Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4443    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarUtlandsproffs...

Utlandsproffs  (31 svar)   19 Mar 2009 - 22:27  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Otippat !
Spelare från Swansea på ingång, de du Örjan S ! Satsningen och den långsiktiga planeringen på egna inhemska produkter blev inte längre än över vinterträningen. Du lär väl explodera nu Örjan ?
 
Svar av:
  Gäst: Nighthawk
20 Mar 2009 - 01:29
- Vi vill med det här kunna lyfta av det stora ansvar som ligger på våra egna spelare. Det är inte säkert att det är bra för spelare på 17-19 år att spela 26 matcher. Inte säkert att det är det bästa för deras utveckling, menar Kindberg.

Alltså spelare födda 90,91,92 hur många är det då ? 4 st ? Ska det då komma kanske 3 nya totalt, från Gif och Swansea. Då konkurrerar dom ut 3 st av våra egna inhemska spelare.Spelare som ska inga i den "långsiktiga" satsningen. För dessa spelare som kommer lär väl inte bli längre här än över matchsäsongen.

Enligt vad zport.se erfar är den aktuella målgruppen främst unga spelare från Swansea och "Giffarna. Unga som kommer hit och ska ta plats från våra egna unga !

Många här tycker att det skrivs för mycket ifrågasättande kring ÖFK, men är det så konstigt egentligen ? Nä håll på Kalles linje att satsa inhemskt och på lång sikt, han sa ju i höstas att det är ingen katastrof om man åker ut ens. Så varför ta hit importer ? Varför?
 
 
  Gäst: Budda
20 Mar 2009 - 07:13
Lyfta av ansvar. Klart att det är skitsnack. Varför törs man inte säga som det är att man inte tycker laget ser nog bra ut och att man måste förstärka för att inte ramla ur. Inget konstigt i det tycker jag.

Det man kan undra är ju hur de spelare som skrivit på dåliga kontrakt med ÖFK känner sig nu. Hur känner Per Magnusson sig? Först säger man att det inte finns några pengar och nu pratar man om utlandsproffs igen.

Stämmer ryktet att killarna har kontrakt på 1500-2000 kr i månaden så borde det ge splittringar i gruppen om det kommer proffs som garanterat kostar minst 17000-20000 kr i månaden. 10 gånger med i lön, frågan är om dessa spelare är 10 gånger bättre som spelare.
 
 
  Gäst: C
20 Mar 2009 - 07:55
Panikvärvningar som vanligt. Trovärdigheten? In med Per Magnusson och Blad iställlet.
 
 
  Gäst: Avlastning ?????
20 Mar 2009 - 08:12
Och flera som skriver här tycker att det gnälls och ifrågasätts för mycket om ÖFK, ja men konstigt !!!!!!!! De 17-19 åringarna ska få avlastning, blir tufft med 26 matcher för dom, tror inte det var tänkt att Elis, Pontus, Roos och Daniel A skulle spela 26 matcher, tror inte Kalle räknat med det.
 
 
  Gäst: Nej,nej !
20 Mar 2009 - 08:25
Inte tar man tillbaka eller frågar Magnusson/Blad igen, aldrig ! Dom har väl dessutom skrivit på för IFK, sedan kanske de trivs bra där. Pengar är inte allt.
 
 
  gäst
20 Mar 2009 - 08:41
Jag önskar verkligen Per Magnusson och Tobias Blad lycka till i IFK. De skulle aldrig spela för ÖFK som det ser ut idag: Heder åt grabbarna som stod på sig och som än idag får ta emot mycket skit från ledningshåll. Det är otroligt att vuxna män kan hålla på som dom gör och då menar jag inblandade i ÖFK.
 
 
  Gäst: Budda
20 Mar 2009 - 09:11
Det jag hört var att ex Per valde IFK eftersom ÖFK ville sänka hans lön kraftigt. Det är bara ett rykte jag hört så det kanske inte stämmer. Kanske finns annat som ligger bakom också.

Hur många 17, 18 och 19 åringar kan man tro skulle spela ordinarie i ÖFK i år? Att ÖFK vill förstärka laget köper jag men löjligt att säga som man gör. Men jag står fast vid att jag tror det sticker i ögonen på de "egna" killarna som spelar för kaffepengar om det kommer spelare som får leva som proffs.
 
 
  Gäst: JO
20 Mar 2009 - 10:25
Jojo, lånsiktighet, jo hej å hå !
 
 
  Gäst: BP
20 Mar 2009 - 10:27
Nighthawk skrev: "Så varför ta hit importer ? Varför?"

Ja, inte vet jag. För att försöka undvika nedflyttning kanske. Bara en tanke.
 
 
  Gäst: Nighthawk
20 Mar 2009 - 10:46
Kan vara så BP. Lånsiktiga arbetet vart tog det vägen ? Teo kanske du har nåt mer positivt att säga med att ta hit importer för några månader ? Men å andra sidan BP, Kalle sa ju i höstas att det är ingen katastrof att åka ur, man skulle bygga på lång sikt, då kan det ju knappast bero på rädslan att åka ur div 1
 
 
  Gäst: Härligt snack
20 Mar 2009 - 10:48
Jag vill bara påpeka att dessa värvningar inte handlar om pengar. Eftersom ÖFK har samarbete med både giffarna och Swansea så betalar inte ÖFK några pengar. Spelarna är bara utlånade för att få mer speltid likt många ÖFK:are varit utlånade till Div 3 klubbar för att få speltid.

Det är beklagligt med Per och Bladh. Pengar finns inte i ÖFK och de spelarna som är i ÖFK visar att dom är där för att på sikt kunna ta ett steg upp i divísionerna genom att få spela mot mycket bättre motständ. Om spelare hellre spelar i div 3 GRATIS för att man tycker att borde haft en 1000 lapp mer i lön så är man inte i ÖFK av rätt anledning.

Det finns många spelare i Divison 3 klubbarna som borde vara i ÖFK om man bara ser till fotbolls biten. Vi får väll vara glad att vi även har två mycket starka lag som kan ta klivet upp i div 2 till 2010. Om ÖFK klarar sig kvar så har vi helt plötsligt ett lag i både div 2 och div 3 och det vore kanon för alla parter.

IFK Östersund i hjärtat nästa år spelar vi division 2
 
 
  Gäst: ?
20 Mar 2009 - 11:00
Sedan vet ju inte vi som skriver här om det BARA handlade om pengar då det gäller Per/Blad. det kan ju ha varit andra faktorer som också spelade in. Så döm inte när man inte vet 100
 
 
  Gäst: Ronaldo
20 Mar 2009 - 11:00
Hahaha, detta är ju fullständigt idiotiskt...ta hit förstärkningar? Var kommer de pengarna ifrån?
Om man inte ens i ÖFK har råd att betala spelare lön för förra säsongen, & sen ge dessa ett skambud för 2009, hur FAN kan man då överhuvudtaget ens nämna nyförvärv??

Varför tror ni att såna spelare som tex. Blad, Magnusson m.fl lämnar ÖFK? Jo, för att de blir behandlade som skit!
Om man då sen säger ifrån som spelare, ja då blir det också skitsnack om dessa på stan också från ÖFK-håll.
Sen blir det ganska kul också att se reaktionen på dem som är kvar & accepterade skambuden när det kommer in "proffs". Inte så kul kanske...

Vad är det för sätt? Nä, jag trodde inte att jag skulle kunna säga detta men...jag hoppas verkligen att ÖFK åker ur i år .
Jag kan inte unna klubben framgång när den styrs av maktgalna & arroganta människor.
Sen kan man börja om från början & byta ut alla som sitter i ledningen & ta in fotbollskunnigt folk istället.
 
 
  teo
20 Mar 2009 - 11:14
Ganska underhållande att se hur man kan vända allt kring ÖFK till något negativt. Vill man satsa hemvävt är det dödsdömt. Vill man förstärka laget utifrån är det ett hån mot spelare som inte fått tillräckligt med pengar på hemmaplan.

Kan vi inte bara konstatera en gång för alla att vad än ÖFK gör är det fel. Det finns egentligen inte mycket mer att diskutera.

Om jag skall säga vad jag hoppas på så är det i alla fall att man hittar ett riktigt bra alternativ till mittfältet.
 
 
  Gäst: BP
20 Mar 2009 - 11:14
Ja du ha ha ha Ronaldo. Du hann väl aldrig läsa inlägget från Härligt snack.

"Jag vill bara påpeka att dessa värvningar inte handlar om pengar. Eftersom ÖFK har samarbete med både giffarna och Swansea så betalar inte ÖFK några pengar. Spelarna är bara utlånade för att få mer speltid likt många ÖFK:are varit utlånade till Div 3 klubbar för att få speltid."

 
 
  Gäst: till BP
20 Mar 2009 - 11:24
Vem betalar hyra, mat m.m åt dessa proffs då? knappast swansea
 
 
  Gäst: Truppen
20 Mar 2009 - 11:28
Ronaldo, hoppas inte för mycket av det du önskar så hett.
Måste vara jobbigt att vara så negativ.
Varför inte börja fokusera på något som är positivt för dig själv och inte inta någon självpåtagen roll som som försvarare för alla "misshandlade" spelare i ÖFK.
 
 
  Gäst: Ronaldo
20 Mar 2009 - 11:31
"Inte kommer att kosta nåt"...
Många tror säkert på det också...NOT!

 
 
  Gäst: Ronaldo
20 Mar 2009 - 11:33
Du vet inte mycket du "Truppen"...
 
 
  Gäst: pssh
20 Mar 2009 - 11:43
Det skulle vara kul att höra Ronaldos källor till allt han skriver. Är det en flickvän eller brorsa till någon så kallad misshandlad gammal ÖFK spelare. Eller Är det en bitter spelare som inte varit nog bra för att vara med i ÖFK
 
 
  Gäst: Pssh
20 Mar 2009 - 11:45
Skulle vara kul att höra Ronaldos källor till allt han skriver. Är det en bitter farsa eller brosa till någon gammal ÖFK spelare kanske.

Fortsätt så Ronaldo Det är kul med lite debatt här
 
 
  teo
20 Mar 2009 - 13:02
Om spelarna förväntar sig att få mycket pengar i ÖFK kan jag förvisso förstå att de blir besvikna. Men då lever man också i en grundläggande villfarelse redan från början.

Givetvis kostar det mer pengar att ta in spelare utifrån. Men alla ÖFK-kritiker har ju gjort klart att de inhemska spelarna inte räcker. Är det då inte bra att man öppnar för den här möjligheten.
 
 
  Gäst: ofattbart
20 Mar 2009 - 13:36
Tror ni bara att det handlar om pengar att folk lämnar ÖFK? Det finns många exempel jag fått berättat för mig från den allra innersta kretsen i ÖFK,spelare,ledare m.m där man blir alldeles mörkrädd om hur man behandlar spelare, antar saker och ting om folk, anser att de andra inom samarbetsklubbarna är idioter mm...listan kan göras lång....men till alla som verkligen tror att de två som styr klubben nu, skall ta ÖFK till superettan kan nog börja tänka om. Allt negativt här är inte taget ur luften gott folk. Trevlig Helg!
 
 
  teo
20 Mar 2009 - 13:45
Tror säkert det finns folk inom ÖFK som är missnöjda på samma sätt som det finns de som är nöjda. Det är knappast realistiskt att tillfredsställa 26 olika viljor.

Däremot är det lite patetiskt att dessa missnöjda spelare går runt och sprider missnöje och kommer med luddigt skvaller om hur dåligt allting är. OM det är så fruktansvärt borde någon av dem träda fram och berätta exakt vad det är frågan om.

Om det är pengar som är frågan så är inte något ÖFK bör ta åt sig av. Men det borde vara någonting annat?
 
Uppdaterad: 20 Mar 2009 - 13:46
 
  gäst
20 Mar 2009 - 13:45
Då är vi fler som vet som du "ofattbart". Spelarna får så mycket skit så det är skamligt och skulle allt komma ut så hoppas man att ledningen mfl tar sitt ansvar och dels ber spelarna om ursäkt samt betalar vad de är skyldiga sen tidigare säsong. Det handlar absolut inte om pengar för de som hoppat av..det vet jag!!
 
 
  teo
20 Mar 2009 - 13:48
Har dom fått skäll? Har de blivit mobbade? Fysiskt misshandlande? Hoppas inte de gnäller för att de blev bänkade, det vore ofattbart patetiskt

Kan ni inte konkretisera mer, jag vet redan att ni tycker är ÖFK är omoralens högborg.
 
Uppdaterad: 20 Mar 2009 - 13:51
 
  Gäst: Hannes Andersson
20 Mar 2009 - 14:10
Det normala vid den här typen av utlåning är att den nya klubben betalar en hyra för spelaren. Ex AIK har en spelare som har 40 000:- i lön i AIK, när Åtvidaberg lånar honom vilket AIK tycker är bre eftersom han behöver få speltid så betalar Åtvid en hyra till AIK vilket motsvarar vad Åtvid skulle ha råd att betala i lön. Killen får fortfarande sin lön av AIK och AIK får pengar i hyra av Åtvid.

Hur det är i fallet med ÖFK vet jag inte men självklart har inte ÖFK råd att ta över det kontrakt killarna har i england och ingen ska tro att killarna är beredda att sänka sin lön jättemycket för att spela i ÖFK. Jag skulle tro att ÖFK betalar en hyra till klubben plus hyra för en möblerad lägenhet och ev står för en bil till spelaren. Vad allt detta kostar kan vi bara gissa men klart att det blir dyrare än vad de andra spelarna kostar.

Frågan man också får ställa sig är vad det skulle kosta för ÖFK att ramla ur. Hur många skulle vilja se matcher mot Robertsfors och de andra tjongande norrlandslagen igen.
 
 
  Gäst: Reality check
20 Mar 2009 - 15:59
Märkligt det här. I andra klubbar brukar supportrarna bli glada över spelarförstärkningar.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
20 Mar 2009 - 16:23
Bra och tack Haldo, att du tog bort de osmakliga kommentarerna om Kindberg och Lohse. Att ha åsikt är en sak, att börja kalla någon/några för en det en,än det andra, hör inte hemma här.
 
 
  Gäst: Thomas
20 Mar 2009 - 18:17
Vissa på det här forumet är så fullständigt totalt negativa mot ÖFK. Det är så tråkigt att läsa. Visst ska man kunna ha åsikter och kritisera. Tyvärr låter några av er som gubbarna som gnäller när mjölken höjs med 50 öre, eller som tanterna över att man sjunger på "utrikiska" på bingolotto. Jag ser fram emot att sitta på vår fina arena och se vårt duktiga lag spela, för varje mål ska jag hånle åt er som inte kan glädjas åt att ÖFK finns.

 
 
  Gäst: aja
20 Mar 2009 - 21:43
Tycker också det är synd att många är emot ÖFK, som inte vill annat än att klubban ska ramla ned i tvåan och de små företagen slutar att sponsra, såsom de gjorde när Haldo & Ulf satt i marknadssektionen.
Folk tycker att ÖFK:s styrelse & ledare uppträder maktfullkomligt, då får man snabbt opinionen mot sig!
Vidare att arenafrågan stinker. Det ligger en hel kennel begraven ifråga om kommunen, Driftaren & ÖFK:s agerande.. Särskilt nu när kommunen sänkt driftsstödet till LAC till ynka 43.000:-, samtidigt som Driftaren får 1.800.000:- och subventionerar planhyran under sommaren.
 
 
 
6
kommentarer
Var är målsinnet?
av Lars Larsson | 23 Mar 2024 - 14:17
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | Igår - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
2
kommentarer
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0)
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 12:55
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0
1
kommentar
Div 2 Norrland startar i dag
av Haldo Jonsson | Idag - 14:01
 IFK Östersund är f&
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook