Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3452    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarAndra godkänd...

Andra godkänd  (6 svar)   15 Mar 2008 - 22:08  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Claes Jönsson
Ja skrev jag förra helgen att det behövs skärpning, så måste jag tillstå..att det blev det i andra halvlek idag. Det finns de här som inbillar sig att jag vill se sidledesfotboll, den fotboll ni visdae i andra i dag, sån fotboll vill jag se. En kombination i andra i dag som speglar det jag vill se och som man bevisligen klarar av är när Martin direktspelar med Alan, som direktskarvar till Emil som får friläge. Nu blev det avblåst för offside, men åt det hållet vill jag se fotboll. ÖFK blev bättre framför allt i mittmitt när unge Pontus kom in och när Alriksson började röra om med sina löpningar. Jag har inte ännu snappat upp den spelidé Kalle pratar om, mer än att han vill att forwards ska pressa stentufft, det är det enda mönster jag kan se ännu. Hoppas bara man kan täppa till ytan bakom dessa forwards, för, får de spelskickliga lagen i div ! norra den ytan att vända spel på, och de snabba forwardsen ytor i djupled, ja då blir det tufft. Å spelskickligare lag än Annundsjö kommer man att stöta på. Annars plus till andra halvan idag.
 
Svar av:
  Gäst: jonny
16 Mar 2008 - 01:02
Det är som öfk spelade stundtals i andra halvlek idag som kalle vill att man ska spela, med rörelse och få tillslag. Problemet är ju bara att kvaliten inte är den bästa och därför blir det svårt att spela på det viset och då kommer långbollar från osäkra spelare. Jag tror att när serien sätter igång så kommer man ha ett slagkraftigare lag på banan med 4-5 starka nyförvärv och då kommer vi att få se mer av den varan, allts det spel som kalle vill ha. Nu är det tyvärr alldeles för många dåliga passninsspelare men jag tror att det är mycket utvecklande för dom många unga att spela under kalle nu då dom får lära sig spela fotboll med passningskvalite och rörelse som prioriteringar
 
 
  Gäst: Papi
16 Mar 2008 - 10:50
4-5 starka nyförvärv !!?? Det var inte dåligt. Tror knappt det är sant.

 
 
  teo
16 Mar 2008 - 14:49
Enligt min åsikt prioriterar inte passningskvalitet, möjligen säger han det retoriskt, men ute på planen så är det den stenhårda jobbet i pressen som är det allra viktigaste. Hur man än vrider och vänder på det kommer det göra att spelet får ett annat fokus än koncentration i passningsspelet.
 
 
  Marko
16 Mar 2008 - 15:46
Är det någon som har koll på hur Smylie och Shields tränar inför den kommande säsongen? De måste väl träna med något lag för att ha någorlunda tempo i kroppen innan de kommer hit?
 
 
  teo
16 Mar 2008 - 18:57
Det finns nyanser i fotbollen. Varför tror ni att de offensiva storstjärnorna i olika topplag har förmånen att vila när motståndarna har bollen. Kalle Björklund vill att alla skall slita hårt när motståndarna har bollen, det kommer göra att även spelet med bollen kommer bli hetsigare. Bland annat för att spelet ute på planen kommer utvecklas till en kamp, men också för att spelarna kommer ha blodsmak när de väl får bollen.

Den fotboll jag gillar bäst är när båda lagen ställer upp med låga försvarsspel, då brukar det alltid finnas mer utrymme till bollrull. Dock tycker jag det är helt rätt att Kalle kör sin ganska destruktiva fotbolls-taktik med ÖFK. Det viktiga är att poängen trillar in.

Och som jag sagt många gånger förut, alla tränare säger att de vill ha ett kvickt passningsspel längs backen. Jag har inte hört motsatsen någon gång. Frågan är hur det ser ut i realiteten, där avgör spelarnas individuella skicklighet och de taktiska dispositionerna. Det är den höga engelsk-inspirerade pressen som har gjort allsvenskan och svensk fotboll så tråkig som den är, där är Kalle Björklund medansvarig.
 
 
  Gäst: jonny
16 Mar 2008 - 19:09
visst, där kan jag hålla med dig teo. För att se rolig och fin fotboll på det viset du beskriver så får man bege sig till andra länder och betydligt högre upp i seriesystemen. Det är ganska få lag överhuvudtaget som behärskar ett ständigt bollrullande och fortfarande göra det på ett effektivt sätt. Här är det naturligtvis resultat som gäller och jag tror att dom allra flesta kan skriva under på att vi hellre ser ett öfk som kämpar sig till en plats i superettan (så småningom) än ett öfk som rullar och finspelar sig till en plats i norrtvåan. Men jag tror att med den typen av fotboll som kalle vill få in här så kan vi få se lite av varje. Det kommer stundtals att vara rätt tråkigt när det inte funkar som det ska för att kunna se riktigt bra ut när allt klaffar.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | Igår - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook