsar seriöst på sin fotboll och har som dröm att ta en plats i ÖFKs A-lag!

På samma sätt vore det väl bra om ÖDFF kunde ha U19 och U21-lag på damsidan?

Förstår att det krävs ännu mer samarbete mellan fotbollsklubbarna i länet och mycket arbete att få ihop resurser men det borde vara läge för åtminstone diskussioner nu med tanke på det enorma fotbollsintresse som finns i länet just nu och det samarbete som har påbörjats mellan IFK,Ope och Frösön på pojksidan.

Släpper man lite på prestigen så borde det även gå att få med ÖFK i mer samarbete för talangutveckling bland fotbollsklubbarna i Jämtland på pojksidan!
 
Svar av:
  Gäst: Olof
9 Sep 2016 - 22:01
Håller med till fullo, men förnärvarade är det nog det bästa att träna utanför Jämtland om man vill utvecklas, ungdomsfotbollen i klubbarna i länet är verkligen i en rejäl svacka och går bakåt i utvecklingen
 
 
  Gäst: bla
9 Sep 2016 - 22:53
bla bla bla bla bla...

Om ni ändå lägger ner tid på att skriva ett inlägg, framförallt inlägg två, förklara som som är problemet, och inte bara att tycka det är ett problem... På vilket sätt har de olika föreningarna gått bakåt? Gissar att ni har bra insikt i föreningarnas arbete, och kan berätta vad som behöver förbättras.

Och sen har väl inlägg om att samla "alla jämtlands bästa ungdomar" skrivits hundra gånger. Extremt lätt att skriva, sen har ingen ett förklaring hur det ska gå till. Vem ska avgöra vilka som ska vara med? Hur ska den bedömningen göras? vad händer med spelare som inte blir uttagen? Varför får inte alla vara med som har ambitionen? vart ska man spela? instruktörer? Träningstider?

Så, försök kom med konstruktiva inlägg om ni ska skriva, era nuvarande inlägg har vi läst under flera år, från personer som tror sig ha alla lösningar på hur unga fotbollsspelare ska utvecklas.
 
 
  Gäst: Junior
10 Sep 2016 - 08:26
Det har ju funnits ett ÖFK U19, som spelade div 4, som lades ner för en 4-5 år sedan, varför vet jag inte. För ännu längre sedan så hade man ju också träningssamlingar för juniorspelare, där tränaren för ÖFK a-lag höll i träningarna. Men som sagt, varför ÖFK U 19 lades ner vet jag inte. De hann med att vinna div 4, om jag inte minns fel.
 
 
  Gäst: Börje
11 Sep 2016 - 11:32
IFK hade för ett par år sedan ett lag med i stort sett 17-18 åringar i fyran
96 97 var väl den årgången
Dom blev 2a efter suveränen Ytterhogdal.
Det var väl ett försök att samla dom killar som låg längst fram och ansågs lovande att få bra träning och matchning tillsammans
Vart har dessa killar tagit vägen, såg ett antal matcher med dom och dom var klassen bättre än lag som Ope, Alsen etc det året
Så det kanske inte är rätt väg ändå
Killarna kanske mår bäst av att vara i sina lokala klubbar

 
 
  Gäst: @Börje
12 Sep 2016 - 05:50
I IFK spelar Henrik Dillner, Mattias Jonsson, Philip Danielsson, Anton Sörlin
I Frösön hittar vi Anton Hybrink, Niklas Andersson, Jesper Andersson, André Larsson, Andreas Roos.
Tobias Wiklund huserar i Ope.
Oskar Johnsson är tredjemålvakt i Djurgårdens IF.
 
 
  Gäst: Heja fotboll
28 Sep 2016 - 07:34
Ope, IFK och Frösön har ett samarbete med varandra där dom kör träningar med "Z". Det tror jag är jättebra. Fler sånna samarbeten tror jag på med fler klubbar.
Så att fler spelare får bra träningar med andra bra spelare.
Enligt uppgift tycker ÖFK att det är synd att det har startat "för då kanske dom inte får spelare till sig". Det säger väl det mesta om hur dom ser på samarbete.


 
 
  Gäst: Bertil
28 Sep 2016 - 14:21
ÖFK vill dom ens ha någon ungdomsverksamhet, eller är deras nuvarande verksamhet något nödvändigt ont för att få så många pengar som möjligt från fotbollsförbundet?

med tanke på att de har anställda utbildade tränare i sina grupper borde de ju rimligtvis vara bäst i stan, men så är inte fallet och vad händer med ÖFKs ungdomsspelare när de fyller 17-18år?
 
 
  Gäst: Optimisten
3 Okt 2016 - 10:04
Personligen så tror jag det är hög tid att lägga eventuella stridsyxor och nedärvd rivalitet åt sidan och samla de bästa juniorerna över 16 år hos ÖFK. Gärna i samarbete med både NIU och Storsjöskolans Fotbollsutbildningar. Ett yngre lag i U17 och ett äldre i U19. Sen får ÖFK ta ett stort ansvar ekonomiskt och utvecklingsmässigt. För spelare som inte elitsatsar så kommer de andra föreningarna ändå finnas kvar. Detta skulle vi redan haft om ÖFK hade haft kontinuitet i sin satsning. Det har varit väldigt svårt som ungdomsspelare att veta om man ska satsa på ÖFK när man ändå blir utslängd som 17-åring. Den lösningen måste ÖFK fixa. Annars så kommer vi aldrig att ha ett U19 lag i Jämtland och därmed minskar möjligheterna rejält att förse A-laget med en och annan talang under kommande år. ÖFK måste ta leaden och bjuda in övriga föreningar för att skapa en gemensam väg för fostrandet av duktiga fotbollsspelare.
 
 
  Gäst: Fd DFK
4 Okt 2016 - 20:16
Vad vi vet med säkerhet är att barn och ungdomar utvecklas olika, både mentalt och rent fotbollsmässigt. Vi vet även att barn och ungdomar slutar med fotboll,

Det som skulle vara intressant är att veta vad som hänt med de killar som låg längst fram i utvecklingen, alltså de spelare som fick åka till Halmstad,

Är det någon som har koll på vad dessa killar gör idag? Ta ex lagen med grabbar födda 92-95. Vilken nivå spelar dessa killar på idag?
Sedan är frågan: finns det killar som inte var med till Halmstad som idag spelar på en högre nivå?
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
5 Okt 2016 - 07:30
Det där med vilka som fortsätter med fotboll eller inte in i seniorfotbollen, kan skifta mycket årgång från årgång, Halmstad el inte Halmstad, det är min erfarenhet. Ibland har en sk elitsatsning av en årgång gett ganska mycket. ett annat år har en sådan satsning inte gett speciellt önskat resultat. den erfarenheten har då jag iaf.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | Igår - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook