Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #13562    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarEn positiv tanke...

En positiv tanke  (18 svar)   10 Sep 2016 - 11:55  
Svara
  Inlagt av:
Maria
Det verkar gå bra för klubblag i närområdet i största allmänhet nu! Jag tror att framgång föder framgång - det hör man aktiva idrottsmän betona t. ex. i ett OS eller i VM i diverse individuella idrotter. Jag vill tro att ÖFK:s framgångar sänt positiv energi till klubbar och fotbollslag i hela regionen (och inte bara på fotbollsplanen förresten). Det är alltid bra att lyfta blicken och titta på goda exempel, vad det än gäller, och det gäller nog speciellt här i södra Norrlands inland som emellanåt känns som om vi hamnar lite avsides.
 
Svar av:
  Gäst: Storkenn
10 Sep 2016 - 19:31
Definiera bra. Bra utifrån var man befinner sig i seriesystemet, visst men jävligt långt ner i detsamma. Tolkar det som att du tycker återväxten på det lokala planet är bra o där har du generalfel. Att tycka att länets andra, tredje o fjärdelag återfinns i landets femtedivision o där gör det bra då är man väldigt naiv. Sanningen är att på sidan om länets stolthet ÖFK är kvaliten urusel.
 
 
  Gäst: Fabrizio
26 Okt 2016 - 12:53
Storkenns glas är som vanligt halvtomt ;)
 
 
  Gäst: Mattan
26 Okt 2016 - 16:49
Urusel Storkenn, MEN de som spelar i dessa urusla lag, kanske har skitroligt. Det är ju också en parameter. Finns nog inte utrymme i lilla Jämtland för fler klubbar att köpa sig till allsvenskan än ett lag, ÖFK. Å jag är glad för att ett lag lyckats med det, inte tu tal om det, det ska vi vara stolta över. Fotboll är så mycket mycket mer än att tillhöra elitskiktet. Å det är väl därför som fotboll är överlägset den största idrotten. Elitskiktet, Allsvenskan och Superettan är ju bara en promille av all fotboll som spelas i landet. Storken vi ska vara mycket glada över ÖFK MEN man får inte tappa ödmjukheten för alla andra , div 2-6. Skulle tro att fotbollen betyder lika mycket för exempelvis Alsen och dess bygd, Tandsbyn, Strömsund,Stugun mfl likaså. Så än en gång behåll ödmjukheten, även om du kör omkring med ett ÖFK klistermärke på din bil eller säger hej till Daniel Kindberg.
 
 
  Gäst: Storkenn
26 Okt 2016 - 18:08
Helt rätt men min kommentar var att nyansera ordet bra o inte kasta skit på breddspelare. För i sanning är inte återväxten bra i fotbollslänet.
 
 
  Gäst: Mattan
26 Okt 2016 - 19:33
Återväxten för att ha ett lag i lilla Alsen är iaf bra, som jag ser det ! Återväxten för att skapa spelare till ÖFK kanske är sämre, men fotboll i Jämtland är mycket mera än ÖFK, beroende på hur man definierar fotboll, eller hur Storkenn ?
 
 
  Gäst: Storkenn
27 Okt 2016 - 18:17
Att då Alsen har förmåga att fostra div 4 spelare i mångfald, innebär ju inte per automatik att återväxten i länet är bra oavsett hur man definierar fotboll. Se hellre på hur antalet lag försvunnit ur seriesystemet i länet o för diskussionen därifrån. Ur bredden föds toppen.
 
 
  Gäst: Mattan
27 Okt 2016 - 20:50
Alsen var ett exempel, å där är återväxten bra. Vad syftar du på, alltså vilka grunder anser du att återväxten är dålig ? Spelare till ÖFK eller ? Vad har du för torrt på fötterna att kunna säga att återväxten är dålig ? Jag älskar det ÖFK gjort och gör, men många får sådant tunnelseende, att allt annat än ÖFK är uruselt i fotbolls Jämtland och saknar värde.
 
 
  Gäst: Storkenn
27 Okt 2016 - 23:01
Förutom ÖFK finns ingen klubb i länet som imponerar på mig, förklara gärna för en oinvigd var återväxten i länet finns. Rosor har strötts över IFK där dom flesta är avpolletterade ÖFK spelare, inte mycket återväxt där, var är återväxten?
 
 
  Gäst: Mattan
28 Okt 2016 - 16:12
Först måste du förklara Storkenn vad ordet till återväxt innebär för dej ! Till ÖFK ? Antalet spelare för tillväxt ? Tillväxt för andra klubbar i länet än ÖFK ? Eller annat ? Kvantitet eller kvalitè. Då du bestämt dej för vad det gäller, så vill jag gärna veta vilka belägg du har för ditt ställningstagande. Bygger den på någon sorts Sifo undersökning ?egna undersökningar ? Eller genom att du besitter en grundlig insyn i de jämtlänska klubbarnas verksamhet ? Eller va det bra något du slängde ur dej, rent ogrundat påstående (vilket jag misstänker) eller på ren svenska, ville ha nåt att gnälla på. Väldigt, väldigt intressant och spännande hur du svarar på mina frågor.
 
 
  Gäst: Storkenn
28 Okt 2016 - 20:06
Förlåt mig, men vad måste jag?
Trevlig helg
 
 
  Gäst: Mattan
28 Okt 2016 - 23:01
Men oj vad svårt det var för dej. Återigen, vad grundar du ditt påstående att återväxten är dålig. Till ÖFK eller Jämtland i stort ? Å igen, kan du inte motivera ditt påstående, tolkar jag det som jag skrev tidigare, att det bara var något du slängde ur dej ELLER att du kände bara för att gnälla. Kan du inte motivera varför, så tycker jag du ska knipa igen. Precis såna som du är de vi minst behöver inom Jämtlandsfotbollen. Nättroll eller vad man nu brukar ge dom för epitet.
 
 
  Gäst: Mattan
28 Okt 2016 - 23:02
Men oj vad svårt det var för dej. Återigen, vad grundar du ditt påstående att återväxten är dålig. Till ÖFK eller Jämtland i stort ? Å igen, kan du inte motivera ditt påstående, tolkar jag det som jag skrev tidigare, att det bara var något du slängde ur dej ELLER att du kände bara för att gnälla. Kan du inte motivera varför, så tycker jag du ska knipa igen. Precis såna som du är de vi minst behöver inom Jämtlandsfotbollen. Nättroll eller vad man nu brukar ge dom för epitet.
 
 
  Gäst: Storkenn
28 Okt 2016 - 23:57
Självklar visar återväxten nivån när man leverar spelare till allsvenskan, har unge herrn nån annan mätsticka så förklara gärna.
 
 
  Gäst: Mattan
29 Okt 2016 - 08:47
Jaha, så din måttstock var vad man levererar till allsvenskn. I så fall med din måttstock så har väl kvalitén aldrig varit bättre. När hade vi 4 från JH senast samtidigt i allsvenskan (Bobo, Widgren,Björkebaum, å han målvakten i Dif) . Har vi ens haft 4 st samtidigt någonsin ?
 
 
  Gäst: Storkenn
29 Okt 2016 - 09:45
Den dagen det finns lag i P17-P19 elit, viker jag jag ner mig alla dar i veckan. Widgren kan jag ge dig men där stannar antalet allsvenska spelare för min del, ta nu inte detta vidare för då blir det inte snällt mot övriga. Jag är på intet sätt inne i bubblan, betraktar på ett nyktert sätt fotbollen i länet o under ÖFK är det långt ifrån bra, men om detta är en generationsfråga så kan du ju lyssna av med dina föräldrar hur det såg ut för 20 år sen, klubbarna var fler i länet.
 
 
  Gäst: Mattan
29 Okt 2016 - 12:40
Vi kommer nog inte längre Storkenn, varken du eller jag tror jag har svaret på om allt är så mycket sämre nu eller för 20 år sedan. För 20 år sedan fanns samma diskussion, hur ska vi få fram spelare till eliten. Blir ju väldigt förvånad att du enbart köper Widgren,,, Bobbo, Ante och han från Sveg, varför skulle inte dom räknas, jämtar som faktiskt har och kommer spela allsvenskt.
 
 
  Pman
29 Okt 2016 - 13:39
Vi borde vara mera positiva inför framtiden. Det är bra med saklig kritik, men det gäller att se framåt och inte bara bygga kritiken på det förgångna som vi i dag inte kan påverka längre.

Vi som följer fotbollen på flera nivåer från barnfotboll till elitfotboll vet att det redan nu finns en mängd uppväxande talanger som så småningom kommer att hamna på elitnivå om utvecklingen fortsätter som det gjort på senare år - och det både bland tjejer och killar.

När man kollar på olika cuper och ungdomstävlingar kan man redan nu se att det bland nio- och tioåringar och uppåt inom närområdet finns ett ganska så stort antal kommande talanger. Man anar att något har hänt under senare år som gör att barnen även här utvecklas på ett mera sofistikerat sätt och dessutom snabbare än förr.

Om det sen beror på det otroliga jobbet som många inom föreningarna gör (ingen nämnt och därför ingen glömt) eller storsatsande krafter kring Storsjöcupen eller barnens spel på datorer och tillgång till elitnivå genom media eller det goda lokala exemplet i form av ÖFK och även ÖDFF är nog ingen som vet. Maria har redan inledningsvis påpekat det goda exemplets makt. Men antagligen är det en kombination av alltsammans.

Jag vill gärna tro att vi redan inom max fem sex år har var egen (kanske flera) typ "Alexander Isak" eller "Mattias Svanberg" i ÖFK's trupp. Hoppas bara att de som kan påverka sådant fortsätter med att skapa förutsättningar och slutligen att tränarna släpper fram dessa talanger på ett vettigt sätt, t.ex. som man lyckades med Dennis Widgren.
 
 
  Gäst: Mattan
29 Okt 2016 - 18:18
Gillaknapp från mej Pman !
 
 
 
4
kommentarer
GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
av Haldo Jonsson | Igår - 10:48
På påskafton smäll
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | 27 Mar 2024 - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
1
kommentar
Div 2 Norrland startar i dag
av Haldo Jonsson | Igår - 14:01
 IFK Östersund är f&
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet idag kl 09:39
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook