Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3533    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerraru-lag...

u-lag  (22 svar)   21 Apr 2008 - 09:08  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Z
Kul att läsa vad han i ÖFK styrelsen skrev. Tydligt är att ÖFK står för det man gör utan att ta någon större notis om vad andra tycker. Kan vara en styrka men kan också ge problem den dagen man behöver hjälp av andra. På ett ställe sa han att om U18 laget får fram en spelare per år till a-truppen så har man gjort ett fantastiskt arbete.... om det resultatet skulle vara fantastiskt kan man ha åsikter om men det jag mest undrar är om någon vet vad U laget kostar att driva varje år?

Kostar det ex 300 000 per år så är ju det priset på vad man tycker a-lags spelare i ÖFK kan/får/bör kosta. För mig känns det priset väldigt högt men jag vet ju inte om siffran stämmer.

Därmed inte sagt att jag tycker ÖFK gör fel som driver ett juniorlag. Det kan jag köpa till 100% men utdelning tycker jag är väldigt dålig och kostsam om den bara ger en spelare per år.
 
Svar av:
  M
21 Apr 2008 - 09:57
Haha ja 300 000 för en bänknötare från U-laget känns lite dyrt! Låt de bästa u-spelarna träna extra några ggr i veckan utöver moderklubbarnas verksamhet. Det är en bra mkt billigare variant och då får många av spelarna matchas i 3an ist för i 4an.
Den stora faran med att ha ungdomslag är att Jämtland tappar bredden. Med mindre bredd blir det mindre topp, inga konstigheter.

Jag själv spelar fotboll och är närmare 30 än 20. Jag utvecklades sent och var aldrig riktigt ordinarie för ens vid 17-18 års ålder. Jag spelade så klart för att jag tyckte fotboll var roligt men en minst lika stor orsak var att alla mina kompisar också spelade fotboll. Hade dom bytt klubb så är jag inte så säker på att jag hade fortsatt spela. Risken med ÖFKs satsning är att det raserar de andra klubbarnas undomsverksamhet.

Ett bra exempel är Opes 88or som vann pojkallsvenskan. Över halva laget lockades efter det att gå till ÖFKu19 vilket resulterade i att andra halvan slutade pga att deras
lag splittrats. Hur många av dess 88or spelar fotboll idag? Ante Björkebaum (skadad, ÖFK), Klas Gustavsson (Ope). Det finns säkert någon fler som jag inte kommer på nu men är inte det skrämmande?? En av Opes bästa årgångar någonsin vinner allt vid 16 års ålder. 3-4 år senare spelar knappt någon av dem fotboll och det är till stor del ÖFKs fel, jag säger inte att det BARA är ÖFKs fel men det går inte blunda för att de har stor del i detta stora spelartapp. Kanske någon av dessa som slutat spelat i ÖFKs a trupp idag annars.

300 000 kan dom lägga på scoutverksamhet. Det finns väldigt mkt bra (och billiga) fotbollsspelare i östeuropa och brasilien.
 
 
  Gäst: Truppen
21 Apr 2008 - 13:21
Felet var kanske att man "vann" allting. Det krävs karaktär och hård träning att komma in i seniorfotbollen. Då kan man inte leva på gamla segrar.
 
 
  M
21 Apr 2008 - 14:57
Det verkar inte som att du förstod det jag skrev, varför behöver vi inte gå in på även om jag har mina aningar. Låt förklara det lite tydligare.

De flesta ungdomar i 16 års åldern har långt ifrån den karaktär som krävs för att spela seniorfotboll men det behöver inte betyda att dom aldrig kommer att få den! Låt säga att alla som inte är mogen vid 16 års ålder slutar spela fotboll. Vilka ska då de kvarvarande 20 spelarna spela mot!? Och vilka spelare ska de jämtländska klubbarna värva sen när det är 5 st av dessa som fortfarande är aktiva vid 20 års ålder?? Divison 4 kommer vara sämre än korpen. Den är redan usel och det beror på att det inte finns tillräckligt med spelare!

Upp till 18 års åldern är ALLA spelare lika viktiga. Det går inte bedriva en vettig verksamt utan spelare som är nr 17,18,19 och 20 i truppen. Men detta behöver inte ÖFK bry sig om eftersom dom har tagit nr 1-4 i varje lag. Slutar någon av dom så hämtar dom bara nr 5.

I det långa (och korta) loppet kommer det här beteendet att utarma den jämtländska fotbollen. Jag är rädd att effekten av ÖFKs ungdomssatsning kommer få motsatt effekt än vad det är tänkt. Sjävlklart är det jättebra att ÖFK gör någonting men kanske är det fel väg? Vad tror ni? Z, Claes Jönsson?
 
 
  M
21 Apr 2008 - 15:06
Vill tillägga att jag menar att detta är fallet i Jämtland. Självklart går ÖFKs form av ungdomssatsning bedriva i ett disktrikt med fler spelare som tex Sthlm, om det är en bra väg där eller inte vet jag inte.
 
 
  Gäst: jonny
21 Apr 2008 - 17:53
ÖFk själva vet inte om detta är rätt väg heller. Men anser att något måste göras, och så blev det så här. Sen måste man ju naturligtvis utvärdera det hela, men det kan ju inte ske nu utan efter flera år. Så det är nog bara att vänta och se
 
 
  Gäst: Truppen
21 Apr 2008 - 20:43
Det jag vill säga är att det finns tidigare årgångar i OPE och Frösön som vann allt och det var innan ÖFKs satsning, det som hände var att dessa ungdomar var mätta när dom kom upp något i åren. Det fanns ingen organisation som kunde ta hand om dom och lotsa dom vidare. Så , problemet fanns tidigare och detta kanske är en av anledningarna att ÖFK ville göra något för att ta hand om talangerna.
 
 
  Gäst: Leverans
21 Apr 2008 - 21:01
Bra om man leverar 1 spelare/säsong ? Det är då alltså i klass med Krokom då. Blad ifjol, Blixt i år.
 
 
  M
22 Apr 2008 - 08:25
Till "truppen":

Självklart har det funnits andra lovande årgångar som försvunnit. Frösöns 83or(innehöll även opespelare) var en lovande årgång men de flesta försvann. Kan bara komma på Per Magnusson som fortfarande är aktiv. Vad jag menar är att åren mellan P16 tills att en spelare är "A-lagsredo" är väldigt viktig. Det blir ett spelartapp där av massa olika anledningar OCH jämtländsk fotboll behöver inte EN TILL anledning som bidrar till detta! Det är inte många P16spelare som är mogen att kliva upp i en a-trupp, inte här iaf. Därför måste klubbarna göra allt för att dessa inte ska sluta. Man kan inte bara skylla på att dom inte har rätt karaktär eller inte är av rätt virke. Det kanske dom visst är men det har inte visat sig än. Hur som helst behövs dessa spelare senare för att öka bredden och konkurrensen i seniorfotbollen för att fostra bättre spelare till ÖFK.

Det är är otroligt viktigt att erbjuda unga spelare mkt och bra träning för att vi ska få ett bättre fotbollsdistrikt men sanningen är att det är minst lika viktigt att erbjuda de lite äldre spelarna (18-24?) bra träningsmöjligheter. Det spelar ingen roll hur bra träning du har fått som ungdomsspelare om du sedan slutat vid 18 års ålder. Vad har ÖFK då fått för sina 300 000? Och vad har alla ideella krafter ute hos klubbarna fått för sitt slit? Trots allt så är klubbarnas mål att fostra så bra spelare att dom till slut ska kunna spela så högt upp i seriesystemet som dom själva vill, förhoppningsvis i ÖFK eller högre upp.

Till Z:

Det ser ut som att vi har ungefär samma syn. Saken är den att ÖFK redan provat den här modellen vilket fostrade spelare som Martin Johansson, Ferdrik Olsson, Johan Forstedt, Jörgen Nilsson, Jonas Lundmark, Daniel Natanaelsson, Per Magnusson, Tommy Einarsson. Även Jocke Lundstedt och Lars Juliusson (team99) Alla dessa spelare tillhörde ÖFKs första undomssatsning och gick senare till a-truppen och de flesta har varit ordinarie. Alla är fortfarande aktiva idag.

Detta var 01 om jag inte missminner mig. De här spelarena tränade 4 ggr i veckan med sina klubbar, 2 ggr med ÖFK och 2-3 ggr med RIÖ. Plus att dom hade 2 "vanliga" gymnastikpass i skolan. Säkert tränade dom själva på sidan om också. Dom kom säkert upp i 10 pass i veckan.

Jag tycker att ÖFK borde fortsätta på denna modell och utveckla den, ge den mer kvalitet för kvantiteten finns där. För sanningen är den att ÖFK inte har varit närheten av att få ut 10% av utdelningen som de fick då.
Idag finns det så mkt bättre träningsmöjligheter men vi fostrar mindre spelare som går "hela vägen". Vad kan detta bero på?

Kanske var man inte nöjda med den utdelningen då, men det kan knappast varit sämre än nu...

Kanske någon från ÖFK har lust att svara på detta?


 
 
  Gäst: jonny
22 Apr 2008 - 15:59
"M" Det kan väl knappast vara ÖFK spelare att det fostras mindre spelare?
 
 
  Gäst: ?
22 Apr 2008 - 16:15
Vad menar du Jonny ?
 
 
  Gäst: glenn
22 Apr 2008 - 19:24
Håller helt med M. Ett koncept som helt klart funkade. Varför går dt inte och gå tillbaks till dt? Eller att unionen jobber så.
Apropå dt, dåligt insatt, hur jobbar egentligen unionen?
 
 
  Gäst: jonny
22 Apr 2008 - 19:44
Att storleken på spelare inte kan vara öfk`s fel. Fast jag misstänker iof att "M" menade färre
 
 
  M
23 Apr 2008 - 16:25
Jaså Sherlock, misstänker du det?
 
 
  Gäst: ÖFK till Super1, YES!
24 Apr 2008 - 11:29
Tyvärr är ju intervjun med "storchefen" bara en massa svammel och det måste sägas "rädda sitt skinn" snack. Det är sorgligt att det är så mkt prestige och att man inte kan lyssna o ta ett steg tillbaka ibland. Ojojoj vad läget hade varit annorlunda om det funnits bara en uns ödmjukhet mot övriga föreningar. Jag har personligen varit med när intervjuoffret rejält formligen dömt ut övriga föreningar och i synnerhet en av föreningarna. Det kan tyckas lite märkliga är att dom styrande personerna (alltså dom som sett till att det såg ut som det gjorde) i nämnda utdömda förening senare hamnade i ÖFK. Det är alltså nuvarande "seniorchef" och nuvarande "ungdomschef" i ÖFK som tidigare lagt upp strategi, organisation,verksamhetsplaneringt m.m i den "utdömda" föreningen + att offret själv var medlem o verkande och borde ta sitt ansvar. Nu verkar dessa män plötsligt vara gudarna själva i en annan klubb, förstår inte riktigt. Snacka om att kasta sten i glashus. Om det funnits lite ödmjukhet från ÖFK:s håll så hade atmosfären med övr föreningar garanterat varit helt annorlunda, men man verkar inte vilja. Det brukar sägas att när två träter... men det vetefaan, man måste åtminstone lyssna och vara lite lyhörd-taktisk, om inte annat för egen skull. Hade man varit det och kunnat gå lite medelväg så hade det inte varit ngt snack om u-fotbollen, ovilja, tjafs m.m och ÖFK hade säkerligen ej behövt beta ngt utb.bidrag bl.a. Tror det blir svårt för ÖFK att komma undan bidraget till klubbarna i nuläget. (tror faktiskt att ÖFK:s u-verksamhet framförallt kom till för att komma undan bidraget + att skapa mänskliga resurser/arbetskraft till föreningen/arenan än att man gjorde det för att man trodde man skulle kunna förkovra bättre).
Apropå lyssna, ibland undrar man om vederbörande inte behöver hörsnäcka, allvarligt. Här har Leif Carlsson AIK, Stefan Lundin SvFF, Rosenborg med flera pratat om hur man ser på fotbollen (där ÖFK har varit med och borde ha hört ngt iaf) och hur en vettig organisation kan/skall se ut men inget tar man till sig. Det dessa pratat om är i det närmaste exakt det övr. föreningar velat länge (junior-ufotboll) och pratat med ÖFK om. Det känns som att ÖFK vägrar lyssna och lägger en massa prestige i det hela "vi har haft denna idé på upplägg och vill inte medge att det varit fel så vi kör på oavsett vad alla andra tycker, vi måste ha rätt alla andra i och utanför länet måste ha fel". Det i närmaste komiska är nu den nye tränaren Björklund som även han pratar "samma språk" som samarbetsföreningarna och pratar emot "dom sina". Lyssnar dom styrande nu, nej knappast men man får väl inte ge upp om hoppet, eller?? Vad är det då vi pratar om? För att på ngt sätt förklara det kortfattat (vilket ter sig svårt). Jo bl.a den nya u-fotbollen i ÖFK som ovan nämnda (som kan tyckas fotbollskunnigt folk) helt dömer ut. Men kanske framför allt den helt fel uppbyggda juniorverksamheten som förutom tidigare talare och nu även befintliga tränaren helt förkastar. DK säger att man fostrar så många och bra spelare till A-laget med nuvarande system, men hallå tänk efter. "1st spelare/säsong är jättebra" johejdu. Räkna efter vad dessa spelare haft i speltid jämfört med andra som gått andra (rätta) vägar, jämför även med dom spelare som var kvar i sina föreningars seniorlag och deltog i extra träning (Teamen ). Tänker inte nämna namn här men ni som är lite insatta förstår ju den enorma skillnaden. Det behövs lite historiskt tänkande och logik så blir allt självklart. Se på dagens spelare och deras vägar, se på gårdagens spelare och deras väg till jämtländsk (o i vissa fall nationell elit) topp fotboll. Vi skulle kunna nämna hundratals eller tusentals namn men säg när tror ni följande spelare spelade/tränade seniorfotboll i div2-3 (tror t.o.m senior div4 är bättre än dagens upplägg) första säsongen Eskil, Nicke J, Chap, Kent P, Olle H, Grip, m.fl, mfl (+ många av dagens spelare), när dom var 16-17 år? eller när dom var 19-20? Ja jag behöver inte svara själv eller? Vart i hela Sverige/Världen har man upplägget att dom mest talangfulla spelarna 16-19 år skall träna/spela med likasinnade/sämre/yngre spelare?? Vart är inte strategin att talangfulla spelare i denna ålder spelar i seniorlag i högre divisioner mot/med bättre/äldre spelare? För ÖFK:s skull hoppas jag verkligen att ledningen börjar lyssna (eller byts ut ) och lägger bort all prestige, inte förrän då läre fotbollen bli bra/bättre.
Eller som en känd fotbollsprofil sa: HUR SVÅRT KAN DET VA?

ps hur många mindre kvartersplaner (konstgräs?)för många ungdomar hade vi kunnat få för samma slant som arenan för fåtalet vuxna spelare och hur många fler ungdomar hade vi då kunnat fostra till ÖFK? ds
 
 
  Gäst: kent
24 Apr 2008 - 12:07
ja, på tal om svammel! haha
 
 
  Gäst: Pricken över i !
24 Apr 2008 - 12:40
Du kan har inte kunskapen att besvara Kent...därför kallar du det svammel. Va tyst istället. Det är precis som" ÖFK till superettan" skriver, som i stort sett alla i fotbollsjämtland tycker om ÖFK........tyvärr !
 
 
  Gäst: surt sa räven
24 Apr 2008 - 13:44
Vilken tur att personer som "ÖFK till super 1, Yes" inte är med och bestämmer någonstans, för med det svamlet kan väl ingen ta personen på allvar. För övrigt är det väl precis som Kindberg säger. Tycker man inte om det ÖFK gör är det väl bara att försöka engagera sig i någon annan förening.
Jag tror inte att dom som är med i ÖFK nu, spelare- föräldrar - funktionärer - sponsorer - ledare m.m. är ditkommenderade. Alla är där frivilligt eftersom dom tycker att ÖFK är ett bra alternativ.
Kör hårt ÖFK!! Lycka till på lördag och framöver!
 
 
  Gäst: Paddan
24 Apr 2008 - 14:28
Nä exakt "sa räven" det måste vara jättebra att hålla sig till sig själv, kasta skit på andra och inte få med sig dom andra föreningarna. Jag menar, för vad skall ÖFK ha dom andra till?? Måste ju vara bäst att hålla alla andra utanför o köra sitt eget race, såklart. Bra talat Surräven det är så vi för fotbollen framåt.
 
 
  Gäst: BM
24 Apr 2008 - 15:15
Jaha ÖFK till Super 1, Yes. Nu har jag läst ditt inlägg. Kan jag få mina tio minuter tillbaka, tack?
 
 
  gäst
27 Apr 2008 - 23:21
min fråga är om det är någon som vet vilka pengar som öfk lägger på u-18 laget, eller antar bara alla att det är massvis med pengar?
har ställt frågan förut men inte fått något svar, kan det vara så att ingen egentligen vet?
 
 
  Gäst: Dollar
29 Apr 2008 - 07:55
En gissning....400-450 000 , U-laget.
 
 
  gäst
29 Apr 2008 - 20:26
menar du per år då, eller sammanlagt sedan starten?
och var lägger man de pengarna?
det är inga hard feelings även om det låter lite så, men jag har svårt att se att ett ungdomslag kostar så mycket pengar?
 
 
 
6
kommentarer
Var är målsinnet?
av Lars Larsson | 23 Mar 2024 - 14:17
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | Igår - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
2
kommentarer
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0)
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 12:55
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0
1
kommentar
Startelvan i dag
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 11:12
Arnold Origi, Kevin Jablinski, Ali
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook