Enligt uppgift så är det samma resultat efter 10 minuter in i andra halvlek.

Falun kör med mycket långbollar, de hade dock ett skott i ribban. Men ÖFK är det bättre laget så det ser bra ut för fortsättningen. Men spelet är mycket chansartat- mycket pga av den dåliga planen.

Inga byten för ÖFK i halvtid. Fortfarande 0-1.
ÖFK tar över mer och mer, Makel dominrerar på mittfältet. Endast halvchanser så här långt.

Fotbollz
18 Maj 2008 - 17:30
Efter 72 minuter fortfarande 0-1. Spelet böljar fram och tillbaka. Alan hade nyss ett friläge. Tomas Meijer ligger ner skadad.

Fotbollz
18 Maj 2008 - 17:40
82:a minuten. Meijer tillbaka i spel. Halvchanser från båda hållen. Falun hade en farlig nick utanför.

Gäst: Milenko
Det är slut, och ÖFK kommer att ligga 6 i tabellen när 5 omgången är färdigspelad :) man blir ju lite glad ihjärtat ^^

teo
18 Maj 2008 - 19:14
Såg matchen. Paul Shields volleymål kan vara ett av de snyggaste som gjorts i ÖFK:s historia, Van Basten-klass.

Paul Shields var den stora skillnaden mellan lagen. Annars var det som sagt en väldigt chansartad match Meijer gjorde en mirakelräddning, dessutom sköt Falun i insidan av ribban. Förutom Shields vill jag framhålla de båda mittbackarna Tim och Bobo som båda såg väldigt stabila ut. Det syntes annars att ÖFK är ett spelskickligare lag än Falun, dock fick man inte utrymmet för än i andra halvlek då det kändes som att ÖFK hade bättre ork än Falun. Första halvlek var inte alls bra från ÖFK:s sida.

teo
18 Maj 2008 - 21:55
vill anmärka på Haldos matchrapport och säga att ÖFK inte spelade 4-4-2, det var snarare någon variant av 4-2-3-1 eller 4-4-1-1

Gäst: spel
18 Maj 2008 - 22:09
Jag kan inte se att Haldo har har skrivit att de spelade 4-4-2. Widgren var väl släpande forward.

Gäst: Claes Jönsson
18 Maj 2008 - 22:22
Oavsett vad Haldo skrivir el ej, så är det så jävla läckert att man tar 3 pinnar borta. Grattis ÖFK

teo
18 Maj 2008 - 22:38
ta det lungt, jag högaktar Haldo, det är ingen stor sak att jag skriver om att taktiken var en annan än den han angav.

Gäst: Stanza
18 Maj 2008 - 22:41
Nån annan än jag som tror att det blir RIKTIGT mycket folk mot Gröndal på lördag? Gratis inträde, vässad form och match mot serieledarna, lite vårvärme på det här så...
Jag gissar på en nånstans mellan 2800 till 3000 på läktarna!

Jazz_devil
18 Maj 2008 - 23:34
Skön seger idag, särskilt då man förlorade fjolårets match med 3-0. En stark andra halvlek av ÖFK, Falun hade i stort sett ingenting framåt i andra förutom frisparken som tog i ribbans nederkant. Makel visade att han kunde slå frisparkar, även den tog i ribban fast i överkanten. Shields mål blir svårt att slå, riktigt snyggt, man önskar att det hade funnits filmkameror på plats.
Det här ser ju ganska bra ut, kanske blir det tuffare mot Gröndal på lördag. Jag var helt säker på att de skulle ligga i botten hela säsongen. Spännande lär det bli hursomhelst och förhoppningsvis mycket folk.

teo
19 Maj 2008 - 08:34
Falun verkar tycka att de dominerade matchen, och förde spelet. Jag kan dementera och säga att det inte gällde för mer än första 20 minuterna i första halvlek. I andra halvlek var ÖFK tämligen överlägsna.