Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3847    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrar*** ingen rubrik ***...

*** ingen rubrik ***  (23 svar)   17 Aug 2008 - 19:43  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: tord grip
Smylie gjorde mål igen. Han har nu gjort mål tre matcher i rad för Ljungskile! Ännu inte utvisad! Man kan ju undra över domarstandarden i div-1 norra och om dom som bara klagade på honom när han spelade i ÖFK överhuvudtaget begriper sig på fotboll.
 
Svar av:
  Gäst: Z
17 Aug 2008 - 22:00
Ju bättre serie ju bättre domare. Utan att sett vad han blivit utvisad för i ÖFK:s matcher så är det klart att domarna är bättre i allsvenskan och att det tillåts tuffare spel där. Alla domare säger att det ska vara samma regler i alla matcher men så är det inte. Det är inte samma bedömning när Falun möter ÖFK som när Rangers och Celtic ryker ihop i ett derby. I högre serier så upplever jag ofta att domarna har bättre känsla för spelet och gör smartare bedömningar av situationer. Kanske inte så konstigt att han inte år lika många kort nu.
 
 
  Gäst: M.
18 Aug 2008 - 09:21
Jag undrar (inte) vad Örjan S har att säga om Smylie. För dålig för Östersund med succé i Allsveskan. Hahaha!
 
 
  Berra
18 Aug 2008 - 10:35
Ja, den börjar bli svår att motivera nu...

Dock kan det väl vara så att han helt enkelt passar bättre i det spelsystem som LSK kör samt att hans engelska tränare är bättre på att få honom att prestera.

Sen är det ju enklare att spela med bättre spelare...
 
 
  teo
18 Aug 2008 - 11:07
ser att jag har haft lite fel angående att jag skrev att ÖFK klarade sig på 26 poäng, givetvis skall det vara 29. Det betyder alltså att man statistiskt sett borde fixa 12 poäng på de avslutande 10 matcherna. Ingen lätt uppgift. Det motsvarar alltså 4 vinster eller 3 vinster och 3 oavgjorda.

Hemmamatcherna mot Boden och Syrianska Botkyrka blir rejäla nagelbitare som måste vinnas. Likaså är matchen mot Ersboda borta av stor vikt. Att inte förlora dessa matcher är av vikt, helst skall man vinna två av dem.
 
 
  Gäst: Rätt ska var rätt
18 Aug 2008 - 12:44
Då var inte Kalles prat om 5 eller 6 vinster inte kraftigt överdrivet vad det gäller bottenstrid som du uttryckte dig?

 
 
  teo
18 Aug 2008 - 14:03
Nej jag hade lite fel där.

Min dröm är i och för sig att tre av lagen faller ihop nu på sluttampen, så att ÖFK kan klara sig på 7-9 poäng.

Intressant med nuvarande tabellen är förövrigt att se vilken stor nytta ÖFK kan ha av sin goda målskillnad. På ett sätt kan det bli till en extrapoäng när det drar ihop sig.
 
 
  Gäst: Kent Brockman
18 Aug 2008 - 16:57
Tips!

Vasalund borta, 0 poäng
Boden hemma, 3
Ersboda borta, 1
Sylvia hemma, 1
Gröndal borta, 0
Falun hemma, 3
Forward borta, 1
Botkyrka hemma, 3
Syrianska borta, 0
Umeå hemma, 1

Ger totalt 30 poäng. Är jag för optimistisk nu?
 
 
  Gäst: Örjan S
18 Aug 2008 - 17:08
Smylie har blivit bättre och bättre och verkar klara sig bra i Ljungskile. Men här var han definitivt inte så bra de första matcherna, men blev efterhand bättre. De var ju först de sista matcherna i ÖFK som de började likna något som skulle kunna bli bra, och det är fullt naturligt att" Smylie blommat ut" lite i Ljungskile.

Han har gjort tre mål, men hur han varit i övrigt vet jag inte. Sammantaget sett över vårsäsongen var Smylie ingen Hit i ÖFK. Snarare är det så att man kan fundera över vilken nivå Allsvenskan håller när en spelare som varit en medelmåtta i Norrettan klarar sig så pass hyggligt, men han har utvecklas naturligtvis och blivit bättre. Sen kan de finnas olika anledningar som hur Smylie klarar av olika spelsätt, i Ljungskile som är ett hopplöst bottenlag, är ju inte kända för att bjuda upp utan man är ju bra på att försvara sig, tråka ut motståndaren, fördröja spelet, och grisa sig till poäng, är ni imponerade av de så får ni väl vara de. Ljungskile bubblar inte av kreativitet och spelglädje.
 
 
  teo
18 Aug 2008 - 19:16
Kent

Jag tycker inte alls ditt tips ser orealistiskt ut, Det ser trovärdigt ut. Du är ganska snål när du inte ger ÖFK mer än 1 poäng hemma mot Umeå och Sylvia. Här finns det utrymme för ÖFK att ta fina oväntade poäng, antingen för att plussa på din poängssumma, vilket skulle betyda en placering mellan femte eller sjunde plats, eller för att kompensera eventuellt tunga tapp mot Boden och Ersboda.

Summa summarum känns det skönt att ÖFK har många fina chanser att ta tre poäng.
 
 
  Gäst: M.
19 Aug 2008 - 10:31
Maken till insnöad/trångsynt skribent har jag aldrig stött på. Men okej då Örjan S, jag ger upp. Men jag lovar att du är den enda på det här forumet (och i universum) som hållet Widgren som en bättre spelare än de brittiska importerna.
 
 
  Gäst: Örjan S
19 Aug 2008 - 11:13
Jag har aldrig hävdat det du påstår, däremot har jag hävdat att Widgren enligt statistiken är bättre än Shilds. Paul Shilds har höjts till skyarna bla av dig och flera andra samt media. En obegriplig inställning till en spelare som knappt orkar springa och som efter det han varit i ÖFK förra hösten inte rört på sig när han infann sig på ÖFK:s träningsläger i Spanien, detta enligt honom själv. Han torde heller inte skött träningen efter de heller med tanke på hur han såg ut när han kom, katastrofalt dålig enligt min uppfattning. Den inställning som du och dina gelikar visar bara på en sak, ren och skär dumhet, men här i fotbollsjämtland är allt möjligt, här tycker man en spelare är bra bara han kommer från som i de här fallet Skottland. Prata om insnöad och trångsynt, jag måste faktiskt fråga? Vad var det Shilds gjorde som var så bra?

ÖFK har nu gjort SJU mål på tre matcher, de första tre matcherna på våren med din hjälte och ögonsten Shilds gjorde ÖFK NOLL mål.

Sist men inte minst, sista matchen Shilds gjorde var mot Ersboda, Shilds bränner en straff, han orkar helt enkelt inte mer än få styrfart på bollen. Däremot rammar han Ersbodas målvakt efter en fullständigt vansinnig satsning på en boll som han är chanslös att nå, de var huvudlöst gjort av Shilds och de blev hans sista match i ÖFK. Jag saknar honom inte, sen han försvann har ÖFK börjat göra mål, de fullkomligt dräller av målskyttar i ÖFK, Per Magnusson, Alan AL Kadhi, Jakob Widgren, LEE Makel, listan kan göras lång, alla dem här orkar ju springa också, de är ju inga statyer.
 
 
  Gäst: Sigvard
19 Aug 2008 - 11:32
Håller med Örjan S i inlägget ovan, varför ska man helgonförklara mätta, trötta & otränade spelare bara för att dom kommer från fotbollens hemland, visa spelare i egna leden förtroende istället, lite mer ljus på Widgren, Blad, Magnusson, Kadhi m.m så tror ja dom kommer växa.
 
 
  Gäst: M.
19 Aug 2008 - 11:47
Kanske du ska prova cocha och sätta ihop ett lag men hjälp av statistik då. Lycka till!

Med det spelsätt ÖFK har behöver dom ett forward som kan smälla på i straffområdet med lite spetsegenskaper och som kan ta emot en boll och vänta in resten av laget. Varför tror ni att Bobbo (som egentligen inte har nåt på topp att göra) har fått spela där.
Anledning till Shields skrala inledning var helt uppenbart pga att han låg efter i träningen vilket han inte hade gjort efter sommaruppehållet om han fått vara hel. Hade han varit kvar hade Örjan och Sigvard fått äta upp sina hattar, det är jag helt övertygad om.

Om ÖFK kunde och hade pengar skulle dom garanterat ha en ny "Shields" på plats i morgon dag för det är på tok för dyrt att värva en sådan spelare i Sverige. Detta är fakta.
 
 
  Berra
19 Aug 2008 - 16:35
Den som letar efter ursäkter finner dom... :)
 
 
  Gäst: A
20 Aug 2008 - 12:04
Maken till bakåtsträvare som Örjan har jag aldrig upplevt. Samt noll koll på fotboll verkar det som. Kan man fotboll så såg man direkt i fjol när Smylie och Shields kom att de var klasspelare i div 1 norra mått mätt.

Nu går Smylie rakt in i startelvan i Allsvenskan, men då kommer en massa bortförklaringar om spelsystem och dylikt...man blir mörkrädd.

ÖFK:s chans att bli ett topplag bygger på att man får två-tre bra utländska nyförvärv. Helst några som kan stanna ett par säsonger.

Det är väl bevisat hundra gånger tidigare att man inte bara kan plocka spelare från div 3 och 4 och tro att det skall hålla
 
 
  Gäst: Ronaldo
20 Aug 2008 - 12:50
Men nu har man ju värvat Emil Kvarnlöv så då är väl Örjan S nöjd.
Att man satsar på inhemska spelare istället för utlandsproffs...synd bara att
klassen är flera ggr sämre...fast det kanske inte spelar någon roll eller??
 
 
  Gäst: Mikael T
20 Aug 2008 - 13:22
Örjan S = naivist
 
 
  Berra
20 Aug 2008 - 13:25
Alla kan fotboll... :P
 
 
  Gäst: Paul
24 Aug 2008 - 19:03
Smylie har gjort mål igen, idag mot giffarna! Fjärde matchen i rad som Daryl gör mål i allsvenskan nu! ÖFK viiste inte vilken guldklimp han var!
 
 
  Gäst: Örjan S
24 Aug 2008 - 21:14
Noll koll, ja ja, ÖFK spelar 1-1 idag mot Vasalund borta, hemma förlorar ÖFK med 2-0 . Smylie gör mål, jo men han är ju bra när han är tränad, de var han inte när han kom till ÖFK i våras. Widgren gör återigen mål, Jakob W har väl gjort fler mål än Shilds och detta på mindre speltid, jag väntar bara på rubrikerna! och hyllningarna på det här forumet!
 
 
  Gäst: Goaler
25 Aug 2008 - 07:09
Widgren leder interna nu, han kommer att göra fler mål
 
 
  Gäst: M.
25 Aug 2008 - 09:48
Smyle gjorde mål igen :)
 
 
  Gäst: Målgörare
25 Aug 2008 - 22:31
Widgren gör målen i stället för Smylie nu, eller hur Örjan ?
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Idag - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook