Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3681    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrar*** ingen rubrik ***...

*** ingen rubrik ***  (18 svar)   14 Jun 2008 - 14:21  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: pockis
Hoppas ÖFK vinner mot Ersboda!!!!!!!!!
 
Svar av:
  Wark
14 Jun 2008 - 15:18
Det blir en säker seger..tror jag tippade 4-1. Apropå det blir det ingen uppdatering av tipsligan förrän tisdag eftersom Wark är i Jämtland över helgen (i skrivande stund på matchen, smått oroad över vad jag ser..)

 
 
  Wark
14 Jun 2008 - 15:44
Det är ett väldigt fumlande med bollen..försvaret känns osäkert.. Ersboda verkar vara ett bollskickligare lag och sticker upp i vassa attacker.

 
 
  teo
14 Jun 2008 - 16:36
Riktigt svagt av ÖFK att inte klara av en sån här match på hemmaplan, av den lovande starten på den här säsongen verkar man inte få ut någonting.

Nu blir det en traditionsenlig bottenstrid, dags att spräcka budgeten, åka till England och försöka värva oss kvar?
 
 
  teo
14 Jun 2008 - 16:48
otäcka mönster går igen från förra året då ÖFK förlorade de matcher på hemmaplan som man "skulle" vinna. Minns förlusterna mot Falun och Skiljebo. Det spelar ingen roll om ÖFK bjuder på kamp mot de bättre lagen om man inte klarar av att vinna mot de sämre.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
14 Jun 2008 - 18:00
Inge vidare match av ÖFK ! Skitdålig tycker jag, å det går ju inte att vinna när man bara har 3 spelare som tar initiativ...Martin, Smylie och Blad. Målöchanser, ja Ersboda hade ju 3, 10 poängare efter 25 spelade min, b.l.a en i stolpen, de ska också räknas in bland målchanser. Jag blir mest irriterad över att för många i ÖFK:s lag verkade så oengagerade. Var fanns t.ex löpningar från ytterbackar ? Någon gång borde väl en ytterback kunnat växeldra med sin yttermitt. Nä, det har var bra mycket sämre än jag sett tidigare. Sedan såg jag Ersboda i våras och tyckte det är ett rätt bra bollspelande lag, så säker på en 3:a var då inte jag i alla fall. Även om jag träffat många som sagt att Ersboda blir en klar avstigningskandidat.
 
 
  Gäst: suck....
14 Jun 2008 - 18:52
Redan i första perioden skulle 10:an byts ut han var inte till sin fördel, sedan skulle 13 fått vara kvar, katastrof att ta in 7:an och som avslutning på allt elände väntar tränarn till de sista 10 minuterna innan han gör byte igen. Varför vänta så länge för minns jag rätt så hade ju ÖFK en stark bänk och när spelet inte funka redan i första skulle väl han byt redan i halvtid. Dålig jobb av tränarn!
 
 
  Gäst: Den tålmodige
14 Jun 2008 - 20:29
Backarna gjorde en hygglig match idag.Enligt Claes jönsson var de så dåliga att de irriterade honom.Märks att sonen är på väg hem.
 
 
  M
14 Jun 2008 - 23:38
Fattar inte vad du skriver?!?! Men det är ett faktum att ÖFK borde börja tänka som Ersbodas tränare. Hellre tre mål i baken och göra fyra framåt än att fisspela och vara livrädda för baklängesmål och hoppas på misstag från motståndare. Det går fort att ta igen ett till två mål om man spelar offensiv fotboll och skapar chanser. Dessutom om man håller till på motståndarnas planhalva så är ju risken för baklängesmål desto mindre. Att våga hålla bollen och lira på ett tillslag (som i kvadraten) tills man får tillräckligt bra läge för avslut, och då menar jag inte öppet mål. Våga ta avslut ofta. Skjuta när man vid straffområdeslinjen (varierat med att utmana en mot en eller väggspel). Ju mer chanser vi missar desto fler sätter vi också. Men om vi inte vågar göra fel och misslyckas så kommer antalet fall där vi lyckas att vara så minimala till antalet jämfört med om vi vågar spela ut och alltid bjuda upp till riktig match.

Hur kul är det att se en boxningsmatch där den ene bara backar. Det blir svårt att vinna en boxningsmatch om man aldrig vågar gå in och försöka sätta träffar på grund av rädsla för att få en smäll själv. Samma i fotboll. Man måste våga för att vinna. Satsa för vinna.

Det måste ju dessutom vara mycker roligare som spelare om man försöker skapa ett eget spel och hålla bollen inom laget och inte släppa ifrån sig den förränn man kommer till avslut (ytterst sällan i alla fall).

Sambafotboll tack!! Om andra länder kan fostra så teknisk skickilga spelare så borde väl ett så välorganiserat land som Sverige kunna det. Inte bara Zlatan. Vi borde kunna skapa en hel arme med Zlatans.

Självklart är taktik viktigt. Men taktiker som Greklands och Sveriges andra halvlek ger en huvudvärk och magont. Såna gånger spelar det ingen roll att man har ett favoritlag. Om ens favoritlag spelar på detta sättet så önskar jag faktiskt inget annat än att de förlorar.

Det borde kunna bli varning om ett lag är för defensivt eller passivt.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
15 Jun 2008 - 00:31
Vad har sonen med att jag var kritisk mot att vi inte fick med backarna idag ??? Flera andra matcher har vi ju fått med backarna, då har väl inte sonen med det att göra. Vilket omoget å korkat resonemang av dej "tålmodige", som du resonerar är på Öp-lirs nivå, när tokiga föräldrar står och kritiserar ledaren för att inte sonen får spela lika mycket som en annan. Min andre son spelar i IFK, jag har klart sagt i från att skriva om IFK:s matcher här av den anledning, att tänk om han skulle göra en bra match och jag skulle berömma honom, vilka skriverier det skulle bli. Så jag betackar mej för sånt skitsnack i fortsättningen "du tålmodige".
 
 
  teo
15 Jun 2008 - 14:56
M "Sambafotboll tack!"


Hur naiv får man vara, vi lever i Norrland, och har kanske det tredje sämsta fotbollsdistriktet i landet. När vi spelar i en sån bra serie som division ett kommer vi ingenstans med verklighetsfrånvända tankar om offensiv fotboll.

ÖFK måste bygga sitt lag bakifrån, om man har tryggheten i försvaret har man också ett grundspel som gör att offensiven succesivt kan utvecklas. När ÖFK hade sin framgångsperiod med segrar grundlades det i att man kunde hålla tätt bakåt.

Alla måste fatta att positiv offensiv fotboll inte kommer av sig själv bara för att en tränare säger det. Det kommer av att vi har individer som behärskar det. Dessutom leder denna offensiv ingenstans om man inte har ett bra försvar som grundsten.

Jag tror att ÖFK hade vunnit den här matchen om den hade kommit tidigare i serien då ÖFK verkligen var på gång. Nu har man blivit lite stukade av att stånga sig blodiga mot tuffa motståndare för några enstaka kryss.

Det här resultatet var inget annat än total katastrof, vill ÖFK komma tillbaka in i matchen måste man täta ihop försvaret. Man kommer bli tillbakapressade större delen av matchen mot Brage, då gäller det att ha tålamodet och täppa igen.
 
 
  M
15 Jun 2008 - 19:46
Tredje sämsta distriktet är det inte. Det är det distrikt som ligger tredjen sist i antalet aktiva licensierade spelare. Men det är ju inget hinder. Vi får väl se till att ändra på det genom att skapa en helt annan fotbollskultur. Högre kvalitet. Dessutom kan vi ju välja och vraka från alla de andra distrikten och sno deras bästa om vi kan erbjuda dem vad de vill ha här. Vi kan ju faktiskt plocka från hela världens fruktskål av spelare. Vi lever i ett samhälle som kallas jorden där alla kan flytta. Att på 6miljarder hitta 20st tillräckligt bra spelare som skulle vilja spela i vackra Östersund och Jämtland borde väl inte vara allt för svårt. Sedan kommer de andra som finns här i länet att kämpa som djur för att ta deras platser och hela länets fotboll kommer att höja sig flera snäpp när taket höjs i ju med att högsta lagets kvalitet höjs (och det är väl dit många i de andra lagen i länet vill, och det finns bara ett sätt, att bli bättre än de som redan är där). Det är som företagskulturer smittar av sig i en byggd (Gnosjö, Fords MIchigan, Trångsviken mm)
 
 
  M
16 Jun 2008 - 07:51
Du är som floskler och andras verklighet du. Vi har alla våran egen verklighet som beror på vad vi upplevt tidigare i livet (hur blivit programmerade av vår omvärld, input kallar vissa det på datorvis). Vi går alla omkring med glasögon av vårat förflutna som vi ser nuet genom (som ett filter som vi alla har, är olika beroende på vad du upplevt). Vi blir alla om vi inte stänger av alla våra receptorer/mottagare (öron, ögon, känsel mm) ständigt programmerade och omproggrammerade ända sedan vi låg i magen (fick lite grundprogram av mamma och pappa genetisk till 50% men resten har vi fått av får omvärld). Frågar du alla experter på området så är du inget annat än en produkt av din omvärld, eller som man brukar säga. Du är ett snitt av dina 10närmaste vänner på alla sett såväl ekonomiskt. Så vill du förändras så måste du byta ut dina 10närmaste vänner (betyder inte att du kan fortsätta vara mycket god vän med de gamla närmaste vännerna, men de närmaste måste vara som du vill bli).

Så vad som är alla andras verklighet vet inte jag. Men det du syftar på är antagligen din verklighet så som du uppfattar den. Men verkligheter blir vad man gör den till. Jag lever på passiv inkomst (ej bidrag eller så) i form av royalty. Hur många tror du tror det är möjligt? Alla mina så kallade närmaste vänner sa likt du säger nu. Det går aldrig. Du måste ha ett vanligt jobb och klippa dig. Men se. De visste inte att jag hade bestämt mig och var beredd att betala priset för att nå dit jag ville. I dag säger samma att det visste de väl att jag skulle lyckas (jo,jo..så lät det ju inte direkt), men att det skulle aldrig de. Men jag är inget märkvärdigare än någon annan. Jag bara bestämde mig (för jag ville verkligen nå mitt mål, det var ej bara en dröm längre). Samma sak är det med allt annat inkluderat ÖFK.

Så självklart vägrar jag att rätta in mig i ledet eller bli normal. Jag vill bara vara lycklig och vara mig själv. Äkta. Inte fjäska för andra och leva dem till godo. Så länge jag inte utnyttjar, skadar eller lurar någon annan/annat eller mig själv så kan jag väl göra vad jag vill.

Jag är nöjd med mitt liv (men inte mätt, vill ha mer), är du Truppen? Jag vet vad jag vill att ÖFK ska bli snarast möjligt oavsett hur orealistiskt du tycker det är. För jag har hört sången förr. Det gåååår aaaaldrig.... Ge upp!!! Aldrig!! Har man bestämt sig så har man. Kosta vad det kosta vill!!!
 
 
  Gäst: Nils
16 Jun 2008 - 08:41
Teo: Har du sett någon av ÖFKs hemmamatcher?
 
 
  Gäst: Drillo
16 Jun 2008 - 17:05
Fotbollsfakta:
50 % av alla mål kommer till på kontringar
40% av alla mål kommer till på fasta situationer
10% av alla mål görs genom statiskt anfallsspel mot etablerat försvar

Kan nu "M" redogöra för med dessa fakta ÖFK ska spela offensivt för att nå sin målsättning med att gå upp till Superettan?
 
 
  M
16 Jun 2008 - 17:16
Källhänvisning tack, från oberoende källor av dessa påstådda fakta.
 
 
  Gäst: Drillo
16 Jun 2008 - 17:24
Egil "Drillo" Olsen, "Fotball er mer enn ett spill"

Förresten så insatt som du vill framstå "M" så borde du ju själv antingen veta dessa fakta eller ha tillräckligt med underlag för att bestrida dem?
 
 
  teo
16 Jun 2008 - 18:50
Personligen är jag ingen anhängare av Drillo-fotboll, dvs snabba långbollar och mängder av löpning. Trots min defensiva grundsyn är jag för att att man skall öva upp ett mer metodiskt passningsspel. Helt enkelt för att det kan ge en förmågan att styra tempot över en match.

Spaniens match mot Sverige är ett bra exempel på hur ett lag succesivt nöter ner sin motståndare genom bra passningsspel. För att sedan avgöra med en långboll. Spanien hade inte gjort det långbollsmålet ifall de hade börjat matchen så.



 
 
  teo
19 Jun 2008 - 09:57
Sen tror jag kanske att Drillo-fotboll skulle se roligare ut med skickligare spelare än de norska.

Principen är att man alltid skall kontraslå och anfalla snabbt. När det görs med tekniskt begränsade norska spelare betyder det rena långbollar och "köttande". Skulle tex Argentina spela på det sättet skulle det säkert se vackrare ut för ögat.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook