Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3718    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrar*** ingen rubrik ***...

*** ingen rubrik ***  (10 svar)   27 Jun 2008 - 00:37  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Thern is king
Nu har jag glott på fotboll i detta län under våren (mycket ungdomsfotboll). Den gamle stjärnliraren Jonas Thern slår huvudet på spiken. Dvs att i många lag (särskilt ungdomslag) är spelarna så styrda av spelsystem och instruktioner att de blir helt paralyserade. De törs/kan ej komma till sin rätt. Många tappar dessutom lusten. Så jag vill propagera för en fotboll med färre, enklare och tydligare instruktioner där varje spelares bästa egenskaper utnyttjas på ett bättre sätt. Lägg energin på teknikträning istället.
Ytterligare tips. Jag tycker det är givande när minst 1 person får en s.k fri roll, med minimala instruktioner......."-gå ut å gör det DU tycker roligt och nyttigt för laget någonstans på planen". Efteråt utvärderar spelare och coach det som skedde på planen....enkelt och kort.....
Ge gärna Era reflektioner kring ämnet.
God natt.
 
Svar av:
  Gäst: gaisarn
27 Jun 2008 - 09:16
Underbart låt ungdomarna få improvisera och låt dom vara irattionella,idag redan vid 13-14 års ålder håller vissa tränare på att utbilda spelare att ligga rätt i positioner och löpa si och så.Teknikträning i hög fart, mycket pass mottag i hög fart,övningar där man sätter varandra i rörelse,detta tror jag är melodin.Sen är det oerhört viktigt att man låter undomarna ha roligt och att man ger mer beröm än kritik.Gais4ever
 
 
  Gäst: Agge
27 Jun 2008 - 12:51
Det där är bara att instämma i U-tränare. Det är väl självklart att man måste få taktisk skolning. Jämför med skolan, så är det inte så tokigt om man får lära sig olika studietekniker. Vad gäller kriktik så är det väl självklart att en ledare i bland behöver kritisera (KONSTRUKTIV KRITIK). Det kan vara väldigt bra för många barn att lära sig att kritik inte alls behöver vara negativ om den som ger den gör det i syfte att hjälpa. Det kan underlätta i vuxen ålder och i andra situationer att man kanske inte drar allt upp i näsan. Det brukar vara så att de ungdomar som har svårast att ta konstruktiv kritik är de som är självutnämnda proffs i laget och som inte alltid är schyssta mot sina kompisar i laget. Det brukar även vara deras föräldrar som tolkar allting som sägs till barnet som negativ kritik. Äpplet faller inte långt.... Konstruktiv kritik och naturligtvis massor av beröm är lika viktigt åtminstone om intentionen är att du ska utvecklas.
 
 
  Gäst: M.
27 Jun 2008 - 12:59
Jag håller med till fullo. Jag seg på det hela ur ett jämtländskt perspektiv dock.

Det spelare som når gela vägen i tex Holland har utbildats i teknik sedan ung ålder och antagligen är de som når ända fram också "fotbollssmarta".
Jag är inte så säker på att det kommer naturligt bara för att du drillats i teknik sedan barnsben men dom har en så bredd att de som inte är "fotbollsmarta" gallras bort. Jag är dock övertygad om att de holländska spelarna även blir drillade i taktik och spelidé.

Här i Jämtland (och kanske hela Sverige!?) har vi inte den bredden och jag är övertygad om att vi skulle utveckla mkt bättre spelare om vi fokuserade på de här bitarna.

Men att ha roligt är det viktigaste! :)
 
 
  Gäst: gaisarn
27 Jun 2008 - 14:16
Tyvärr tränar vi allför mycket på defensiven att vara destruktiv.Som någon känd fotbollspelare sa det tar en halvtimme att lära sig vara destruktiv(försvar).Men många år att lära sig kreaktiv anfalls fotboll.
 
 
  Gäst: Agge
27 Jun 2008 - 16:03
Ja, du Gaisarn, i mina öron så låter det som att han hade tokfel.
 
 
  Gäst: gaisarn
27 Jun 2008 - 17:21
Jag har under mina år som fotbollsintresserad sett och hört alltför ofta i öp-liret fotbollstränare t.e.x uppmuntra backar att spela ut bollen till inkast så fort det osar lite hett, istället för att uppmuntra till att försöka göra något konstruktivt med bollen,jag tycker att man måste låta ungdomarna hellre få misslyckas en sådan gång till slut om man fortsätter uppmuntra ungdomarna att försöka så lyckas man till slut och då först växer man.Likadant hur ofta hör man inte ledare,föräldrar m.m uppmana målvakten att skjuta ut bollen så långt upp i plan som möjligt hela tiden bara för att man är rädd att ha bollen på egen planhalva,hur kul är det för mittfältare att se bollen flyga över huvudet hela tiden.Taktik okey men smyg in det succesivt ju äldre dom blir,men ta inte bort glädjen med att inte låta ungdomarna få dribbla,passa, skjuta, göra mål m.m.Låt alla få misslyckas för att till slut lyckas.Nu far jag till Halmstad och ser på distriktslagen där nere,ska bli kul att få se många duktiga fotbollspelare.P.S Ett litet tips från mig gå gärna och titta på ÖFK s P94 or i Storsjöcupen där tror jag att det finns några killar som kommer att gå långt i Jämtländsk fotboll.M.V.H GAISARN
 
 
  Gäst: Agge
27 Jun 2008 - 17:38
Att barnen ska ha roligt och tordas misslyckas det tror jag däremot att de flesta håller med om Gaisarn. Måste ha missförstått dig på något vis, du verkar ju egentligen mena att kreativt spel är lika viktigt vilken position man än har på planen och om det kan jag bara hålla med. Men för att bli kreativ på ett uvecklande sätt så måste man lära sig både försvarsspel och anfallsspel. Man måste helt enkelt förstå fobollens taktik. Fotboll är inget undantag det gäller alla former av spel, försök att spela monopol eller schack utan regler eller taktik så får du se hur länge ungarna tycker det är kul.
 
 
  Gäst: gaisarn
27 Jun 2008 - 18:23
Jag hamnade på fel forum,skulle givetvis skrivit på ungdoms sidan.Sorry.

Agge jag tror inte så många håller med mig då 8 av 10 ledare i öp-liret förespråkar den destruktiva fotbollen jag skrev om.Det är ett väldigt tjongande runt om på Jämtlands fotbollsplaner.
 
 
  Gäst: Publik
27 Jun 2008 - 18:26
Varför slutade du i ÖFK egentligen? Var det för defensivt där eller får de inte spela som du ville?
 
 
  Gäst: gaisarn
27 Jun 2008 - 18:53
Har inget med det fanstastiskt bra gänget jag var med i.Andra privata orsaker.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | Igår - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook