Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3435    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarTränare...

Tränare  (19 svar)   12 Mar 2008 - 12:59  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Stockholmaren
Det skulle vara roligt att se vad Z och Classe skulle kunna göra om de blev ansvariga hemma. Båda verkar stå för en utvecklande fotboll. Claes har varit duktig hemma och Z är ett stort namn när det gäller talangutveckling i Stockholm.
 
Svar av:
  Gäst: Staketexpert
13 Mar 2008 - 22:36
Det är altid lätt att tycka till om saker och ting, en annan sak att utföra det rent praktiskt.
Vet inte vad Z utmärkt sig förutom att han fått chansen att som avlönad vara tränare på heltid i bl.a Stockholmsområdet, då blir man genast imponerad.
Fick han inte kicken förra säsongen från ett damlag ??

Claes, han är säkert en bra analytiker som fått lite strängare hållning till ÖFK i år, av någon anledning.
 
 
  Gäst: Z
14 Mar 2008 - 00:03
Jag kan på en gång lugna staketexperten med att säga att jag inte har någon tanke på att flytta hem till Östersund igen. Jag har det bra i Stockholm och trivs med fotbolls livet här. Även om det skulle vara kul att jobba med Claes så kommer det knappast bli så. Hurvida jag gjort någon nytta eller något märkvärdigt som tränare vet jag inte men experten har helt klart rätt i att jag tillhör den skara tränare som fått lämnat sitt lag under säsongen när jag i fjol fick gå från AIK med tre matcher kvar.

Jag är övertygad om att fotbollen hemma klarar sig väldigt bra utan mina tjänster och jag håller mig till att ha åsikter här istället. Intressant att följa debatten kring ÖFK just nu. Det skulle också vara kul att veta vilka som gömmer sig bakom alla åsikter här. Det är som sagt lätt att tycka saker när man inte behöver stå för det man säger.
 
 
  Usling
14 Mar 2008 - 08:35
Kritik mot enskilda personer är bara fegt när avsändaren inte vågar skriva ut sitt riktiga namn.

Vi vill inte ha en massa smutskastning på detta forum, så om ni vill undvika detta i största möjliga mån, så blir vi på fotbollz.se glada! :-)

Skriver detta bara för att vi vill ha en värdig nivå på diskussionerna.

Det är väldigt roligt att se att diskussionerna tagit fart! :-)

// fotbollz.se genom Thorbjörn Östling

 
 
  Gäst: Kurre
14 Mar 2008 - 08:59
Absolut Thorbjörn Östling håller helt med dig. Idiotiskt med kritik mot enskilda personer. Lågt och ovärdigt. Jag hoppas att detta ställningstagande fortsättningsvis gäller även andra personer som namnges och kritiseras på ett lågt vis på detta forum. Så är det väl, det måste väl gälla alla såna inlägg eller hur?
 
 
  Usling
14 Mar 2008 - 09:28
Givetvis gäller det alla!
Så försök håll en bra nivå på alla diskussioner.


 
 
  teo
14 Mar 2008 - 09:29
Det är tack vare att många av oss är anonyma som vi vågar skriva vad vi känner. Hade Z: önskan gått i uppfyllelse att alla skulle skylta med sitt namn, skulle inte diskussionerna bli tillnärmelsevis lika intressanta.

Så jag uppmanar er alla, fortsätt att vara anonyma och skriv vad ni känner. Fotbollsjämtland behöver höra den ofriserade sanningen
 
 
  Gäst: Kurre
14 Mar 2008 - 10:24
Naturligtvis kan man få uttrycka sina åsikter men när det blir rykten och personangrepp, då är det inte okej längre vare sig man är anonym eller inte. t ex så kan någon här på forumet skriva "jag har hört" och genast är det en sanning. Vissa kommer även med påståenden som inte har någon somhelst verklighetsförankring. Genast är pöbeln i gång för om någon påstår något så måste det ju vara så. Vissa saker som man VET kanske dessutom är betjänta av att aldirig uttalas. Åtminstone kan man själv ha gott samvete. Det ömkas för personer som man tror blivit orättvist behandlade när sanningen är en helt annan men de personer som sitter inne med sanningen går aldrig in på olika forum eller håller sig för god för att ge tillbaka. Därför blir det snedvridet och många gånger en debatt som liknar rena lynchstämningen. Jag vet inte hur många som står för de här uttalandena, det behöver inte vara mer än en handfull personer, men likfullt blir det många gånger obehagligt. Barn och ungdomar går in här och läser och vi vuxna skapar en dålig stämning bland dem. Kan vi inte åtminston enas om att vi ska låta barnen vara ifred och då menar jag barn i alla klubbar. Kan inte vi som är vuxna försöka föregå med gott exempel och visa att en debatt kan föras på ett anständigt vis utan att det blir hatkänslor. Jag tror även att det skulle hjälpa till vad gäller den sk nolltoleransen på planen. Kan vi inte visa att människor har olika åsikter utan att för den skull behöva hata varandra. Kan vi inte enas ikring att det även är bra med olika åsikter för att det kan komma något konstruktivt av det. Många av oss vuxna som även är föräldrar är bekymrade över den mobbing som kan förekomma bland barn på internet. Barn gör som vuxna gör och inte som de säger. Om vi tillåter vilka inlägg i debatten som helst med hånfulla kommentarer då blir det ju okej för barnen med. Jag tycker att de som står för såna kommentarer ska fundera över sin egen roll som vuxen. Dessutom så tycker jag att man ska rannsaka sig själv varför det väcker så otroligt starka känslor hos en. Det är en sak att ha en åsikt eller att driva en fråga men det blir en helt annan sak när man känner att man i samband med att man uttrycker sin åsikt måste vara så hatisk.
 
 
  Gäst: Severt
14 Mar 2008 - 10:37
Z bör bli president över republiken Jämtland!
 
 
  teo
14 Mar 2008 - 13:49
Givetvis bör inte ÖFK-spelare och deras närmaste sprida rykten, det är omoraliskt mot laget. Men samtidigt så är det deras personliga problem.

Förövrigt ser jag inga problem med att även känsliga och jobbiga ämnen tas upp i detta forum. Fotbollsjämtland är litet, men det är de berördas egna val ifall de vill läsa vad som står här.

Så länge det inte rör sig om hot eller förtal anser jag att man skall kunna skriva i princip vad som helst. Man kan inte hela tiden akta sig för att "kränka" någon, i så fall skulle man inte kunna skriva något alls
 
 
  Gäst: Kurre
14 Mar 2008 - 13:59
Ja, du Teo den där fick du tänka länge på. Problemet är att det är andra som sprider rykten. Sen utgår jag ifrån att du inte har barn Teo. Barnen tänker inte på samma sätt som oss vuxna, jo kanske som dig då i och för sig. Om du är vuxen teo så har du också ett ansvar eller är du bara en elak jävel som tycker att det är rätt åt dem. Ja då kanske det är så att din enda glädje är skadeglädjen och din mest framträdande egenskap är missunsamhet. Det spelar uppenbarligen ingen roll att flera vädjar om en sansad debatt på det här forumet och alla andra forum med för den delen har man elakhet som motiv och är genomsnittsbegåvad så väljer man att inte lyssna till sånt. Återigen har man lyckats med konststycket att skapa en samlingsplats med stort utrymme för kränkningar och personangrepp.
 
 
  teo
15 Mar 2008 - 16:55
Vad är effekten om man överdriver strävan efter en sansad debatt? Är det en debatt över huvudtaget?

Fotbolljämtland är tyvärr så litet så att de berörda vi diskuterar går in på forumet och känner sig "kränkta". Många gånger väldigt patetiskt beteende enligt min mening. Om någon bara kommer med dumheter så är det väl bara att skratta åt det, ha lite distans till sig själv.

Har man yttrandefrihet kan man inte censurera diskussioner bara för att någon känner sig kränkt.

Mitt råd till spelarna i de olika lagen är att om de tycker det är jobbigt att folk har åsikter om dem så behöver de inte komma hit och titta. I de fotbollslagen är det aldrig någon som har stört sig på vad någon har sagt om dem på ett forum.

Angående frågan om jag har barn, så kändes det som ett väldigt känslopornografiskt grepp för att försöka förvilla mig. Ganska trist debattstil, dock lika tillåten som någon annan. Ett forum som borde passa dig är www.familjeliv.se, garanterat mysigt, garanterat pk, som du vill ha det.
 
 
  Gäst: Kurre
15 Mar 2008 - 17:56
Återigen Teo när du hänvisar till spelarna i de olika lagen vilka är det du refererar till då är det barnen eller? Din debattstil är inte heller överdrivet rolig. Familjeliv passar säkert och eftersom du känner till den sidan så är det väl så att du har barn. Nu är det dock detta som debatteras på ett väldigt omoget sätt på detta forum. Lämna ungarna i fred Teo och var inte så jävla bitter och barnslig.
 
 
  Gäst: Kurre
15 Mar 2008 - 18:14
Absolut, Teo ta åt dig av det epitetet men du förstår nog att jag menar att man skulle kunna hålla en sansad debatt utan att kränka namngivna personer och barn och ungdomar precis som Klaus och Usling vädjar om.
 
 
  Klaus
16 Mar 2008 - 10:13
Vi har aldrig sagt vad andra skall tycka men det finns lagar och förordningar att hålla när man skriver i forum och då bör man rensa. Att bl a kränka personer får man inte göra.

Under 'om fotbollz' står både avsikten och syftet med varför vi startade denna hemsida. Jag tycker det också det är bra att det finns folk som vill att vi skall få till en bra fotboll i hela länet och inte bara i stan (som vi på 'landet' kanske ibland tycker)

Och jag tycker personligen det är skoj att den inte enbart handlar om ÖFK utan att andra också bidrar med tankar och ord på hemsidan.

Resultatsidan där folk kan se helgens matcher och föreningar kan skicka in sina resultat har blivit uppskattad. Nya matchreferat kommer också att bli bra, när den är klar.

I Debattkrönikan har det skrivits mycket och många har lämnat synpunkter.

Jag startade inte detta för att jag skulle vara med och släppa lös mina tankar och ord. Jag utvecklar program och hjälper andra med det de vill ha hjälp med.

Men visst kan jag tycka saker och ting om fotboll och jag brukar prata med andra om detta.

Nu skrev jag ett sådant svar i KDs forum men det var ju ett svar på ett fråga där men man kanske skulle lyfta hit det istället?

Skulle jag känna ett behov ytterligare att sprida vad jag tycker skulle jag inte tveka det minsta utan gå till den plats där jag vet att jag får respons: www.fotbollz.se
 
Uppdaterad: 16 Mar 2008 - 10:15
 
  Usling
16 Mar 2008 - 12:34
Vi vill bara att det skall vara en sansad och värdig nivå på inläggen... utan personangrepp, smutskastning osv.

Jag försöker alltså bara ta mitt ansvar som moderator.

Om det är ett ämne som berör mig kommer jag givetvis ge mig in i debatten, men min främsta uppgift här är att utveckla denna hemsida och samtidigt hålla lite koll på vad som skrivs.

Kreativt tyckande måste kunna komma i andra former än genom smutskastning osv...?

 
 
  teo
16 Mar 2008 - 14:47
Jag vänder mig också mot ren smutskastning och personangrepp. Däremot är det oroande att folk alltid skall in på våra jämtländska fotbollsforum och försöka skrämma folk till tystnad.

Om det hypotetiskt skulle finnas dolda konflikter och spänningar i jämtländsk fotboll kan det väl vara bra om de kommer upp till ytan om än under anonyma former. Sen är det klart att debatten då blir något mer tillspetsad än den blir IRL. Men grundprincipen bör vara att debatt inte är fel. Anonymiteten erbjuder även folk i pereferin av fotbollsjämtland chansen att debattera på lika villkor. Utan de hierarkier som annars finns bland fotbollsledare kan vi få en mer demokratisk och mer intellektuellt hederlig debatt.
 
 
  Gäst: Kurre
16 Mar 2008 - 19:45
Vad menar du med intellektuell debatt, jag hoppas du inte menar att det har gått att hitta en sån när det gäller ungdomsfotbollen på det här forumet eller för den delen balnd kommentarerna i ÖP. Dessutom så är det inte så att någon här på forumet (inte jag heller) har en chans att påverka genom ett inlägg här. De som man egentligen vill debattera med finns nämligen inte på det här forumet och inte bland kommentarerna i ÖP heller. Däremot återigen så är det barn och ungdomar som går in på bl a det här forumet (barn från alla klubbar) därför vädjar jag återigen. Vill man diskutera och ha olika åsikter, jamen naturligtvis, men för en värdig diskussion. Tror man att man genom anonyma inlägg här kan påverka hur ungdomsfotbollen ska utformas i Östersund med omnejd, ja då kan man lägga ner direkt.
 
 
  teo
16 Mar 2008 - 20:42
Nej givetvis skall man inte ha några illusioner att man med ett inlägg på detta forum skall påverka ungdomsfotbollens utveckling i Jämtland. Om jag ville påverka skulle jag säkerligen engagera mig i någon förening. Däremot tycker jag med flera helt enkelt att det är spännande och intressant att diskutera fotboll ur olika synviklar, det har ett egenvärde.

Om inte barn tål att läsa folks åsikter på ett forum anser jag inte att de i huvudtaget skall utsätta sig för att läsa. Föräldrarna skall vara med och vägleda sina barn såväl på internet som på internet som i verkliga livet.

I och för sig tycker jag inte att barn skall behöva leva i en skyddad verkstad, vuxenlivet är fyllt av konflikter. Om man aldrig utsätts för sådana saker som barn kan man inte heller lära sig att hantera det som vuxen. Men det är en psykologisk diskussion som kanske hör hemma någon annanstans.
 
 
  Gäst: Kurre
16 Mar 2008 - 20:56
Ja, verkligen teo. Nu förstår jag lite bättre är du en sån där vuxen som tycker att barnen ska härdas hemma för att verkligheten är hård ja, då kan du och jag aldrig enas om något. Men om du nu har så bra koll på verkligheten så vet du förmodligen också att det är i princip omöjligt att förhindra att ungdomar går in på t ex det här forumet gör de det inte hos mig så gör de det förmodligen hos en sån som dig som tycker att de ska lära sig. Själv är jag av den åsikten att det är bättre att visa att det finns sansade vuxna som kan diskutera på ett vettigt vis så kanske de blir sansade vuxna själv.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
2
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | Igår - 09:44
Dags för Frösö IF at
1
kommentar
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | Igår - 11:01
 Bortamatcher för Ope och
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook