Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4265    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarVakna...

Vakna  (13 svar)   16 Jan 2009 - 07:30  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: olle
Kalle Björklund har öppna ögon,han har insett på den korta tid han tillbringat i detta fotbolls land (Jämtland) att det inte finns förutsättningar för ett lag i superettan och han menar då att det inte spelar nån roll om ÖFK spelar i ettan eller tvån,bättre att vara i tvån och låta lokala förmågor utvecklas och att nån gång då o då slussa nån spelare vidare till elitklubbarna,när bidrog Jämtland senast med en allsvensk spelare och då menar jag en infödd jämtlänning.
Det största problemet ÖFK har är att dom vill vara med och leka med dom stora pojkarna,men det kommer dom aldrig att kunna göra,dom musklerna finns inte.
Kalle.B. gör dock ett stort fel och det är att han driver ÖFK träningsmässigt som ett superettalag,man kan inte göra det och en del av lirarna har en ersättning som är usel,inse att det finns annat här i livet än fotboll.
Sen vill jag ge det rådet till fotbollsfolket i ÖFK,VAR ÖDMJUK,ni går och sträcker på er som ett gäng småkåta tuppar och tror att det bara finns ÖFK i hela världen.
Sista stycket kommer nu,Kalle fick nåt pris på er fotbollsgala,bl.a. för ÖFK`s FINA SÄSONG,var det inte på det berömda strået som ni klarade er kvar,fast det kanske är en fin säsong för er i juryn,men det lät inte så vintern 2008,då var det en topp 5 placering som gällde.
Jag hoppas innerligt att ni lyckas ta steget upp i ettan nån dag,geografisk spridning behövs i fotbollssverige,lycka till !!!
 
Svar av:
  Gäst: Truppen
19 Jan 2009 - 23:29
Att vara fotbollsspelare är en lidelse, ett sätt att leva. Dom som nu valt detta har väl vägt denna uppoffring mot livet utanför. Det kan inte någon som inte har den lidelsen, stå utanför och bedöma. Ersättning ska man ha så att man inte behöver lägga ut alltför mycket pengar själv men det måste ju stå i proportion mot prestationen man utför och den skicklighet man besitter. Bäst skulle pengar göra nytta om man kunde gå ner i arbetstid.
Tycker att många på forumet har hakat upp sig på att spelarna tydligen får för lite betalt men det är väl en föhandlingssak mellan spelare och förening och med en individuell "löne"sättning som man säger ja eller nej till.
Problemet för idrotten i dagens Sverige är att lidelsen för sin idrott har börjat komma i skymundan och man pratar bara pengar redan på amatörnivå, som är den nivå vi pratar om här. Tror inte många av spelarna i ÖFK nu eller tidigare har gjort det för pengar.
Tar vi det hela till Superettan så börjar vi komma närmare en proffessionell nivå där fotbollen också är ens levebröd.

Vad jag har förstått så är ÖFKs ersättningar mycket mer individuellt prestationsbaserat kommande år och det är väl inte helt fel. Presterar spelaren och laget bra får föreningen också in mer pengar via publik och sponsorer.
Vi kan ju också se bakåt där föreningen gett hyfsade kontrakt till spelare som knappt spelat och det är ju inte speciellt ekonomiskt med de små medel som finns tillhanda.
 
 
  Gäst: ÖP läsare
20 Jan 2009 - 08:22
Och Kindberg gråter över att de andra klubbarna betalar svart. Vad har det med ÖFK att göra ? Vet han det, gör alla det, det är en stark anklagelse! Att ÖFK inte betalar svart, tycker jag är bra. ÖFK har ju släppt sin grundidé om att det ska vara ETT elitsatsande lag. Nu har man dragit på sig en alltför stor kostym, pengarna som förut skulle räcka till seniorlaget ska nu räcka till 5 lag.

Sen är det bra att ÖFK inte försätter sig i ett minusläge ekonomiskt, annars skulle vi ju vara tillbaka till den tiden, då just ÖFK räddade Ope och IFK ekonomiskt.

 
 
  Gäst: Örjan S
20 Jan 2009 - 09:13
Vad har de med ÖFK att göra? Ja de betyder ju att man konkurerar inte på lika villkor du ÖP läsare.
 
 
  Gäst: Öp läsare
20 Jan 2009 - 09:57
Så det är de klubbar i div 1 som betalar svart, som erbjuder ÖFK spelarna att komma till sej. Alltså kom till oss du får bättre betalt här, som vanligt Örjan är du långt ifrån verkligheten. Fattar du inte att ÖFK har en väldigt, väldigt ansträngande ekonomi...anledning, man har dragit på sig en för stor kostym.
 
 
  Gäst: Öp läsare
20 Jan 2009 - 10:42
Som vanligt, var väl fel uttryckt av mej. Rättar det till att nu är du fel ute. Alltså att det är inte de svarta pengarna som stjälper ÖFK, utan för stor kostym
 
 
  Gäst: Örjan S
20 Jan 2009 - 12:17
Att ÖFK har en för stor kostym som du tycker ändrar i sak ingenting, när ÖFK hade bara ett lag var förhållanderna lika. Svarta pengar förekommer de kan inte vara någon nyhet för någon. Jag likställer de med doping, ekonomisk doping. Tycker det är dåligt att inte skattemyndigheterna synar föreningarna bättre, de finns förmodligen pengar att hämta.
 
 
  Gäst: Öp läsare
20 Jan 2009 - 14:26
Men ska jag behöva ge ett räkneexempel så du förstår vad jag menar.

Exempel

En klubb har ex 5 milj totalt. Delar man rakt av till 5 lag blir svaret 1 milj var.
MEN om 1 lag inom klubben inte delar dessa 5 miljoner med någon annan, blir svaret 5 milj till detta lag. räkneexemplet är utan hänsyn till vad varje lag ev drar in eller har för omkostnader Mer pengar till träningsläger, mer pengar att locka hit någon el några bra etablerade spelare, mer pengar till ev ersättningar för förlorad arbetsinkomst. Mer pengar till att kunna ta flyg till bortamatcher. ALLTSÅ en elitsatsning.
 
 
  Gäst: jonny
20 Jan 2009 - 16:22
Men du ÖP läsare, du verkar ju kunna det här med ekonomi. Finns det nånting som säger att föreningen får in lika mycket pengar till 1lag som 5 lag tillsammans? Alltså hade ÖFK 5 ggr ¨så mycket pengar att röra sig med innan man startade u-19? Du tror inte det finns sponsorer som vill lägga sina pengar på just ungdomssatsningar? Är det sådär lätt att bli rik så borde det ju inte finnas ungdomslag i en enda elitsatsande förening i hela sverige. Plötsligt skulle vi alltså stå där och börja kunna konkurera på allvar i europa. Låter ju hur bra som helst. Skicka in ditt räkneexempel till alla allsvnska föreningar vettja. Ta patent på lösningen också så kan ju du tjäna dig en rejäl hacka också
 
 
  Gäst: Öp läsare
20 Jan 2009 - 16:41
Men skärp dej jonny. Säg att den klubb jag ger exempel på att man drar bara in 2,5 milj då, ungdomslagens bidrag försvinner (aktivitetsstöd etc) då har man ändå 1,5 milj mer än om man skulle delat 5 milj på 5 lag. Sedan glömmer du en väldigt viktig detalj. ÖFK skulle vara enda riktigt elitsatsande seniorlaget i stan, ETT lag. Tycker inte du det börjar likna Ope/IFK:s verksamhet innan ÖFK bildades ? Enda skillnaden var väl att Ope , IFK hade stort minus i sin budget. Tänk om ÖFK skulle hamna i den sitsen, ett minusresultat, tänk om det dessutom skulle handla om mycket pengar ( vet inget om det, bara en ren spekulation) då måste livräddaren, livräddas. Kort sagt, jag vill att ÖFK ska vara en elitklubb, men blir oroad (helt ärligt). Tycker att enda satsningen att nå högre med fotbollen i Jämtland är just att satsa på ett lag. Applåderade när ÖFK bildades MEN måste erkänna att det inte känns trovärdigt längre, min tidigare tro börjar steg för steg att övergå i en dröm, om att vi nån gång ska nå det uppsatta målet, Superettan.
 
 
  Gäst: jonny
20 Jan 2009 - 17:12
Hur många elitlag har man i sundsvall då? Om jag går in och kollar ¨på hur många lag giffarna har så får jag det till 9 st plus A-laget. Tänk dig vad rik dom skulle vara giffarna om dom la ner dom nio lagen. 9ggr så mycket pengar och säkerligen med och slåss på allvar om bäst i sverige
 
 
  Gäst: Öp läsare
20 Jan 2009 - 17:32
Men strunt i Sundsvall nu, det är fotbollen i Östersund det gäller. Sundsvall har ju för tusan en helt annan historia bakom sig, en helt annan tradition av elitfotboll än Östersund. Har en motfråga till dej jonny, tror du verkligen på dagens ÖFK koncept ? Alltså att man når det mål Lohse satte upp.....Superettan, för så va det !
 
 
  Gäst: jonny
20 Jan 2009 - 18:24
Så ditt fantastiska räkneexempel funkar bara i Östersund? Jag tror att man märkte i året som var hur långt ifrån superettan man faktiskt var. Jag tror att man hade trott att man nu med de 3 engelsmännen skulle ligga på övre halvan, vilket jag iof tror att man hade gjort om alla 3 hade fått varit hela och friska och kanske framförallt kvar i stan. Jag är inte så säker på att målsättningen om superettan om två år ligger kvar. I Det ÖFK gör nu är att de testar nya vägar att få fram bra och skolade fotbollsspelare. Om det är rätt eller fel tror jag inte dom själva vet heller, men dom gör nånting annat än att bara låter det rulla på som det alltid gjort. Om några år är jag säker på att en rejäl utvärdering görs och tills dess är det nog bara att vänta och se. Och, det är fel att titta på andra lag hur dom gör pga att dom har en annan tradition av elitfotboll? Jag menar här har vi ju överhuvudtaget ingen tradition så helt fel att snegla på dom som har det kan det väl inte vara?
 
 
  Gäst: Öp läsare
20 Jan 2009 - 19:00
Jag behöver nog inte förklara mera, känner jag. Du vet nog vid det här laget hur jag tycker det borde se ut i ÖFK. Blir bara en långbänk av vad du och jag skriver här.Tack för en trevlig diskussion !
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook