Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3628    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarDiv 3...

Div 3  (13 svar)   26 Maj 2008 - 09:40  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Z
Någon som sett mycket av div 3 lagen i år? Hur verkar deras chanser att vinna serien? Tittade nyss på tabellen och där ser Frösön bäst ut men man är redan några poäng efter. Någon som sett Sundsvall? Är dom bättre eller har man inte mött de andra topplagen än?

Vore kul med en div 3 analys. Givetvis vore det bra för fotbollen hemma om det fanns ett seriöst lag i div 2 som kan sammarbeta med ÖFK. Vilka är bäst i div 3 lagen just nu? Är det unga killar som vill och kan bli bättre eller är det f.d ÖFK spelare som redan passerat sin topp?

I år verkar ÖFK hittat rätt bland utlandsproffsen vilket gör att man ser starkare ut än tidigare men givetvis så måste man i första hand kunna fylla på sin trupp med spelare från Östersund. Jag tycker att det är för få spelare i startelvan som är lokala.
 
Svar av:
  Gäst: Jaha
26 Maj 2008 - 09:57
Jaså, tycker du det.
 
 
  M
26 Maj 2008 - 10:55
Det tycker jag och säkert många fler också. Det är nog minst lika intressant som det som händer i div 1 norra för merparten av läsarna! Därför ger jag mig på en liten analys, en högst personlig sådan.

Innan serien startade trodde jag att IFK och Frösön hade goda chanser att vara med och kriga om seriesegern. Efter 3 matcher verkade det som att Frösön inte skulle vara där men IFK såg starka ut.
Idag har jag ändrat mig igen :) IFK kommer nog inte vara med att kriga om seriesegern. Visst har de en stor trupp men vad jag kan förstå så är det endast 11-12 spelare som håller för division 3. Skador på några av dessa och resultaten uteblir. Fattas Rune eller några av trotjänarna i backlinjen har IFK problem.

Frösön fick en tung inledning men har nu kommit igång på riktigt. De har en bred trupp som överlag är mkt jämnare än IFKs. En nackdel är att det ser ut att köra ihop sig rejält när deras spel inte stämmer, när det stämmer är det nog inget lag som är bättre i serien. Men som de flesta vet har alla lag toppar och dalar. Jag tror att Frösöns dalar kommer bli för djupa vilket gör att de inte räcker riktigt ända fram.

Stugun ångar på. De krigar till sig poäng på poäng. Nykomlingar brukar kunna göra det på vårsäsongen för att sedan tröttna och sjunka i tabellen under hösten. Stugun har å andra sidan alltid spelat på det här sättet så jag tror på en plats i mitten när tabellens ska summeras.

KD var redan under försäsongen tippade att åka ur när man lyssnade på fotbollssnacket i länet. De har dock inte fått en helt usel start och kan med lite tur hålla sig ovanför strecket. Mitt tips, även om det tar emot, är dock att de åker ur.

Ytterhogdals brassar har jag ingen som helst koll på, har varken sett dem i år eller under förra säsongen. De verkar dock med tanke på resultaten! Vinst mot IFK sundsvall om jag inte missminner mig. Vad jag kan förstå måste de byta ut brassarna efter halva säsongen pga av att de inte får vara i sverige längre än 3 månder. Någon som vet mer om detta? Kan Ytterhogdal hålla laget med brassar hela säsongen kan de mkt väl vara med och kriga om seriesegern. Som det ser ut nu kan det lika gärna bli fågel eller fisk. Svårtippat!

Jag skulle tippa IFK Sundsvall som seriesegare om jag var tvungen att välja idag. Har inte sett dem i år men med resultaten och förhandstipsen att gå på skulle pengarna läggas på dem. Jag tror att 3-4 lag kommer rycka i toppen och sen kommer det vara väldigt jämt mellan resten av lagen förutom Lycksele och Jusele som jag tror blir seriens slagpåsar.

Så vad tycker ni andra? Staketexperter är vi allihopa! :)

 
 
  Gäst: Football-lover
26 Maj 2008 - 10:59
Om du skriver på forumet så är det nog bäst att inte nämna något om Div.3 för då rycker öfkpropaganda-polisen ut, det ska helst bara skrivas om öfk vetdu.
 
 
  teo
26 Maj 2008 - 11:04
tycker ändå att det ser lovande ut på så sätt att alla jämtländska lag har visat tillräckligt med kapacitet för att kunna klara sig kvar. Ändå starkt av vårat distrikt att ha så många som 5 lag med i denna serie, kanske skulle det kunna bli 6 lag till nästa säsong.

Jag tror det här utvecklar bredden på den jämtländska fotbollen, detta i sin tur kan säkert också påverka toppen på lång sikt.
 
 
  teo
26 Maj 2008 - 12:48
ja givetvis har du säkert rätt i att det kanske inte just idag finns så jättemycket att hämta för ÖFK. Jag tror dock att det är bra på lång sikt att det finns möjlighet för ungdomsspelare att få chansen att spela i division tre, det är åtminstone bättre än division fyra.

Om många lag är med i division tre, torde också möjligheten att något av dem skulle gå upp till division två öka.
 
 
  Gäst: Z
26 Maj 2008 - 13:07
Givetvis bättre ju fler lag som spelar högre upp. 5 lag i div 3 är väl okey men viktigt att nästa steg blir i rätt riktning. Spontant så tycker jag att kanske två lag av IFK, Ope och Frösön borde kunna spela div 2 på sikt. Div 2 är en "halv" div 4 i verkligheten.

Det som oroar mig är när man hör att antalet unga spelare minskar. Med fler 16-18 åringar så skulle det vara lättare att hålla högre standard i seniorlagen.


 
 
  M
26 Maj 2008 - 13:54
Som det ser ut nu så tar ÖFK U de bästa ur ungdomslagen. När det blir dags att bli senior är sällan någon tillräckligt bra för att kliva upp i ÖFK. (visst har några gjort det men bara för att det tillhör ÖFKs organisation, en likvärdig spelar från en annan klubb hade aldrig fått chansen). Sedan går några till en div 3 klubb medans många slutar. Då ska vi inte glömma alla ungdomsspelare som valde att sluta när deras jämåriga kamrater gick till ÖFK från första början.

Vad har vi fått? Jo ÖFK har förvandlat spelarna till medelmåttor som med lite tur presterar vad de hade presterat om de varit kvar i moderklubben plus att en jävla massa bredd har försvunnit. Det urholkar jämtlänska fotboll.

Är det här ett hårdraget resonemang? Nej det är den bistra sanningen. Självklart ska ÖFK ha en ungdomssatsning men de verkar inte analysera resultatet för de gångna åren utan mer borra ner huvudet och hoppas att allt ska ordna sig på lång sikt.

 
 
  Gäst: jonny
26 Maj 2008 - 14:39
Visst är det så att de bästa spelarna i div.3 är de gamla rävarna som precis som Z säger troligtvis inte kommer att tillföra ÖFK något framöver. Tyvärr så har dt blivit så att många av de "yngre" spelarna har blivit bekväma med att inte behöva träna stenhårt och inte ha så stora krav på sig att när de får chansen att köra med ÖFK så orkar de inte i slutändan och väljer istället den bekväma vägen. Där har vi anledningen till att div.3 lagen har vissa spelare som är bättre än många ÖFK-spelare i fråga om teknik och passningsspel men när det handlar om attityd och vilja att göra jobbet så saknas det en hel del. Utan vilja och attityd kommer man inte speciellt långt
 
 
  teo
26 Maj 2008 - 15:12
Visst kan det vara ett problem för framtiden i jämtländsk fotboll om division-tre-lagen innehåller många äldre spelare. Samtidigt kanske det krävs just nu för att lagen skall kunna etablera sig i den serien. Möjligheten finns på sikt att slussa in yngre spelare. Ett exempel är ju Fredrik Olsson dy som inte fick utrymme i ÖFK:s a-lag men nu ialla fall får chansen att spela i division tre med KD
 
 
  Gäst: C
26 Maj 2008 - 20:57
De bästa spelarna i ÖFK U skall naturligtvis spela i minst div 3.
Kan inte vara utvecklande att spela i fyran. Och när ÖFK U spelar med fem a-lagsspelare såsom fallet varit hittills i år, så blir många av juniorerna bänkade, vilket är ännu mindre utvecklande för dem.
Även Kalle B är inne på den linjen. Juniorerna skall utvecklas i trean, annars blir steget till ettan alldeles för stort.
 
 
  Berra
27 Maj 2008 - 13:17
Känns som om det börjar bli eko... :)
 
 
  Gäst: Örjan S
28 Maj 2008 - 07:35
Varför inte låta" de bästa" utvecklas i div2? De måste väl vara melodin, jag skulle gärna se att det bildades en förening i östersund som hade målsättningen att spela i tvåan. Jag tycker de är bättre än ett antal lag i trean som förmodligen av olika skäl inte kan komma högre.
 
 
  Gäst: Örjan S.
28 Maj 2008 - 16:58
Ja kan de sägas tydligare? Hur lätt som helst. Men eftersom du inte förstår? så får jag väl försöka utrycka mig lite bättre. Vi har ju IFK och Frösön i div 3 och Ope i div 4. Förmodligen är det så att ingen av dem har ekonomi för spel högre upp, det är lite folk på matcherna, uppskattningsvis mellan 40 , 50 upp till kanske 150. Jag tycker att för att främja en bra och positiv utveckling så tycker jag att de här föreningarna med ÖFK:s hjälp och stöd skapar ett Lag med div 2 som mål.

Jag tror det vore mer intresant åtminstone tycker jag de. De skulle verkligen vara utvecklande för spelarna och underlätta för dem som vill satsa uppåt och ta steget till ÖFK att utvecklas i tvåan.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 11:01
Storförlust för Ope IF
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 09:44
Ytterhohgdal upp på kvalplats
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook