Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4222    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarTänk om ......

Tänk om ...  (12 svar)   31 Dec 2008 - 16:35  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Fredrik
Första året för ÖFK:s hårt kritiserade satsning på ungdomar har nu förflutit. Jag tar inte ställning för om ÖFK gjort rätt eller fel.Vad jag kan konstatera är dock att det talas ungdomsfotboll mer än på mången god dag.IFK med Andreas Tagesson i spetsen och Ope med Jimmy Anjevall i ledningen satsar tydligt på sina ungdomar.Även i flera andra klubbar tycks en ökad ungdomssatsning ske.Tänk om detta beror på ÖFK:s satsning.Är då inte bara på grund härav ÖFK:s satsning lyckad eller ?
 
Svar av:
  Gäst: Orvar
31 Dec 2008 - 23:27
Tyvärr Fredrik, sådana här öfk-positiva trådar är det ingen som hakar på, det skall vara öfk hat!
Såg förresten att Mariehemkillarna kallade stämningen hos ÖFK med arena och allt som det överlägset bästa som dom upplevt och då trots att man har en sådan avskyvärd sportchef som Daniel!!

GOTT NYTT ÅR!
 
 
  Gäst: boije
1 Jan 2009 - 00:30
tack och lov att öfk gjorde sin satsning på ungdomarna,både ifk och ope jublar då öfk tyvärr startade det hela i fel ände har jag hört.det rycktas om att spelarna lämnar öfk till förmån för ifk och ope m.m. det är ju kanon att ifk och ope har fått dom ledarna taggen och jimmy som vet hur man tar hand om ungdomar.
 
 
  Taggen
1 Jan 2009 - 15:38
Tack för de positiva orden, visst har öfk:s satsning gjort så att vi andra föreningar måstat se över vårt hus, sen har vi väl lite olika idéer om hur verksamheten ska se ut, men det viktigaste är att den enskilde spelaren trivs med upplägget i sin klubb och att de finner glädje i att komma till träningar och matcher.
Det go som råder kring ungdomsfotbollen nu måste vi jobba vidare på 2009. Otroligt kul med så många träningsvilliga ungdomar och att det disskuteras ungdomsfotboll framförallt här men också nere på byn.
Kan vi fortsätta på den inslagna vägen och rekrytera fler träningsvilliga spelare och ledare så tror jag fotbollsjämtland kan gå en ljus framtid till mötes.
P.S imorgon åker vi (IFK P-94) till Sundsvall för att tillbringa helgen där spelandes Gif Sundsvall Cup samt att genomföra lite andra roliga aktiviteter. En välförtjänt morot för killarna som haft en otroligt bra närvaro på de omdisskuterade 6 pass i veckan vi haft sen i början av november. Jag är stolt över närvaron samt att vi har haft möjlighet att ERBJUDA så mycket träning!
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
1 Jan 2009 - 21:00
har örstått att du gör ett väldigt bra jobb "Lilltaggen". Erbjuder flera träningspass i veckan, bra ! Problemet vad jag förstår är att behålla spelarna, många slutar i den åldern, hur ser det ut för dej och ditt lag ?
 
 
  Gäst: Vildhussen
1 Jan 2009 - 21:41
Några frågor till dig Taggen, ni "erbjuder" ju 6st träningar i veckan, hur många ggr/vecka tränar spelarna i genomsnitt? kör ni bara boll el fys oxå? hur många ledare/tränare är involverade praktiskt i träningspassen? hur många har tillkommit/slutat i ert lag inför denna säsong?
 
 
  Taggen
1 Jan 2009 - 21:55
Sen jag tog över för drygt ett år sedan, så är det en som tränade någorlunda regelbundet som valde att sluta efter den här säsongen, han skulle spela handboll (valt efter en kompis önskan) men jag blir inte förvånad om han kommer tillbaka då handbollen "stänger" för säsongen. Tre har valt att lägga fotbollen åt sidan under vintern för att satsa på hockeyn, likaså en för handboll, vilket man får acceptera. Två hockeyspelare tränar så gott det går (1-2 ggr i veckan) fotboll. Annars är det drygt 25 spelare som bara spelar fotboll (varav 6st sökt sig till oss nu i vinter för att stanna) Sen har vi en handfull som tränar 50/50 med vinterfotboll och annan idrott.
So far so good, men jag vet vad du menar. Vi jobbar mycket med att skapa en rolig miljö och en god sammanhållning både på och framförallt utanför planen, med "lagkvällar" på morenska villan en gång i veckan och högt till tak hela tiden kombinerat med seriositet och en brinnande iver att lära sig på träning och match. Att alla får mycket speltid är ju självklart också en viktig ingridiens i att hålla alla nöjda liksom uppmuntran.
Sen lägger jag stor vikt i att informera ang. vad som krävs för att nå så långt som möjligt, det finns ju som bekant många andra frestelser att falla för i dessa åldrar.
Det låter kanske enkelt, men den här gruppen är också unik och det är en ära att få arbeta med dem. Trivsel och Glädje är väl de två stöttestenar man ska luta sig mot i ungdomsfotboll tycker jag, då kommer intresset och träningsviljan.
 
 
  Gäst: Vildhussen
1 Jan 2009 - 22:11
Dom här 25 som bara spelar fotboll, blir det 6 pass i veckan för dom el? 6 nya spelare, vilka föreningar kommer dom ifrån?
 
 
  Taggen
1 Jan 2009 - 22:25
Svar till Vildhussen: Vissa frågor fick du svar på i förra inlägget. Jag sammanställde träningsnärvaron här om dan, har inte räknat ut något snitt, då även vissa som inte tillhör oss gjort något enstaka pass, och som sagt vissa bara tränar litegrann. Av 47 sammanställda pass var 1 på alla, 1 på 46, 1 på 45, 1 på 42, 1 på 41, 1 på 40, 1 på 39, 1 på 37, 1 på 34, 1 på 33, 3 på 32 (varav en har haft möjlighet till 38 sen han kom) 2 på 31 ( en av 41) en på 29, 1 på 24, sedan ligger det lite lägre men vi har 2 som nyss började som tränat 9/10 pass. Vill poängtera att jag inte lägger någon vikt i detta när det gäller laguttagningar etc. i sommar, men förhoppningsvis ska det ge resultat i deras individuella utveckling. Vi kör ett fys (skadeförebyggande) pass i veckan, mycket bålstabilitet lite annan styrka och snabba fötter, där vi även får in lite boll. Jag har en otrolig uppbackning av framför allt Jan "Putte" Nilsson f.d Ås, även Ove Eriksson vad det gäller träning, sen är Tommy Persson tillsammans med Ove ovärderliga vad det gäller arbetet runt omkring. Tanken var att vi skulle erbjuda mycket träning åt killarna utan att bränna ut oss själva, så vi tänkte dela upp ansvaret lite under vintern, men jag och Putte ses då iaf. på i princip varje träning. Sen har jag haft glädjen att hittils kunnat använda mig av Robbie Stepney 2 pass i veckan.
 
 
  Taggen
1 Jan 2009 - 22:32
Nä långt ifrån alla tränar 6 ggr i veckan, men ganska många strävar efter att göra det. Sen har jag varit noga med att påpeka att man bör stå över ibland om man haft 3 timmar gympa, spelat innebandy precis före etc. för att få tid att återhämta sig. Sen är det långt ifrån maxbelastning på alla träningar.
2 från Frösön
1 från Öfk
1 från K/D
1 från Stugun
1 från Nälden
 
 
  Gäst: Vildhussen
1 Jan 2009 - 22:44
Tack för svaren Taggen, är själv ledare för ett lag i samma åldersklass, därav min nyfikenhet, lycka till i Sundsvall till helgen, skall försöka se några matcher på Söndag.
 
 
  Taggen
2 Jan 2009 - 00:15
Trevligt kom gärna och surra lite om du ser mig!
 
 
  teo
2 Jan 2009 - 00:26
mycket bra jobb Taggen, kul att det börjar bli fart på IFK, skall bli spännande att se vad denna satsning mynnar ut i.
 
 
 
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | 27 Mar 2024 - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
3
kommentarer
GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
av Haldo Jonsson | Igår - 10:48
På påskafton smäll
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
1
kommentar
Div 2 Norrland startar i dag
av Haldo Jonsson | Igår - 14:01
 IFK Östersund är f&
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet idag kl 09:39
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook