Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4020    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrar*** ingen rubrik ***...

*** ingen rubrik ***  (11 svar)   29 Sep 2008 - 21:39  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: TOBBE GAMMAL MÅLIS
Läste kents ide öfk bör väl ha ett b lag i div 3 ska killar födda 88 89 på väg in i a truppen måste väl hålla div 3 klass IFK sundsvall blev 4 i div 3 med merparten killar födda 90 91.
När det gäller Juniorallsvenskan så har jag haft Ifks grabbar med där i två säsonger jag har använt grabbarna som inte platsat i IFK mestadels killar födda 91 klassen är som toppen i div 4 men det är mera fotboll lagen rullar. Sen det gäller steget till Tipselit är det flera mil GIF tog inte en poäng i den serien i år deras lag håller våran klass skulle jag tro kul att flera börjar inse att ungdommarna måste få riktig grundutbildning innan dom börjar med senior fotboll.
 
Svar av:
  Gäst: Regler
29 Sep 2008 - 21:57
Man får väl inte ha B-lag i en serie under SvFF.

Däremot borde man kunna låna ut spelare till de div 3-lag som finns.

GIF lånade ju ut Christian till ÖFK vilket gjorde honom och ÖFK gott.

Men ett eget div 4 lag? Nja, då lär ännu fler lag drabbas och risken för att ytterligare lag i stan får läggas ned. IFK o Ås har ju redan tappat ungdomslag pga ÖFKs U-satsning, skall man ta av seniorerna också???
 
 
  Gäst: M.
30 Sep 2008 - 07:56
Starta en ny förening som heter ÖFK utveckling eller nåt liknande och ha det som reservlag. Spelarna kanske inte kan slängas fram och tillbaka hur som helst men laget kan iaf spela i div 3. Det håller inte att de bästa spelarna under ÖFK och div 1 ska spela i fyran...
 
 
  Gäst: Nytt lag?
30 Sep 2008 - 08:24
Varför starta ett nytt lag när det redan finns 3 andra lag man kan samarbeta med?
Men det är väl typiskt ÖFK. Man gör det hellre själv än med andra.
 
 
  Gäst: Z
30 Sep 2008 - 08:40
Det stämmer som Tobbe skrev att Gif Sundsvall hade 18 raka förluster i juniorallsvenskan elit i år. Skillnaden mellan de två elitserierna och de 7 klass 1 serierna (5 st + att den norra är delad i två på grund av avstånd) är väldigt stor.

Till nästa säsong höjer svff åldern på juniorer till 19 vilket säkert kommer innebära att skillnaden blir mindre. Elitklubbarna behåller knappt sina 18 åringar i dag utan det vanliga är att om man inte ingår i a-truppen som 18 åring så lånas man ut. Mindre klubbar kommer säkert välja att behålla även 19 åringar vilket gör att deras lag kommer stå sig bättre mot elitklubbarna.

Att spela i en av de två norra juniorallsvenska serierna klass 1 är nog ingen höjdare för ÖFK men för att komma upp i elit så måste man vinna sin serie och sen vinna kvalmatchen mot den andra norra vinnaren. Lyckas man med detta så får man spela en riktigt bra serie med många bra spelare i.

Nästa steg är att gå upp i superettan och få spela i U21 serien som ersatt den tidigare allsvenska reserlags serien.
 
 
  Gäst: Vart tog unionen vägen?
30 Sep 2008 - 11:45
1) Gif Sundsvall valde i år att matcha sina bästa juniorer i Medskogsbron. Det är alltså dom näst bästa juniorerna + några 92:or som spelat i juniorallsvenskan. Varför man gjorde så måste man nog ringa till GIF Sundsvall och fråga.
2) Istället för att spekulera hur ÖFK har tänkt sig med sina juniorer till nästa år är det väl bara att ringa till deras kansli och fråga. Som jag har förstått det så kommer Landin att vara huvudansvarig för all verksamhet under a-laget (inte fotbollsmässigt men administrativt m.m.). Han svarade så här om nästa års juniorlag i ÖFK:
Nästa år är junioråldern 19 år i Sverige. ÖFK tänker spela, precis som nu, med ett juniorlag i fyran som kan förstärkas med upp till 5 överåriga. Dessutom har man för avsikt att spela i juniorallsvenskan. Truppen av juniorer som spelar i juniorallsvenskan och i div-4 kommer att vara densamma. Man har valt att göra så här för att alla juniorer ska få spela matcher mot lag från andra ställen än Jämtland. Målet är att när ÖFK ungdoms grupperna blir för gamla för P-16 så ska dom kunna fortsätta att utbildas tillsammans. Fr.o.m. 2010 kommer det att vara drygt 10 spelare varje år som på så vis kan fortsätta upp i juniorlaget från ungdomslagen.

Till sist, det är alldeles för mycket tyckande och yrsel ibland här. Det måste vara bättre att kolla med källan direkt.
 
 
  Gäst: M.
30 Sep 2008 - 12:54
Ja lägg ut Kindberg och Lohses telefonnr och emails så kan var och en fråga själva. Det bajset kommer säkert flyga.
 
 
  Gäst: Vilka spelare
30 Sep 2008 - 13:18
Pojk- och Juniorallsvenskan, div 4??? Vart skall man få alla spelare ifrån?

I år hade man ju knappt folk på U19s träningar så man var tvungen att träna tillsammans med Krokom. Vad säger att man får tillräckligt med spelare nästa år om det inte kommer massor av spelare till Öfk vilket inte låter så troligt?

Är det unionens spelare som man siktar in sig på eller bk björnen som kanske inte fortsätter... Knappast björnen för man skall ju vara elit-föreningen #1 i länet.
 
 
  Gäst: Nickname
30 Sep 2008 - 15:08
Enlig ÖFK:s hemsida så har man ju samarbetsföreningar (fint uppräknade) vilka då borde vara ngt som fungerar bra och finns avtal med. Det kan möjligen då tyckas lite konstigt att man vid flertalet tillfällen kritiserar och går till attack mot "sina samarbetsföreningar" (sig själva). Frågat en i ÖFK insatt person och enligt honom har man absolut inget avtal med Frösön, kom jag inte ihåg helt fel så stod det något annat i tidningen.
Kanske då därav man inte kan bolla med spelare till andra föreningar? Samarbetsföreningarna finns inte helt enkelt!?!? Jägarna var ju med på listan så där kan det kanske vara/bli ett gott samarbete.
 
 
  Gäst: C-lag?
30 Sep 2008 - 15:15
Jägarna + Björnen består väl inte direkt av elit-satsande spelare...

Öfk har väl låneavtal med tandsbyn, krokom och ifk?
Någon som vet hur klubb-samtalen har gått som man hade tillsammans med KGB/DK & Co. Blev det något mer än bara snack/önskemål om samarbete....
 
 
  Gäst: C
30 Sep 2008 - 16:06
Vad tror ni om att Öfk skille starta en egen ny förening och avancera till trean och tvåan som Hammarby och Örebro har gjort ? Fyran är för låg nivå tycker jag.
 
 
  Gäst: Union
3 Okt 2008 - 13:18
tja samarbetsavtal vet jag väl inte om man kan kalla det om jag fattat det hela rätt (ÖP-artikel), Ope, IFK, Frösö har fått frågan om skriva på ett typ 10årigt avtal som förbinder dom att inte ta utbildningsbidrag för sina spelare när dom går till öfk, om det är samarbete kan man tycka vad man vill om.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook