Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4385    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumDamerStefan Nolervik "Låt damer och herrar spe...

Stefan Nolervik "Låt damer och herrar spela ti  (10 svar)   6 Mar 2009 - 09:05  
Svara
  Inlagt av:
teo
Hoppa till http://zport.se/ringhornan/1.230537?blogPostAction=view_post&postingId=19.99543
Vad säger ni från damfotbollsjämtland om Stefan Nolerviks ideer att man skall göra fotbollen könsneutral? Han menar alltså att vi inte skall ha särskilda dam och herrserier utan att alla skall spela tillsammans.

Enligt mig är hans tankar helt absurda. Jag antar att vilja är att lyfta fram damfotbollen i ljuset. Effekten lär dock bli det motsatta, hur många damer kommer ihuvudtaget fortsätta på seniornivå ifall hans ideer skulle slå igenom?
 
Svar av:
  Klaus
6 Mar 2009 - 09:42
Tävlingsbestämmelserna idag tillåter ju redan att damer spelar tillsammans med herrar men inte tvärtom och det är vettigt tycker jag. Men detta fungerar nog främst på ungdomsnivå och inte elitnivå.

Många av våra 'stjärnor' till damspelare började sin karriär med att spela med pojkar och därmed utvecklades de till bättre fotbollsspelare.

Och mixade lag finns väl redan, i korpen :-)
 
 
  teo
6 Mar 2009 - 09:44
Precis, därav är Nolerviks kampanj ganska missriktad. Enda begränsningen som finns är att killar inte får spela med tjej-lag om jag uppfattat det rätt
 
 
  Gäst: ja
6 Mar 2009 - 10:22
Jag är självklart på alla sätt positiv till lika villkor för damer och herrar, men han i ÖP orkar jag bara inte längre med. Jag har inte läst hans krönikor på länge, och kommer inte att läsa hans inlägg framöver heller. Han skriver mest bara för att märkas, och har ingen förankring nånstans, hoppas jag. (Ta t ex hans undersökande journalistik om "utslagningen" i skidsporten. Han har säkert fortfarande ingen koll på att hans tidning, samma dag som den artikelserien startade, hade skidresultatlistor ända från 8-9 års ålder som noga preciserade hur många minuter och sekunder Lisa eller Markus som kom sist var efter segraren i barnklasserna)

Självklart ska damer ges möjlighet att tävla i damklasser, men lika självklart bör ju damer som uppnår samma eller t o m högre nivå än herrarna kunna få utmana dem närhelst de så önskar. Idrotter som hindrar detta är förlegade. Men som Klaus påpekar, fotbollen tillhör redan dessa ganska få moderna idrotter som tillåter damer att tävla på samma villkor som män. Leve fotbollen! Och leve damfotbollen!
 
 
  Gäst: Stefan Nolervik
11 Mar 2009 - 22:29
Han i ÖP här: Jag vill bara klarlägga ett par saker.
1) Teo far fram med osanningar här. Jag har alltså INTE fört fram någon synpunkt om att alla ska spela tillsammans. Eller att vi inte ska ha dam eller herrserier.
Men när frågan nu ändå tas upp är jag ganska säker på att det en dag, kanske om 20, 50 eller hundra år, kommer att finnas mixade lag även på elitnivå.

2) Signaturen ja tar upp min artikelserie om skidor i ÖP. Den är alltså baserad på forskningsresultat (Tomas Peterson Malmö högskola) och alltså inget som jag personligen har "hittat på". Samma forskning säger att det inom fotbollen är ännu större utslagning än inom de individuella idrotterna. Någonstans i åldersspannet 13-17 år tappar fotbollen många talanger på grund av att de som är sent födda på året inte hänger med de som är något äldre inom åldersgruppen. De är litet senare i utvecklingen och behöver längre tid på sig. Därför är alla uttagningsläger och sorteringar i unga år utav ondo. Det är troligen inte så många av de som är bäst som 15-åringar som når särskilt långt som 23-åringar. Om fotbollen (ledare och föräldrar) slutade upp med dumheterna att leta efter nya Zlatans i tolvårsåldern skulle vi få en uppsjö av spelare till klubbarna i distriktet i slutändan.
Alltså: lägg ned elitlägren!

En kul notering vad gäller signaturen ja:s läsvanor: Han har inte läst det jag skriver på länge - trots det har han synpunkter på en lång artikelserie som nyligen avslutades. Bra jobbat! ;)

Hälsningar Stefan
 
 
  Gäst: ja
12 Mar 2009 - 09:49
Jag hade inte på ngt sätt synpunkter på skidartiklarna, och dom stämmer säkert. (I fotbollen är det ett uppenbart problem att vi har så få födda andra halvan av året.) Det jag hade synpunkter på är att ÖP/skidarrangörer noga skriver ut namn på den åttaåring som kommer sist i en tävling, och hur många minuter o sekunder han/hon är efter den som är näst sist o s v. Detta slutade fotbollen med för mer än tio år sedan.
 
 
  Gäst: Stefan Nolervik
12 Mar 2009 - 12:43
"ja", jag förstår hur du tänker. Tidningarna är dagligen fyllda av resultat och referat med 8,9,10-åringar som hoppar, springer och åker längst, högst och fortast. Det speglar också hur det ser ut i idrotten, den allt tidigare utslagningen och tävlingshetsen. Tidningar skriver om det som sker. Det speglar också hur det ser ut i samhället, i skolan, där 7-åringar betygsätts och bedöms mot varandra. Du duger, du duger inte, o.s.v.
Men tror du mig om jag säger att jag försöker införa ett nytt sätt att skriva om ungdomar på? Att jag försöker lyfta fram glädjen och lusten till idrott och inte bara segrare och de som lyckas? Jo, så är det faktiskt. Jag hoppas du vill börja läsa om sådant i ÖP framöver och att du inte bara avfärdar det som sådant som något som jag skriver bara för att märkas.
När det gäller fotbollen och borttagandet av resultat för de yngsta så var det ÖP, bland annat jag, men främst förre sportchefen Thord Eric Nilsson, som genomförde den förändringen i dåvarande ÖP-liret. Det var nog kanske redan i slutet på 1980-talet vill jag minnas.

Hälsningar Stefan
 
 
  Gäst: va?
13 Mar 2009 - 09:54
Jag törs lova dig Stefan att vi aldrig någonsin kommer att ha mixade fotbollslag på elitnivå om du möjligtvis bortser från nån form av jippo där en damspelare ska "testa" i ett elitlag. Skillnaden är för stor, framförallt rent fysiskt. Du kanske såg? matchen mellan JH-laget pojkar 94 och ÖDFF, som slutade med 10 måls skillnad (kunde varit 20). Hur gärna du än vill så är det inte möjligt att jämföra killar och tjejer.
 
 
  Gäst: supPorter
23 Mar 2009 - 15:55
Öp har väl tagit en policy om att inte skriva ut resultat för barn yngre än 10 år. Det ska väl gälla över hela linjen from nu??
 
 
  Gäst: agrippa
23 Mar 2009 - 18:07

Det är tur för ÖP att fotbollZ finns.
 
 
  teo
23 Mar 2009 - 18:57
Vad är det för någon töntig policy. Jag minns det som jättekul att man fick se sitt lags resultat i tidningen. Känns som att det ligger en överdriven vilja att "skydda" barnen nu igen.
Skyddar vi dem bara tillräckligt mycket kommer de aldrig att växa upp och möta världen utanför sin rosa bubbla.

Vuxenlivet består av konkurens, vad är felet med att börja smaka på det när man är barn? Är det inte en bra grej att förlora en match och lära sig hantera den besviikelsen?


 
Uppdaterad: 23 Mar 2009 - 18:59
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook