Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3400    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrar*** ingen rubrik ***...

*** ingen rubrik ***  (11 svar)   22 Feb 2008 - 19:57  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Benny Guldfot
Efter att ha läst Z:as och Anjevalls inlägg kan jag bara konstatera att:
Är det inte precis så här folket runt ÖFK:s ungdomslag sagt hela tiden? Är det inte precis så här Landin och Tjernström sagt så fort dom blivit tillfrågade?
Heja på ÖFK! Tack vare er kanske vi kan få till fotbollsungdomar som blir skolade till att våga ta ett steg ut ur ankdammen fotbollsjämtland.
Upp med blicken och stötta ÖFK (och alla andra) som begriper att man måste träna fotboll mer än någon enstaka gång under vintern och som förstår att träningskultur skapar man genom hårt arbete där många duktiga får stöta och blötas mot varandra även på träningar!
 
Svar av:
  Gäst: Papi
22 Feb 2008 - 21:19
Alla i Jämtland säger så Benny...........Öfk bildades ju för att bl.a hjälpa fram klubbarna/spelare i sin utveckling (se gärna vad som står i avtalen mellan Öfk och stadsklubbarna).........men inget har gjorts........vilket iofs är alla parters fel. Men samarbetet har inte funkat .............om jag varit ordf i Öfk hade jag avgått för länge sedan.....men nu har öfk gått sin egen väg.
Men hittills kan man ju säga om ÖFK A och R (Reserver?...rekryteringslag??) att satsningen varit misslyckad............tyvärr......
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
22 Feb 2008 - 22:22
Känna att man är en av de som det satsas på Benny G är nog den största uppmuntran man kan få. Att tillhöra en av de 16 som får åka till Halmstad är ju en klar deklaration att man är något extra..eller hur ? Dessa killar får stötas och blötas med jämbördiga. Från Jämtland idag finns det 2 spelare som det gågna året spelar på elitnivå, superettan, Lundmark, som aldrig kom med till Halmstad och Fredde Olsson son inte var riktigt ordinarie i Halmstad. Bland de 16 spelare bland 83 orna som var i Halmstad, spelar idag 3 st fotboll. Bland 86 orna finns 6 kvar, varför ? Det satsades ju på dessa ? Ja kanske är vi för snabb att utse vilka som är talanger eller ej. Kanske vår viktigaste uppgift att försöka behålla så många spelare som möjligt kvar inom fotbollen här i Jämtland. Kanske är vi slowstarters här och ta det lungt med vässade lag. Kanske missar vi spelare bland de snäppet under som skulle kunna bli nåt för ÖFK A i framtiden ? Vi kanske måste jobba annorlunda här i ett litet distrikt. Hitta vår modell.

Att jämföra oss med hur Z berättar om Stockholm är patetiskt. Jag haft kontakten med honom sedan den dag han flyttade till huvudstade och insett att vi jobbar inte på samma planet. Så Benny jämför inte BP med ÖFK, vi är inte i närheten av de resurser som finns där. Att i tidig ålder skapa elitsatsning här, är jag inte så säker som dej är den rätta modellen, åtminstonde inte i en klubb. Däremot tror jag vi skulle kunna göra/jobba så att vi både får med oss bredd och på sikt skapa topp, med ett bra sammarbete.
 
 
  Gäst: Kalle
22 Feb 2008 - 22:37
Benny jämför inte ÖFK med BP han säger bara att precis så som Z beskriver hur en u-verksamhet bör bdrivas så har ÖFK sagt hela tiden att man vill bedriva den. Ambitionen är alltså den och det är gott nog. Patetiskt är ett flitigt använt ord i det här forumet det i sig är lite patetiskt. Det verkar precis som att det finns en underton av hån. Hån mot vad då, jo allt som man inte själv är med och drar i. Patetiskt var ordet. Alltså Benny jämför inte ÖFK med BP och ÖFK har nog koll på att de inte är en Stockholmsklubb. Här är det nämligen både jantelagen och jämtelagen som råder. Tänk vad hemskt att vilja göra något bra och sen så står det ett gäng bittra typer och inte annat hoppas att det ska gå åt skogen så de får gotta sig riktigt. Det är lätt att vara tyckarproffs speciellt lätt är det attt vara kritisk och hänga på alla andra kritiska röster.
 
 
  Gäst: Wenger
22 Feb 2008 - 23:37
Claes, angående hur många "Halmstadspelare" som finns kvar inom fotbollen. Kan det vara så att man tar/tagit ut spelare till Halmstadslägret mer för att ha ett så bra lag som möjligt än att se till de enskilda invidernas talang. Har det verkligen varit de 16 mest talangfulla spelarna som tagits ut? Kan det inte ha varit så att en liten teknisk spelare fått stryka på foten för en stor fysisk spelare?

Om det varit ett lagbygge som åkt till Halmstad är jag inte ett dugg förvånad över att det är få av dem som lyckat eller ens fortsatt inom fotbollen.

Till Halmstadslägret ska de 16 för tillfället bästa fotbollsspelarna åka. Detta oavsett om alla de bästa är högerbackar.vänstermittfältare eller centrar.

Sedan är det ju så klart bra om de man tar ut är sådana som har för avsikt att satsa på att blir bra i fotboll och inte i någon annan sport. Jag vet att t. ex. Uffe Dahlén var med till Halmstad. Det kan väl inte funnits någon som trodde att han skulle välja fotboll framför hockey.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
23 Feb 2008 - 00:17
Nä det har inte varit så, att man tagit ut det lag som ska göra bäst i från sig. Han har tittat på den enskilde spelaren. Det är de förutsättningar som gällt, att ta ut spelaren inte laget. Jag tror att det vore mer lycka för ledaren att kunna få med en spelare till ett pojklandslag. resultaten blir historia, om en spelare går vidare till pojklandlag blir det mer uppmärksamhet kring. 83 orna för att ta ett exempel, blev obesegarde i Halmstad, det hade inte hänt sedan 65 orna var där, om jag intye minns fel. Året efter spelade man Folksam Cup, det var flera spewlare som bytts ut, då gällde det att prestera/vinna. Jämtland började med att slå Göteborg med 1-0, Göteborg hade 7 ! landlagsspelare och vann hela Folksam.Enda förlusten var mot J/H. 86 orna var Magnus Backman ledare för, han gick inte efter längd och vikt, utan kunskapen hos den enskilde. Ledarna var under ständig övervakning av Bosse Börjesson, redan från de första gallringarna, han var anställd av SvFF, uppgift:- Att hiotta blivande landslagsspelare. Min teori att vi inte får fram egna spelare här är att vi har inte tillräckligt starka och modiga ledare, som inte vågar lyfta fram unga spelare, ge dom förtroende, våga liat på dom. Traditionen håller i sig, precis som traditionen kring bandy i Edsbyn. Den dag vi får en tränare här i Jämtland, som vågar, som vill förändra, som har en annan syn på fotboll än vad vi haft hittills, den tränaren kommer att lyfta fotbollen i Jämtland och självklart behöver denne tränare eldare ii ryggen också. Jag tror inte det är en slump att första året åkte 3 norrlandslag ur div 1, Kiruna,Robertsfors och Anundsjö, av 3 nedflyttningsplatser. Andra året åker 2 lag ur ett är Timrå, ett norrlandslag. De 4 topplagen i div 1 blev i år, Assyriska, Väsby, Vasalund och Syrianska. De spelar en annan typ av fotboll, satsar på en annan typ av spelare, det skulle vi även kunna göra här i Östersund, men tyvärr det görs inte.
 
 
  Gäst: jonny
23 Feb 2008 - 00:51
men Claes, vad är det för typ av spelare du vill ska släppas fram?
 
 
  teo
25 Feb 2008 - 12:31
När jag ser de sydamerikanska ungdomslagen komma till storsjöcupen får jag mig en tankeställare. Man inser att den tekniska individuella kapacitet som dom har dit kommer vi aldrig kunna komma. Givetvis skall vi sträva ditåt. Men samtidigt kanske vi skall inse vilka våra förutsättningar är. I ett svenskt kontext kanske det är bättre att satsa på det vi är bra på. Dvs lagspel, kollektivt försvarsspel, löpstyrka. Inbilla mig inte att Jämtland någonsin kommer blomstra av teknik och individuell skicklighet. Hur skulle det kunna hända när våra ungdomar spelar hockey och innebandy 8 månader om året.

Nu tror inte jag på klimatfanatikernas profetior. Men enda möjligheten att vi i Jämtland skall producera några "brassar" är att växthuseffekten ger oss tre månaders extra sommar.

Kom inte och säg att jag är emot teknisk fotboll, jag kan slå vad om att jag är en av de som allra mest förordar ett tålmodigt passningsspel längs marken. Jag inser dock att man måste se verkligheten i vitögat.
 
 
  teo
25 Feb 2008 - 12:38
En tankeställare angående träning är att de mest spelskickliga lagen i sydeuropa, inte har mycket mer än tre veckors försäsongsträning. Att öka dosen pulsande i snö i januari är ingen universalmedicin. Teknisk förmåga tror jag snarare skapas av spontanfotbollen mellan åldrarna 8-14 år. Sedan är det upp till tränarna att slipa dessa diamanter och göra dem anpassningsbara till en tuffare seniorfotboll.

Ett stort problem som jag ser med unga spelare är att de spontanspelar på fel sätt. Istället för att spela matcher två mot två, tre mot tre. Där de verkligen utvecklar sin teknik och spelsinne, radar de istället upp sig och skjuter. Likaså tycker jag att ungdomstränare i länet har alldeles för mycket övningar där man ställer sig på en kö för att skjuta. Titta på de bästa lirarna från sydamerika och sydeuropa, de tycks inte skjuta något alls när de spelar på skoj, ändå verkar de i slutändan ändå bli bättre på att skjuta.
 
 
  Berra
25 Feb 2008 - 13:23
Det som är faktum är det ramaskri som skulle uppstå i Sverige om vi började träna våra barn på samma sätt som man gör i sydamerika. Åka runt och scouta 7-8 åringar, samla regionens 25 bästa 10 åringar på en skola där de spelar fotboll 4 timmar om dagen. Dessutom så tillåts de inte att spela på större yta än en halv inomhushall innan de fyller 13-14, varför det? Teknik övning såklart!

Spontanfotboll i all sin ära så går det inte att komma undan det faktum att vi i Jämtland inte har rätt träningskultur. Här anses det som "mycket" att träna 4-5 pass i veckan. Detta är en mängd som måste dubblas redan från 10-12 års åldern om vi ska vara i närheten av en elitnivå.

Sen som alla vet så är också kvalitén på träningspassen viktiga, därför krävs det bra utbildade tränare på alla nivåer i systemet. Det räcker inte bara med en "lagpappa" som lärt allt han kan från Tipsextra och IFKs div 3 gäng. Här krävs en gedigen kunskap om utveckling av spelare!!

För att sammanfatta så behövs det att ÖFK tar på sig rollen som elitutbildare, scoutar ungdomsfotbollen i länet, redan från 10 år och uppåt. Har egna ungdomslag dit de bästa bjuds in, med bra utbildade tränare och ett väl utvecklat socialt system runt. En utopi, javisst. Men om det skulle lyckas så tror jag på ett ÖFK i högsta serien!
 
 
  Gäst: Smart
26 Feb 2008 - 10:32
Du kanske borde ta reda på att Anjeväll tycker att satsningen på ungdomar skall göras i egna klubbar ooch inte i ÖFK. och att träningen inte skall skötas av föräldrar utan av välutbildade tränare typ Z..

 
 
  Berra
26 Feb 2008 - 11:32
En liten praktisk fråga: Hur ska man kunna sköta kvalitetsträningar i alla länsklubbar med väl utbildade tränare?

Min poäng för att ÖFK ska föra en elit satsning på ungdomssidan är just att de, åtminstone i teorin, borde ha de största musklerna ekonomiskt och kunskapsmässigt för att ha välutbildade tränare i klubben.

Hade inte Hammerdal, Strömsund och Föllinge ett samarbete kring ett pojkallsvenskt lag för ett gäng år sedan? Sådana alternativ är också positivt med grund i att det finns kompetens på ledarsidan!
 
 
 
6
kommentarer
Var är målsinnet?
av Lars Larsson | 23 Mar 2024 - 14:17
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | Igår - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
2
kommentarer
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0)
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 12:55
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0
1
kommentar
Startelvan i dag
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 11:12
Arnold Origi, Kevin Jablinski, Ali
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook