Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3574    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrar*** ingen rubrik ***...

*** ingen rubrik ***  (18 svar)   7 Maj 2008 - 07:51  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Claes Jönsson
Men för fasen, det med Ope och ÖFK känns inte alls bra. Har vi i vårt lilla ditrikt verkligen råd att hålla på med det som står i Öp idag ? Även om man har rätten på sin sida rent paragrafmässigt så är det illavarslande att man saknar känsla. Ibland känns det som vi saknar FOTBOLLSFOLK i styrelserna, liknar mer egna företag. Å precis som det står i Öp, hur ska en ung kille lovandeOpe agera, om han vet att ÖFK är inte intresserad p.ga pengarna ? Nä det här gillar jag inte.
 
Svar av:
  Gäst: Z
7 Maj 2008 - 08:28
Läste också i ÖP men vet inte riktigt vilket ben jag ska stå på. Utbildningsbidraget är inte speciellt gammalt utan kom till när Bosman slog igenom. Det är ett sätt att säkerställa så att de mindre föreningarna får en viss ersättning då talangerna blir värvade av klubbar från högre serier och ligor.

Fallet med ÖFK och Ope känns som Claes skrev inte helt bra. Jag förstår Ope som vill ha de pengar de har rätt till men frågan är om det inte vore bättre om lilla jämtland kunde jobba tillsammans i alla frågor. Jag tror att problemet bottnar i att det inte finns ett fungerande sammarbete mellan ÖFK och Ope.

Ser man till att ÖFK är största chansen för jämtlandskillar att spela på lite högre nivå så kan man tycka att dom ska få den chansen och ÖFK är ett betydligt bättre skyltfönster för att kunna gå vidare än vad ex Ope är. Att ÖFK inte vill betala är inte så konstigt men att "hota" med att inga unga killar får komma till ÖFK tycker jag inte är snyggt. ÖFK får betala utbildningsbidrag även om man väljer att värva från Bollnäs istället.

Det här lär skapa en stor debatt och många lär ha åsikter om vad som är rätt och fel. För mig är det självklart att den större klubben ska göra rätt för sig gentemot den lilla men om det är i form av pengar, sammarbete eller i någon annan form kan nog se olika ut på olika ställen men nog vore det ett stort steg bakåt för fotbollen hemma om det blir problem för unga spelare att gå till ÖFK.

Återkommer till att det känns som att detta skulle löst sig betydligt bättre om det fanns ett bättre fungerande sammarbete mellan ÖFK och övriga föreningar.
 
 
  Gäst: ön
7 Maj 2008 - 08:42
Vad är det med OPE nu blir det jättelöjligt,vilka vill spela för denna klubb...byt ordförande...det skrattas på stan
 
 
  Gäst: jonny
7 Maj 2008 - 09:00
Äntligen Claes är vi rörande överens du o jag. Det här håller inte och jag tror att OPE gör bort sig rejält nu,
 
 
  Gäst: jämnte
7 Maj 2008 - 09:23
Utbildningsbidrag!....Det hör till sammanhanget att detta är vanligt och är något klubbarna skall följa, även om klubben heter ÖFK eller IFK Göteborg. När en "talang" ges chansen i en större förening är detta bidrag ngt som nya klubben skall betala, även om det i många ögon inte skall behövas för att chansen till utveckling osv finns för denna "talang". Enligt egen erfarenhet så skapar detta debatt och skitsnack mellan föreningarna emellan och parterna ser till sig själv och den egna föreningen, men detta är en regel och inte ett undantag satt av Svenska fotbollsförbundet. I detta fall kan nämnas att detta olyckligtvis dragit ut på tiden, men att ansvaret alltid ligger på den klubb som "signar" talangen att betala ut dessa pengar. Jag kan med säkerhet säga att ÖFK i detta fall var fullt medveten om att denna regel finns och är satt av Svenska fotbollsförbundet flertalet år sedan, varför skall denna regel förbises när det gäller ÖFK?...det kan man fråga sig...? Omgivningen och tyckarna är alltid snabb att säga att allt detta hämmar talangen i fråga...men va fan...det är en regel att dessa pengar skall betalas ut!....Alla föreningar runt om i Sverige vet detta...även ÖFK.
 
 
  Gäst: SK
7 Maj 2008 - 10:28
Hmm tar det 1,5 år innan ÖFK vaknar o kontaktar Ope, eller har dom inte ens gjort det för att få ngn uppgörelese? "Lasse o Jimmy..flera hundra tusen till blåvitt"..hmm verkar inte sannolikt..borde i så fall innebära att ÖFK då fick miljoner om dessa delar gick ner till Ope. Vem har då tjänat pengar på vem..är det inte ÖFK som då tjänat pengar på Opes utveckling/kostnader på/av spelare?? (kanske inte är så dåliga på att utbilda spelare då?)
Fattar inte riktigt, är det inte ÖFK som hela tiden måste göra avvägningar/värderingar på vilka spelare man väljer ha i sin trupp? Nu har man gjort valen att:
1.Ope-spelaren Viktor H är värd att satsa på (o betala utb.bidrag) men en annan Ope-spelare Elis ej är värd en plats i truppen (o betala utb.bidrag). Vad är det för signal till Elis?
2. Yngre spelare från annat distrikt är värda att satsa på men inte spelare från eget u-lag med liknande kapacitet. Vad ger det för signaler till ÖFK:s u-spelare? (slutat?)
3. Engelsmän, polacker etc är värda både provspelskostnader (bara det säkert mer än ett utb.bidrag) o kontrakt trots att flera av dessa varit sämre el. lika bra som tillgängliga/billigare inhemska spelare. Vad ger det för signaler till nämnda Skaaret, Runesson m.fl? Jo svaret vi/ni kanske har..dom är ej på plats idag.
ÖFK måste alltså hela tiden göra val i vilka spelare man vill ha och själva ta dess konsekvenser, det kan inte andra föreningar ha att göra med..eller?
"ungdomar vill inte spela i Ope" hmm undrar med ovan som underlag vilka som vill spela med ÖFK? Eller det har vi redan märkt eller varför får man ej behålla spelare och vilka av yngre spelare ser en framtid där??
"vill jävlas med oss" hmm tycker man läst i tidningarna att ÖFK inte tycker att föreningarna satsar på sina ungdomar, tränar för lite, okunniga ledare m.m. Måste väl då vara kanon att föreningarna kan få lite tillskott i kassan så att man kan satsa på bra ledare, utbildning, cuper och framförallt tränings tider (kostar säkert bra att träna på konstgräsplanerna).
Ang. Björkebaum "han var ju hos oss och skrev ett nytt kontrakt"..Skulle inte tro att Ante hade ett kontrakt och skrev ett nytt, skulle tro att detta var det första kontrakt han skrev o inget annat. I så fall torde det väl gälla alla spelare ex.vis Elis med andemeningen att även han "var hos oss (kom gratis) o skrev ett nytt konttrakt". Vad bra då behöver ni inte betala för honom heller, så vad bråkar ni om? Ok Tandsbyn kanske tycker det är ok som säkerligen inte "drabbats" av ÖFK:s "ödmjukhet" (dessutom byggt upp sin verksamhet på Ope-spelare)men kan tänka mig att det pyr hos fler än hos Ope. Vad tycker/säger föreningar som IFK, Frösön, Ås, K/D och kanske flera som av kända anledningar drabbats hårt, hårdare än Ope?? Tyvärr så slår ÖFK:s nuvarande koncept tillbaka på sig själv och övr, fotbollsjämtland. ÖFK får ej toppspelarna genom rätt utvecklingsstege via u-spelare i seniorlagen i div 2-4 och avtappet/intresset bland u-ledare, u-lag o u-spelare är och kommer att fortsätta så länge man kör på i detta spår. Det SvFF pratar om och det J/H behöver är fler spelare att ta av, många spelare ger fler toppspelare. Bl.a Tandsbyn kommer att om inte förr inom snar framtid drabbas av att det inte finns nog med spelare att ta av. Det är av vikt för nämnda förening och ÖFK att föreningar som Ope, IFK, Frösön, Ås (framförallt) kan fortsätta fostra duktiga/talangfulla spelare (till bl.a ÖFK) men även mängden spelare (till nytta för bl.a Tandsbyn). Som det ser ut nu är risken stor att det blir problem, tyvärr. Med hopp om att "vi" tar oss i kragen och är beredda på att "rätta till".
 
 
  Gäst: Q
7 Maj 2008 - 10:42
Märkligt att inte Jimmy Anjevall och Anders Terneblad meddelat sin styrelse i Ope vad som sagts på träffar med ÖFk:s Kalle B och Daniel K angående bl a detta kring utbildningsbidrag. Det har vart träffar och församlingen med representanter från flera klubbar däribland Ope var helt överens kring att inget sådant ska förekomma utan det finns flera bitar i sammanhanget. Det är ju uttalat att Ope ska vinna serien och ni har ju behov av spelare! Lycka till! Ni som fortfarande håller på i sandlådenivån bör ju tänka lite längre än att vi ska lägga ned tid på byta pengar med varandra. Skärp Er!
 
 
  Gäst: eq
7 Maj 2008 - 12:43
I grund & botten handlar det här om ÖFK:s maktfullkomlighet över sina forna samarbetsföreningar. Hade man tidigare visat lite ödmjukhet & samarbetsvillighet hade inte denna situation uppkommit!
En kurs i emotionell kompetens skulle inte sitta helt fel för ÖFK!
Den organisation som samarbetar bäst vinner i längden!
 
 
  Gäst: Stanza
7 Maj 2008 - 13:12
Det verkar ju inte vara Ope i alla fall...som harvar i fyran.
 
 
  Gäst: Bosse B
7 Maj 2008 - 13:20
Precis, exakt Claes. Jamtland måste samarbeta, kan inte du som säkert har känningar i ÖFK förklara för dom vad det kan vara bra med samarbete? Gör det snälla! Förklara då oxå ord som lyhördhet, ödmjukhet, demokrati, empati.
Apropå satsa kraft o pengar på spelare: Petter M (m.fl) är en erkänd duktig lirare med J/H mått mätt, varför ges inte han en ärlig-rejäl chans i ÖFK medan det går bra att hämta upp sörlänningar etc ( varav vissa "medelmåttor") som säkerligen inte varit-är gratis?? Är det alltid bättre på andra sidan bäcken? Varför satsar inte ÖFK på "våra egna" lirare som är bättre eller lika bra som "invandrarna"? Där går det bra att lägga pluring men inte på J/H spelare-föreningar, då stannar iaf degen i distriktet. Fatta rätt ÖFK behöver säkert skaffa viss kompetens utifrån - men rätt spelare.
 
 
  Gäst: []v[]
7 Maj 2008 - 13:36
Skönt iaf av lilla Tandsbyn att inte kräva några pengar, de är troligen i mer behov av pengar än Ope, iaf om man ska ta hänsyn till storlekarna på klubbarna.
Det måste ju gå lösa på ett bättre sätt än detta, dumt att förhindra talangfulla spelare att få utvecklas och gå framåt p.g.a en sådan här sak.
Vi bör ju alla sträva mot samma mål att utveckla våra bästa spelare och ta dom framåt.
 
 
  Gäst: Z
7 Maj 2008 - 13:40
Utbildningsbidrag gäller i alla fall i hela europa, möjligen hela världen. Är osäker om det är UEFA eller FIFA som drivit igenom det.
 
 
  Gäst: Vad händer??
7 Maj 2008 - 13:50
Var det inte bl a Ope som ville dela upp Storsjöcupens pengar för att de skulle delas ut till föreningarna inom Fotbollsunionen?
(Vad hände med detta sk ordförande-projekt egentligen?)

Unionens 'medlemmar' kanske börjar få kris i kassorna INNAN säsongen börjat?
- Frösön med sitt Lövsta aktivitetscenter, håller det året ut?
- IFK som alltid verkar ha knappt och nu behöver $$$ mer än någonsin
- Ope som vill ha detta u-bidrag, som de visserligen har rätt till men ändå, kanske behöver pengarna för att 'köpa' spelare av Frösön för att komma tillbaka till 3:an.

Låt spelarna få chansen att via ÖFK ta steget vidare och DÅ kan man få utbildningsbidraget.

Claes Jönsson, vårt fotbollsorakel, har helt rätt.

Ett tack också till fotbollz.se, som borde få pris som årets nykomling under fotbollsgalan i höst. Vilken succé denna sida blivit..
 
 
  Berra
7 Maj 2008 - 14:18
Neröver landet så kan jag informera om att det är många klubbar som betalar löner svart för att signa spelare som amatörer och därigenom slippa betala utbildningsbidrag.

Att det lokalt blir strider mellan klubbar är inget som är specifikt för Jämtland utan så är det i många svenska städer, gemensamt har dom flesta att det ej bedrivs toppfotboll i någon av städerna...

Enligt mig så är det ett stort problem att gränsen för "professionell" spelare i Sverige är så otroligt lågt. SvFF säger att om du som spelare mottar mer än 3000 kr per år i ersättning (inkl skor och kläder) så är du professionell. Detta är löjligt.

Rikta blickarna lite lätt västerut så kommer vi till Norge. Där finns mig veteligen ingen gräns för hur mycket pengar du kan betala ut till en amatörspelare, finns spelare i div2 som tjänar 50000 i månaden, detta som milersättning!
När en spelare är amatör i Norge så har klubben ingen rätt att begära ersättning för honom om han blir professionell. Men man behöver heller inte betala utbildningsbidraget till klubbarna han tidigare varit i. Om du signar en spelare som proffs så betalar du skatt och sociala avgifter på honom, det gör du inte om han är amatör...

Vägen att gå i Jämtland är helt klart att skriva avtal mellan alla klubbar där spelare får gå fritt eller för en fast, lägre summa. Sedan om de säljs vidare utanför länet så borde alla inblandade klubbar få rätt till sin del, gärna en från början fastslagen procentsats.
 
 
  Gäst: Stadion
7 Maj 2008 - 14:25
Amen! (tack berra)
 
 
  Gäst: Snoopy
7 Maj 2008 - 14:31
Ditt inlägg Berra kan förkortas med: Är Norge med i EU?
 
 
  Gäst: Snoopy
7 Maj 2008 - 15:19
"Vad händer" inte många högskolepoäng där inte?

"Var det inte bl a Ope som ville dela upp Storsjöcupens pengar för att de skulle delas ut till föreningarna inom Fotbollsunionen? "
Kanon om så blir fallet då kan det bli ännu fler duktiga lirare till ÖFK och andra föreningar.

Behöver inte alla föreningar pengar för att utvecklas o fostra spelare m.m?
"- Frösön med sitt Lövsta aktivitetscenter, håller det året ut?"
Kanon så att lirarna i stada får tr.möjligheter så att spelare kan fostras till ÖFK.
"- IFK som alltid verkar ha knappt och nu behöver $$$ mer än någonsin"
Självklart liksom alla andra, kanon om dom kan få in stålar till bl.a forts satsning på bl.a Coerver tec.
"- Ope som vill ha detta u-bidrag, som de visserligen har rätt till men ändå, kanske behöver pengarna för att 'köpa' spelare av Frösön för att komma tillbaka till 3:an."
Köpa spelare??? Har du inte hängt med för 5 öre, hallå! vakna! Det behövs/kan inte köpas några spelare från FIF, dom är ej proffs varav inga övergångspengar finns, spelare därifrån kan komma o gå hur dom vill.
Undrar förresten vart spelarna går, Ope är ju gentil/generös mot dom flesta föreningarna o har släppt ett otal spelare utan problem till bl.a Frösön, IFK, K/D, Tandsbyn..so what? Det kan man fortsätta med, säkert gladiligen om man får jobba utan stör moment från Norr.

Sorry du hade inte många rätt.

"Låt spelarna få chansen att via ÖFK ta steget vidare och DÅ kan man få utbildningsbidraget."
Ja o låt spelarna (juniorerna) vara kvar i moderföreningarna och utvecklas i sina seniorlag så kommer med all säkerhet fler spelare in i ÖFK-A och då är säkert moderföreningarna mer medgörliga att inte ta ut utb.bidraget.
 
 
  Gäst: ÖFK.ÖFK.ÖFK.
7 Maj 2008 - 22:27
Förlust för OPE i kväll mot Brunflo av alla lag, och här kräver OPE sk utbildningsbidrag! Jag säger såhär, vilken utbildning? Inte ett rött öre ska de ha. Utbildade spelare! HA HA säger jag bara ,vilket skämt! Jag tycker OPE ska betala ÖFK och vara glada att de går till ÖFK och utbildar sig och får chansen till spel på en högre nivå.
 
 
  Gäst: NISSE
9 Maj 2008 - 07:31
Får man fråga hur många tusentals kronor ÖFK lägger ned på ynglingarna söderifrån. Har hört att det får boende betalt plus månadslön.. Lär landa runt 20 000 minst i månaden! Underligt när ingen (förutom mittbacken) är topp 15 av spelarna i länets lag, kanske inte ens det. Det är bedrövligt! Visst kan tyckas att de är talanger och unga, men hur länge tror du att de stannar i stan i såfall?

 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
1
kommentar
Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvi
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 11:25
Ali Suljic Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook