Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4404    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarUno per tutti - tutti per uno...

Uno per tutti - tutti per uno  (15 svar)   9 Mar 2009 - 21:36  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Martin
En för alla - alla för en!

Man läser många negativa inlägg och kommentarer runt ÖFK, jag förstår inte varför?!

Varför skall det vara så svårt att gräva ner stridsyxan och stötta ÖFK så att man kan nå så långt det nu är möjligt med förutsättningarna i Jämtland.

Det måste såklart vara ett tagande och givande mellan klubbarna - det uppfattar jag som utomstående att det är, sedan må ju många negativa ha andra uppfattningar. Många klankar på ÖFK ledning - det förstår jag heller inte, utan dessa eldskälar hade det antagligen inte spelats fotboll på hög nivå i Östersund.

Varför klaga, varför vara negativ? Den som är positiv och ser möjligheter vinner antagligen i längden, håller ni med?! Samarbete är positivt tänkande och det enda som gäller om Jämtlänsk fotboll skall lyckas!

ÖFK drivs på ett proffisionellt sätt, man har en mycket kompetent tränare, inse detta och förena och stötta dessa. Detta blir då en tydlig signal i klubbarna att VI STÖTTAR ÖFK, spelarna runt om i länet kommer då vilja sträva mot att ta en plats i ÖFK, det som alla stöttar. ÖFK blir något fint som alla är beredda att stötta för att nå framgång!!!

Själv bor jag i Västerås. Här har klubbarna gått sina egna vägar, inom vissa idrotter är man mycket duktiga inom andra mindre bra. Inom fotbollen finns flera jämngoda klubbar, även om VSK sticker ut något, vem vinner på detta? Jag har i kväll varit på klubbsammanträde, där diskuterades ett möjligt kommande samarbete mellan VSK, VIK och GIF i syfte att på sikt få fram ett allsvenskt fotbollslag. Samarbete är melodin, det är fler som förstått detta, i Jämtland borde man insett detta för länge sedan och stötta det som skapats i form av ÖFK. I Västerås är man på väg att gå samma väg som i Österund om än 13 år efteråt.

Fotbollsspelare, Tränare/ledare, pappor/mammor, supportar - tänk efter vad många positiva effekter som skulle kunna bli resultatet om ÖFK lyckades riktigt bra, inte bara för fotbollen utan för länet. Ni alla har en möjlighet att bidra till detta, var positiva, stötta det lag som skapats för att nå framgång inom fotbollen i länet.
 
Svar av:
  Gäst: ?
9 Mar 2009 - 21:42
Inte för att jag är alltför insatt, men är det bara "de andra" klubbarnas fel att sammarbetet inte funkar. Har inte ÖFK nån del i att det inte är som det borde ?
 
 
  Gäst: Martin
9 Mar 2009 - 21:51
Sluta leta fel, se möjligheterna istället!

Det finns säkert dom som råkat göra fel, det något vi alla gör ibland.

Det finns säkert dom som först och främst ser till sig själv och den egna klubben, men vad vinner man på det?
 
 
  Gäst: Jante
9 Mar 2009 - 21:55
Hade ÖFK bara visat en uns av ödmjukhet, lyhördhet & samarbetsvilja hade ÖFK kunnat vara "länets lag", där alla klubbar dragit åt samma håll för att få till ett superettalag 2010.
Tyvärr är så inte fallet!
 
 
  teo
9 Mar 2009 - 22:05
Känns som att det här kommer vara en ickefråga om kanske 10 år. Man måste tänka på att många av oss kom ihåg tiden innan ÖFK. Vi har ett eget favoritlag som vi gärna ser att det skall gå bra för.

Jag tror inte alls att det här är lika laddat för den generation som kommer nu. Är ÖFK bäst går man gärna dit, det finns inte en lika stark identitet som förut.

En annan sak som är viktig är att ÖFK verkligen är överlägsna. Är man tillräckligt proffsiga tror jag att det syns för var och en att det är kortet man skall satsa på. Av den anledningen tycker jag det är fel att de håller på och möter lokala klubbar hela tiden. De ska inte ens hålla på och jämföra sig med dessa.

Nu förstår inte jag folk som gnäller över att ÖFK bara spelar i ettan. Visst hade man kunnat önska att de var i superettan. Men ettan är också en intressant serie, särskilt när man ser den i kontrast till den okarismatiska division 2. För mig är det uppenbart att vi inte hade haft ett lag i division ett, om inte ÖFK fanns.

 
 
  Gäst: ?
9 Mar 2009 - 22:09
Så du menar tt först får man bete sig hur som helst, när inte det funkar så ska man bara svälja och låtsas att det aldrig hänt ? Väldigt naivt tänk i så fall Martin
 
 
  Gäst: Glömt det teo ?
9 Mar 2009 - 22:27
Jo men du teo. det var ju inte direkt staketexperterna som började prata om superettan, det var väl klubbens ordförande ! Så det är nog honom du indirekt du kritiserar även om du inte var medveten om det i skrivande stund!
 
 
  teo
9 Mar 2009 - 22:49
Varför skulle jag kritisera Lohse för att han har en målsättning eller vision? Givetvis siktar man så högt så möjligt.

Fotboll är inte så endimensionellt att något sker av sig själv. Det är ingen lätt sak att ta sig till superettan, i synnerhet inte med en budget på 4 miljoner i ett av landets sämsta fotbollsdistrikt.
 
 
  Gäst: Glömt det teo ?
9 Mar 2009 - 22:57
Så Lohse kan snacka om superettan,han har en vision, medan andra som vill se ÖFK högre, dom gnäller ? Det var ju också ett sätt att skilja på kreti och pleti ! Sedan om det är som du säger att Jämtland är ett av landets sämsta fotbollsdistrikt, så kan man ju undra hur en sån vision ligger i paritet med verkligheten ?
 
 
  Gäst: Janntee
9 Mar 2009 - 23:43
Vem är negativ teo? historiskt har IFK och/eller ope i stort sätt alltid haft ett lag på den nivån öfk är nu så varför skulle dom inte haft ett lag där nu om öfk inte kom till. Ett av huvudskälen till att öfk skapades var för att på allvar kunna etablera sig i superettan känns väl inte som att det lyckats så jättebra. Att ha negativa åsikter om resultatet betyder inte att man automatiskt är bakåtsträvande. jag tror att de allra flesta är rörande ense om att ett framgångsrikt öfk skulle glädja både de som är kritiska och de som är ickekritiska

Martin! går det att skriva något mer platt och naivt än vad du lyckats med i ditt första inlägg?
 
 
  teo
9 Mar 2009 - 23:55
Bara för att man har en målsättning och en vision behöver man inte döma ut allting som händer på vägen dit. Det jag menar är att ÖFK gör det hyfsat bra, men att man givetvis kan hoppas att det blir bättre. Jag tycker att det är helt okej med divison ett-fotboll, att man är fjärde bäst i Norrland är inte dåligt

Dessutom finns det inget motalternativ till ÖFK. Ingen kritiker har presenterat en alternativ modell till ÖFK. Så varför inte bara sluta upp och stödja laget?
 
 
  Gäst: jannteea
10 Mar 2009 - 00:46
"hyfsat" "inte dåligt" "hoppas att det blir bättre" var det för såna omdömen som öfk kom till? Jag hoppas och tror att öfk kommer leva länge men ledas på ett annat sätt, det är en viss skillnad på det. Jag tror fortfarande att öfk (vårt län) har potential för ett superettanlag men man bör kanske göra någon form av utärdering efter tolv år av icke uppnådd vision/mål eller vad man nu väljer att kalla superettan.
 
 
  Gäst: VSK
10 Mar 2009 - 08:29
Martin, det där sammarbetet mellan Västeråsklubbarna har varit klart sedan december 2008. http://vskfotboll.nu/index.php?fot=nyh&newsno=1879
 
 
  Gäst: Truppen
10 Mar 2009 - 12:25
"jannteea" som du kanske uppmärksammat så har det naturligtvis gjorts utvärderingar och ett resultat av detta är ju Ungdomssatsningen. Sen måste man också inse att om ÖFK någon gång skulle klara av att ta steget till superettan så är detta en oerhörd stor prestation. Ett steg dit är ju att etablera sig som ett stabilt ettan lag som man ännu inte gjort. Man ska komma ihåg att ALLA föreningar trimmar sina föreningar så bara att hänga med i konkurrensen är utan tvekan en stor utmaning för ett Jämtlandslag.
 
 
  Gäst: Jaantee
10 Mar 2009 - 23:54
jo jag har noterat "ungdomssatsningen" och de första två åren är jag den första att stryka under på att det var en bra satsning men de senaste 5-6åren vet jag inte om det kan kallas satsning ens. Jag förstår att uppgiften inte är lätt, det har jag inte påstått heller, däremot så tycker jag att det saknas ett tydligt uttalat -så här ska vi nå superettan dvs. en tydlig och trovärdig plan som andra klubbar att sluta upp till.
 
 
  Gäst: Running on empty
11 Mar 2009 - 12:17
Jante skrev: "Ett av huvudskälen till att öfk skapades var för att på allvar kunna etablera sig i superettan".

Fel, fel, fel. När ÖFK bildades fanns inte Superettan.
 
 
 
6
kommentarer
Var är målsinnet?
av Lars Larsson | 23 Mar 2024 - 14:17
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | Igår - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
2
kommentarer
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0)
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 12:55
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0
1
kommentar
Startelvan i dag
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 11:12
Arnold Origi, Kevin Jablinski, Ali
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook