Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3822    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarValsta - ÖFK...

Valsta - ÖFK  (25 svar)   9 Aug 2008 - 16:55  
Svara
  Inlagt av:
X:et
2-0 till ÖFK i halvtid. Låt oss hoppas de lyckas knyta ihop säcken och ta en sällsynt (första?) vinst mot Valsta nu då..
 
Svar av:
  Jazz_devil
9 Aug 2008 - 17:41
Det verkar ju vara omöjligt...2-2 nu...
 
 
  Micke
9 Aug 2008 - 17:42
ååååh va löjligt. man blir ju less.
 
 
  Gäst: ..
9 Aug 2008 - 17:52
Mycket trist.... två förlorade poäng!
 
 
  X:et
9 Aug 2008 - 18:02
Ja eller en vunnen, beroende på hur man ser det. V/S verkar ju ha haft en hel del chanser i andra halvlek.. Trist att man inte kan försvara en 2-0 ledning dock.
 
 
  Gäst: Martin
9 Aug 2008 - 19:48
Ja, vad skall man säga om dagens match?

ÖFK visade tydliga och bra ideer i sitt spel i första halvlek. Även om VS hela tiden var farliga spelade man mycket på chans vilket inte ÖFK gjord, där spelade man med en genomtänkt ide, BRA!

Kanske var 0-2 i första ett mål för stort. Båda lagen hade var sin ribbträff.

Aliris skada oroade!

Alan var otrolig, VS såg ut att stå still när han sprintade ifrån VS försvaret.

Till andra bytte VS ut de två absolut bästa från första, helt otroligt, svårt att förklara.

Dock visade VS ett GO i andra som såklart måste komma att resultera förr eller senare.
ÖFK backade hem och försökt stänga matchen. Dock slarvade man betänkligt, framförallt Makel var otroligt slarvig på mitten och tappade boll ett flertal gånger.

Vid fasta situationer ställde ÖFK upp med alla 11 spelarna i eget straffområde, varför? Sett till att VS hade så svårt i eget försvar, för det hade man, skulle ÖFK såklart lämnat kvar minst två spelare högt i banan vid de fasta situationerna. Nu inbjöd man VS att skapa tryck mot eget mål, oförklarligt.

Visst borde ÖFK stängt denna match i andra genom att Jakob gjort mål på någon av sina mycket bra chanser i andra. Vidare borde Gassan sett Jakob vid ett flertal tillfällen i andra och frispelat honom på djupet. Sägas skall att skillnaden mellan ÖFK forward och VS backlinje var att jämföra en Ferrari (ÖFK) och Skoda (VS), detta skulle ÖFK utnyttjat!!!

Positivt återigen att ÖFK gör mål!

Dock sätter dagens resultat krav på ÖFK att vinna till helgen mot Brage!
 
 
  Gäst: Nyfiken
9 Aug 2008 - 21:51
Den här nya killen från Giffarna...hur verka han, nån som såg matchen?
 
 
  Gäst: Z
9 Aug 2008 - 22:47
Helt okey. Klarade def bra och ställde inte till något vad jag kunde se i alla fall. Bra för ÖFK att bredda truppen och få fler alternativ.
 
 
  Gäst: Torres
10 Aug 2008 - 00:18
2 frågor till dig Z 1) Kortfattat-va fick du för intryck av ÖFK? 2) Om man fortsätter spela som i denna match, blir det div.1 el. 2 nästa år?

 
 
  Gäst: Z
10 Aug 2008 - 07:28
Mitt intryck är att man är ganska stabila bakåt. Tycker hela backlinjen klarar sig bra. Frågetecken för Alirils snabbhet men genom att man ligger lågt i planen så blir det inga ytor att spela på bakom dom för motståndarna. MV var väldigt bra mot Valsta och gjorde några jätte räddningar. Spelade 4 1 4 1 i går med Makel som mittfälts libro och han ligger bra i banan och fångar upp de andrabollar som mittbackarna nickar undan. Problemet som jag såg i går var att man är svaga framåt. På hela matchen har man bara ett anfall där man etablerar ett passningspel på Valstas planhalva med mycket folk. Det kom efter 20 min och avslutades med ett ribbskott av Martin.

I övrigt är det bara omställningsspel, kontringsspel Där Alan gjorde bra saker men han var själv nästan varje gång. Önskar att det fanns någon fler bra passningsspelare på mitten som Lee kunde spela lite kombinationer med. Nu blir det långt varje gång. Petter och Martin är två arbetshästar som gör det bra men ingen av dom är speciellt trygga i passningsspelet.

Serien är otroligt jämn och en fördel för ÖFK är att man verkar tro på sitt spel och kämpar hårt hela tiden vilket gör att man är svåra att möta och håller ner siffrorna i matcherna och jag tror att ÖFK kommer ta poäng i många matcher, frågan är bara om dom kommer vinna så många matcher. Jag har inte sett varken Brage eller Boden så jag kan inte jämföra de lagen men jag tror att ÖFK kommer förstärka laget med en brittisk forward vilket kan öka chansen betydligt om man hittar rätt gubbe. Jag skulle vilja se att man får mer och längre anfall.

Det kommer bli tufft men jag tror man klarar sig.
 
 
  Gäst: Torres
10 Aug 2008 - 10:39
Tack!
 
 
  Gäst: Örjan S
10 Aug 2008 - 14:47
Jag ställer mig ytterst tveksam om det nu skulle stämma att ÖFK ska förstärka med en Brittisk forward. För de första, den gubben måste vara väldigt bra om de ska vara en sk förstärkning, och om han är bra, varför kommer han hit och spelar här? Mitt intryck är att klubbarna i Ettan har inte pengarna att värva till sig spelare som är klart mycket bättre än vad som finns i res klubb. De har vi sett ex på i ÖFK och inte bara där. ÖFK gör ju mål, Jakob Widgren har ju gjort fyra mål totalt, trots lite speltid som forward. En sk förstärkning ja, men då ska han vara väldigt mycket bättre, och att man skriver ett kontrakt på två eller tre år, inga kortsiktiga lösningar.
 
 
  Gäst: Z
10 Aug 2008 - 15:25
Om man träffar rätt så kan man hitta en forward med större register och jag tror ÖFK behöver en annat forwardstyp. Jag tror inte man kan spela en hel höst bara på omställningar och kontringar. Men att hitta rätt är inte lätt, fördelen med att värva en brittisk spelare nu är att deras säsong startat och det är nog lättare nu att hitta en bra tränad spelare.
 
 
  Gäst: Örjan S
11 Aug 2008 - 07:46
Lösningen blir kortsiktig i så fall Z, det är det som är ÖFK:s stora problem, kampen att hänga kvar i ettan kommer att fortsätta med denna kortsiktighet. I problemet ligger att ÖFK får spela ihop ett till stora delar nytt lag varje år och de håller inte i div 1, de gick hyfsat bra i div2. Skall ÖFK utvecklas till ett stabilt lag och ta steget upp till superettan måste de till kontinutet, en gedigen spelartrupp med samma spelare i tre fyra år och helst samma tränare. ÖFK har inte dåliga spelare men man måste få stabilitet och tid att spela ihop sig. Som det är nu så är man som bäst när säsongen börjar på ta slut.

ÖFK hade knappast tappat 2-0 ledningen mot valsta med ett lag som varit mer ihopspelt och rutinerat.

Lyckas ÖFK hänga kvar i år också så får vi se vad som händer efter säsongen. Då gäller de att en kärntrupp på uppåt 15 spelare fortsätter i ÖFK annars hamnar vi i samma sits nästa år, många nya spelare, behöver inte vara dåliga spelare men då får man spela ihop och skapa ett nytt lag igen. I april dyker de upp en eller ett par spelare som utropas som förstärkningar och förpassar några till avbytarbänken som tränat hela vintern och så visar de sig fort nog att förstärkningarna inte är några förstärkningar men får spela i alla fall, jag tror inte man skapar en bra stämning på det sättet.

Det är svårt att hitta spelare i ex England såvida inte tillgången på pengar är god. De måste till en mycket bra spelare om man ska se någon skillnad.

Det verkar tjatigt men i år är en av tre värvningar lyckosam, och då menar jag Lee Makel. Vi ser också att när befintliga forwards får spela så går de inte sämre, Jakob Widgren gör ju mål, och framförallt han är rörlig!
 
 
  Gäst: Z
11 Aug 2008 - 08:07
Självklart är det en kortsiktig lösning att värva en engelsman och visst håller jag med dig i att ÖFK behöver spela ihop ett lag men jag är rädd att alternativet till att göra en kortsiktig lösning är sämre. Vad händer om ÖFK ramlar ur? Kostnaderna för resorna i div 2 norra är inte mycket billigare, ska du ha en trupp som "garanterat" vinner div 2 så ska den vara bra och det kostar, rimligen borde det bli betydligt mindre publik på matcherna och hur kul tcker sponsorerna det är med tvåan?

Varje år finns det alltid något lag i div 2 som laddar så det är ingen garanti att ÖFK går ner och vänder. Vilka spelare i dagens trupp försvinner? Aliris, Oskarsson, Petter? Fler yngre som söker lyckan i Stockholm?

Vad säger att dagens unga som är på väg upp är bättre än de som var på väg upp för tre-fyra år sedan? De som kom upp då har ju inte blommat ut och blivit några kanoner....

Jag är inte så säker på att ÖFK har råd att ramla ur.
 
 
  Gäst: H
11 Aug 2008 - 08:21
Varför skulle Oskarsson, Petter eller Aliriss sluta? Upplever du att de är så ointresserade av fotboll, eller??!?

Kan många andra spelare spela i världseliten i diverse sporter till 45 så ska väl Aliris, Petter, Oskarsson m.fl. kunna spela på denna nivå och eventuellt i Superettan så mycket längre. De får ju perfekt medel att hålla sina kroppar i form och inte förfalla.
 
 
  Gäst: Z
11 Aug 2008 - 08:30
Nä jag kan inte bedöma hurvida dom är ointresserade av fotboll men ramlar man ur så finns alltid risken att de som varit med längst tappar intresse. Aliris har ju dessuton redan slutat en gång och Oskarsson haft problem med skador. Men som sagt jag vet inte utan bara gissar. Mentalt tror jag inte div 2 norrland lockar heller. Långa resor mot anonyma lag. De spelare jag nämde har dessutom gjort dessa resor ganska många gånger redan.

Nu är det inte säkert att ÖFK åker ur även om man inte förstärker laget men jag tror att man kommer vara indragen i bottenstriden som kan komma att stå mellan 5-6 lag. Jag hoppas verkligen ÖFK klarar sig kvar.
 
 
  Gäst: H
11 Aug 2008 - 09:13
Varför skulle det vara så jobbigt med långa resor? Det har jag aldrig upplevt. Jag älskar långa resor med lag- och idrottskompisar mm. Det är ju det som är bland det roligaste med själva idrottandet. Kanske det bästa. Förstår inte varifrån alla fått att det skulle vara så hemskt att sitta och åka buss runt Norrland och möta anonyma lag. Så länge man får spela rolig klapp-, klappfotboll, kreativ fotboll så kan jag göra det tills jag så trillar pinn.

Att vara med gänget är livet!!!

Sedan har ju Lasse alltid varit skadad nästan sedan han började spela. Har han han varit skadefri en enda säsong sedan han var typ 15?

 
 
  Gäst: que
11 Aug 2008 - 10:13
Åka buss till Kiruna, Luleå, Boden, Skellefteå mm & torska, sen sitter man inte & visslar på hemresan direkt!
 
 
  Berra
11 Aug 2008 - 11:47
Visst är det kul att åka runt och se nya planer långt bort. Dock så blir varken den fysiska eller psykiska uppladdningen bra av att sitta still i 8 timmar innan du ska gå ut och prestera.

Åker man därmot, som ÖFK gjorde i veckan, ett par dagar innan, bor på hotell osv så har man inte mycket att skylla på i den fysiska aspekten. Dock är det ett faktum att det blir svårare med den mentala uppladdningen. Givetvis varierar detta från spelare till spelare, men många trivs trots allt bäst hemma innan match. Vad är det annars som gör att hemmalaget vinner oftare än bortalaget?
 
 
  Gäst: Goofy*
11 Aug 2008 - 12:23
Det var sannerligen inget fel på årets importer. Lee Makel, fd Newcastle, är en mycket bra spelare och guld värd för ÖFK. Paul Shields, precis en sådan spelartyp som ÖFK behöver. Stor och stark, dessutom målfarlig. Darryl Smylie, gör mål i Allsvenskan nu. Skulle vi verkligen kunna hoppas på några som är bättre?
 
 
  Gäst: Thorsten
11 Aug 2008 - 12:30

säger bara en sak. om Shields o Smylie varit med hela säsongen (på plan helst) i ÖFK så hade inte laget legat där dom gör nu, så enkelt är det. dom levererade, inte alltid, men dom har det lilla extra som behövdes för att ÖFK skulle prestera bra resultat och ta poäng.
finns väl flera lag i ettan än ÖFK som har värvat eller?
 
 
  Gäst: Örjan S
12 Aug 2008 - 06:54
Sign Goofy verkar nöjd med årets nyförvärv, men det är inte jag. Alldeles för stora kostnader sett till vad man fått ut. De går inte att vara nöjd, jag begriper inte att någon kan vara de. De stora felet är dock att ÖFK inte satsat på en kärntrupp med låt oss säga 15 spelare under en tre fyra års period, så länge man inte ser till att ha långa kontrakt med spelare har vi bekymmer. Som det är nu försvinner spelare gratis till andra föreningar tack vare att man efter ett år står utan kontrakt. Inte speciellt genomtänkt. Med spelare som har tre års kontrakt ex och någon vill värva så kan man ju ta betalt.

Ex Smylie som man inte hade råd att ha kvar, nu kostade ju Smylie ÖFK en slant, men gick gratis till Ljungskile. Ett påstående att ÖFK betalat Smylie lön från de han var här i höstas finns och stämmer de så är det förstås ännu sämre, samma påstående gäller även för Shilds, och när de gäller han betalar väl ÖFK fortfarande om inte försäkringskassan gör de? Skulle de här vara sant blir de här värvningarna ett enda stort fiasko. De här pengarna skulle ju naturligtvis används på ett bättre sätt. DE liknar Ebberöds bank.
 
 
  Gäst: Goofy*
12 Aug 2008 - 18:14
Ja, jag är nöjd. Mer än nöjd faktiskt. Och jag förstår inte hur man inte kan vara det. Fantastiska fotbollsspelare alla tre, jämför med tidigare importer så är det skillnad som natt och dag. Väldigt tråkigt att Smylie och Shields är borta nu, så bra spelare kommer vi nog aldrig att få hit igen. Bortsett från Makel då...
 
 
  Gäst: Q
12 Aug 2008 - 20:27
Vad tror du Goofy, Väljer en tekniskt duktig spelare som Shields ÖFK för här "är han bra" även när han är i betydligt sämre fysisk form än ett proffs ska vara. Jag kan inte låta bli att undra över hur det skulle ha blivit om proffsen kommit hit i "topptrim" och sporrat övriga BÅDE med tekniskt kunnande och bra fysik. Men det kanske vi får se nästa år :-)
 
 
  Gäst: Örjan S
13 Aug 2008 - 06:44
Vet inte, men visst skämtar sign Goofy, jag är förvånad, mer än nöjd, nej han skämtar förstås. Är man nöjd med de här insatserna då vet jag inte, jag är fruktansvärt missnöjd, men de beror ju på vad man har för krav och vilka förväntningar man har. Jag ser det som ett totalt fiasko, dyra investeringar på tre Britter varav endast EN har tillfört något. ÖFK hade en million högre budget än tidigare, men de syns inte på tabellplaseringen.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
13
kommentarer
Varbeg -ÖFK 1-0
av Haldo Jonsson | 13 Apr 2024 - 15:49
VS  Varbeg - ÖFK 2-0 (1-
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
3
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | Igår - 13:33
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 11 Apr 2024 - 22:43
Ytterhogdal nu trea i tabellen. IFK
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook