Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4185    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarB plan...

B plan  (35 svar)   5 Dec 2008 - 11:03  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Örjan S
Såg någonstans att IFK är förgrymmade över att Jamtli tar över B Plan, minns jag inte fel så var det någon som utryckte de, det var "som att pissa på föreningen" och att det här ställde till problem för IFK! De finns ju en fotbollsarena som handligskraftiga personer tillsammans med kommunen har skapat, så vad är problemet?
 
Svar av:
  Gäst: ja
5 Dec 2008 - 11:09
Ett tydligt problem är ekonomin. Alla föreningar kommer att ha problem att betala de summor det kostar att hyra Jämtkraft Arena 2009, särskilt då sponsorintäkterna tenderar att vika. Naturligtvis är det viktigt med så många tillgängliga relativt billiga fotbollsplaner som möjligt. Det verkar som om många inte har insikt i föreningarnas situation.
 
 
  Taggen
5 Dec 2008 - 11:47
Ja just det vi har ju en arena nu, då kan vi ju ta bort alla gamla gräsplaner - eller vänta det kanske inte fungerar så?
 
 
  Gäst: Hobbe
5 Dec 2008 - 12:24
Ta reda på fakta innan du kommer med dumma kommentarer. Du är helt okunnig om problematiken du har synpunkter på liksom en majoritet på detta forum.
 
 
  Gäst: Örjan S
5 Dec 2008 - 12:57
Att träna B plan kan ju inte vara optimalt, den är ju ojämn och liknar en leråker när vädret ställer till de. Att de kostar att vara på JK Arena det är ju självklart, föreningarna får väl prioritera var man lägger pengarna, när de finns en så fin Arena så ska den förstås nyttjas. Att B plan försvinner kan ju ingen sörja, med tanke på att Ope tagit bort konstgräset och lagt naturgräs så har ju IFK Östersund möjlighet att träna där om man inte anser sig ha råd att vara på JK Arena, sammarbetet mellan föreningarna borde göra detta möjligt.
 
 
  Gäst: ja
5 Dec 2008 - 14:43
Snälla lilla Örjan, Torvallen räcker väl bara till en bråkdel av Opes egna behov. Att då IFK eller någon annan förening skulle träna där, före deras egna lags behov, verkar väl lite långsökt.

Vi borde väl utgå från att de mycket begränsade medel som finns i föreningar prioriteras på bästa möjliga sätt. Det finns tyvärr inte tillräckligt med resurser att betala för särskilt många träningstimmar till dyra kostnader. Alla föreningar skulle gå i konkurs om man bokade träningstider "efter behov". Då vore vi verkligen på ruta ett.

Nä, rädda alla fullstora gräsytor för fotboll!


 
 
  Taggen
5 Dec 2008 - 15:04
Ope och Ifk består inte bara av ett a-lag, för Ifk:s del är vi runt 30 lag som ska ha någonstans att träna......
 
 
  Gäst: Nyfiken
5 Dec 2008 - 15:47
Är det nån som vet vad det kostar per timme att träna på arenan. Är det samma pris för ungdomar som för seniorer. Hur kan Öfk ha råd? Dom har väl 6 lag som tränar där. Öfk måste ju vara gjord av guld och ha en ekonomi som slår alla rekord när inte Ifk har råd med ett lag. Kanske har Öfk billigare för det är väl dom som äger arenan. Tränar Ope där? Tränar Ifk och Ope på Lövsta? Där finns ju massor med planer.
 
 
  Gäst: Kassören
5 Dec 2008 - 16:50
Vi betalde 500 kr/tim för B-plan, tror ungdomarna hade något billigare under sommaren. Kanske är samma pris för A-plan.
 
 
  Gäst: Ulf Olsson
5 Dec 2008 - 17:52
Det finns en plan i närområdet som inte utnyttjas.
Det är Öneplan för oss gamla Frösöbor. För yngre den så kallade Petervallen.
Kontakta Diös. Frösön hade den i princip gratis mot att dom underhöll planen.
Nu ska det ju byggas i området men vet inte om dom tänker förstöra den gamla fina Öneplan.

 
 
  Gäst: Pelle
5 Dec 2008 - 18:42
Örjan: Hur ska alla barn från tex. Lugnvik eller stan (där de flesta IFK:are bor) ta sig ut till Torvallen? Cykla???
Ibland förstår jag inte din tankebana!
 
 
  Gäst: Curva middle
6 Dec 2008 - 08:49
Att skylla på barnen är fel. Jag har under min levnad aldrig sett några barn ell. ungdomar träna på Hofvallen. Hofvallen har i årtioenden varit reserverad för IFKs a-lag. Varför vet jag inte. I möjligaste mån skall ungdomar träna på bra underlag annars är träningen värdelös.
 
 
  Gäst: Örjan S
6 Dec 2008 - 10:10
Tänkte närmast på de lite äldre när jag nämnde Torvallen, man har ju en union så då måste man väl samarbeta. När de gäller de yngre finns ju Hofvallens A Plan men den är tydligen reserverad för IFK;s A Lag enligt en person. Det är ju konstigt, ungdomslagen som sliter minst får då tydligen inte vara på Hofvallens A Plan utan är hänvisade till B Plan som är mer en Potatisåker! När de gäller IFK:s upptagningsområde som är Stan så ser man stora problem att ta sig ut till Torvallen, ja jag säger då de! Hur tror ni man gör på landsbygden som har mycket längre än så till en fotbollsplan? Någon nämnde att Torvallen kan de ju inte bli tal om att använda med tanke på att Ope har så stor verksamhet, jo jag förstår de, men då kan man ju undra hur man tänker i Ope när man byter till naturgräs som tål mindre belastning jämfört med ett nytt konstgräs? Frösön som också har en stor verksamhet har ju sett till att man har bra planer i likhet med ÖFK som håller till på JK Arena. ÖFK och Frösön får ses som stora förebilder när de gäller satsningen på ungdomar genom att man tillhandahåller bra planer.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
6 Dec 2008 - 10:36
Örjans fråga -Hur tror ni man gör på landsbygden som har mycket längre än så till en fotbollsplan?
Jag tror föräldrar skjutsar, inte tror jag någon cyklar eller går från Fåker till Hackås för att träna fotboll eller från Orrviken till Frösön.

Är själv uppvuxen på landsbygden hade jag en 9-10 årig son, så skulle han hellre få cykla själv från Övsjö till Kälarne och träna, än från Lugnvik till Torvallen med allt vad det innebär i att korsa, vägar med mycket trafik, som förälder skulle inte jag tycka det känns bra.

Måste ju vara en strävan att kunna träna så nära sitt boende som möjligt, vi ska väl inte göra det krångligare än vad det behöver vara.

 
 
  Gäst: Mattias
6 Dec 2008 - 22:55
Har följt forumet en tid och har en fundering kring Örjan S inlägg. Känns ofta som det bara kommer ut en kommentar utan att tänka vad som skrivs. Bara det här med Torvallen - klart att den planen nyttjas så mycket den klarar av inom den föreningen. Och Ope lär ju analyserat gräs/konstgräs och insett att ekonomin inte klarar av konstgräs. Jovisst bra att Frösön satsar, men klarar man ekonomin? De flesta av Örjans inlägg bygger på att föreningarna har obegränsad ekonomi. Fakta är att det inte ser ut idag som förr, när det mesta byggde på ideella krafter! Men det är ju fritt att tycka vad man vill...liksom detta inlägg...
 
 
  Gäst: Örjan S
7 Dec 2008 - 07:31
Claes, de var ju de som var poängen att färäldrar skjutsar sina barn till aktiviteter ex fotbollsträning på landsbygden! Jag tror att du inte riktigt förstod poängen Claes. Du var inte riktigt med i matchen .Jag menade givetvis att avstånden kan ju i sig inte vara något problem inne i Stan.
 
 
  Gäst: Örjan S
7 Dec 2008 - 07:38
Mattias, Ope har gjort en analys, vad är det som säger att den är riktig? En naturgräsplan är minsann inte billig att underhålla. De byggs konstgräsplaner som aldrig förr runt om i Sverige, uppenbarligen har man där gjort en annan analys bla av den ekonomiska biten än Ope. Kom in i matchen Mattias!
 
 
  Gäst: Bara så trött
7 Dec 2008 - 07:47
Claes & Mattias, ni är tydligen inte med i matchen!
Är ni på läktaren och köper korv?
Lyssna på en som vet och kan allting bäst istället!
 
 
  Gäst: Mattias
7 Dec 2008 - 07:52
Komma in i matchen? Såklart att deras anayls är felaktig och din är korrekt, kan det fungera på annat sätt i din bubbla? Nä, vi gör så att alla från stan blir skjutsade av sina föräldrar till Torvallen och tränar där, det blir nog bra!

Själv är jag mer inne på att ha fler planer tillgängliga inom närområden för att kunna träna utan föräldrars engagemang vid varje träning - vilket i dagens samhälle är en nödvändighet. Och ja, perfekt om stor del av dessa planer är konstgräs, och varför inte uppvärmda, och varför inte med tak...
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
7 Dec 2008 - 12:42
Citat Örjan -När de gäller IFK:s upptagningsområde som är Stan så ser man stora problem att ta sig ut till Torvallen, ja jag säger då de! Hur tror ni man gör på landsbygden som har mycket längre än så till en fotbollsplan?

Nä, kanske vi inte var med i din match. Samtidigt är det ju inte så enkelt att förstå vad du menar alla gånger heller Örjan, jag uppmuntrar inte till att skjutsa, DÄRFÖR tycker jag det är viktigt att träningsplaner finns i närområdet. Alla har inte lika intresserade föräldrar, inte alla som är beredd att skjutsa sina barn. Det vet jag och ser år efter år genom mitt jobb. Många barn lägger ner, just av den anledningen.


 
 
  Gäst: Örjan S
8 Dec 2008 - 07:06
Men Claes, tror du att alla föräldrar ute på landsbygden är intreserade då? Men där går de alldeles utmärkt och betydligt längre avstånd är det oftast till en fotbollsplan än inne i en stad. Hur lät de när JK Arena stog klar? Jo Opes dåvarande ordförande tyckte att de var ju ingenting dem hade någon nytta av, de var ju för långt för dem........
 
 
  Gäst: Örjan S
8 Dec 2008 - 07:24
Ja men Mattias återigen kom in i matchen. OPE har kanske den största verksamheten men inga planer, vad man har är en naturgräsplan där enligt vad som sägs används i högst begränsad omfattning. Tycker du att det var en riktig analys och ett klokt beslut att återgå till naturgräs när man har stans största verksamhet? Titta på Frösön, de har också en stor verksamhet men ser till att de finns bra planer att träna och spela på. ÖFK :s ungdomar har JK Arena, det är väl överflödigt att påpeka vilka som satsar på ungdomarna.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
8 Dec 2008 - 08:53
Men Claes, tror du att alla föräldrar ute på landsbygden är intreserade då? Men där går de alldeles utmärkt och betydligt längre avstånd är det oftast till en fotbollsplan än inne i en stad.

Hur ska jag kunna svara på hur det funkar i t.ex Bispgården i öster, Strömsund i norr. Järpen i väst eller Svenstavik i söder. Finns säkert barn som faller mellan stolarna även där p.gr.a avstånd och problem att ta sig till aktiviteter. Varför skulle det vara annorlunda på landsbygden ?

 
 
  Gäst: :)
8 Dec 2008 - 09:33
Örjan , vad är det du inte förstår!?! Torvallen A och B räcker knappt till Opes damer och herrar. Resterande lag tränar på sportfältet. Torvallen klarar inte mer belastning om man inte vill att den ska se ut som en potatisåker.

Detta var Ope väl medvetna om när man lade gräset. Man var också väl medvetna om att det inte fanns några pengar att lägga konstgräs.

Lever du i någon sorts fantasivärld? En konstgräsplan kostar 10-20 ggr så mkt som en vanlig gräsplan. En vanlig gräsplan går dessutom att anlägga/sköta med ideela krafter. Klart som fan att Ope skulle lagt konstgräs om de hade haft pengarna till det.
Nu hade man 2 alternativ, skrota Torvallen eller lägga vanligt gräs. Som tur var valde man alternativ nr 1.

Om du fortsätter på ditt insöade spår så tycker jag att du ska kontakta Ope och berätta hur man löser den ekonomiska biten för att fixa ett konstgräs. Skriv nu inte att frösön klarade det osv.
Du verkar har gjort en analys efter Opes förutsättningar, iaf framstår det så av ditt resonemang. Delge oss gärna denna. In, utgifter, kostnader osv för att få det hela att fungera.

Tack på förhand.
 
 
  Gäst: Verkligen?
8 Dec 2008 - 12:15
"Nu hade man 2 alternativ, skrota Torvallen eller lägga vanligt gräs. Som tur var valde man alternativ nr 1"

Gjorde man verkligen det? Valde de inte alternativ 2?
Hehe, kunde inte låta bli...
:)
 
 
  Gäst: Örjan S
8 Dec 2008 - 12:28
Till Gäst, Jag har av ÖFK:s Styrelse fått beskedet att man erbjöd Ope samarbete om Torvallen att lägga nytt konstgräs samt upprusta läktare, och göra Torvallen till ett fotbollens mecka. Men det blev nej från Opes repressentant, du skrev något om att jag var insnöad, jag vill inte sänka mig till den låga nivån men jag undrar vem som agerade mest insnöad? Ope fick ett erbjudande som man skulle ha tagit då hade man löst planfrågan, vilket hade varit bra med tanke på Opes ungdomsverksamhet.
 
 
  Gäst: :)
8 Dec 2008 - 12:54
Och du tror att Ope sa nej för att man hellre ville ha naturgräs och inte samarbeta med ÖFK antar jag?


 
 
  Gäst: konny
8 Dec 2008 - 16:25
Örjan, om du hör en sak från ett håll så är det automatiskt så det är? Hur bestämmer du vad du väljer att tro? Det som känns bäst för att det ska bli som du vill tro eller det du får höra först eller vad är det? Du verkar utgå från att alla föreningar helt saknar förmåga att ta beslut utefter deras förutsättningar
 
 
  Gäst: :)
9 Dec 2008 - 13:14
Talande tystnad.
 
 
  Gäst: Örjan S
10 Dec 2008 - 07:35
Jag utgår från att det är sant, jag vet att det är sant, vad jag menar är att ingen här vill förstå att de fanns stora möjligheter att rusta upp Torvallen med ett nytt konstgräs mm.mm. De hade varit bra för Ope med sin stora verksamhet, dessutom hade kommunen avsatt 8 millioner till ett nytt konstgräs som hamnat på Torvallen om Ope hade varit med på tåget. Detta är fakta som jag fått berättat för mig.
 
 
  Gäst: :)
10 Dec 2008 - 09:34
Klart som tusan att Ope var medvetna om vilka möjligheter Torvallen hade. Men du har ingen aning om på vilka grunder man tackade nej till förslaget, eller hur!?

Du framställer det hela som att Ope fick 8 mille (låter mkt!) att lägga konstgräs för och sedan tackade nej för att man inte ville samarbeta. Tror du på fullaste allvar att det var så?

Jag betvivlar detta iaf och tycker du ska ta reda på båda sidorna av historien innan du uttalar dig.

 
 
  Gäst: Blank is
10 Dec 2008 - 19:09
Man får en känsla av att Örjan är ute på lite hal is ?
 
 
  Gäst: jonny
10 Dec 2008 - 23:22
Det finns inget som heter båda sidor i Örjans lilla värld. Det är hans sida och inget annat som gäller
 
 
  Gäst: Örjan S
11 Dec 2008 - 10:11
Ope hade haft konstgräs och ett nytt sådant om tagit till sig den ide som fanns att göra Torvallen till ett fotbollens mecka. Kommunen hade 8 mille reserverade för konsgräs vilket man sa sig berädda att satsa på Torvallen. Hela den summan hade säkert inte behövts men nu hamnade de millionerna uppe på JK Arena i stället vilket Ope tycker ligger för långt bort enligt vad dåvarande ordföranden i Ope tyckte. IFK Östersunds A lag tycker jag kan träna och spela sina matcher på JK Arena och släppa in ungdomarna på Hofvallens A Plan, slitaget blir ju betydligt mindre och skulle stå sig ganska bra. Att hänvisa till ekonomin håller ju inte, alla föreningar har de svårt, man får prioritera. Norra Lit har bokat JK Arena, ett annat ex är Myssjö Oviken som också har bokningar på JK Arena. MO hjälper för övrigt till vid ÖFK Matcherna har jag sett. Dessutom kan jag tänka mig att ju fler lag som bokar ju bättre är det ur kostnadssynpunkt, mycket bokningar kanske ger en något lägre avgift för res föreningar. ÖFK är ju ingen rik förening men man bokar och tränar på JK Arena, man prioriterar rätt, ÖFK är seriösa och vill ha bra träningsförhållanden, Frösön är också ett utmärkt exempel, friskt och rätt satsat Frösön!
 
 
  Gäst: :)
11 Dec 2008 - 11:11
Du har fortfarande inte svarat på frågorna Örjan. Varför tackade Ope nej?
Du ger en väldigt ensidig bild. En till fråga; Är fotbollens mecka JK Arena?
 
 
  Gäst: Hej
11 Dec 2008 - 11:50
Jag är en som inte kan speciellt mycket om fotboll och fotbolls planer.
Men jag har för mej att för att kunna arrangera landskamps matcher, så som det var i somras på Torvallen, (P18, Sverige-Polen) så måste det vara naturgräs. Vad jag vet så finns det bara två gräsplaner i Östersund som har en läktarkapacitet för landskamper och det är Torvallen och Hofvallen. Dom andra naturgräsplanerna som jag nu känner till är långt ifrån lika bra. Det finns bra gräsplaner utanför Östersund som tex. i Krokom. Så det är väl ganska bra om det inte blir konstgräs över allt. Men visst är det bra att JK arenan finns och att det finns konstgräs på Lövsta. Det är en otrolig fin möjlighet att kunna hyra dessa och få en längre ute säsong, både för höst och vår träningen. Och inte tror jag att det är precis fullbokat på dessa planer, så dom föreningar som inte har en egen konstgräs plan kan nog hitta tider på dessa planer. Det kan nog bli en billigare lösning för föreningen också, för då betalar man bara för plan hyran och inget annat, som tex. skötsel. Ja ja jag vet att man måste sköta en naturgräs plan också men dom grejerna finns mest troligen redan i föreningarna. För inte tror jag kommunen skulle skänka hela kostnaden för att bygga om planen till konstgräs och dess utrustning för att underhålla planen till OPE IF utan mer som en grund plåt i sådana fall.

 
 
 
6
kommentarer
Var är målsinnet?
av Lars Larsson | 23 Mar 2024 - 14:17
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | Igår - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
2
kommentarer
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0)
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 12:55
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0
1
kommentar
Div 2 Norrland startar i dag
av Haldo Jonsson | Idag - 14:01
 IFK Östersund är f&
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook