Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4122    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarÖP 8 nov...

ÖP 8 nov  (27 svar)   8 Nov 2008 - 00:22  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: ????????????
Läste just ÖP sport. Lohse säger att man ska ha en prestationsbaserad lönestruktur. Prestation. menas det med att ju högre upp man kommer desto bättre lön får man ? Frågan blir då självklar... får spelarna bättre bättre, för varje placering man uppnår ? Om man skulle vinna serien då ? Finns pengarna då att betala ut ? Låter lite som att herr Lohse inte ens själv tror på laget, eftersom ekonomin inte är den bästa, å då törs man lova. jag fattar inte vad det handlar om . Å varför skulle det vara nyttigt för ÖFK spelarna att se Stora Valla ? Det är ju trots allt en jädrans massa år sen Degerfors var ett topplag. Som att säga att kom och löp på hofvallen, där har Gunder Hägg sprungit. Nä du Rolf, nu vet jag inte vad du fått för dej. Å prestationsbaserad lönestruktur....så nån ska alltså avgöra, troligtvis Kalle, hur mycket var och en ska ha betalt.vad håller ni på med ????
 
Svar av:
  teo
8 Nov 2008 - 00:25
jag fattar inte varför du är så negativ.

Är det en fullständig katastrof att spelarna får mer lön baserat på prestation? Är det helt värdelöst att få möta ett klassiskt lag som Degefors?

Ibland förstår jag inte den ensidiga negativismen och felletandet, det måste grunda sig i känslor knappst realistisk analys.
 
 
  Gäst: Papi
8 Nov 2008 - 10:07
Fan va du är bitter på alla som inte tycker som dig Teo.....du skulle vinna på att hålla dig lite kylig...........

 
 
  Gäst: Årets negativa!?
8 Nov 2008 - 10:26
Hur kan ÖFK bli nominerad till Årets lag? Hur kan Kalle blir nominerad till Årets tränare?
Vad har ÖFK lyckats med iår som är så fantastiskt? ÖFK lyckades hålla sig kvar med hela 4 poäng iår, helt fantasktiskt. Med tanke på vilka usla förutsättningar dom haft detta år jämfört med tidigare. Ja menar, ny arena,ny SUPER-tränare, träna på konstgräs hela försäsongen, 2 st skadebehandlare, laghelger i stockholm, 3 heltidsproffs från start av serien, 4 nya spelare från söder osv! Helt fantastiskt vilken prestation!
Årets tränare? Skulle va intressant att höra vad spelarna egentligen tycker, i södra sverige lyckades han bli sågad i alla klubbar han varit i, men här är han den bäste nånsin! Förvånande? Nej!
 
 
  Gäst: fundersam
8 Nov 2008 - 10:39
hur mycket "lön" tror du det är frågan om...det är inte mycket..tror kanske att Div 3 klubbarna i länet kan betala bättre!! Det måste till en förståelse för vad spelarna gör..offrar enormt mycket fritid..gör man det, samt att man är intresserad bör man få minst en halvtidtjänst lön naturligtvis / mån. Det skulle vara mycket olyckligt om Kalle ska få bestämma vem som ska ha vad...tycker han lika om alla?
 
 
  Gäst: C
8 Nov 2008 - 11:17
En av fotbollz fotbollsexperter Claes Jönsson har många ggr skrivit i forumet om att styrketräningen som bedrivs nu är fel. Kalle giller ju styrketräning. Nu ser jag i tidningen att en expert från Barcelona gett Jönsson rätt. Starkt av Jönson. Här uppe pratar man allrid om att det tränas för lite i länet. Det är inte HUR MYCKET man tränar som betyder nåt det är HUR MAN TRÄNAR.
 
 
  Gäst: jonny
8 Nov 2008 - 11:18
Tror du att div.3 klubbarna kan betala bättre?? Då är du inte lite ute och cyklar. Skillnaden är att i div 3 klubbarna så kan det finnas ett par st som har betalt, inte 25 st
 
 
  Gäst: fundersam
8 Nov 2008 - 13:24
nej, det kan du ha rätt i, men vad tror du att spelarna i ÖFK har, jag skulle tro att många tror att det är bra betalt, vilket inte är fallet.
 
 
  Gäst: jonny
8 Nov 2008 - 15:30
Vad gäller idrottare överhuvudtaget så är det ju så att man tjänar bättre ju mer pengar man drar in. Alltså i publikintäkter, reklam osv. osv. Därför tjänar ju t.ex de bästa damerna inte i närheten av de bästa herrarna. Det vore ju konstigt om så vore då det är massa tusentals personer som betalar för att se herrarna spela medan några hundra som betalar för att se damer spela. Man säger att man måste betala spelarna i ÖFK bättre, men med vilka pengar ska man göra det? Skulle man komma upp i ett publiksnitt på 3000 betalande istället för 5-800 så kan jag nästan garantera att man skulle betala bättre spelarlön.
 
 
  Gäst: Roger
8 Nov 2008 - 16:14
Pengarna som finns kanske prioriteras fel. Löneskillnaderna på proffsen och inhemska spelarna är på tok för stor. Nu ska det satsas mer på dom inhemska spelarna lönemässig. Det har jag hört i alla fall !
 
 
  Gäst: jonny
8 Nov 2008 - 16:38
Jo, men hur logiskt är det att kunna ha som någon föreslår en halvtidslön då man spelar på en nivå där ett femhundratal är villiga att betala pengar för att gå och titta?
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
8 Nov 2008 - 17:17
Ska överhuvudtaget ÖFK kunna bygga något för framtiden, då måste skriva kanske ett 2-3 årskontarkt med en 5-6 spelare. Å då måste man dessutom betala dessa bra. För att Kalle ska lyckas med sin filosofi att satsa inhemskt då är mitt förslag ett måste. Man måste skaffa sig en grund att stå på, annars rasar bygget.

Jag tror att hur ÖFK agerar nu, avgör mycket för framtiden. ÖFK kommer säkert att finnas kvar som klubb, frågan är om vilken nivå man tänker sig. Skulle man åkt ur i år, vet man inte hur det skulle sett ut nästa år. När ett lag åker ur är det ofta köttmarknad efter de bästa spelarna, nu när man som tur var blev kvar, så har man med säkerthet mer sponsorpengar att hämta in, än det skulle vara i div 2. Så jag tycker dock att div2 skulle vara en fotbollsmässig katastrof. Där håller jag inte med Kalle som sa, på höstkanten, att det inte skulle vara någon fara om man åker ur.

Därför ÖFK knyt upp så många ni kan på ett fint kontrakt för en 2-3 år. Då har vi en stomme för att kunna slussa in unga egna spelare.
 
 
  Gäst: jonny
8 Nov 2008 - 18:13
Då kanske du Claes ska kläckar ur dig hur detta ska gå till. Hur ska man kunna betala fina löner för folk som inte bringar in mer pengar? Var ska pengarna komma ifrån? Tror du verkligen att ÖFK skulle ha nåt emot att knyta till sig de viktigaste spelarna med fina kontrakt i flera år?
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
8 Nov 2008 - 18:23
Färdigkläckt ! Strunta i div 4 laget så har du pengarna. Nu när man ändå sak ha ett juniorlag.Sammarbeta med andra klubbar och låt dessa spelare hjälpa Ope, IFK och Frösön. Skulle tippa att div 4 laget går på runt en 450-500 000.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
8 Nov 2008 - 18:30
Å för att fortsätta, jo visst undrar jag ibland om man har något emot att knyta upp spelare på flerårskontrakt, visst har jag funderat på varför. När man istället lagt dessa pengar på utlandsimporter, då har jag tänkt, fan vad kortsiktigt man tänker inom ÖFK. Då blir man inte alldeles säker på, att man velat ge flerårskontrakt, tycker du det är konstigt jonny ?
 
 
  Gäst: Martin
8 Nov 2008 - 19:02
Uttalandet "Vad gäller spelarsituationen i ÖFK har samtal inletts inför nästa säsong" är självklart en katastrof.

Som vanligt händer inget i ÖFK eller i vart fall försent.

När skall man börja lära av historien, när man åkt ur div 1?
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
8 Nov 2008 - 19:54
Va idén så dålig jonny, att du inte ens orkar kommentera den ?
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
8 Nov 2008 - 23:20
Klart det värmde inombords C. Speciellt när han Barcelonas styrketränare säger,

På gymmet gör man övningar som inte har några likheter med det som händer på en fotbollsplan.
 
 
  Gäst: jonny
9 Nov 2008 - 01:18
Börjar med att säga att jag inte sitter standby 24/7 här Claes. Sen undrar jag om du har en liten aning om vad det skulle kosta att halvtidsanställa en trupp? Och avslutar med att säga att jag inte kan se något som ger Claes rätt angående styrketräningen. Det han säger som framgår i artikeln är ju bara att man måste köra funktionell styrka vilket har varit det man strävat efter i år
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
9 Nov 2008 - 09:12
Nu har jag ju inte ens nämnt något om att halvtidsanställa spelare. Men, de pengar man lägger på div 4 laget är ju en del av kakan, bara det skulle göra sitt till i ersättning till spelare i A-laget kanske 5 st som man binder upp under 3 år.

Att köra funtionell styrka är vi helt överens. Barcelonatränaren säger ju -Med en mer anpassad träning blir man starkare och bättre på en rad punkter: att springa, hoppa, ändra riktning, bromsa in, allt. Det bästa med dessa olika moment han nämner jonny är........att det kan du köra med boll. Inga som helst problem att skapa övningar för detta. Å vilken kombination ! Du får med en boll också i den träningen.

Till sist, jag vill att ÖFK ska vara vår elitförening, med ett lag...ett seniorlag.

 
 
  Gäst: Sponsor?
9 Nov 2008 - 10:04
Att man nu även skall spela juniorallsvenskan borde väl innebära att man behöver mer pengar eller så blir det mindre över till de som bör få/skall ha ersättning.

Man kanske offrar ersättning till a-lagspelare för att satsa på ungdomsspelarna.
Kanske det är Landin som kommit med förslaget och Lohse/Kindberg börjar tackla av? Dags för byte i toppen? Vem bestämmer detta? Jo medlemmarna...

 
 
  ...
9 Nov 2008 - 13:16
Ska kanske påpeka att "Barcelonatränaren" som var här var i Barcelona 2003-04 och var fystränare och inget annat. Men han har en imponerande meritlista.
 
 
  Gäst: jonny
9 Nov 2008 - 14:54
Claes, i artikeln framgår inte på något vi hur det ska tränas förutom att det ska tränas funktionellt. "-Med en mer anpassad träning blir man starkare och bättre på en rad punkter: att springa, hoppa, ändra riktning, bromsa in, allt."
Om du läser den meningen så menar han såklart att med den träningen han bedriver så blir man bättre på alla dessa punkter eller hur? Jag tror att det var du Claes som när ämnet togs upp tidigare och någon påpekade vilken enorm fysik man har i europeisk toppfotboll tyckte det var löjligt att jämföra ÖFK med internationell toppfotboll. Men nu när det ändå är du som gör det så, tror du att fysiken hos de internationella toppspelarna byggs upp med bollträning? Sen måste jag undra, har du varit på ett gym de senaste 10 åren? Man pratar ju nu (kanske speciellt på pulz in) just om funktionell träning men i din värld verkar gym vara = traditionell styreträning. Man har ju dessutom sasat pengar på att skicka fystränaren på kurser i just fotbollsanpassad fysträning men det var kanske onödigt då det bara hade varit att slå dig en signal så hade vi haft ett gäng tekniskt fulländade fysiska fenomen på planen
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
9 Nov 2008 - 18:56
Jo men där är vi , överens om den funtionella träningen. Du tycker att gå på gym är det bästa, jag tycker man ska köra detta med boll. Det han sa var att - På gymmet gör man övningar som inte har några likheter med det som händer på en fotbollsplan, men det gäller väl inte ÖFK då ! Jo jag har varit på gym senaste åren, jo jag vet att det inte är desamma som traditionella styrkehallar.
Sedan har väl inte jag jämfört i denna debatt, ÖFK kontra Barcelona. Jag har skrivit flera gånger om detta, långt innan han från Barcelona var här, min filosofi/tro har inte blivit direkt sämre av hans uttalanden.

Sen kan jag betacka mig för att du vill förlöjliga mig här på forumet, med att skriva - att bara slå mig en signal så hade vi haft ett fysiskt och tekniskt fulländat gäng. Skulle aldrig ta dom orden i min mun, kan jag säga dej. Det enda jag egentligen gör är att beskriva min filosofi/tro på vad jag tycker behöver utvecklas hos ÖFK. Jag tycker det är flera som behöver mer boll, bättre passningsspel och en större trygghet med boll. Sen om spelarna tycker att de utvecklas med gymträningen, och att den känns bäst, då är det väl bara att köra på. Jag skulle i allafall byta ut dessa gympass med kombinerade, fys och bollträning under ett å samma tillfälle.

Sen när jag diskuterar med dej, får jag nästan känslan att du känner dej tvungen att sitta och försvara något. Jag har inga såna krav på dej. Men det vore inressant hur DU skulle lägga upp en träningsvecka på 5 pass under tiden dec-april ? Tycker alltid det är intressant att höra hur folk resonerar.
 
 
  Gäst: Hasse Nilsson
9 Nov 2008 - 21:05
När man läser det som skrivs under denna tråd är det lätt att förstå varför inte fotbollen går framåt här i länet. Om det inte går att ta till sig av hur fysträning bedrivs i de största och bästa klubbarna i Europa vet jag inte om jag ska gråta eller skratta. Jag har själv spelat fotboll under många år där en alldeles för stor del av försäsongen ägnats åt fysträningar på gym vilket känts helt bortkastat. Jag håller helt och hållet med Claes om att det finns andra bättre sätt att bedriva en effektiv och funktionell fysträning. Det känns som om ÖFK i många år varit en skyddad verkstad som protesterar högljutt när alternativa träningsformer kommer på tal. Varför inte ta till sig av hur de stora klubbarna bedriver fysträning? Varför inte använda sig av Robbie Stepney som individuell tränare? Jag tror vissa i och runt ÖFK har svårt för personer med mer kunskap än dessa vilket gör att de undviker att använda sig av dessa resurser som trots allt finns inom länet. Jag blir så less av att läsa hur vissa försvarar ÖFK och deras upplägg när det bevisligen finns andra bättre sätt att bedriva träning där även bollen används vid fysträning. Jag har under samtliga år träningen bedrivits på Pulz Inn varit mycket kritisk eftersom jag anser att deras instruktörer varken har tillräcklig bakgrund eller kunnande inom fotbollen vilket gör att deras träningar gjort mer skada än nytta.
 
 
  Gäst: klas jonsson
9 Nov 2008 - 21:38
om man tittar på andra idrotter, finns det en enda idrott där man inte kör styrketräning utan enbart håller på med själva idrotten? Varför skulle fotbollen vara speciell i det fallet? Om man förbättrat sig avsevärt i momenten styrka, snabbhet, spänst och uthållighet så är det ändå fel? Sen Hasse, samtliga år säger du? Har dom tränat där många år?
 
 
  Gäst: Lasse
9 Nov 2008 - 21:40
Har nån här påstått att man inte ska köra styrketräning ???
 
 
  Gäst: Batistuta
10 Nov 2008 - 15:41
Hasse Nilsson....måste du inte betona att det var länge sedan du lirade boll?...verkar så enligt ditt resonemang. Mer fys i gymet! Det finns oändligt med studier gjorda med inriktning på fys kontra fotboll. Frågan är inte om fys är ngt för fotbollsspelare, utan vilken typ av fys man utför och i såfall...till vilket syfte. Kroppens muskler är anpassad efter vad man säger till dom att göra..i detta fall...lira boll. Det är många påfrestningar som en fotbollsspelare utsätts för under match/träning, och där kroppen hela tiden måste vara "på tå" för att inte riskera skada. Tanken och behovet är inte 150kg bänkpress och/eller 400kg djupa benböj utan en kombination av hård träning/lätt träning/muskeluthållighet tunga vikter tillika muskeluthållighet lätta vikter, många reps....ja listan kan göras lång. Tränar man snabbhet tillika den föståelsen i musklerna, med andra ord..snabba muskelfiber är en sak när matchuret står på 20 min och man gör att snabbt ryck...detta kan kroppen just av rätt träning klara av. Får man samma påfrestning på musklerna och detta hårda ryck efter långbollen men matchuret står på 87 min så kanske musklerna, trots träning inte klarar av detta och muskelbristning står på tapeten. KOMBINERA träningen och träna på det du vill kroppen skall klara av...i detta fall lira fotboll.
 
 
 
6
kommentarer
Var är målsinnet?
av Lars Larsson | 23 Mar 2024 - 14:17
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | Igår - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
2
kommentarer
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0)
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 12:55
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0
1
kommentar
Startelvan i dag
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 11:12
Arnold Origi, Kevin Jablinski, Ali
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook