Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3687    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarErsboda IK...

Ersboda IK  (10 svar)   15 Jun 2008 - 17:36  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Claes Jönsson
Dom gör det bra Ersboda IK. Tittar man på laget som startade i går hade man 3 st 88:or från start och en 89:a som kom in efter ca 6 minuter. Snittåldern på start 11:an ligger på drygt 23 år. Kontinuitet och lånsiktighet betyder en hel del, läste just att tränaren var inne på sin åttonde säsong.
 
Svar av:
  teo
15 Jun 2008 - 17:43
Viktigt det du säger om kontinuitet, deras framgångar beror inte på att någon tränare helt plötsligt kommer en dag och säger "nu skall vi spela samba-fotboll"
 
 
  M
15 Jun 2008 - 18:58
Vad spelar snittåldern för roll??!?!

Nytt folk underifrån kommer det alltid när någon vill sluta!

Det viktiga är väl vilken standard man har på laget i snitt?
 
 
  M
15 Jun 2008 - 19:00
Är det svårt att ta plats i ett lag så blir det bara ännu mer prestige och ärofyllt om/den dag man gör det!

Inte ska någon flytta på sig och göra plats åt någon annan som är sämre bara för att denne är yngre. Må bäste man och lag spela!!!
 
 
  Gäst: M2
15 Jun 2008 - 19:06
Knepigt inlägg M.

Klart det blir ännu mer imponerande med Ersboda om snittåldern är lägre och man har mer att bygga på inför framtiden.

Syftet med inlägget från Claes var väl knappast något annat än att imponeras och inte att någon ska flytta på sig??...
 
 
  M
15 Jun 2008 - 19:10
Vad är det så som är så imponerande med snittåldern?!?!

Det som kan imponera är väl vad ett lag presterar oavsett om snittåldern är 10 eller 250år.
 
 
  M
15 Jun 2008 - 19:39
Håller delvis med dig. Men vadå bygga för framtiden? Det tycker jag är en klysha som alla snackar om likt i övrigt i livet. Som om vi som finns och våra liv inte är viktiga. Jag vill uppleva bra fotboll nu. Snarast möjligt och inte kanske i framtiden. Om spelare inte är mogna att ta plats i dagsläget i ÖFK. Så får de väl spela i en lägre serie tills vidare där de kan mogna så pass att de kan ta en plats i ÖFK (där för vore det bra om något av de andra lagen i länet denna säsong gick upp i 2:an). Sedan de ju ändå delta på träningar med ÖFK (för att få bra tryck och kunna spela match, vilket jag anser alltid är bästa träningen utöver teknikträning och indrillade varianter). Tar de inte plats nu så tar de inte plats nu. Om vi vill spela i högsta möjliga serie nu och göra bästa möjliga resultat nu så måste vi alltid försöka skramla ihop bästa möjliga lag med de resurser vi har till varje säsong oavsett var materielet kommer ifrån. Det är ju klart häftigare att få kriga sig in i ett bra lag än att få plats för att de inte kunde hitta något bättre.

Konkurrens skapar stolthet (konkurrens mellan spelare alltså). Dock ska varken spelare eller lag motarbeta varandra anser jag utan istället sporra varandra till att bli bättre. Är dina konkurrenter bättre än dig. Försök inte att göra de svagare. Peppa dem istället och hjälp dem att bli ännu bättre samtidigt som du själv ser till att bli ännu bättre (man tävlar ju bara mot sig själv, så länge man fortsätter att bli bättre och går framåt i sin utveckling så bör man vara nöjd, om någon annan råkar vara ännu bättre så är det ju bara att gratulera och gå hem och fortsätta slå sig själv så kanske man en dag även slår ett rekord som ingen annan gör).

Framtidens lag kommer på plats förr eller senare oavsett vi vill eller inte. För faktum är ju att ett lag hela tiden förändras precis som hudcellerna på din kropp hela tiden byts ut (dock med lite mer, 50milj/sekund). Det är en naturlig process med tiden och inget vi behöver jobba för att det ska ske. Nya barn föds ju hela tiden så nya spelare kommer hela tiden, och antingen kommer de att bli så bra att de tar plats eller så gör det inte. Så enkelt är det. Självklart ska vi verka för att försöka behålla de spelare vi önskar behålla, men faktum är att folk kommer och går och istället för gräma sig över vad man förlorat är det bara att jobba på och göra det bästa av situationen.

Vi måste bestämma oss. Ska ÖFK vara ett etablerat lag i Superettan? Vad krävs materielmässigt? Kan vi få ihop det med den ekonomi vi kan få ihop? Vi kan inte ljuga för oss själva. Hur mycket är vi beredda att göra för att ÖFK ska vara ett etablerat lag i Superettan? Är svaret vad än som krävs (totalt kommitment) jag då kommer vi att vara det och frågan är då bara när (göra en plan hur snabbt vi kan få det gjort plus eventuella oförutsedda hinder som alltid dyker upp och försenar planer som med allt).


 
 
  Gäst: Claes Jönsson
15 Jun 2008 - 20:04
Va het du verkar bli M, bara för jag tyckte att en inte allt för känd förening verkar jobba på bra efter förutsättningarna och som dessutom varit så nerflyttningstippade. Det är väl inget att brusa upp sig så otroligt för. Motpolen i div 1 norra kan väl vara Boden, som verkar ha ekonomin men ändå inte få till det. Så därför tror jag på långsiktighet för ÖFK, eftersom vad jag förstått , inte pengarna att köpa sig till superettan finns. Har du nåt annat alternativ M ?
 
 
  Gäst: Y
15 Jun 2008 - 21:18
Du vill uppleva bra fotboll NU, säger du M. Det där nu, har pågått i 12 år. Har vi inte väntat i 12 år på superettan ? Visst vore det väl på tiden med en förändring ? Köpa ett lag..? Tyvärr kostar för mycket, vad göra, vänta 22 år till ?
 
 
  M
16 Jun 2008 - 08:06
Ja vi har fått vänta aldeles för länge tycker jag också. Den som väntar på något gott väntar alltid aldeles för länge. Men bättre att aldrig ge upp och vänta istället för att ge upp för då får vi aldrig det vi önskar.

Hur vet du att det skulle vara för dyrt att få ihop rätt spelare till ÖFK? Alt handlar inte om pengar jämt, det gäller att vara slug när man ska värva och det finns en stor världsmarknad att kolla, t.ex. Afrika, Latinamerika mm. Men först måste vi skaffa oss kontakterna genom att bygga upp nätverk. Men det finns många som med glädje skulle spela i Östersund runt om i världen om de blev tillfrågade och skulle hålla den klass vi önskar (bara det att få resa och vara proffs är stort för många).

Sedan vad är för mycket pengar?!?! Man kan aldrig spara sig ur en kris (det är att inte använda det vi har mellan axalarna kallat hjärna). Samma sak här. Vi har en budget idag. Men vilken krävs för att få till det lag vi vill? Hur ska vi få till den budgeteten? Thinking out of the box är ett måste! Var kan vi hitta finansiärer? Kanske en rik Kines eller Indier (de rikaste i världen numera är ju härifrån) eller företag som tycker det är exotiskt att sponsra ett lag i det vackra Jämtland. Men för att få de att nappa måste vi tänka ur deras perspektiv och ta reda på vad de vill ha för att nappa. Via nätet kanske det går att få in en massa pengar till klubben på olika sätt (sälja annonser mm). För att få fans i hela världen som hejar på ÖFK så måste man göra ÖFK unikt på något sätt så att det attraherar anhängare som vill bli stödmedlemmar och besöker ÖFKs webbsida för att kanske tjatta mm (ju fler som gör det desto mer annonser kommer man kunna sälja och dyrare).

Kom på fler idéer istället fört att sätta upp hinder. Om vi kommer på tillräckligt många saker inte visar sig funka så kommer vi till slut att komma på tillräckligt som funkar för att få in de kulor som krävs för att få den ekonomi som krävs för att få ihop det lag som krävs och bygga den klubb vi önskar med bästa möjliga fotbollsunderhållning. Det gäller även att med olika sätt nå ut med ÖFKs varumärke och koncept till så många som möjligt över hela världen (först kanske fd. Östersundare som via webben kan följa ÖFK, ju fler som tittar desto större blir ju intresse att annonsera på denna webplats för företag och mer kulor in till ÖFK).

Tänk till och lös problemet istället för att gnälla. Jag ska försöka hjälpa till att lösa det hela från min sida. Ska du?
 
 
  Gäst: SnickSnack
25 Jun 2008 - 22:49
Nån Z ber oss lägga märke till hans "kära BP", för er som kanske inte känner till dem syftar förkortningen BP på Brommapojkarna. Att den klubben anses som en talangfabrik är helt ofattbart med tanke på hur få spelare med riktig kvalitet som de har producerat. Jag vet inte exakt vad BPs problem är, men jag vet att det har funnits en överskattning av tidigt fysiskt mogna spelare i många sporter. De har en tendens att dominera i tonåren när de är fysiskt större än sina medspelare och motståndare. Hur som helst, bara "vi" inte blir som BP!
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 11:01
Storförlust för Ope IF
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 09:44
Ytterhohgdal upp på kvalplats
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook