Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3784    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarTestspelare...

Testspelare  (14 svar)   20 Jul 2008 - 11:40  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Höst
Bra av ÖFK att testa några lokala div 3 spelare. Det bör nog kunna finnas en 3-4 st som kan ta plats i truppen. Vilka ? Frösön borde väl ha en par. Men kul att man tittar inom länet.
 
Svar av:
  Gäst: Visst !
20 Jul 2008 - 12:07
Det finns...flera, som lätt borde minst tillhöra truppen...lätt !
 
 
  Gäst: Orvar
21 Jul 2008 - 23:34
Nej,teo om man ser träning som en belastning och inte som en förmån så är det ju kört, hur många ggr genom åren har man inte hört "tänk om han/hon har tränat/satsat tänk om osv"
Det var ju någon här som ondgjorde sig att ÖFK hade en stor stab med fys, massör osv och med sådan uppställning som ställer upp för en, så ökar trycket att träna och då blir det för mycket för gullponkarna
 
 
  Gäst: M.
22 Jul 2008 - 09:19
Det är väl ingen hemlighet att spelarna i ÖFK lägger ned i princip all sin fritid i klubben. En lokal kille som får knapp/ingen speltid börjar efter ett par månader undra vad fan han håller på med. Det är inget konstigt att tänka;
"Ska jag lägga ner ALL min tid här utan att få spela eller kanske gå till en divison 3 klubb där mina kompisar håller till och får mer speltid/fritid?"
Spelaren är nog medveten om att han aldrig kommer bli något fotbollsproffs.
Så jävla speciellt är det tyvärr inte att spela i ÖFK även om många verkar tro det. Det måste sticka i ögonen när det dessutom kommer hit utfyllnadsspelare från Skåne som får mer betalt än spelare från länet (som har betydligt mer speltid).

Jag antar att ÖFK måste värna mer om de inhemska talangerna. Det är viktigt att få alla spelare i laget att känna sig delaktig och betydelsefull. Vad är annars motiveringen till att träna? "Att prova bli så bra som möjligt" fungerar tyvärr på långt från alla. Det betyder inte att spelaren inte är av rätt material eller inte kommer bli viktig i framtiden för det.

Det går till spillo många talanger som ledsnar på att träna. Vi ser på dessa som mentalt svaga eller av fel material. Hade klubbarna tagit bättre hand om dessa tror jag att fler hade spelat idag.

ÖFK U har genom åren fått många spelare att ledsna på fotboll och sluta. Ope släppte halva sin 88 kull till ÖFK U i tron om att få tillbaka bättre fotbollsspelare. Av dessa spelare fick man tillbaka en och jag tvivlar på att han är bättre nu än vad han varit om han spelat kvar i Ope. Detta spelartapp omöjliggjorde dessutom möjligheten till ett juniorlag så de resterande spelarna som inte fick plats i ÖFK U slutade.

Som det ser ut nu har ÖFKs ungdomssatsning urholkat andra klubbars utan att generara något speciellt. Jag tycker det är bra att ÖFK gör någonting men man måste sätta sig ner och utvärdera vad man håller på med. Det verkar inte som att man utvärderat vad ungdomssatsningen har gett och vad konsekvenserna blivit. Eller så har dom gjort det och skiter helt i konsekvenserna dvs ÖFK kör sitt eget race och skiter i alla andra.

Jag vet inte vilket av alternativen som stämmer men jag förstår att de andra klubbarna i länet för länge sedan ledsnat på ÖFK. Förstår dom inte att samarbete är ända vägen, länet är inte större än så!
Som det ser ut har de andra klubbarna inte ett skvatt att säga till om, så fungerar inte ett samarbete. Lohse/Kindberg kör our way or the highway, det är inte samarbete!

 
 
  Gäst: Z
22 Jul 2008 - 13:44
Hoppas ingen av länets seriösa skidåkare läser detta där man nästan tycker synd om fotbollsspelarna som tränar så himla mycket... Ska du vara seriös och kalla dig elit så är det väl inget konstigt att det mesta av din fritid måste läggas på idrotten.

Min erfarenhet säger att precis som någon annan skrev så att bristen på motivation/ambition gör att flera "talanger" aldrig blommar ut.

Se det som en investering i sig själv. Ju mer och bättre man tränar så ökar chansen att bli värvad till en bättre/större förening där man kan tjäna pengar. Ur den synvinkeln var det bra att ÖFK tappade en spelare till allsvenskan nu, då ser de andra att det faktiskt går att komma vidare och kanske kämpar ännu hårdare för att nå dit.

Läste en text en gång som jag tycker passar in här: Att idrotta är som att bada bastu, ju högre upp man vill komma ju mer kommer man svettas.
 
 
  Gäst: ?
22 Jul 2008 - 14:46
Menar ni att ÖFK:s träningspass är för hårda eller för många för flertalet potentiella div 1 spelare från Jämtland ? Jag har tittat på den del träningar i vår och SÅ hårt tycker jag inte det ser ut.
 
 
  Gäst: M.
22 Jul 2008 - 14:46
Självklart är det så. Det finns dock en del skillnader. Skidåkning är en individuell sport och skidåkarna slipper även träsmak i röven av bänknötning. De tvingas inte åka på 30 tävlingar under året utan att delta.
 
 
  Gäst: ?
22 Jul 2008 - 15:00
Det finns väl reserver i skidåkning också !! Det är ju många strax under eliten som sliter på många och långa träningspass innan dom får åka större tävlingar.. Så just den delen finns ju i alla idrotter.
 
 
  Gäst: Z
22 Jul 2008 - 15:03
I ÖFK:s fall är det givetvis olyckligt att man inte har ett bättre B-lag än det som spelar i div 4. Det bästa vore om ex frösön gick upp till div 2 och ÖFK kunde låta sina bänkspelare spela matcher där.
 
 
  Gäst: Örjan S
22 Jul 2008 - 15:51
ÖFK måste ta till vara de inhemska talangerna på ett bättre vis än vad som sker nu. Jag kan förstå M:s resonemang. Träna hårt och mycket men får sällan eller aldrig chansen därför att fram på vårkanten dyker de upp en eller flera utlänningar från England eller Skottland och tar plats direkt i startelvan, detta gäller i första hand forwards och mittfält. I de här länet faller man platt för de meriter som dem här har med sig, de har spelat i den kända klubben, dem höjs till skyarna innan de landat.

Men hur många gånger har de varit rejäla förstärkningar? Paul Read levererade, Mark Nangle också, och någon till, men sen då? Paul S ifjol höst, i år en skuffelse sett över vårsäsongen.

Jag förstår att motivtionen får sig en knäck, när de dessutom visar sig att de i en del fall är sämre än våra inhemska som tränat hela vintern men ändå får spela, ja då har något gått snett. Skräckexemplet är ju i år när Paul S kom helt otränad och kliver in, de måste kännas fruktansvärt jobbigt för dem som får ta plats på bänken.

Vad spelar de för roll att träna och lägga ner mycket tid när en helt otränad spelare kommer och tar platsen? Man väljer att ta med en på gamla meriter framför en lojal och vältränad spelare. Gamla meriter värderas högre. Fotboll är färskvara, satsa på unga lovande inhemska spelare som lojalt ställer upp, sist men inte minst, bedöm spelarna med samma glasögon, och inte som nu, man använder ett par glasögon som visar vad man vill se när det gäller spelare utifrån, men man tar på sig dem stränga när man ska bedöma en hemmaspelare, plus att man har en förutfattad mening, det är beklagligt.
 
 
  teo
22 Jul 2008 - 17:43
Är Paul Shields en skuffelse när han gör 5 mål på 8 matcher? Vilken inhemsk spelare har kapacitet att göra dessa mål?
 
 
  Gäst: manne
22 Jul 2008 - 21:39
Du har fortfarande inte fått med dig en enda människa Örjan när du i trår efter tråd försöker förklara hur dålig Paul Sields har varit. Tycker du att han är en dålig forward så kan du inte speciellt mycket fotboll. Som Teo sa så gjorde han 5 mål på 8 matcher och ännu bättre var det i höstas och troligtvis hade det blivit ännu bättre i år också. Men 5 mål på 8 matcher måste bedömas som mycket godkänt. Att han sen missade en straff som du också hakat upp dig på må så vara, men som sagt tidigare så har betydligt bättre spelare än Paul missat straffar
 
 
  Gäst: Skärpning
22 Jul 2008 - 23:45
M har väldigt mycket rätt i vad han skriver, väldigt mycket. Hur känner man sig som talang i Jämtland när 4 från södra Sverige tar direkt plats i truppen. Dessutom med facit på hand så är det bara en som har chans i startelvan,, Tim.. men osäkert även med honom. Jag förstår till 100 de talanger i Jämtland som känner det meningslöst att satsa. Då kraxar de hänförda ÖFK arna om att spelare här saknar motivation...ja men tro fan de, att de gör det. Det sköts på ett sånt jävla uselt sätt, så man får skylla sig själv att det går så illa. Nu tror alla att jag hatar ÖFK, så är det inte men man måste få tycka till när det inte känns bra. Nu är drevet i gång säger en del, det säger de som egentligen inte vet vad det handlar om, då kallar man det drev, för att göra skit av de som har åsikter, de som har åsikter OM att det kan skötas bättre, de som vill och har högre mål än det där nedrans nedflyttnings strecket.
 
 
  teo
25 Jul 2008 - 11:44
som sagt om de vill träna skall de vara med, men jag är rädd att stjärnorna i Frösön hellre glassar runt i division tre.

Tragiskt då de verkligen är stora talanger.

Frösön talar ofta om talangutveckling, jag undrar vilken utveckling det ligger i att bra spelare stannar kvar i division tre?
 
 
  Gäst: #1
5 Aug 2008 - 01:47
Men herregud vad är detta för tycka synd om sig själv och suga på tummen grupp. Platsar man inte så platsar man inte. Så enkelt är det, och då finns endast två alternativ att stanna och fortsätta att kriga om plats eller gå till en annan förening där man kan ta plats. Men frågan är vilket som är bäst egentligen för ens utveckling. Ju bättre träningsmotstånd man har desto bättre blir man ju själv.

Man blir ju som de man umgås med. Även om jag spelat mycket så har jag själv nött mycket bänk också, och aldrig gnällt. Har aldrig sett det som ett misslyckande att hamna på bänken utan istället gläds åt de som tar plats oavsett var de må vara födda och fostrade samtidigt som jag spottar i nävarna och tänker att nu ska jag bli ännu bättre.

För utan min fantastiska sparring som bänknötare skulle inte de på plan vara så bra som de är. En bra bänk är lika viktig som en bra startelva (även de utanför truppen är viktiga att de är så bra som möjligt för bästa träningsmiljö).

Tänk när ska alla se helheten och inse att alla ända ned till lägsta nivå i landets fotboll bidrar till hur bra högsta nivån kommer att vara. Det är kedjereaktion åt båda hållen. Ingetdera kan vara bra utan att den andra (bra för sin nivå, högsta möjliga lägstanivå).

Så även om du får sitta på bänken mycket så är du lika viktig som de på plan. Det är så mycket mer än de 90minutrarna som är roligt med fotboll. Här låter det som att allt utom match är en plåga. Då kanske man håller på med fel sak om man tycker det, eller kanske inte. Vad vet jag.

Jag älskar att träna och tänja mina gränser och ser det inte som förlorad fritid att träna. Vet inte hur folk tänker när de säger till vissa att skaffa sig ett liv när de är väldigt insnöade i något. Men vad är ett riktigt liv? Vad är fritid? Om man gör något man tycker om oavsett om man tjänar pengar på det eller ej så måste de ju vara att leva livet och inte hur många olika saker man gör.

Det är väl inte mängden olika saker man gör som gör en lycklig utan det man gör oavsett om det är att träna all tid utanför skola och arbete. Det är en livsstil precis som företagande mm.

De som tränar MMA (Mixed Martial Arts) i stan (UFC, Pride) tränar betydligt hårdare än ÖFK. De ligger på 1-3 pass per dag 6 dagar i veckan. Dock är många av dessa teknikdrillning (men det borde det ju även vara i fotbollen). Utöver detta är det tävling. Studier av nya tekniker. Stilstudier av andra mm. Men de njuter av varenda sekund oavsett om det gör ont (fysiskt, mjölksyra mm), för detta är deras liv!! Och de är friska och lyckliga. Så jag vet inte vad mycket är när det gäller fotboll? Eller om inte fotboll är livet för de som spelar?

Enligt folkhälsoinstitutet så bör alla människor oavsett ålder (ju äldre desto viktigare) träna så att de svettas minst 60minuter per dag för att bibehålla god hälsa (tyvärr typ 20% av befolkningen som gör detta och istället kostar miljarder i skattepengar för att reparera alla fel som uppstår på dem för att de inte gör detta).

Här har du grabbar och tjejer som får detta på köpet samtidigt som de har sköj och träffar polare (för det är ju de i laget) samt kanske till och med får ersättning. Perfektare hobby kan man ju inte ha.

Så vad gnäller ni i. De på bänken får ju i alla fall en friskare kropp (kardiovaskulär träning gör blodådrorna mer elastiska).
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook