Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3685    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarNu krävs hårt jobb...

Nu krävs hårt jobb  (8 svar)   15 Jun 2008 - 16:47  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Martin
Anser att ÖFK försatt sig i en fullständigt onödig situation i botten av serien. De kommande tre matcherna gäller det att visa på att man är ett bättre lag än tabellen visar. Nu vill vi se hårt arbete från alla spelare i 90 min.

Matcherna mot Brage och Valsta är 6-poängsmatcher, dessutom bör man kunna ta poäng mot VSK.
 
Svar av:
  M
16 Jun 2008 - 08:43
Om jag skulle vara tränare för ÖFK så skulle jag alltid gå för seger oavsett vara alla kraxande kråkor och staketexperter runt omkring säger. Vinna vinna till varje pris. Allt annat är ett nederlag i mina ögon. Detta oavsett om laget vi möter är högre rankat eller ej. Vårt mål som lag är ju att ständigt bli bätre och för det så måste vi ju börja slå de som anses bättre. Självklart ska man vara på sin vakt och ta reda på så mycket som möjligt om motståndarna och alltid ha respekt (även för sig själva). Men det ska man väl alltid ha oavsett om man möter ett Allsvenskt lag eller division 6-lag. Inställningen ska alltid vara densamma oavsett vad det är för match.

Det finns inga mer eller mindre viktiga matcher. Alla matcher är lika viktiga att vinna!! Även om vi ligger sist i tabellen och inte kan hindra att vi åker ur, så är det viktigt att vinna så många matcher vi bara kan. För vanans makt är det som skapar vår framtid. One apple a day keeps the doctor away. 100 äpplen på en dag gör bara ont aj, aj aah.

Det gäller att skapa en vinnarkultur!! Det ska vara en självklarhet att sikta på att vinna i allt!! Spelar ingen roll om det är träningsmatch. För mig finns det inga träningsmatcher. Utan är det match så är det match och då är det 100% som gäller om jag som tränare inte sagt annat (samma gäller på träning). För det är det små vanorna som skapar de stora resultaten. Både våra tankevanor och sättet vi agerar i vår vardag.

Som de visa brukar säga "what comes around, goes around" - vad du ger är vad du får. Din karaktär avspeglar sig i dina resultat. För fuskar nu någonstans i vardagen så kommer det att slå tillbaka på dig även i annat. Är du noga i vardagen och alltid gör ditt bästa så kommer det att synas även på planen! Vanorna (framförallt uppe i huvudet) skapas till 80% utanför planen!!

Men steg nummer ett alla matcher är viktiga och skall vinnas!! Att ge 100% eller byta ska vara en självklarhet. Vet du att du inte ger 100 ska du vara ärlig mot dig själv och alla andra och be att få byta (för annars kan din attityd smitta av sig som en pest i hela laget och föreningen).

Jag har själv många gånger varit med och gjort saker som i andras ögon ses som omöjligt och stordåd, men i min var en självklarthet. Hade jag tänkt något annat och inte haft den inställningen så hade jag jag nog inte lyckats heller. Samma sak gäller alla fotbollsklubbar och lag. Sluta play it safe. Man måste våga för att vinna!! Sikta lite högre än det som är bekvämt. Det ska göra ont att ta sig till toppen om man nu anstränger sig (precis som att man verkligen tar i en match och får mjölksyra mm).

Oavsett var ÖFK kommer att hamna i slutet av serien, så tycker jag att man ska sikta på toppen oavsett vad alla olyckskorpar säger. För bara grabbarna får rätt inställning så kan de vinna över alla lag i denna serie. Men de måste bli tillräckligt självsäkra (bra självkänsla) och inte påverkas av resultaten (i negativ riktning, självklart alltid försöka se vad som kan göras ännu bättre) utan endast bli ännu mer bestämda att vinna nästa match för varje match de förlorar. För det finns ingen som kan ta en lätt seger mot ÖFK om grabbar har rätt inställning. Så bra är ni. Det har jag sett och jag har även sett att det mesta bara sitter i huvudet!!!

Om man siktar mot månen hamnar man bland stjärnorna!!! Så från och med nu. Visa var skåpet ska stå grabbar!!! Jag tror på er oavsett vad ni når för resultat. Hoppas ni gör detsamma. Inga motgångar kan påverka er!!! Ni är starka, ni är tuffa, ni är vinnare!!!!

Attityd är allt!!
 
 
  Gäst: Truppen
16 Jun 2008 - 16:02
Men hörru M.
Sluta sabba det här forumet nu med allt ordbajseri,
vem tror du att du är igentligen som har så mycket att säga om ingenting.
 
 
  M
16 Jun 2008 - 17:14
Där kom JANTE!!! Vem tror du att du är egentligen? Ja det var ju oväntat i dessa trakter. Trodde vi hade dödat jante. Mitt svar är likt att jag likt alla andra är helt fantastisk person med många unika egenskaper som inte ordbajsar något mer än dig Truppen! Kanske är jag mer påläst om vissa saker och du mer än mig om andra. Men nått orbajseri skriver jag inte utan endast mina åsikter som alla andra på detta forum som älskar fotboll (hoppas jag) och vill dess utvecklings bästa. Nä varför skulle mina inlägg sabba det här forumet bara för att kanske du inte håller med mig om saker och ting? Jag vill ha till konstant förändring eller snararde utveckling så att all fotboll hela tiden blir bättre. Hur är det med dig? Vill du kanske tillbaks till det gyllene 70-talet och påstår att allt var så mycket bättre då eller?
 
 
  teo
16 Jun 2008 - 18:55
M

Vilka plattityder du rabblar upp, det är klart att alla lag alltid går in för att vinna. Sen så måste man kanske inse sina begränsningar i vissa matcher och förstå att man kan vinna på fler sätt än genom hejdlös offensiv. Kolla gärna på matcherna Polen-Tyskland och Ryssland-Spanien.


Den polske och ryske tränaren hade en alldeles för offensiv taktik som inte gav sina lag chansen att lugga den starke motståndaren på poäng.


Att backa hem en hel match och sen snubbla in en hörna i slutet är också seger. Som tur är tror jag att Kalle Björklund är mindre naiv än dig i sitt synsätt på fotboll.
 
 
  teo
16 Jun 2008 - 18:58
Det finns en del positivt med "jante" också, det innebär en ödmjukhet, en vilja att spela noggrant och inte lämna något åt slumpen. ÖFK har inte lika bra individuella spelare som de bästa lagen, därför kommer inget lösa sig bara genom lite allmänn kaxig vinnarinstinkt.

Förövrigt tror jag redan att alla spelare ger 100%
 
 
  Gäst: q
16 Jun 2008 - 20:06
Nu gäller det att vända på den negativa spiralen!
Risken är att det redan satt sig i skallen på spelarna!
De kommande matchrna blir avgörande för ÖFKs existens i norrettan!
UPP TILL KAMP ÖFK!!
 
 
  Gäst: August J
16 Jun 2008 - 20:47
I politiska sammanhang är språk makt. Jag hoppas inte du inbillar dej M, att vi andra här sitter och är jätteimponerade, för att du sitter och slår i svensk ordlista för att göra det krångligare än det är. Det är inte svårt att säga vad man tycker, på vanlig svenska. Att göra det enkelt, säga vad man vill på ett lätt och förståeligt sätt M, det är intelligens. För den skull säger jag inte att du har fel i vad du säger, men jag tycker nästan synd om dej om du inte kan föra en vanlig konversation utan en massa engelska uttryck. Vanorna skapas till 80% utanför planen, påstår du, jag har hört att det är 73,4 % av vanorna, som skapas utanför planen, vi har nog olika uppgifter där. Sedan är självsäker och självkänsla inte samma sak. Att man absolut måste vinna t.o.m träningsmatcher, där är du helt ute och cyklar. Träningsmatcher är matcher för att tränaren ska hitta rätt balans med sitt material, rätt spelare som kompletterar varandra, att kunna testa spelare i olika positioner, och olika spelare för att när serien startar, ska man ha hittat det vinnande laget, sen är det ju en bonus om man vinner träningsmatcher. För ett antal år sedan förlorade Ope i stort sett varenda träningsmatch, tränaren provade på olika uppställningar efter det spel han ville ha. När serien var färdigspelad, stod man som segrare, och ganska överlägsen sådan. Anledning, jo tränaren vågade ta förluster för att hitta rätt till serien. Så vad var då resultaten i träningsmatcherna då.......jo, historia.
Sedan så är det inte så att bara rätt inställning alltid vinner, det måste finnas kunskap också, hur många gånger har man inte suttit och blivit småirriterad på Zlatans lite loja kroppsspråk och halvtaskiga inställning, men man vet hans kunskap, å pang i 89 min så har han avgjort med en tunnel och ett skott i nättaket.
Bra att du håller fart på forumet men jag må då säga att du i många av dina påståenden och uppfattningar är väldigt naiv.
 
 
  M
17 Jun 2008 - 15:32
Klart jag vet att självkänsla inte har med prestation att göra utan att det är hur man ser sig själv även om man inte lyckas med något. Att man i andra ögon inte har något men ändå mår bra. Självkänsla handlar om hur mycket man älskar sig själv för den man är oavsett vad man presterar. Självförtroende kan man ha även fast man har dålig självkänsla. T.ex. har man stött på de som ser väldigt självsäkra ut på en fotbollsplan men så fort det är något nytt eller främmande så blir de osäkra. En person med bra självkänsla behöver inte hävda sig, prestera eller är inte rädd för förändringar och ny situationer och utmaningar. Självkänsla byggs genom kärlek. Så istället för att säga till någon att de är duktiga så säger man visst var det roligt (ett vanligt misstag många gör i barnuppfostran).

Ja nog om det. När jag snackar om vinna. Så struntar jag i vad det står på resultattavlan. Det jag menar är att alla spelarna i mitt lag ska vinna över sig själva. Vara bättre än gårdagens jag. Har de bara en maxprestation så är jag nöjd. Då kan de ju inte göra mer. Om motståndaren råkar få bättre utdelning eller visar sig än så länge vara bättre så är det ju bara att gratulera dem. Man ska inte jämföra sig med andra än sig själv. Det är orättvist mot en själv. Det blir som att jämföra äpplen med päron eftersom vi alla är unika och har olika utvecklingskurvor och egenskaper (olika miljöer runt oss som programmerar oss och det vi kallar jaget).

Vad är det för fel på engelska uttryck föresten? Offside, är det svenskt? Svenska språket kommer ju ändå att snart vara ett fornspråk (alla kommer att tala ungefär samma språk över hela världen med lite dialektala skillnader, troligen någon form av engelska). Välkommen till verkligheten. Det är så vi pratar nu för tiden (i alla falla många av de jag känner).

Jo visst är träningsmatcher till för att testa och laborera, men inställningen hos spelarna ska ändå alltid att gå för vinst och ge 100%. Hur ska de annars kunna utvecklas maximalt?

Bilden av att Zlatan är slö vet jag inte varför de vill sprida. Men han springer och hjälper till så mycket mer än vad de försöker framhäva. Han är så mycket mer än en striker. Fråga bara de i inter. Men det syns ju inte lika mycket i media och i TV. Sedan att han den där kaxiga förortsattityden betyder inte att har halvtakig inställning. Du kan inte komma dit han är med halvtaskig inställning. Som Brolin sa också att få har nog tränat så mycket som han. Men media vill gärna sprida myter om att man genom talang kan ta sig till toppen. Inte i fotboll i alla fall. Det är för komplext för det. Och för att få den rätta kompetensen måste man ha rätt inställning och göra sina läxor.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
2
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | Igår - 09:44
Dags för Frösö IF at
1
kommentar
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | Igår - 11:01
 Bortamatcher för Ope och
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook