Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #14157    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumUngdom*** ingen rubrik ***...

*** ingen rubrik ***  (12 svar)   20 Maj 2017 - 00:59  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Henken
När olika strukturer blir utmanade påverkar det alltid, och oftast faller väldigt många in i känslomässiga yttringar vilket också gör att människan tenderar att se saker smalt ur sin egen sanning.

Att börja med hur vi har ett land där skidåkning på något sätt blivit en kommunal angelägenhet, men där fotbollsklubbar förväntas ordna mer själva är klart. När det sedan har följt tiden har vi fått skidstadion, som också gång på gång uppgraderats, där vi sedan har en fotbollsverksamhet som kämpas för att ta tillbaka vad man en gång tappat.

Tråkigt är att man även inom kommunen aldrig riktigt förstår detta och försöker skapa sig ett förhållningsätt som faktiskt gör det så likt som möjligt mellan våra olika sporter. Jämför bara skillnaden kring skötsel av ett konstgräs men att ett längdspår ska pistas eller en isen i ishallen ska spolas. Ganska fort blir det stora skillnader i kostnad, men som alla förväntas bara acceptera. Men snart är det nog dags för kommunen att verkligen vara transparent och visa vad allt kostar. Sedan tror jag alla i kommunen förstår att det är skillnad inom olika verksamheter och total rättvisa är svårt, men självklart det vi bör sträva mot. Sedan hur man ska räkna blir också intressant. Självklart ska barn och ungdomsidrott vara centralt, och där är det lätt att förstå att skidåkare och skidskyttar dragit en vinstlott i hur många aktiva man är, mot vad spåret, snöläggningen och stadion kostar, mot tex det enorma mängd fotbollsspelare som finns i länet som fortfarande ska dela på en mindre handfull mängd konstgräsplaner, i nuläget 2 kommunala, och 2 privata (inräknat öp-hallen)

OCH det som går att konstatera att så länge inte kommunen hittar en mall att följa i hur de ska prioritera sin ekonomi för sina invånare gällande fritid kommer vi ha ett koas under lång tild.

Sedan kanske andra organisationer kan hjälpa till? Storsjöcupen gör en otroligt fin vinst varje år, bör inte det återgå till viss del till invånarna? Som tack för all den hjälp man får gällande plan och skolhyra under deras evenemang? Eller ska storsjöcupen få en stor subventionering, pengarna går till de drivande klubbarna, och övriga fotbollsföreningar i staden ska bara acceptera att tex alla våra planer stängs under fram till första veckan i juli för annars kan storsjöcupen bli lidande?

Nä, det går att hitta mängder med saker som med tiden blivit fel, och då kan man som några av gubbarna här i tråden tycka att allt är Daniels fel, och det är ju lätt. Men då tycker jag också att man ganska klart inte ser den stora bilden och vill leta en syndabock, eftersom det är skönt/kul att ha någon att skulla på, istället förstå att man själv är/varit en del av problemet.
 
Svar av:
  Gäst: Man behöver inte funder
20 Maj 2017 - 15:35
Vilken struktur du tillhör
 
 
  Gäst: Henken
21 Maj 2017 - 11:34
Ja, först skriver man ett rätt långt inlägg där poängen är att det måste finnas något att förhålla sig till så enskilda personers tyckande inte kan gälla. Tyvärr måste texten varit för otydlig då den första kommentaren tycker det är mer intressant att gissa vad jag vill, än att förstå att det är fullständigt oväsentligt.
 
 
  Gäst: Man behöver inte fundera
21 Maj 2017 - 19:46
Allt framgår med tydlighet.
Du är inte skidskytt
 
 
  Gäst: Henken
21 Maj 2017 - 20:17
Ja, först skriver man ett rätt långt inlägg där poängen är att det måste finnas något att förhålla sig till så enskilda personers tyckande inte kan gälla. Tyvärr måste texten varit för otydlig då den första kommentaren tycker det är mer intressant att gissa vad jag vill, än att förstå att det är fullständigt oväsentligt.
 
 
  Gäst: Jodå
23 Maj 2017 - 08:52
Det är ett otydligt inlägg med små eller större taggar, men lite oklart vad du faktiskt vill. Jag förstår att du tycker att kommunen skapar orättvisa och kaos (koas tror jag inte att du menar, för då blir det ännu krångligare).Jag förstår att du vill ha fler konstgräsplaner. Jag förstår att du tycker att Storsjöcupen gynnas för mycket. Jag förstår att du tycker att skidor och issporter gynnas för mycket. Och jag förstår att du tycker att kritik mot (prins?) Daniel är fel. Sedan förstår jag inte så mycket mer, men det var kanske bara var det du ville.
 
 
  Gäst: Jodå
23 Maj 2017 - 08:54
men det var kanske bara det du ville framföra, hade varit ett tydligare avslut:-).
 
 
  Gäst: Henken
23 Maj 2017 - 22:14
Vad jag vill är fullkomligt oväsentligt även om du verkligen verka tycka motsatsen, och lägger fokus på det i dina inlägg, som man gör i jämtland. Men gissar att 99% totalt struntar i vad jag tycker. Däremot bör väl de allra flesta välkomna en kommun som faktiskt bemöter idrotter och aktiviteter likvärdigt. Försökte i min text påpeka några områden som enligt mig är i gränslandet för att vara rättvis, och tror nog att många fler kan ge exempel, och säkert finns det några sporter som är lite rädda och som förstår att man är privilegierade. Vi får se hur många år det tar för kommunen att komma fram till något.


 
 
  Gäst: Det går att skriva
23 Maj 2017 - 22:24
kort att man tycker Kindberg ska få det han pekar på.
Varför långa omskrivningar på det, löjligt.
Du har fel i sak och borde kunna uttrycka dig betydligt klarare.
Jag ser hellre att Potters barn har ett dagis.
 
 
  Gäst: Henken
24 Maj 2017 - 00:08
Hehe gissar att du i din vardag inte utsätts för diskussioner särskilt ofta. Om du iaf hade försökt bidra med något konstruktivt hade det kanske slutat med att du också lärt dig något. Att säga att jag har fel i sak utan att berätta varför blir rätt roligt men också lite sorgligt. Även dina tafatta försök att göra mig sur med lite slag under bältet där din avsikt har varit att sätta ord på min text blir också rätt löjligt. Och dina aggressioner mot Daniel får du behålla för dig själv.

Jag hoppas iaf att kommunen i framtiden tar fram ett sätt att göra det lika för alla idrotts och aktivitetsintresserade i östersund.

Och för dig som jag fått läsa mina inlägg hoppas jag du en dag kanske kan börja se världen i framtiden genom den dimma du nu verkar leva i. Och försök inte komma med något försök till räddning nu, bättre ge plats för någon annan som kanske vill bidra med lite konstruktiva tankar istället.
 
 
  Gäst: Vad tycker en enögd
24 Maj 2017 - 22:03
Nisse som du om förslaget på elitavgift, 10 kr per åskådare.
Nu kommer en kaffekopp att kosta 45 kr nästa säsong, det blir tillgång och efterfrågan.
Sluta nu ifrågasätta kommunen och stöd klubben istället.
Tror på nya utspel, vilka kommer att kosta ännu fler åskådare.
Skriv ett inlägg om fingertoppskänsla mannen.
 
 
  Gäst: Henken
25 Maj 2017 - 02:13
Förstår nog inte vad du menar. Så det ska vara en oregelbunden och godtycklig fördelning av pengar? Eller hitta ett rättvist system?

Sedan vad händer kring arrangemang eller arenan just nu är ju ointressant, beroende på hur duktigt man är att hålla isär saker. Do k är det inte alltid så lätt.
 
 
  Gäst: Jodå
26 Maj 2017 - 11:52
Blanda inte ihop mig med ngn annan, tack!
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
1
kommentar
Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvi
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 11:25
Ali Suljic Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook