Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3379    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarMå bädte spelare spela oavsett ålder eller kö...

Må bädte spelare spela oavsett ålder eller kön!!!  (3 svar)   1 Feb 2008 - 09:11  
Svara
  Inlagt av:
M
Må bädte spelare spela oavsett ålder, kön, sexuell läggning mm!!!

Håller fullständigt med vår käre landslagsledare Roland Andersson.

När ska det bli slut på den här nedrans åldersnojan och hetsjakten på spelare i annat än vad de presterar på planen.

Antingen tar man en plats i laget eller så gör man det inte!!!

Så enkelt är det!!!

Att det kommer nya hungriga bra spelare som kommer att fylla tomrummet efter de som hittat andra intressen och inkomstkällor och därmed slutat spela,behöver vi knappast oroa oss om. De kommer, de kommer. Men om de inte tar plats i ett lag så är det bara att svälja egot och tills vidare spela i lägre division och slipa sina färdigheter så att man förhoppningsvis blir så bra att man tar en plats i högre division.

Bara för att man har en viss ålder och är bättre än de som är yngre (vad nu ålder egentligen är mer än antalet varv runt Stjärnan Solen) så ska man absolut inte be om ursäkt för sin plats.

Ska de yngre ha plats så får de se till att tagga till då de får chansen på testmatcher och i B-lagsmatcher samt när de spelar i sin ordinarie serie. Antingen förtjänar man en plats med sina insatser eller så gör man det inte!!

Hur svårt kan det vara?

Alla klyshor som generationsskifte mm är bara bullshit!!! Det sker av sig själv allt eftersom automatisk, och skulle några av de som var på gränsen ett tag ha slutat så är det ju inte hela världen. Det kommer alltid nytt blod (som vampyren sa). Bara man gör det åtråvärt, coolt eller roligt (ju fler argument till att spela fotboll man kan få ut desto fler kommer att spela på alla nivåer).

Och ju svårare det är att ta en plats i ett lag desto stoltare och bättre känns det när man väl gör det.

Dessutom ska ingen behöva skämmas när man behöver gå ned i en lägre division, och på grund av det sluta för att man inte kan svälja sin egen stolthet och inse fakta (att man måste bli bättre).

Nej!!! Åter, bäste man oavsett ålder, ursprung (om de är födda i Jämtland eller ej är oväsentligt) kön, sexuell läggning mm ska spela och inte be om ursäkt om de tar plats. Framför allt gäller det att få topplaget ÖFK så bra som möjligt för det ger dominoeffekt nedåt. Det blir en högre nivå på våra lag i alla divisioner ända ned till lägsta division (det smittar av sig).

Divisionerna under blir plantskolan för högre divisioner rent automatiskt. Även om allt exprimenterande med spelare som inte passar i en division undanbedes. In or out!!

Bort med all politik och må bäste man spela!!
 
Svar av:
  Gäst: Kalle
1 Feb 2008 - 14:35
En undersökning som Statistiska centralbyrån, SCB, gjorde på uppdrag av Riksidrottförbundet tyder dock på att antalet ungdomar som tränar eller tävlar i en idrottsförening inte minskar. Tvärtom.
- Studien visar att det var något fler mellan 13 och 20 år som idrottade 2005 jämfört med 1998, berättar Ola Stadler, statistiker på RF.

två rader ner i samma artikel.
 
 
  Gäst: Kalle
1 Feb 2008 - 14:36
Och längst ner i samma artikel:

När det är okej att börja elitsatsa vill hon inte ha någon åsikt om.
- Riksidrottsförbundets rekommendation på 12 år låter väl som en rimlig gräns men i övrigt överlåter jag diskussionen åt idrottsrörelsens.



 
 
  Gäst: Claes Jönsson
1 Feb 2008 - 14:43
Visst är det så att bäste man bör spela. Även bör det bästa laget spela om man nu har någon form av elitsatsning. Nu är det inte alltid så enkelt med devisen "må bäste man spela". Nr 1 för att bäste man ska spela är under förutsättning att man har en tränare/ledare som inte är konflikträdd. Just konfliktsrädsla hos vissa tränare har alltid funnits. Rädslan hos en tränare kan vara just att ställa över en äldre spelare. Denne spelare kanske varit ordinarie under flera år, han är stark i gruppen, har hög status i gruppen, han kan ju t.o.m vara en ledar gestält i gruppen. Det en tränare kan riskera är att få turbelens och oro bland sina spelare om just denne äldre blir petad. Då är det mycket enklare för slippa riskera turbulens genom att ställa över en 18-19 åring. Så att bäste spelare alltid spelar är en sanning med modifikation. I ett lag med en riktigt konflikrädd ledare är det ofta den unge spelaren som är förloraren. det är i alla fall min uppfattning och den står jag fast vid.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
1
kommentar
Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvi
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 11:25
Ali Suljic Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook