Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4323    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrar*** ingen rubrik ***...

*** ingen rubrik ***  (30 svar)   14 Feb 2009 - 08:57  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Jalla
Svanberg gör comeback i ÖFK??? vad vet fotbollz om detta??? Borde ju verkligen vara nåt att kolla upp.
 
Svar av:
  Gäst: Haldo
14 Feb 2009 - 14:12
Av de upplysningar (tips) som kommit in till fotbollz.se så är det i dagsläget inget som tyder på att det skulle finnas något som tyder på att Svanberg skall gå över till ÖFK. Fotbollz.se kommer att följa upp detta om det blir någon förändring.
 
 
  Gäst: bibba
14 Feb 2009 - 16:38
En fråga från ÖFK till Rune blir snabbt en sanning hos zports fotbollsreporter.
 
 
  Gäst: C
14 Feb 2009 - 16:58
Nog är det så..
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
14 Feb 2009 - 20:37
Ja, jag är ju en av tränarna i IFK och för mej kom det som en total överraskning, har inte hört ett pip om detta, att Runesson var på väg till ÖFK. Känns som en journalist anka . Runesson har desutom haft svårt att komma loss till alla IFK träningarna (div 3), så hur skulle han fixa div 1 ? Det tar ju ännu mera tid ? Nä, låter som en anka.
 
 
  Gäst: Truppen
15 Feb 2009 - 23:27
Trevligt med kommentarer direkt från tränarna. Det här kan bli en spännande säsong om alla tränare hakar på.
 
 
  Gäst: Truppen
20 Feb 2009 - 17:32
Såg att Svanberg trände med ÖFK denna vecka !
 
 
  Gäst: Curva middle
20 Feb 2009 - 17:51
Öfk har hamnat i brygga!
 
 
  Gäst: Gren
20 Feb 2009 - 18:01
Blad tränade med IFk igår, lägg där till Per M..hyffs nyförvärv där...
 
 
  Gäst: Jalla
21 Feb 2009 - 08:36
helt klart bra nyförvärv, grattis IFK. Tyvärr tycker jag det är bedrövligt att ÖFK inte förvaltar dessa klenoder bättre. Både Per och Blad är enligt mig högaktuella för spel i division 1. Per var höstens utropstecken och Blad har mycket i sig. Om det är ekonomi eller annat som ligger bakom vet jag inte. Men de verkar ju inte komma överens med ÖFK. Och tyvärr tycker jag mig se detta syndrom genom hela ÖFKs historia. Duktiga spelare som lämnar ÖFK för att spela i lägre divisioner. Vad beror det på?? Har grabbarna lagt sin satsning på hyllan? Eller är det ÖFK som inte längre har råd att driva elitverksamhet?
 
 
  gäst
21 Feb 2009 - 10:50
Jalla, helt rätt att gratta IFK.
Jag tror att vare sig Per eller Tobias har lagt eller kommer att lägga ner fotbollen.
Det finns många saker som inte ÖFK:s ledning fixar:
Sammanhållning, arvoden (mkt konstigt fördelade) lyssna på spelar, vet att Lee hade en del funderingar om träningar och spelupplägg och bra idèer...men i ÖFK kan man ju inte lyssna på "blåbär".
Är enormt besviken på ledare inom klubben men jag är inte den första och långt ifrån den sista. Heeeeeeeja IFK!!
 
 
  teo
21 Feb 2009 - 12:21
Jag kan ändå ha en förståelse för att vissa spelare inte orkar med att träna 6-7 dar i veckan samt kuska runt hela Sverige på helgerna. Detta för kaffepengatr. Detta är realiteten för en division ett-klubb, det krävs nog mycket inre motivation för att få det att funka.

Det behöver inte vara mer dramatiskt att en enskild person helt enkelt tappar lusten. Och kom inte och gnäll på att ÖFK inte betalar mer pengar till spelarna, de måste förhålla sig till sina ekonomiska ramar. Det växer inga pengar på träd, inte heller får man miljoner från alla Jämtlands pizzerior.
 
 
  Gäst: %
21 Feb 2009 - 12:35
Ja men teo, hålla sig till ekonomiska ramar. Det kanske man borde tänkt på innan man startar flera pojklag, juniorlag etc. Man har haft som mål superettan, man kanske skulle haft bättre kalkyler, om detta superettamål är förenligt med ungdomssatsning.
 
 
  teo
21 Feb 2009 - 12:38
I och med att ÖFK inte kan köpa sig till en plats till eliten via värvningar, är deras enda chans på sikt att satsa på ungdomsfotbollen.

Dock menar jag att det finns risker med en sådan långsiktig satsning. Man måste ändå satsa så pass mycket på a-laget så att man klarar sig kvar i ettan.
 
 
  Gäst: #6
21 Feb 2009 - 14:29
Nä rätt teo, inte köpa sig, å heller inte kunna bjuda befintliga spelare en ersättning de tycker de borde ha.
 
 
  Gäst: #7
21 Feb 2009 - 14:32
Dessutom lägre ersättning än i fjol om man ska tro vad vissa skriver här !
 
 
  teo
21 Feb 2009 - 16:01
Jag har hört att det skall vara större andel av rörlig lönesättning i ÖFK, låter vettigt i mina öron.
 
 
  Gäst: jamen?
21 Feb 2009 - 16:35
Teo, anta att den här ungdomssatsningen genererar i 3-4 väldigt duktiga spelare inom några år,som har en sån bra kvalité att de kan hjälpa laget att vara ett topplag i div1. HUR skall man då behålla dessa om det fortfarande läggs mest pengar på ungdomslagen? Hur får man dessa att stanna och inte flytta på sig där dom erbjuds bättre förutsättningar och attraktivare miljö?
 
 
  Gäst: Tränarungar..
21 Feb 2009 - 16:40
Man får väl erbjuda föräldrarna att bli tränare för A-laget.
 
 
  teo
21 Feb 2009 - 17:23
Får man fram tre, fyra bra spelare får man hoppas att åtminstone någon av dem har motivation att satsa på division-ett-spel.

Problemet är att det inte finns andra alternativ. ÖFK har inte möjlighet att bli ett alternativ som man går till för pengarnas skull. Det enda man kan erbjuda är att spela i en utvecklande serie och få bra träning. Om spelaren sedan får 3 eller 4000 kronor i månaden kan inte vara det avgörande.
 
 
  Gäst: jamen?
21 Feb 2009 - 17:41
"Får man fram tre, fyra bra spelare får man hoppas att åtminstone någon av dem har motivation att satsa på division-ett-spel."

Frågan återstår, hur får man dom att stanna? Om andra div1-klubbar/suprettanklubbar vill värva dom och dessutom kan ge bättre förutsättningar i form av kontrakt,bättre reservlag m.m finns det stora risker att dom lämnar anser jag.
 
 
  Gäst: Jalla
21 Feb 2009 - 18:28
Ja jag har ingen större insyn i ÖFK. Men tycker mer och mer att det är fel att ÖFK satsar på juniorlag. Nu fick vi ytterligare en klubb i stan jämte OPE, IFK, Frösön. Kanske dags för något av dessa lag att elitsatsa istället?!?
Nu har man ju en riktigt stab runt ÖFK vad gäller tränare osv. Vill ÖFK upp i superettan så måste man satsa på att knyta till sig länets bästa till att börja med. Tanken var ju också så en gång i tiden. Och visst det är säkert tungt att träna 5-6 ggr i veckan och kuska landet runt för en handfull kulor. Men brinner man för fotboll och för ett elitlag i Östersund så är det ju priset man får betala. Väl i superettan kan ju ersättningen etc bli annorlunda. Och division 1 är ju ett bättre skyltfönster än att harva på i division 3. Men mycket hänger ju på ÖFK också hur mycket pengar de kan satsa. Det säger ju sig självt att det inte är billigt att ha ett par juniorlag som också ska kuska landet runt.
Tror ändå ÖFK, precis som tidigare, kommer presentera 2-3 utlänningar innan seriestart. Säkerligen kostsamma som vi inte vet kalibern på.

Nej jag saknar det rätta drivet och det rätta samarbetet i länet. Det måste till en förändring om vi ska få ett elitlag.
 
 
  teo
21 Feb 2009 - 18:56
vad det gäller kontrakt tror inte jag man kan göra så himla mycket. ÖFK har de pengar dom har. Jag kan inte se hur de på något sätt skulle kunna göra dramatiska löneökningar.

Det man kan trycka på är den fina arenan, säkert en anledning till att Tim, Ghassan och Björn stannar trots att de har slutat på John Bauer.

Sedan har vi det rent fotbollsmässiga, bra och proffsiga träningar. En projekt eller idè om hur man skall spela tror jag också är viktigt. Unga spelare skall kunna se spel i ÖFK som ett skyltfönster till klubbar högre upp i seriesystemet. Det har ju visat sig att allsvenska klubbar värvar alltmer från division ett, det kan höja statusen på dessa .

Trots att ÖFK har en väldigt tight budget tycker jag att man har ganska mycket annat att erbjuda. Väldigt bra tränare som tex Kalle Björklund och Peter Andersson. En kanonfin arena, en ansvarsfullt skött ekonomi som säkrar en kontinuitet. Jag tror också att sammarbetet med andra klubbar kan bli bättre när nya generationer av ledare och spelare växer fram. De ser inte ÖFK som något lika känsloladdat som dem som minns tiden innan ÖFK.

Jag väljer som ni ser att lyfta fram det positiva. Visst finns det mycket begränsningar och problem också. Vi är ett av de sämsta fotbollsdistrikten i landet, och har varit det länge. Utvecklingspotentialen består i att väcka ett större engagemang för fotboll bland ungdomar. Det går till viss del hand i hand med ÖFK:s framgångar. En ungdomsspelare är nog betydligt mer motiverad att träna hårt när han kan sikta på superettan på jämtkraftarena jämfört med Division två norra på Hofvallen.
 
 
  Gäst: Mr Eriksson
24 Feb 2009 - 15:13
Det är skandal att vissa spelare hoppar av, och hävdar att det får för lite betalt. Kan förstå spelare som har familj etc som vill vara hemma mycket och inte vill spela. Men en spelare som är singel väljer att spela i dvision 3, anser jag att det är bara låta den spelaren gå och aldrig mer ta tillbaka dem. För div 1 kräver ingen större talang det är i stort sett korp nivå. Dagens ÖFKare är det inte många som har talang rent fotbollsmässigt. Sparka och spring. Bara för att serie byter namn blir inte en serie bättre. dagens ettan är lika med division 3, div 2 är lika med högst divison 4 och div 3 kan på sin höjd jämföras med gamla division 5. Sluta gnäll om nån tusen lapp hit eller dit. Spelar inte alla för att det är kul. som sagt det är frivilligt. Vill man tjäna pengar på fotboll då är det bara att ge upp.
 
 
  Gäst: undi
24 Feb 2009 - 15:21
Vilka har hoppat av för att de fått för lite betalt Mr Eriksson?
 
 
  Gäst: C
24 Feb 2009 - 15:32
Per Magnusson och Blad för att han inte fått betalt för ifjol.
 
 
  Gäst: Prästen
24 Feb 2009 - 15:49
Blad är väl inte singel???
 
 
  Gäst: Mr Eriksson
24 Feb 2009 - 15:54
Okej det utan familj inga barn etc under unga, vill man spela på högre nivå tar det mer tid och kräver mer. Bråka om nån tusen lapp. Antingen en stor toffel, frun bestämmer allt??
 
 
  gäst
24 Feb 2009 - 15:56
men kära nån, tror du att det handlar bara om pengar vad gäller Per och Tobias då är du helt ute...läs vad vi andra skriver och vad vi VET : sammanhållning ,konstig ledning, lovade ersättningar , lovade kontataker som aldrig blir/blev av...listan kan göras lång.
Vad gäller om man är singel eller inte så verkar det som att du tycker att man ska ställa upp på allt.
Gör du det?
Nej, jag hoppas och tror att de två ALDRIG kommer att spela i ÖFK mer. Heder åt dessa grabbar som kan stå på sig och tycker om att spela fotboll.
Om det är som du skriver så sörjer väl ingen om alla slutar och man tar in de som orkar springa...leta ute efterlöparbanor så kanske ni hittar bra div1 spelare..
Det här är som du skriver är så dumt ...fattar inte att man inte kan mer om fotboll..

 
 
  Gäst: Jojo
24 Feb 2009 - 22:44
Eftersom du skriver antingen, Mr Eriksson, så talar du ju om att du inte känner Blad, m.a.o så har du inte ens pratat med honom. Ändå så tycks du veta att det handlade om någon tusenlapp och att han är en toffel.....dumsnut !
 
 
  Gäst: Jalla
28 Feb 2009 - 08:06
Journalistankan har förvandlats till en verklighet. Svanberg går mot comeback i ÖFK??
 
 
 
6
kommentarer
Var är målsinnet?
av Lars Larsson | 23 Mar 2024 - 14:17
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | Igår - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
2
kommentarer
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0)
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 12:55
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0
1
kommentar
Startelvan i dag
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 11:12
Arnold Origi, Kevin Jablinski, Ali
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook