Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3857    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarSamma starelva...

Samma starelva  (30 svar)   23 Aug 2008 - 10:38  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Curva Middle
Ställ upp med samma startelva som mot Brage. Björn Carlsson gjorde det bra som mittfältare. Han går bra ihop med Martin. Petter skall vara back eller yttermittfältare.
 
Svar av:
  teo
23 Aug 2008 - 10:46
Känns som en smaksak hur Kalle väljer att ställa upp, men Björns fina insats visar att det finns flera alternativ till mittfältet.

Oroande dock om Alliris inte är med, jag tycker inte Kristian Ek så jättesäker ut.

ÖFK:s problem förra matchen låg helt klart i det försvarsmässiga.
 
 
  teo
23 Aug 2008 - 18:12
Falun-Västerås 1-3, mycket bra resultat.

Nästan lika viktigt nu med de andra bottenlagens matcher. I morgon får vi hålla tummarna för Umeå och Syrianska, som skall vinna mot Boden och Ersboda borta
 
 
  Berra
23 Aug 2008 - 19:53
Läste på ÖP.se att Alan är avstängd, men var han inte det sist?? Nån måtta får det väl vara på avstängandet...
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
23 Aug 2008 - 20:32
Jag gillar Kristian Ek:s mittbacksspel. Han är inte den traditionella Jämtlänska mittbacken som bara lyfter iväg bollen, utan vill spela upp den. Dessutom har han det som jag gillar hos en mittback...snabbhet. För mej är han den typen av spelare som jag tror på om man vill uppåt. Vi behöver spelande spelare i fler positioner om vi ska nå superettan. Det räcker inte med att vara löpare.
 
 
  Gäst: Örjan S.
24 Aug 2008 - 07:23
Alldeles rätt Jönsson, konstruktiva spelare på alla platser, tycker nog att landslaget saknar sådana spelare också på vissa platser.
 
 
  Gäst: Den tålmodige
24 Aug 2008 - 10:48
Undrar varför inte ÖFK har konstruktiva spelare på varje position ? Vad kan det bero på ?
 
 
  teo
24 Aug 2008 - 11:16
Det behövs balans, ÖFK måste utnyttja det man är bra på. Man kan ändå aldrig matcha Syrianska och Vasalud rent tekniskt. Då måste man formera laget med tanke på att man skall förstöra för motståndaren också.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
24 Aug 2008 - 11:43
Vi ska inte döma ut några ÖFK spelare, det är inte det som är grejen. Jag tror dock för att slippa ligga och kriga där vid strecket år efter år, måste det till en förändring. Förstöra spel teo ? Är det inte det vi sysslat med för mycket ? Med en spelförstörande idé når man inte toppen, det är inte ett vinnande tänk. Underskatta inte egna spelare från länet, det finns och kommer att dyka upp spelare som inte är enbart spelförstörare. Jag tycker redan inför nästa år att man ska lägga pengarna på att ge en stomme spelare 2-3 års kontrakt, betala dessa rätt bra, oavsett om det skulle bli div 2. Strunta i engelska importer. Titta på Jacob Widgren, Kalle har gett honom chanser, han har fått förtroende och känner det. Jacob har gjort det riktigt riktigt bra. Han vet att han kan misslyckas en match men är för den skull inte ratad inför kommande kamper. Å det finns fler inom länet, det handlar bara om att dessa har turen att få en tränare som vågar, ger förtroende. Mycket sitter just mentalt, spelare med potiential det finns även i Jämtland. Det har varit så enkelt genom åren från ledarhåll, att skylla på att det inte finns talanger här, när resultaten inte går som man tänkt sig. Jag tycker det varit och är en ledarsak.
 
 
  Gäst: den tålmodige
24 Aug 2008 - 11:56
Grunnar lite på vad du säger om talanger och fega tränare Jönsson.Frågan som infinner sig är finns det ingen tränare som vågar lyfta fram talangerna ? För om det finns det så undrar jag var talangerna finns förutom i ÖFK.Berätta det Jönsson var de finns och vilka det är.Jag tror Björklund skulle bli överlycklig.






 
 
  teo
24 Aug 2008 - 11:58
Den stora fördelen med att satsa på egna talanger ligger i det rent ekonomiska tror jag. Inhemska spelare har familj, studier, jobb och flickvänner i Östersund, de gör att de inte har lika höga löneanspråk. Givetvis måste ÖFK på sikt se till att man har en bas av inhemska spelare som satsar ordentligt.

Samtidigt är grunden för allting att man hänger kvar i division ett. ÖFK har egentligen inte råd att tänka på framtiden mitt i säsongen när man ligger i botten. Allt bör handla om att klara sig kvar. Åker man ner i division två är så pass mycket förlorat att det inte är värt att utveckla spelare.

ÖFK måste ta sig över tröskeln och bli ett stabilt mittenlag, först då kan man börja lägga en mer långsiktig grund
 
 
  teo
24 Aug 2008 - 12:02
Jag vill säga att jag känner mig väldigt positiv på 10 års sikt. Detta pågrund av ÖFK:s nya ungdomssatsning, jag har blivit väldigt imponerad av det jag sett där. Är helt överygad om att det kommer komma mängder av kompetenta spelare därifrån om man fortsätter på samma sätt.

De närmsta tre tilll fem åren handlar om att skapa en sådan utgångsposition så att man kan skörda dessa frukter.
 
 
  Gäst: Z
24 Aug 2008 - 15:38
Jag är nyfiken på hur ÖFK jobbar med sin ungdoms fotboll. Gör dom något som man inte inte gjort i Östersund förut?
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
24 Aug 2008 - 17:09
Du tålmodige. Kanske jag inte var riktigt tydlig. Det jag menar är inte just bara just idag, jag menar hur man jobbat historiskt sett kanske under de 5-6 åren innan 2008. Kalle behöver inga tips från mej om talanger, dessutom kan det ju vara så att han och jag har helt olika syn på vad som ÄR talang el ej. Kalle har gett både Widgren, Alan, Ghassan och Tim förtroende. Dessutom har han plockat in Christian Olsson och Emil Kvarnlöf. Så i det avseendet att våga lita på en yngre spelare får Kalle 5 getingar från mej. Skulle jag haft uppgiften att kolla på spelare åt ÖFK, som jag tycker har potiental, så tittade jag på just detta för ca en månad sedan.Har nog en 12-14 st som man borde kolla på. MEN det är från MIN utgångspunkt, som just JAG anser har utvecklingsmöjligheter. Å det är ju ganska ointressant egentligen, eftersom jag har inte den uppgiften, å Kalle och jag tycker kanske inte lika om potiental.Vilka dessa är vid namn är således ointressant att räkna upp här.
 
 
  Gäst: gaisarn
24 Aug 2008 - 17:13
Skillnaden är att i Öfk erbjuder man många pass 3-4 träningspass i veckan året runt till dom som verkligen vill utvecklas och komma någon vart.Verksamheten i klubbarna runt om har hela tiden prioreterat att behålla ungdomarna som bara vill träna 1-2 pass i veckan från april - september.Man har varit väldigt mån att få in sina aktivetetsbidrag till verksamheten och dom pengarna tror jag inte oavkortat gått tillbaka till ungdomarna.

Det är lite kul att Öfk s så kallade satsning har givit resultat att övriga klubbar ökat träningdosen, så inget ont som inte har något gott med sig.

Öfk s yngsta grupp där Markus Isberg och Lasse Jonsson gör ett utmärkt jobb tror jag kommer att få fram många duktiga fotbollspelare,94 orna och 95 orna ser riktigt vassa ut dessutom verkar dom ha roligt ihop och har rätt attityd till fotbollen.
 
 
  Gäst: Z
24 Aug 2008 - 17:33
Jag hoppas du har rätt men jag är fortfarande inte nöjd med svaret.... När jag och Classe Jönsson håll på som mest hemma så tränade vi också året runt och väldigt ofta. Det var spel i pojkallsvenskan och som junior spelade vi många år i den norska elitserien som fanns då.

Vi gjorde säkert en massa fel både Claes och jag och möjligt är att dagens tränare är bättre men jag inbillar mig att det vill till mer än så för att få till en klar förbättring av talangutvecklingen.

Jag, Claes, Robbie, Per Svens med flera har under många år lagt ner en väldig massa tid på våra spelare med ungefär samma resultat. En eller max två spelare per kull spelar i någon som kan kallas högre serie. Kanske är det så att det är vad Östersund klarar av eller har man kommit på något nytt i ÖFK?

Vad gör och vad ska ÖFK och IFK göra för att det ska komma fram 5 st killar födda 1994 som spelar i div 1, superettan eller allsvenskan om 6 år istället för 1?
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
24 Aug 2008 - 18:15
6 st av 16 tog klivet från 75 gruppen till startelvan i ÖFK, så det var nog inte så illa pinkat även på den tiden Z !
 
 
  Gäst: Z
24 Aug 2008 - 18:33
Det var kanske den bästa utdelningen från någon grupp hemma sen födda 1965 så visst var det bra men det var också till gamla div 2... Div 1 är någon mellanserie till elitfotboll och det är ju dit jag gissar att man nu hoppas att det ska komma fler spelare.

Som jag skrivit förut så tror inte jag att det räcker med att träna mer och med bättre tränare, visst är det ett stort steg i rätt riktning men det jag vill höra är att dessa spelare så fort som möjligt får stora och många möjligheter att spela matcher utanför länet, skaffa sig erfarenhet och insikt i hur bra spelarna utanför Östersund kan vara och hur dessa tränar, spelar mm.

De pengar man sparar in på ett proffs mindre nästa år skulle kanske läggas på de bästa av dessa spelare så dom fick komma ut mer. Inte bara åka på en cup till Sundsvall varje år...

När jag får höra något i stil med vad jag skriver så tror jag på en stor förändring för som sagt... tränat mycket och tränat året runt gjorde vi redan på stenåldern då du och jag var i farten Claes
 
 
  Gäst: gaisarn
24 Aug 2008 - 19:42
Kan hända att ni tränade mycket och året runt,men jag tror att nivån på träningsgrupperna var väldigt olika några duktiga många inte lika bra och några ett bra steg efter,viket i min värld gör att övningarna inte blir så bra som man vill att dom ska vara.Nu ville Öfk plocka ihop träningsgrupper där ungefär alla ligger på samma nivå(Hög nivå)så att individen utvecklas bra både av träningar och matcher hur man kommer att lyckas står skrivet i stjärnorna.Det jag vet och har sett utifrån mina år i Jämtland beträffande ungdomsfotboll är att jag inte sett något liknande i den gruppen som Isberg och jonnson håller på med.

På senare år har ungdomsfotbollen i Jämtland dominerats från väst Jämtland.Krokom Alsen Mörsil Ås dessa orter har legat väl så långt fram som några stadslag och mer därtill och det tror jag beror på att man för några år sen insåg att man måste höja träningskulturen och helt enkelt träna mycket mera och med kvalitet på dessa ställen om man ska nå någonstans.

Personligen så tror jag att ett ovanligt stort gäng 94 or och 95 om man ser till jämtland kommer att nå väldigt långt.

Och nästa stor tränare från Jämtland tror jag heter Markus Isberg en kille som verkligen brinner för detta och skaffar sig erfareheter med utbildningar och resor i europa till storklubbar där han får mycket ideer och inspiration.

Kan givetvis ha fel men jag tror det är något på gång i alla fall med Jämtländsk fotboll och hoppas vi har ett superettalag om några år och att stommen finns från dessa ungdomar
 
 
  Gäst: M.
26 Aug 2008 - 09:52
82 gruppen har också haft 6 st i startelvan. Jonas Lundmark, Fredrik Olsson, Jörgen Nilsson, Martin Johansson, Daniel Natanaelsson, Johan Forstedt.

Per Lindestig var den första av 82orna och var där redan på Snuffes tid men om han fick någon speltid innan skador satte stopp vet jag inte.
 
 
  Gäst: Hoppfull
26 Aug 2008 - 13:37
Hoppas att Tom Perman Ope if och även Björn Sterner Brunflo FK ges chansen att visa villka villka storatalanger dom är snart.
 
 
  Gäst: Test
26 Aug 2008 - 13:53
Testar bara
 
 
  Gäst: Örjan S
26 Aug 2008 - 14:04
Helt klart måste vi utveckla egna inomläns spelare, vad jag fattat av Kalles inställning så är de just de han vill. De är precis den inställning och filosofi jag företräder. Satsa på inomlänets talanger, ge dem förtroende, inställningen måste vara att de är inte sämre än någon annan. Sen självklart, någon eller några spelare kommer förstås att värvas utifrån, men välj då i första hand unga spelare som man kan säga är på väg uppåt, samt att de ska vara så långa avtal som möjligt, minst tre år. Att fortsätta köra med korttidsvärvningar på sex månader gillar och tror jag inte på. Värva spelare är mycket svårt, de finns hur många fall som helst på misslyckade värvningar inte bara i ÖFK.


 
 
  Gäst: M.
26 Aug 2008 - 14:45
Jaså gillar du inte det Örjan? Jag hade fått uppfattningen om att engelsmän med artistkontrakt var det bästa du visste, näst efter rabarberkräm. Skönt att du klargör din ståndpunkt för sjuttioelfte gången utifall någon mot all förmodan missat det.
 
 
  Berra
26 Aug 2008 - 14:55
Helt klart måste ÖFK lägga ner mer arbete på spelarutveckling i SAMARBETE med de andra länsklubbarna. Det är där grunden ska komma ifrån.

Sen är det också helt klart att om man ska ta steget upp till superettan så måste man värva 3-4 spelare med kompetens och/eller rutin utifrån. Detta behöver ju inte vara från ett annat land, man kan även försöka locka upp svenska spelare till Östersund genom externa investorer. Det är inte gynnsamt för en spelargrupp när det kommer spelare 3 dagar innan seriestart och dessa ska gå rakt in och spela. Att de dessutom åker efter 6 månar gör att du aldrig får den stabilitet som tränare att kunna utveckla spelarna och laget tillsammans.

Jag kanske är dum, men jag tror på kontinuitet i en spelargrupp och på tränarsidan för att nå framgång...
 
 
  Gäst: Q
26 Aug 2008 - 15:14
M - De spelare du listar är från olika klubbar. Claes hade sina från samma lag, eller hur C?
Vilka var/är de du menar C?
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
26 Aug 2008 - 16:15
Om C = Claes så visst får du namnen. Fredrik Aliris, Anders Swartling, Håkan Svensson, Daniel Berggren, Jonas Runesson , Patrik Johansson. Dessutom hade vi nog haft ytterligare en där, men som fick våldsamma problem med slatter, han hade definitivt var där också...Andreas Wikman.
 
 
  Gäst: M.
27 Aug 2008 - 08:30
Ja du menar så. Pratar vi det året ÖFK bildades eller?

Dvs året efter Ope och IFK spelade i samma serie, division 2 (innan superettan fanns). Ope kom 2a eller 3a samtidigt som IFK åkte ur serien. Ope hade ett bra mkt bättre lag och ändå bestod den första truppen av flest IFKare. Eller är jag ute och cyklar då?

Tror iaf att 6-7 st från samma årgång måste varit rekord i ÖFK, oavsett moderklubb.
 
 
  Gäst: M.
27 Aug 2008 - 08:56
Hmm ser ut som att det var inför säsong nr 2 som det flesta med Opeanknytning försvann ur truppen. Någon som kom ihåg varför? Var de missnöjda med ledningen eller blev dom petade?
 
 
  Gäst: Örjan S
27 Aug 2008 - 11:05
Kan ana en viss ironi i M:s inlägg, vad jag inte förstår är varför ni inte sätter ut era riktiga namn, jag menar, vem tar er på allvar? Ni ses som pittoreska, vulgära, och bisarra personer som spyr galla över oss seriösa personer, och som för en konstruktiv debatt hur vi vill utveckla fotbollen.
 
 
  Gäst: Ronaldo
27 Aug 2008 - 11:32
Hoppas på vinst ikväll, jag har spelat på ÖFK till odds 2.70...fina pengar att håva in :) ...om inte Lantto sänker oss såklart...
Alan tillbaka i laget + att det känns som om ÖFK har lite flyt just nu. Sen att Boden är värdelösa borta gör ju inte heller saken sämre.

Örjan S: Alla kanske inte kan sätta ut sina riktiga namn p.g.a diverse saker, att man har nära kontakter i laget eller kanske t.o.m spelar i ÖFK. Då vore det ju bara dumt.
Det är bra att det är ett anonymt forum, vem vet, du kanske förutom Örjan S. också skriver under ett alias...man kan ju trots allt ha fler namn...

 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | Igår - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook