Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3786    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrar*** ingen rubrik ***...

*** ingen rubrik ***  (16 svar)   21 Jul 2008 - 10:50  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: menlös
Hur står det till i Frösö IF? Tränare Adam hoppas på att få låna Patrik och Patrik från ÖFK. Vad jag vet så får ÖFK bara ha utlåningsavtal på 5 spelare. Nu har man två spelare som kan lånas ut till Tandsbyn, två till KD och en till IFK. Det finns alltså inte något utrymme för Frösö IF. Dessutom vill inte Frösö IF skriva något avtal om att skippa utbildningsersättningen om en spelare går från Frösö till ÖFK, en förutsättning för att ÖFK ska låna ut spelare (IFK, KD, Tandsbyn och Ope har ryktesvis gått med på ett sådant avtal). Det här måste ju Adam känna till, eller?
Dessutom kan man ju undra varför en förening som har så många spelare som Frösön sägs ha måste ta hit två brasilianska "turister" och falla in i samma tveksamma gråzon som Svenska Fotbollsförbundet tycker är anmärkningsvärt och undersöker i Ytterhogdal.
 
Svar av:
  teo
22 Jul 2008 - 17:44
Av vilken anledning vill Frösön låna spelare, är det inte de som som så ofta pratar om utveckling av sina egna yngre spelare?
 
 
  Gäst: Frösö IF
22 Jul 2008 - 20:35
Frösö IF hjälper gärna ÖFK i deras utvecklingsarbete om ÖFK finner någon passande uppgift.
 
 
  Gäst: Kurt-Tommy
23 Jul 2008 - 03:31
Frösön kanske har förstått att även fast de har en uppsjö av duktiga och talangfulla spelare, så behövs det lite extra för att ta steget upp till tvåan. Frösön spelar en för mig fantastiskt fin fotboll när det stämmer för dem men oftast så faller de på målsnöret. Många oavgjorda och uddamålsförluster. där de med lite tur hade legat högre upp i tabellen. Jag hoppas verkligen att Frösön kan hålla kvar sina spelare och få de att fortsätta att sträva uppåt och inte som så många i det här länet gör, nöja sig med spel i trean. Men som det ser ut för Frösön idag så är det tydligt att det är något som fattas för att de ska ta nästa steg, så det är väl bara naturligt att de letar efter vad dem kan förstärka truppen med.

Ett problem med det här att låna spelare från Öfk enligt min mening är att hur ska spelare förstärka laget de blir utlånade till om de bara ska spela matcher för det laget och inte träna med de? Inte kunna sätta sig in i spelidé o.s.v. Så jag ser ingen vits med att man ska låna spelare från öfk, annat än att spelarna får matchträning.

Det finns också ett annat stort problem här anser jag. För att få upp ett lag i tvåan, och därmed höja standarden på jämtländsk fotboll i stort, vilket i sin tur höjer öfks chanser att klättra uppåt i seriesystemet, sä räcker materialet i jämtland inte till. Och ekonomin i trean klubbarna räcker inte till för att förstärka med spelare utanför länsgränserna. Vi måste vara realistiska här, vem fan vill flytta till jämtland och spela fotboll utan att få betalt för det? Dessutom när tränarna (kalle b) får skit för att han gör det. I den frågan tycker jag hellre man ska se det positiva i att kalle trodde att dessa spelare skulle vara bättre än de lokala förmågorna men blev motbevisad av spelarna.
Som sagt, som det ser ut idag, tycker jag inte spelarmatrialet i länet räcker till. Ska vi få upp ett länslag i tvåan (helst fler) behöver vi bättre spelare. Däremot talanger tycker jag det finns gott om. Alla säger samma sak, talangn finns men tydligen inte viljan. Spelare i jämtland är inte tillräckligt motiverade, att de inte har ambitionen, att de inte tror att det går att som fotbollspelare i jämtland klättra högt upp i seriesystemet. Jag kan förstå spelarna iom att det är inte finns nån att se upp till som har tagit klivet. Ledsen Eskil men ungarna idag ser dig som ett pokerproffs, dem har ingen bild av dig som en fotbollspelare. MEN vem är det som misslyckas med att få spelarna att tro på sig själv? att lägga ner all sin fritid på träna, träna träna, nöta nöta nöta. Jo ledarna. Vi i jämtland måste höja oss när det gäller ledarbiten. Absolut inget ont sagt om alla föräldrar och eldsjälar som lägger ner ett oerhört stort arbete i det dem gör. Men utbildade och kunniga ledare finns det för få av.
Tre fantastiska ledare i mitt tycke är Robbie, Z och Peter Andersson. Inte nog med att de alla tre har stort fotbollskunnande utan dem är också förstaklassiga MOTIVATÖRER. Alla som har kört eller sett ett träningspass med någon av dessa vet att det är en helt annan glöd hos spelarna, en helt annan koncentration och en stor grund till det är att dem ingjuter en sån stor boost hos spelarna, de får spelarn att tro på sig själv. Många säger att Kenth Persson är så bra på att släppa fram unga spelare, kan inte det bero på att han helt enkelt får spelarna att tro så mycket på sig själva att dem höjer sig så pass mycket att han inte har någe annat val än att låta dem spela? Verkar som Sonidsson också har tagit till sig mycket av ovan nämnda herrars ledarstil.
Jag tror att Öfk konceptet är den enda vägen för fotboll i jämtland. Men stora förändringar måste ske på ungdomssidan för att bygga på grunden av lokala spelare, för att få fler länslag högre upp i seriesystemet. Tycker både unionen och öfk ungdom gör helt rätt i det stora, att låta spelare som vill träna mer, vill träna seriösare ska få tillfällen till det. Men varför inte försöka plocka in fler ledare/tränare utifrån för att höja kvaliten och motivera ungdomarna? Varför inte göra någe liknande som riö hockey gör? Erbjuda kvalitets träning under skoltid och sne även samla alla under samma lag o fortsätta bygga på det? Någe liknande som öfk var från början, med ett samarbete med ett gemensammt elitlag även på junior sidan, jämtlands juniorlag? Så svårt ska det väl ändå inte vara att samla ihop alla personer som vill föra jämtländsk fotboll framåt. Glömma allt om klubbtillhörighet och gammalt skitsnack för att få fram punkter för en förändring, sedan samla alla dessa och jobba mot ett gemmensamt mål under en blå-vit-grön flagga. Istället för alla dessa bottenlösa diskussioner om öfk kör över alla andra, ifk surar, ope gnäller och bla bla bla.
Hoppas det är nån som förstår vad jag försöker få fram. Blev en hel del.
 
 
  Gäst: M.
23 Jul 2008 - 08:24
Ope har inte velat skriva på något avtal ang utbildningsbidraget än. Anledningen är att ÖFK inte varit speciellt sugna på förhandla utan krävt att Ope ska skriva på utan att får något tillbaka. Detta har resulterat att ÖFK har gjort en spelare till ett ettårsfall då de vägrar släppa Pär Eriksson (som inte spelar med ÖFK idag) för ens Ope skriver på ett avtal.
Det är ett effektivt sätt att få spelare att sluta, bra där ÖFK!

Sedan är det bara Ope (av de gamla samarbetsföreningarna) som i dagsläget kan kräva utbildningsbidrag för sina spelare då de andra lagens uppsägningstid av det gamla avtalet inte gått ut än. IFK och Frösön kommer säkert göra samma sak som Ope om inte ÖFK sätter sig ner och pratar med dem.

Samarbeta för fan! Det är inte konstigt att de andra klubbarna i länet ledsnar på att bli överkörda av ÖFK utan att få något tillbaka förutom spelartapp. Jag säger inte att det ska vara ekonomisk ersättning men något måste de kunna erbjuda! Någon form av samarbete som inte bara är på ÖFKs vilkor efterlyses.

 
 
  Gäst: Örjan S
23 Jul 2008 - 10:11
Stämmer de här att Per Eriksson blivit ett Ett årsfall är det bedrövligt och direkt felaktigt, det blir ju tredje part som blir lidande när klubbarna inte kommer sams.
 
 
  Gäst: M.
23 Jul 2008 - 10:57
Det stämmer till 100%.
 
 
  Gäst: abbe
23 Jul 2008 - 11:10
Att föreningar skall betala utbildningsersättningar det har Fotbollsförbundet bestämt. Bestämmelserna skall följas. Att stänga av en oskyldig ungdom som vill spela fotboll är ruttet.
 
 
  Gäst: ope forever
24 Jul 2008 - 00:54
kommentar tack från orvar, menlös, manne, liza, tony r, agge, (eller ev snick snack osäker om samma nick som övriga) räcker med kommentar från en av er. :)
 
 
  Gäst: Blyger
24 Jul 2008 - 02:08
OPE if kan väl betala för Per Eriksson om dom vill verkligen ha honom. Öfk fick ju betala för joel skaaret till ope så sluta snacka skit fakta är detta ! 100000 för per till öfk så enkelt är det. Om de ínte kan eller vill så finns ju andra lösningar. BÖRJA SAMMARBETA OCH DET GÄLLER ALLA I DETTA D-LÄN IFOTBOLL. Löjligt att läsa om frösö tar hit braasar för ungdomarna REN SKIT prat från adam. När det gäller hogdal så är det ju bara pinsamt att höra vad dom håller på med.
Det är ju STYRELSERNA som skämmer ut sig att dom inte kan lösa denna ank damm. Plus Ordförande iJHFF som dessutom är ordförande i ytterhogdal.
Hoppas SVFF kollar upp frösön och Ytterhogdal ordenligt när det gäller brassarna. Kom i håg att vara proffs går gränsen vid 3000;- om året. Vad lever dessa brassar på och vart bor dom osvosv om inte detta överstiger 3000.- då kan vi ilänet ta hit kaka !!! ÄVEN SOM FRÖSÖ SA ATT DET ÄR SPONSORER SÅ ÄR DET JU PENGAR KOMIHÅG DET:: Dessutom icke eu spelare ska ha ersättningar om ca 14000 i månaden...
 
 
  Gäst: M.
24 Jul 2008 - 07:47
Men det handlar inte om att Ope (det är ingen förkortning och stavas INTE med versaler) vill ha Pär Eriksson. Ope står inte och faller med honom men om han vill spela fotboll måste han få det! Eftersom han är för gammal för ÖFK U och inte har en plats i ÖFK A så vill han spela med Ope. Men detta säger ÖFK nej till av den enkla anledning att dom vill att Ope ska skriva på ett avtal där dom avsäger sig rätten till utbildningsbidrag i framtiden.
ÖFK påverkar inte Ope genom detta men däremot förstör dom för en kille som inte har med det hela att göra! Bra Lohse & ÖFK!

I övrigt handlar inte Opes agerande i Skaaret & Björkebaumfrågan om att Ope vill ha betalt för sina spelare utan de vill ha någon form av samarbete som är på båda klubbarnas vilkor. Detta har ÖFK aldrig varit intresserad av och det var därför som Ope ville ha betalt, det är ändå pengar som dom har rätt till.
Men hade bara ÖFK försökt få till ett samarbete som också gynnar Ope så hade dom aldrig krävt en krona för sina spelare.

 
 
  Gäst: Orvar
24 Jul 2008 - 07:57
Det är väl bara att skriva under ett avtal om man nu är så intresserad men det är mycket lättare att skylla all världens ondska på ÖFK, det gäller ju bara utb-ersättning och inte någon livegenskap
IFK har ju redan skrivit ett i samband med Lennart Sandahl:s spel och det var inte svårt alls
 
 
  Gäst: M.
24 Jul 2008 - 08:04
Varför skulle Ope vilja skriva på någonting som dom inte tjänar på? Varför kan inte ÖFK sätta sig ner och diskutera ist för att bara ställa krav? Och varför tycker ÖFK att det är okej att förstöra för en enskild fotbollsspelare som inte har någonting med det hela att göra?
 
 
  Gäst: menlös
24 Jul 2008 - 09:42
Enligt det "gamla" avtalet så gick spelarna gratis till ÖFK från bl.a. Ope. Om spelaren blev värvad från ÖFK delade ÖFK och moderklubben på pengarna. Lasse Oscarssons flytt till Giffarna Sundsvall och Jimmy Anjevalls flytt till Friska Viljor tillsammans med de 100000 kr som Ope fick 1997 av ÖFK har alltså gett Ope minst 250000 kr från ÖFK. Det är dessutom möjligt att jag glömt någon spelare (hur det var med Alrikssons flytt till Giffarna och sedan till Lund har jag ingen aning om) men att säga att Ope aldrig fått något av ÖFK är en återkommande lögn här i detta forum. Heder åt IFK som begripit att att det gynnar både IFK och ÖFK att spelaren får gå gratis från IFK till ÖFK och att man sedan delar på pengarna om spelaren går vidare.
 
 
  Gäst: SnickSnack
24 Jul 2008 - 10:14
Ope forever - det är en konspiration!
Går och lägger mig igen.
 
 
  Gäst: abbe
24 Jul 2008 - 10:31
Att stänga av en spelare för att gubbar inte kan komma överens är en ren SKANDAL. Jag trodde inte detta om öfk. Jag är besviken. Det börjar likna slavhandel. Låt grabben gå
 
 
  Gäst: M.
24 Jul 2008 - 10:59
Moderklubben brukar få en slant när en spelare går vidare men det var inte det som var poängen. Poängen är att ÖFK inte vill samarbeta utan bara köra sitt eget race!!!!
Detta på beskostnad av en kille som bara vill spela fotboll.
 
 
 
6
kommentarer
Var är målsinnet?
av Lars Larsson | 23 Mar 2024 - 14:17
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | Igår - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
2
kommentarer
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0)
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 12:55
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0
1
kommentar
Div 2 Norrland startar i dag
av Haldo Jonsson | Idag - 14:01
 IFK Östersund är f&
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook