Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3818    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrar*** ingen rubrik ***...

*** ingen rubrik ***  (8 svar)   5 Aug 2008 - 19:09  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Tobbe p gammal målis
Efter tre år i sundsvall har jag ganska klart för mig att fostra egna talanger bygger mycket på folkmängden. Östersund är helt enkelt för liten stad. Kan bara säga att träningar är lika bra i Östersund ni har bättre träningförhållande än sundsvall men allt bygger på folkmängden bara i IFK sundsvall finns det ca45 st killar i åldersgrupperna 93-90 bara i juniortruppen har vi 23 killar sen har vi ett lag i div 6 sen har vi 7 stycken i a truppen. Så jag tror att jämtland måste satsa på att ha så stor bredd som möjligt så länge som möjligt få i gång lagen på landet där träningsmöjligheterna finns förut plockades många spelare från dom små klubbarna.Så länge östersund har den storleken på stad så måste man värva spelare så enkelt är det.
 
Svar av:
  Gäst: Håller med tåbbe
5 Aug 2008 - 21:23
Dra en radie på 10 mil runt Östersund & se hur många som bor inom den radien, så inser du hur litet befolkningsunderlag som finns!
Mjällby som ligger i Blekinge är lika stort som Åre kommun & där bor 150.000 invånare.

 
 
  Gäst: Z
5 Aug 2008 - 22:00
Jag håller inte med Tobbe i att det är så enkelt. Antalet slalomåkare från Tärnaby och bandyspelare från Edsbyn visar att folkmängden inte alltid är avgörande. Tradition, träningsförhållanden, målmedvetenhet, klass på tränare och erfarenhet tror jag är viktigare än folkmängd.

Givetvis borde Östersund kunna fostra fler spelare om lilla Degerfors och Åtvidaberg kan det.
 
 
  Gäst: Tobbe
6 Aug 2008 - 00:07
Om inte folkmägden är viktig då borde väl sverige få fram fler världsspelare för vi måste väl ligga i framkant när det gäller utbildning det vimlar av talanger många killar blir blir proffs redan vid 16 års ålder. Men hur många i svenska landslaget skulle ta en plats i spanien,Italien,Tyskland Brasilien,Franrike,Med flera.

 
 
  Gäst: Tobbe
6 Aug 2008 - 00:44
Sen kan man titta på tabellen i div tre Jämtlagen ligger i botten Ifk sundsvall ligger i toppen vid segern hemma mot sandåkern hade man i start elvan 1 89 2 st 90 3st 91 or
på bänken hade man 1 90 plus 2 st 91 då skall betänkas att landslagskillen pontus född 91 inte var med.
Sen har gif sundsvall ett lag bara med 90 91 grabbar som spelar i södra trean
juniorlaget jag tränar har många 91 92 93 killar vi spelar jämt mot många div 4 lag och nu pratar jag om två lag och och det tror jag inte beror på att det är bättre tränare i sundsvall eller tradition. Vad jag läst har öfk problem att få i hop sitt juniorlag
 
 
  Gäst: #1
6 Aug 2008 - 05:54
Vad spelar det för roll dagens globala värld?
Det gäller ju inte bara att fostra och utbilda egna spelare, för de blir ganska säkert plockade av lag utifrån om de är tillräckligt bra. Då måste vi göra detsamma som lagen från andra delar av världen. Plocka så bra spelare som möjligt som av någon anledning/anledningar vill spela i ÖFK och Östersund. Men både kvalitet och kvantitet behövs för att världens fotboll ska hålla högsta möjliga klass på alla nivåer.
 
 
  Gäst: Hugo
6 Aug 2008 - 14:27
Folkmängd är viktig för en större folkmängd ger ett större urval, men vad som är viktigare är naturligtvis utbildningen som erbjuds, hur kan annars lilla (befolkningsmässigt) Sverige i stort sätt varje gång kvalifisera sig till EM/VM slutspel och hävda sig mot gigantiska fotbollsnationer som Bra, Arg, Tys (nåja), Hol, Fra, Ita etc. etc..
Ditt resonemang (Tobbe) om talanger som blir proffs och hur många som skulle ta en plats i Topp5 -nationerna etc. förstår jag huvudtaget inte så det är svårare att kommentera. Att ifk S-vall har ett ungt lag är väl bra antar jag men vad ville du sagt med det?
 
 
  Berra
10 Aug 2008 - 15:35
Fan Tobbe, du låter lite bitter på jämtländsk fotboll. Fått sparken från för många klubbar? :)
 
 
  Gäst: H
11 Aug 2008 - 09:20
Alla lag här i världen har lika många att välja på i dagens globala värld. Typ x antal miljoner potentiella spelare runt om i världen.

Kortsikta resultatgivande lösningar är bättre än långsiktiga resultatlösa lösningar, och det ena förhindrar inte det andra. Vi lär både måste jobba långsiktigt samtidigt som vi ser till att få önskade resultat nu med kortsiktiga lösningar.

Med tiden försöker vi fylla på med så långsiktiga lösningar som möjligt (som även ger resultat nu). Men de långsiktiga måste vara tillräckligt bra nu för att även kunna leverera nu. Antingen tar de plats eller så gör de det inte.


 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Idag - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook