Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3666    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarEn tanke! ...

En tanke!   (18 svar)   10 Jun 2008 - 07:52  
Svara
  Inlagt av:
M
Hur kommer det sig att Kälarne får vara med och kriga om seriesegern i div 4 även fast stugun matcher flera av sina spelare där? Dom skulle inte ha någonting att göra i toppen utan dessa.
Om det nu är tillåtet, varför är då ÖFK U utom tävlan?
Jag antar att det är för att ÖFK U och ÖFK är samma förening på papperet eller? Borde inte ÖFK starta en ny förening som i praktiken är ÖFK U och på så vis kunna vinna fyran och få utveckla sina talanger i division 3?

Bara en tanke...
 
Svar av:
  Gäst: N
10 Jun 2008 - 09:03
Är inte det tanken med samarbetet med K/D?

 
 
  Gäst: Örjan S
10 Jun 2008 - 13:51
Smart av KD att inte bryta samarbetet med ÖFK, nu har KD tillgång till spelare från klubben.
 
 
  Gäst: papi
10 Jun 2008 - 14:29
Örjan Örjan................har Du provat SAMarbeta med ÖFK ??.......Berätta då för oss hur det gick.
 
 
  score
10 Jun 2008 - 19:58
Jag har aldrig fattat vad det egentligen är som gör att det inte går att samarbeta.
Är det för många EGO:n eller vad?? undrar bara någon som kan ge mig ett ärligt svar..?
 
 
  M
11 Jun 2008 - 09:50
Fick inget svar på de första frågorna...

Sen har KD samma samarbete som Ope hade med ÖFK förra säsongen. Då kunde Ope låna Jakob W och Ante B när matchschemat stämde. Året innan var det Ante och Skaaret. Året innan det spelade Dennis Sandström några matcher. Men det samarbetsavtalet kostar 5000kr per spelare och det finns regler kring hur spelarna kan gå fram och tillbaka. Så är inte fallet i Stugun-Kälarne.

Är det nån som har koll på det som efterfrågades i början på tråden?


 
 
  M
11 Jun 2008 - 09:53
Sen vet hela fotbollsjämtland att Lohse alltid varit "my way or the highway" vilket kanske inte är det bästa inställningen när det ska samarbetas.
 
 
  Berra
11 Jun 2008 - 14:05
Det är som du säger för att de är två olika föreningar. Om Kälarne går upp till trean och Stugun är kvar där så får de inte längre ha ett officiellt samarbetsavtal.

Och jo, visste borde ÖFK starta en egen förening för U laget, precis såsom Hammarby och Örebro gjort. Men så länge det finns så många div 3 klubbar i länet så kanske det vore bättre att låna ut folk dit och slussa in 16-18 åringar i div 4 laget för att känna på seniorfotboll först. bara en tanke...

Sen var det ju det där med samarbete... :P
 
 
  Gäst: Örjan S
11 Jun 2008 - 14:50
Trodde det var samarbetet mellan föreningar vi diskuterade och inte mitt ev samarbete med Loshe, KD verkar ju ha nytta av att samarbeta med ÖFK. För övrigt tycker jag det är uselt att inte våga sätta ut sitt namn.
 
 
  Gäst: Örjan S
11 Jun 2008 - 16:59
Jag får väl skriva hela namnet då. Örjan Sundvisson. nöjd?
 
 
  Gäst: Örjan S
11 Jun 2008 - 17:02
Enligt Fotbollz är KD enda föreningen som inte dragit sig ur samarbetet.
 
 
  Gäst: ss
11 Jun 2008 - 21:28
K/D?????
Enligt ÖFK:s hemsida som är uppdaterad så sent som idag har följande föreningar samarbetsavtal med ÖFK.
IFK Östersund
Ope IF
Frösö IF
Fältjägarnas IF
 
 
  Gäst: Curva Middle
11 Jun 2008 - 21:59
ÖFKs hemsida ligger efter sin tid. Jag har läst i tidningen att Ope och IFK har sagt upp avtalet. Frösön har det inte stått något om och lohse sa i tidningen att man bara hade samarbete med K/D.
 
 
  Gäst: Japp
12 Jun 2008 - 11:01
Jag tycker det är positivt att Fältjägarna har ett samarbete med ÖFK. Där finns många spelare som är utvecklingsbara!!!!!!!
 
 
  Gäst: kjell T Kälarne
12 Jun 2008 - 23:13
Avtalet ser ut som följer: Vi får låna upp till 5st. spelare som inte startat matchen innan i 3:an och tvärt om( trot om ni vill men vi har kälarnespelare i stuguns startelva också). Vi skickar våra unga spelare till stuguns u-19 och låter dem utvecklas med jämnåriga. Vi kan även använda spelare från stuguns lag i vårt div.6 lag. Man kan säga att det finns ett lag för alla då vi i samarbetet har lag i div.3,-4,-5 och 6. Vågar nog påstå att båda klubbarna är nöjda med avtalet, vi kan ställa upp med ett bra lag och Stugun får kvalitetsspeltid på dem som inte platsar i startelvan. Att disskutera avancemang till 3:an är nog inte intressant i dagsläget, vi har varken möjlighet eller ambitionen att spela i en högre division. Kan vi även höja standarden på våra div.4 matcher så måste väl det också vara possitivt för fotbollen i länet.
 
 
  Gäst: Mårten U
13 Jun 2008 - 08:58
Jo, det är som Kjell skriver. I grunden är detta samarbete en följd av Samspel Jämtland där klubbarna i östra J började samarbeta på ungdomssidan för att kunna delta i östlirets 11-manna fotboll. Det har fungerat alldeles utmärkt i ett par år nu, och ambitionen har varit att låta ungdomarna spela fotboll. Vinna serier får vara sekundärt. Så det är inte bara Stugun och Kälarne som ingår i samarbetet, även Ragunda och Bispgården är med. Men för att kunna driva samarbete på seniorsidan så måste det finnas ett Farmaravtal, och det är det som Stugun och Kälarna tecknat inför denna säsong eftersom det bara är vi som bedriver seniorfotboll. Och vi är inte de första föreningarna som gör denna lösning. Vårt U19 lag skall fungera som en steg mellan ÖP liret och seniorfotboll, och där vi kan samla alla som vill fortsätta spela vidare efter ÖP-liret. Det blev långt inlägg, men jag ville bara peka på att ambitionen är att vi vill behålla ungdomarna i föreningarna och kunna erbjuda spel på bra nivå i deras fortsatta utveckling.
 
 
  Berra
13 Jun 2008 - 10:45
Verkar mycket spännande det som sker i öst jämtland. Bra att se att det går att samarbeta på ett vettigt sätt.

Hur ser det ut med planer osv för er? Är det snack om något konstgräs där i krokarna snart? Kan tänka mig att det behövs för att förbättra träningsförhållanden under vintern.
 
 
  Gäst: Mårten U
13 Jun 2008 - 15:50
Ja, Berra. Vet du någon som sitter och trycker på 7-8 miljoner så ska vi fixa konstgräs i öst också. Men jag tycker med dom möjligheter som byggandet av Arenan och Lövsta har inneburit så har vi haft goda förutsättningar för bra träning tidigt i år. Så det måste vägas, att investera själv eller betala hyra. Sedan är ju risken att vi inte kommer att kunna erbjuda våra ungdomar samma förutsättningar som Ösd klubbarna pga kostnader, transporter, mm till kostgräsplanerna. Oroande. Det på sikt kan äventyra möjligheten att behålla ungdomar, inte bara för oss i Stugun, utan för alla småklubbar.
 
 
  Berra
14 Jun 2008 - 13:10
Tycker att kommunen borde verka för en sån investering för, precis som du säger Mårten, behålla ungdomarna i samhället längre. Dessutom så engagerar ju fobollen människor i området och kanske på sikt kan vara med att skapa jobb eller åtminstone ge en positiv känsla !
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 11:01
Storförlust för Ope IF
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 09:44
Ytterhohgdal upp på kvalplats
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook