Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3836    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarDerbyn...

Derbyn  (13 svar)   14 Aug 2008 - 00:12  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Enkelt...eller ?
Fråga till ansvariga. Efter förra derbyt Frösön-IFK var det väldigt upprört över domarens insats, både från Frösö och IFK håll, väldigt irriterat. Nu dömer samme domare, samma derby återigen. Samtigt har det varit reaktioner på att Boije får döma Stugun, där han bror spelar och där nämnde domare kommer i från. Hade det inte varit smart av förbundet att göra en rokard i dessa matcher ??? Eller är det så stelbent ???
 
Svar av:
  Gäst: tjat
14 Aug 2008 - 08:25
det är alltid ett sånt tjat om att vissa domare inte borde döma här och där, det är släktskap och det är domare som dömt lagen tidigare.
Fel att lagen slutar lägga ner energie på domarna för det är endå inget de kan påverka. förutom att kanske om det fortsätts gnälla så kanske det slutar i att ingen J/H Domare vill döma de lagen ifrån de egna länen! Då ska vi se vilket liv och gnäll det kommer bli bland föreningarna som tycker att det är alledes för dyrt att betala rese räkningar för domare som kommer ifrån hela mellan norrland.

Sen kanske man ska se till sig själva också, klart domarna gör missar det gör alla. Men säg nån spelare som gör en fel fri match? nää just det tänk på det att nästa gång bollen går till hörna och ni anser att det skulle varit inspark, "Det kanske var min skit dåliga passning som gjorde att det blev som det blev"!
 
 
  Gäst: Enkelt...eller ?
14 Aug 2008 - 08:51
Så du tycker inte att förbundet kunnat löst detta på ett väldigt smidigt sätt ?
Inte dömer väl en norrman en landskamp mellan Norge-Sverige, varför inte då kan man ju fråga sig. Man säger ju, framför allt från domarhåll att det ska skapas en god atmosfär och stämmning på planen mellan spelare och funktionärer. Är detta stelbenta agerande att uppmuntra till sammarbete tycker du ??? Domarna skall alltid försvaras, spelare och tränare kan man kapa friskt i tidningar och i annan media. Råkar en domare bli ifrågasatt t.ex för en felaktigt dömd straff, så är det taggarna ut och försvara. Jag tycker oavsett hur du stryker domarkår och förbund medhårs att det är ett kantigt och stelbent förfaringssätt. Eneberg och Boije hade väl hur lätt som helst kunnat byta plats i går. För att just skapa god anda mellan klubbar och domaransvariga, ett ypperligt tillfälle att visa på vilja och sammarbetsförmåga, men icke. Stå på sig, släppa på ett beslut...ICKE !
 
 
  Gäst: Gunnar
14 Aug 2008 - 08:56
Angående debatten om domare med kopplingar än hit och dit till spelare i lagen. Vårt lilla distrikt måste stå ut med att alla mer eller mindre dömer kompisar emellanåt. Domarna måste själva ta ansvar för om det känns fel att döma ett visst lag och avstå de matcherna. Spelarna och ledarna får ta sitt ansvar att lita på domarnas inställning att vara neutrala. Sedan är det absolut som någon skrev att det ibland är smart att byta matcher efter tidigare kontroverser eller annat. Domaren hamnar i fokus på ett onödigt sätt annars med risk för problem, som t.ex. i gårdagens matcher med tidningsdebatt om Peter Boijes släktskap med Stuguspelare och Mathias Enebergs omdiskuterade insats från motsvarande match i våras. Känslan är tyvärr att de ansvariga på fotbollförbundet ibland inte vill byta domare av prestigeskäl.
 
 
  Berra
14 Aug 2008 - 10:06
Jag tror att oavsett vilket länslag som Boije dömer så hittar du ett par spelare som är bra bekanta med honom efter hans tid som aktiv i flertalet klubbar både på fotboll och innebandy sidan.

Det är som Gunnar säger omöjligt för det här lilla länet att spelare och domare inte känner varandra.

Jag tror inte att t ex Stugun tjänar på att ha Boije som domare, om det blir någon fördel till någon så brukar det ofta bli till motståndaren just pga av att domaren inte vill att det ska se ut som han favoriserar det lag som han har relationer till.

Boije har ju trots allt varit väldigt involverad i FIF också, så en rockad hade nog inte gjort någon skillnad i det här fallet...
 
 
  Gäst: Sigvard
14 Aug 2008 - 10:16
Va ska man säga.ÖFK är på väg ner i 2:an, samtliga jämtlandslag i 3:an är på väg ner i 4:an, jag tror ju inte att det är domarna som är det stora problemet i Jämtländsk fotboll!
 
 
  Gäst: Enkelt ...eller ?
14 Aug 2008 - 10:21
Alldeles rätt, inte är det domarna som är problemet. Problemet är sammarbete och där borde väl även domare och förbund ingå, som igår t.ex hade det varit en sån prestigeförlust om man kastat om domarna ? Som nån skrev tidigare, domaren själv sätts i onödig fokus.
 
 
  Gäst: Collina
14 Aug 2008 - 14:17
Det här tycker ja är lite typiskt för fotbollen här i länet, istället för å fundera över vad lag som älgarna, sollefteå, syrianska, västerås med flera har gjort för att nå framgång så lägger vi tid å energi på löjliga pajkastningar om domartillsättningar.
 
 
  Gäst: Rätt Collina !
14 Aug 2008 - 14:30
Håller med dej Collina, domarna ska man inte ha åsikter om, inte heller ställa krav på. Låt dom varaa i fred. Man kan ju skriva om de varit riktigt bra, inte annars.Tänk om inga vill döma, då skulle det ju inte bli några fotbollsmatcher.
 
 
  Berra
14 Aug 2008 - 15:35
Nu är du "Rätt Collina" ute och cyklar på en längre tur längs stranden...

Fotboll handlar mycket om åsikter, om allt. Och om vi ställer krav på de som ska prestera fin fotboll måste vi även kunna sätta krav på de 3 som ska leda matchen!
Alla som håller på med fotboll måste kunna ta kritk, både positiv och negativ. Dock bör den hela tiden vara konstruktiv vilket inte alltid är fallet mot domare tyvärr.

Så länge kritiken är grundad på fakta så bör den föras fram. De som dömer gör det ju förhoppningsvis för att de älskar fotboll och vill utvecklas, både som domare och människor...
 
 
  Gäst: Apprå på domarkritik !!!
14 Aug 2008 - 17:22
Tänk om Leo Honkala bott här och varit fotbollstränare, PUH !
 
 
  Gäst: Freda
15 Aug 2008 - 17:43
Berra, bra skrivit, men det är nog för lite krav på spelarna i så fall, kolla div3 lagen, förutom Ytterhogdal, vad händer, längst ner i 3:an. 4:an har väl aldrig varit sämre än tidigare. Man kanske ska fokusera på fotbollen och spelet istället för domarna. Jag kan inte kritisera domarna för än jag har stått där och dömt själv. Mattias gjorde en väldigt bra match i derbyt, står inte så mycket om IFKs målvakt, som fixade en straff och kalvade in 2-1 ganska enkelt. Men å andra sidan så är det inte lätt att vara målvakt heller. // Freda
 
 
  Gäst: Bomull
15 Aug 2008 - 22:14
Nu var det ju faktiskt kritik mot spelarna också i referatet. Dåligt bolltempo och om kvaliteén i passningsspelet. Så spelarna fick nog sin beskärda del. Har du freda lyssnat på vår främste bisittare i TV, Glenn Strömberg, även han kan vara riktigt kritisk mot domarna. För att inte tala om hockeyn`s Wikegård. Men i Jämtland är det så fruktansvärt om en domare får kritik. ANKDAMM !
 
 
  Gäst: Berra (utan inlogg)
16 Aug 2008 - 01:40
Jag måste säga att jag saknar att inte Claes själv kommenterat detta.... jag vet ju att han läser, nu är läget att visa att du är en stor man och åtminstone skriva en rad om detta.

Jag säger inte att Claes ska svara på kritik eller nått liknande, men det blir bara löjligt att hålla sig undan också.

Freda> Tack för den :) Jag har ju inte sätt några matcher i år men jag antar att jag håller med ;) Rent generellt så är det så otroligt mycket "lall", inte bara i jämtland, men här (där) lite mer än i övriga sverige...
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Idag - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook