Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3926    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarÖFK Vadå...

ÖFK Vadå  (24 svar)   9 Sep 2008 - 16:44  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: realist
Det är en livlig debatt om det mesta på detta forum och Örjan S verkar vara en aktiv tyckare, undrar om han aktivt spelat boll eller varit ledare, styrelsemedlem, ekonomiskt/verksamhetsmässigt ansvarig för någon verksamhet någon gång. Alla ska och får tycka vad man vill i alla frågor i Sverige, men måste det vara så inskränkt och okunnigt hela tiden? Jämtland kan på sin höjd skrapa ihop ett div 2 lag med egna resurser som läget är idag, ungdomsfotbollen har missköts i minst 20 år, inte undra på att ÖFK måste värva såväl andra svenskar som utlänningar. Vid ett snabbt överslag så ser jag att minst 8-10 spelare kommer utom länet i dagens trupp, Hur tror ni att det skulle se ut i Superettan om ÖFK skulle avancera idag? Tyvärr handlar idrott och inte minst fotboll om pengar, jag undrar om det finns i tillräcklig omfattning här. Meier, Sandal, Jens, Tim, Gassan, Björn, Lee Makel, Paul Shields, Smiley, Ek, Henriksson är spelare som gjort utmärkta insatser på plan, hur skulle det se ut utan dessa? Vilka ska fylla på när Oscarsson, aliri, skogen slutar och de andra flyttar? Några hårt arbetande talanger finns inte i detta län, primadonnor som skiter i laget och helst glassar på stan med neddragen mössa det finns det gott om. Sluta och gnäll på föreningar för att de tar hit spelare(enda möjligheten) var glada för det, för i Jämtland har fotbollen misssköts alltför länge av de som idag sitter runt i föreningarna och klagar. ÖFK:s Ungdomssatsning är det vettigaste initiativet i jämtlänsk fotboll sen ÖFK bildades. Värva fler och bättre utlänningar samt svenska spelare som tillför mer än de inhemska (inte svårt). Jobba in mer pengar och satsa på ungdomsutvecklingen. Forza
 
Svar av:
  Gäst: Claes Jönsson
9 Sep 2008 - 19:59
Om han inte haft några uppdrag inom fotboll av de uppgifter du räknar upp,realist, så tycker jag han är rätt bra på det här med fotboll ändå. Örjan har (tycker jag) flera gånger framfört vettiga åsikter, om än samma stundtals, det tycker jag är en styrka, han har inte vikt sig, utan haft sin tro.
Du tycker det ofta är inskränkt och okunnigt här. Är du kunnig tycker du ? har du förmågan att bedömma vad som är rätt eller fel ?
Ungdomsfotbollen har missköts i 20 år säger du. Så du kapar alltså allt ungdomstränare gjort här under 20 år ? Inklusive mej m.fl ? Jag var tränare i 21 år, slutade ifjol, tycker inte att jag misskött mig, när jag ofta varit uppe till efter kl 12 på natten för att förbereda och planera bra träningar. Å det är inte bara jag som lagt ner den tiden, många jag känner gjorde precis samma sak. Att skapa så bra som möjligt för ungdomsspelare. Nu är det ju förstårs en subjektiv bedömning, är ju part i målet liksom.
De ledare/tränare som idag kör ungdomsfotbollen är inga man bara hittat helt plötsligt, de har bl.a varit ledare inom IFK tidigare. Däremot har de kanske ett annat klientel att jobba med, en annan sammansättninga av grupp, grädden att utbilda vidare.

Att fotboll handlar mycket om pengar, där är vi överens, om de inte finns, så har man bara ett alternativ, att göra det bästa av situationen. Jag och många andra tränare för bara kanske 10 år sedan, tränade på travparkeringen på vintern, när vi inte hade halltider. Idag kör man på plastgräs, men så var det och tycker inte att det kan kallas misskötsel av spelare. Jo förresten, Aliris frös alltd om fötterna och jag sa åt honom att köra ändå, det var kanske misskötsel.

Talanger, om jag nu är kunnig eller ej så finns det talanger och har funnits lovande inhemska unga spelare, som jag tycker borde ha varit i ÖFK:s a-trupp. De har väl också mössan nerdragen ibland MEN det var lika mycket andra omständigheter som gjort att de inte är där idag. Bra skolade spelare. Vi hade inte behövt titta åt Småland eller Skåne. Varför skulle det födas sämre fotbollsspelare här ? Inte lika många,självklart ! Är det fel på Jämtlänska unga spelare, nåt fel där längst upp, eftersom de hellre väljer att gå med nerdragna mössor och uppträder som primadonnor ?
Jag delar inte uppfattning i allt Kalle säger och tycker MEN en sak ska han ha jäkligt stor kredit för, att han ger förtroende till spelare. Hos Kalle kan man misslyckas i en match MEN man kan få nytt förtroende. En ung spelare kan få ha en dålig dag men ändå få chansen igen, där tycker jag den stora skillnaden är på tidigare tränare och Kalle Björklund. Det är enligt mej en stor faktor att vi inte tycker vi får fram talanger här, inga som vill men dom har funnits Och finns, i min syn på vad som är kunnighet.

Avslutningsvis, håller jag med dej relist, visst är det för jävla skönt att man har rätten att tycka till i Sverige.


 
 
  Gäst: benny
9 Sep 2008 - 20:44
Claes, du tycker att Örjan framfört vettiga åsikter säger du. Han har väl i stort sätt hävdat två saker allt som allt. 1. Årets proffs var sämre än de svenska alternativen. 2. Att man måste satsa på de svenska spelarna och bli mer långsiktiga. I fråga två har han inte fått speciellt många mothugg och jag hoppas och tror att det är det du håller med om för du kan väl inte komma och säga att inte proffsen tillförde något?
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
9 Sep 2008 - 20:58
Svar ja och jag gissar, observera gissar att Kalle har samma uppfattning. Det vet jag inte, det är en slutsats jag dragit när jag läst intervjuer med honom. Har Kalle den uppfattningen så ligger hans syn och min ganska nära varandra, eftersom jag tycker det finns talanger här.
 
 
  Gäst: patento
9 Sep 2008 - 21:17
det som är mest intressant i alla debatter på detta forum är att VISSA har patent på att tycka saker. det de säger ska vi andra liksom köpa rakt av. har någon av tyckarna sagt nåt så ska vi andra följa efter.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
9 Sep 2008 - 21:21
Nu förstod jag inte vad du menar patento. Om du tycker annorlunda och vill framföra det, så är det väl bara att göra det. Jag kräver då inte att du ska tycka som mej.
 
 
  Gäst: patento
9 Sep 2008 - 21:46
inget mot dig Claes, blev lite fel det där inlägget, du är en av få som har vettiga åsikter här tycker jag.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
9 Sep 2008 - 21:49
Gör inget, å tack för det !
 
 
  Gäst: Ronny H
9 Sep 2008 - 23:06
"ÖFK:s Ungdomssatsning är det vettigaste initiativet i jämtlänsk fotboll sen ÖFK bildades" säger du, jag har sett flera av ÖFK U:s matcher i år och inte blivit ett dugg impad, en konstant gapande/skrikande ledarstab på 4-5 personer och stressade spelare med tomma blickar är det enda ja sett.
 
 
  Gäst: Kamma dig
10 Sep 2008 - 08:07
Men Ronny, då vore det intressant att veta vilket/vilka lag du menar? För du vet väl att det finns flera lag, va? Jag har sett flera av dem, och du verkar definitivt inte ha varit på samma matcher. Snacka om att vara långt från verkligheten.
 
 
  Gäst: Jalla
10 Sep 2008 - 08:29
Jag håller med, vilka matcher har du RONNY sett??? Jag har sett flera P-93 matcher samt även deras P-16. Det du beskriver har jag inte märkt något av. Jag tror helt sonika att du Ronny blandar ihop detta med när dina tomtar på loftet hade fotbollsavslutning i julas.
 
 
  Gäst: Realist
10 Sep 2008 - 08:50
Det går att definiera talang på flera sätt, man är ingen talang utan talang är i samanhanget(min definition) en utmärkande egenskap som du besitter. Enlig mig är de viktigaste egenskaperna hos en fotbollsindivid viljan att träna samt fysisk och mental förmåga att utstå hård och många träningar under lång tid. Claes, det finns säkert flera enstaka tränare som gjort fina insatser i specifika årgångar även i vårt län, men att påstå att det bedrivs en bred, god organiserad ungdomsverksamhet i fotbollsjämtland det är att stoppa huvudet i sanden och inte se verkligheten, den mycket povra a-lagsverksamheten i länet idag beror på att föreningarna har missköt ungdomsutbildningen under mycket lång tid. Seniorspelare i korpliknande serier som div 3-4 har fått massor av svarta pengar, tränare i dessa senior lag har höga ersättningar, allt eftersom föreningarna fått ett mindre ekonomiskt utrymme har de fortsatt att satsa på senior verksamheten och ungdomsverksamheten får allt mindre resurser. Alla föreningarna satsar på att bli näst bästa seniorlag i länet istället för att bli bästa ungdomsföreningen i norrland. Föreningarna har sett till att fotbollsjämtland hamnat långt efter och inget görs utom naturligtvis att nu skylla allt på ÖFK:s ungdomssatsning (som pågått 1 år). Om 70 ungar får möjlighet att träna och utvecklas i ÖFK så kan inte det vara negativt för fotbollen i jämtland, om det ens påverkar övriga föreningar så säger det precist det jag påstår om föreningarnas egen verksamhet. Satsa på ungdomarna i jämtland, alla åtgärder som görs äe av godo. Först då kan vi få en utvecklad och livskraftig senior verksamhet.
 
 
  Gäst: M.
10 Sep 2008 - 09:23
Om du pratar ersättning till div 3 och 4 spelare så får du nog resa tillbaka till tidigt 90-tal. Iaf om vi pratar ersättning som räcker till mer än ett par fotbollskor eller två.
 
 
  Gäst: Ronny H
10 Sep 2008 - 09:23
Ja har sett matcher både i ÖP-liret och p.allsv., jag upplevde i alla fall både spelare och ledare som trötta och stressade på nåt vis, men ja har ju inte sett alla matcher det kanske såg annorlunda ut i de matcher som ja inte såg.
 
 
  Gäst: Kamma dig
10 Sep 2008 - 09:36
OK, om du tittat på pojkallsvenskan kan jag kanske förstå din iakttagelse. I övrigt stämmer den inte.
 
 
  Gäst: Örjan S
10 Sep 2008 - 10:03
Av alla huvudlösa påhopp som jag fått från de som skriver under sign är de här ett av de värsta. Men jag står fortsatt trygg och säker i min uppfattning. De finns talanger i länet för att bygga ett bra lag. De har alltid funnits talanger i länet men de har inte fått chansen i tillräcklig omfattning. De har nämligen varit så att en yngre spelare så gott som alltid fått stå tillbaka för en äldre och mer rutinerad. De stora felet och en fullständigt tokig attityd och inställning har funnits och finns tyvärr fortfarande att de finns inga talanger, de finns inga som vill satsa, det är omöjligt att skapa ett Elitlag i Jämtland. Varför? kan man fråga sig? Varför finns den inställningen? När den inställningen fått råda blir de naturligtvis omöjligt.

De här är en fullständigt vansinnig uppfattning, skulle tro att de även påverkar spelarna och talangerna som finns i länet att "du ska inte tro att du blir så bra så du platsar i ett Elitlag" Nej o Nej vi måste värva! " Dem här är ingenting att satsa på". Vad tror ni de blir för utveckling av fotbollen i Östersund när en sådan inställning finns hos Ledare och Föreningsfolk?

Näe de gäller värvningar så är jag inte negativ till de om de värvas långsiktigt, men de ska vara unga spelare och inte sexmånaders proffs från England , jag vidhåller att i år har två av proffsen inte tillfört något av värde.

Fotbollsgymnasiet är naturligtvis en tillgång, Gassan, Tim och Björn är ju bevis på de och förhoppningsvis stannar de något eller några år till, jo jag har jobbat i idrotten, jag vet vad de kostar, det är bla därför jag är starkt kritisk till att utlänska dyra heltidsproffs som inte höjt nivån nämnvärt utan bara kostat, jämför vad ex Martin Johansson, Alan, Per M, och många fler betytt och tillfört ÖFK i år jämfört med vad Shilds och Smylie gjorde under vårsäsongen? Martin Johansson är ÖFK:s bäste spelare i år sett över säsongen, dessutom kostar han föreningen troligtvis en bråkdel av vad dessa två proffs har kostat ÖFK.

Nej nog finns de talanger i länet, och sen finns de förstås talanger utomläns också som vill satsa, och varför inte i ÖFK? Ett lysande ex är väl EK mittbacken, en lysande spelare som kommer från Div3 ,spelade ju med Medskogsbron innan han kom till ÖFK. Ek är precis lika bra som den där Skotten som var här för något år sedan, förra året kom de en Polack också de en mittback, var heller ingen som glänste. Vad jag vill säga med den jämförelsen är att de finns lika bra och bättre spelare och dessutom billigare än vad Skotten och Polacken.

Men det är ju också något som är en attitydsfråga, ju längre bort spelare kommer ifrån ju bättre är de, den inställningen är ju också cementerad hos alltför många.

De svåra är tydligen att se dem som finns i närområdet, men kommer de från ett annat land då är de en förstärkning, LT och ÖP slår upp med stora bokstäver, "förstärkning på gång till ÖFK" " Elitspelare till ÖFK". Hur vet man de innan man sett dem på JK arena?

Nej vi ska satsa på egna unga produkter LÅNGSIKTIGT. Sen så klart att värvningar kan behövas, men då ska de värvas på några års sikt, unga utvecklingsbara spelare, inga otränade dyra proffs som i en del fall varit SÄMRE än dem som redan finns i spelartruppen.
 
 
  Gäst: Ronaldo
10 Sep 2008 - 10:43
Det går kanske att hitta talanger i Jämtland som gör att man på lång sikt klättrar upp i seriesystemet, om man satsar på dessa vill säga.
Styrelse & ledare inom ÖFK måste börja inse att det kostar att ligga på topp, jag håller helt med dig Örjan att man inte skall slänga bort mycket pengar på spelare som inte tillför nåt, MEN det måste finnas en mycket större morot för en spelare att vilja satsa i ÖFK än vad det finns idag.
Man kan ha den inställningen i ÖFK att en talang skall knappt få ersättning, jobba heltid & sedan lägga ner enormt mycket träning bara sådär.
Många talar om att våga satsa ungt & på inhemska talanger, framförallt du, men gör det då fullt ut.
Jag vet att det i truppen finns mycket besvikelse idag över att vissa har det väldigt förspänt när andra som spelar mer i A-laget inte har det, så går det inte att jobba om man vill ha ett elitlag i framtiden.
Jag skriver i början att det går kanske att hitta talanger men inte ett fullt lag, det måste tyvärr tror jag kryddas med någon spelare utifrån, där är jag mer rädd för VEM i ÖFK som har ansvaret för värvningar.


 
 
  Gäst: Sebbe
10 Sep 2008 - 10:50
Sant Ronaldo, vem fan orkar satsa så mycket på nåt om det inte lönar sig, det finns spelare som skulle vara bra för öfk i jämtland men vill de gå dit då? knappast
 
 
  Gäst: Mårten Gås
10 Sep 2008 - 11:04
Det klart att man har klart för sig att det kostar pengar att bygga ett elitlag, tyvärr tror jag inte att det finns föreningar som kan betala ut så pass höga spelarlöner till div.1 spelare så att man kan sluta jobba. Skulle ju naturligtvis bli annorlunda om man hade ett publiksnitt på ett par tusen men då det bara är några hundra personer på läktarna så är det svårt att motivera höga spelarlöner. Det skulle bli helt annat om man tog sig till superettan där föreningarna får hyfsade ekonomiska bidrag
 
 
  Gäst: Jaha
10 Sep 2008 - 11:11
MEN ÖRJAN!!! Du som är så anti alla anonyma i det här forumet. Örjan S, säger inte sååååååå mycket! du kan lika gärna vara en clown som var här på cirkus skratt i somras. Vem är du egentligen? Heter du bara Örjan S?? har du haft något uppdrag i nån förening?
 
 
  Berra
10 Sep 2008 - 11:12
Med risk att bli kallad för Örjan (sorry..) så måste jag återigen lägga fram min ståndpunkt om att ÖFK måste anställa en Spelarutvecklare på heltid som kan arbeta med just detta att utveckla talanger i Jämtland. Denna person skall vara en med hög kompetens och som klarar av att samarbeta.

Nyckeln är samarbete och utveckling av talangerna ute i de jämtländska klubbarna. Slussa ut de bästa 16-19 åringarna ut i div 3 och div 4 lagen och samla de 2-3 ggr i veckan för gemensam färdighetsträning. Låt dom sedan försöka slå sig in i ÖFKs A-trupp varje vinter och de som inte klarar det bli kvar i utvecklingsgruppen.

Ska även fortsätta mitt tjat om att ÖFK för att lyckas borde "köpa loss" spelare från sina jobb för att kunna träna något / några pass på förmiddagar. Av egen erfarenhet så vet jag att du presterar så otroligt mycket bättre på en träning innan jobbet än efter... Det går att börja i liten skala där arbetsgivarna kan sponsra ett par timmar en dag i veckan t ex... möjligheterna finns i oändlighet i Östersund. Det gäller bara att se dom och framförallt att våga genomföra dem, trots gnäll från några surjämtar =)
 
 
  Gäst: Z
10 Sep 2008 - 12:28

När jag pratar med föräldrar till unga spelare som tränar 6-8 gånger per vecka så brukar jag säga att man får se träningen som vilken utbildning som helst. Ska man försöka bli jurist får man lägga ner en viss tid och ska man bli fotbolls spelare är det samma sak.

Vill man inte plugga får man köra sopbil, vill man inte träna mer än 1-2 gånger i veckan så får man spela div 5. Spelarna lägger själv ribban för hur bra de vill bli. sen finns inga garantier att man blir varken jurist eller allsvenska spelare bara för att man siktar högt men se träningen som en investering i sig själv.

Sluta tyck synd om de som tränar hårt, valet är deras eget.
 
 
  teo
10 Sep 2008 - 12:29
Precis, däremot kan man vara tydlig med att säga att chansen att bli en välbetald fotbollsspelare torde vara betydligt lägre än att klara av en utbildning till jurist.


I vilket fall så daltas det för mycket med barnen i dagens samhälle. Det är alltid synd om dem, och de skall aldrig utsättas för något som är jobbigt eller pressande.

Det enda jag tycker synd om är de barn som alltid skall ha sina föräldrar ståendes vid sidan av planen.

Som ni vet skillnaden mellan en "hockey-mamma" och en pitbull är läppstiftet.
 
Uppdaterad: 10 Sep 2008 - 12:31
 
  Berra
10 Sep 2008 - 13:21
Hehe...

Hur ofta tränar en "lovande" spelare idag i Jämtland? Om vi ser bort från dem som är med i ÖFK's a-trupp? Finns det egenträning för de som verkligen vill?

Minns att när jag bodde i länet så ville jag träna extra men det var otroligt svårt att få till. Svårt att få kontakt med nån som kunde ställa upp med tips och tid, mycket klubb bundet. Var man inte med i klubben så fick man inte mycket hjälp heller.

Det enda man kunde göra var att löpa och du blir inte så mycket bättre av det.. :)

Tror därför på spelarutvecklar idén via ÖFK. Att de går ut i alla klubbar och talar för de unga spelarna att:" Om du vill bli en bättre fotbollsspelare så får du träna med våran talanggrupp 2-3 ggr i veckan"

Jag vet inte, men tror att om de unga "talangerna" skulle få mer möjligheter så kanske det skulle bli enklare att välja fotbollen istället för krogen....?
 
 
  Gäst: M.
10 Sep 2008 - 13:41
ÖFK har redan haft det här upplägget när man skapade Team 99 och Team 01. Då ordnade ÖFK iof uttagningar så träningsmöjligheten fanns inte för alla.
Varför inte spinna vidare på det?
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | Igår - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook