Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4469    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarShaun Vipond...

Shaun Vipond  (38 svar)   24 Mar 2009 - 16:37  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Jag
På tisdag ansluter Shaun Vipond från Carlisle till ÖFK.
Såg det på Öfks Hemsida.

"Under 2008 var Shaun utlånad till Workington och skrev sedan på permanent för dem i november 2008. I Workington har han sedan dess spelat ordinarie som mittfältare. Shaun är född 1988."
 
Svar av:
  Gäst: Kalle
25 Mar 2009 - 05:47
Vipond kommer plus att kam läsa i dag Kalle säga att det kommer några till från England samt några från Sundsvall. Hur många nya ska man ha? Ska man byta ut halva startuppställningen 3 veckor före seriestart?
 
 
  Gäst: Örjan S
25 Mar 2009 - 07:44
Vi får se vad det är för nivå på dem, de ska som sagt vara bättre spelare och de vet vi inte än, skulle gissa att de som kommer får visa sina färdigheter i träningsmatchen i helgen mot Anundsjö.
 
 
  Gäst: Kalle
25 Mar 2009 - 08:38
Sant men de som ÖFK tar hit måste dom ju utgå ifrån att dom är kanonbra och då är alltså deras målsättning att byta ut 4-5 spelare.
 
 
  Gäst: Vad?
25 Mar 2009 - 08:47
Det är helt sjukt ni som sitter och skriver här.
Ena stunden är det helt värdelöst med spelarna som är lokalt. Sen när 3-4 nya kommer då är det helt värdelöst.
Det är ofattbart, jämtlänningar i ett nötskal. Det enda som går att göra är att klaga, klaga på allt!
Jag tycker det är fantastiskt att man kan locka till sig 3-4 nya såhär, det betyder att konkurrenskraften i laget ökar och kan bara gynna laget.
Sen är det väl upp till de nya att bevisa att de ska spela istället för de som spelar i nuläget! Det är inte svårare än så!
 
 
  Gäst: Kalle
25 Mar 2009 - 08:54
Vem har sagt att de som finns är värdelösa? Jag tror mer på att låta laget växa när de känner förtroende. Det man gör nu är ju att kissa spelarna rakt i nyllet och säga att vi tror inte på er därför försöker vi värva 4-5 nya spelare inför seriestarten. Hade varit en stor skillnad om man värvat dessa tidigare eller om man sagt att man skulle värva så här sent.

Men man har hela tiden gått ut med att det finns inga pengar och att vi tror på de killar vi har. Speciellt psykologiskt är det inte. Det värsta som kan hända nu är att man inte ens får tag i några spelare, då står man kvar på samma ruta men med en trupp som vet att styrelsen inte tror på dom. Inte speciellt smart.
 
 
  Gäst: Örjan S
25 Mar 2009 - 10:57
De här är förstås på två vis, men de ligger faktiskt något i som Kindberg har gått ut med att man vill inte lägga alltför stort ansvar på de yngre och oerfarna spelararna i ÖFK. Jag gör den tolkningen att de spelare vi har är inte dåliga, men vilka krav kan vi ställa på dom? För en del av dom blir det första året man spelar i Div 1, Ante B, Daniel A, Lövet, Landgren, Pontus E, mfl har ju inte spelat på den här nivån förut och det är klart att det blir fruktansvärt tufft. Men jag är den förste att säga att några dåliga spelare är de inte, de här killarna lär få spela ändå, så kan man hitta några med lite mer erfarenhet och som just nu är bättre så tycker jag väl att det är rätt. Jag tror i varje fall på de här killarna, men som sagt de blir nog lite för tufft och ett för stort ansvar för dom, men med något år till så klarar de av de.
 
 
  Gäst: Örjan B
25 Mar 2009 - 13:24
Kindberg har gått ut med att man vill inte lägga alltför stort ansvar på de yngre....
BULLSHIT!
Han har insett att laget inte räcker till i ettan med nuvarande lag!
Jämför gärna med VSK, som har dubbelt så många spelare under 20 år som blivit uppplockad i år.
ÖFK har även många äldre rutinerade spelare också!
 
 
  teo
25 Mar 2009 - 14:51
varför är det sådant enormt fokus på Västerås ungdomssatsning, är det för att Z är där?

ÖFK har sällan haft så mycket ungt i truppen, det har inget att göra med Västerås.
 
 
  Gäst: C
25 Mar 2009 - 15:03
Calle får nog ge upp sin ungdomssatsning. Det blir nog som förut. Det verkar som ÖFK kommer att sköljas över med spelare från både England och Sundsvall. Det blir lite antiklimax både för ungdomarna och Calle. Om styreslen vill ha spelarna så kan Calle inte säga emot, Tyvärr och synd, men Kindberg har fått kalla fötter, inte bara kalla utan isiga.
 
 
  Gäst: ,,,
25 Mar 2009 - 15:08
Shaun Vipond är ju en ungdom, bara 20 år!
Vad gnäller ni i?
 
 
  Gäst: Curva middle
25 Mar 2009 - 15:11
Calle vill ju självfallet satsa på undomar från länet.
 
 
  Gäst: Örjan S
25 Mar 2009 - 15:40
Spelare som kan vara aktuella är Robin Bergman 18 mål på 11 matcher, Kristian Ek, Akombo Ukeima nigerian och u21 landslagsman, samt Robert Lundsström, men observera inget är KLART! Allt enligt LT Sporten.
 
 
  Gäst: Jag
25 Mar 2009 - 16:15
Man får hoppas på Akombo Ukeyima, han skulle vara en stor tillgång för öfk.
 
 
  Gäst: Emmanuel
25 Mar 2009 - 16:20
Får hoppas han håller samma klass som den nigerianska landslagsmannen Bina Ajuwa.
 
 
  Gäst: Sekel
25 Mar 2009 - 16:49
De är rätt. Satsa långsiktigt !
 
 
  teo
25 Mar 2009 - 17:31
Det är en svår avvägning för ÖFK satsa på ungdomar samtidigt som det vore en fullständig katastrof om man åkte ur serien. Man kan alltså inte bara ha det långsiktiga perspektivet. Om vi inte har ett lag i division ett kommer heller inte våra ungdomar på hemmaplan ha en möjlighet att vara med i den serien.

Som så ofta annars är nog den gyllene medelvägen att föredra. Även fast det kommer in nytt folk så är säsongen lång. Skador och avstängningar kommer göra att nya spelare matchas in. Precis som i samhällsutvecklingen så är revolutioner inte att föredra, det handlar om att ta små steg och dra nytta av erfarenheter.
 
 
  teo
25 Mar 2009 - 17:34
En nigeriansk u21-landslagsman låter ju ruggigt bra. Men varför skulle en spelare med den kapaciteten vilja åka till Jämtland? Jag kan garantera att det är något fel på honom, skada? fetma? Jag spekulerar bara.

Av tradition brukar det vara säkrast att satsa på britter.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
25 Mar 2009 - 21:07
Britter teo, du skulle väl hellre vilja se en italienare...eller !
 
 
  Jazz_devil
25 Mar 2009 - 21:56
Akombo Ukeyima imponerade inte på någon i Giffarna och blev utlånad till IFK Mariehamn i finska ligan förra säsongen. Där gjorde han två mål tror jag.
Jag har svårt att tro att han skulle göra någon succé i ÖFK.
 
 
  teo
25 Mar 2009 - 22:00
Ja det vore kul att se en italienare, men jag har svårt att se honom lyckas.

Någon som minns ryssen som var i IFK i slutet av 80-talet, han hade väl spelat i det ryska u21-landslaget sas det? Det var lite före min tid.


 
 
  Gäst: Claes Jönsson
25 Mar 2009 - 22:31
Det var inte före din tid, men du kan nog knappast minnas honom. Nu har du satt myror i huvudet på mej, jag minns honom men kommer inte på namnet just nu.
 
 
  Gäst: Stefan N
25 Mar 2009 - 22:53
Här litet namedropping:
Jag kommer inte ihåg någon ryss, men väl en polack - Andrzej Sikorski hette han väl, mittbacken i IFK Östersund. Han var här under säsongerna 1987-1988.
Här en länk: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1902
Och så hade de en mittfältare från England som ungefär samtidigt hjälpte upp IFK i dåvarande nya division II. Han hette troligen Campbell Chapman (i dag ledare inom engelsk damfotboll?).
Jeff Hemmerman var en annan av de tidiga engelsmännen. Han kom till IFK i mitten av 1980-talet och gjorde kanske inget större väsen av sig då han var i slutet av karriären. Här en länk om honom: http://en.wikipedia.org/wiki/Jeff_Hemmerman
 
 
  Gäst: Nostalgitripp
25 Mar 2009 - 23:10
Och är den bäste....
http://www.soccerbase.com/players_details.sd?playerid=4802
Steve Mardenborough född -64, IFK Östersund 1989.
 
 
  Taggen
25 Mar 2009 - 23:39
Det var ju två Sikorski i IFK när det begav sig, var det inte Witold (broder eller kusin) som var back och Andrej mittfältare? Andrej hade iaf. högre status bland oss 6-7 åringar det minns jag och Mardenbrough var en riktig hjälte, stor, stark och en fruktad målskytt!
Nostalgi var ordet!
 
 
  teo
26 Mar 2009 - 08:41
Jag börjar direkt tänka på 8-0-vinsten mot Ope, det var under den här epoken.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
26 Mar 2009 - 09:20
Fortsätter väl på nostalgitrippen då. 8-0 vinsten glömmer man inte, jag var med i IFK då, min närmaste arbetskillega var blåvit ut i fingerspetsarna, det va inte speciellt tungt att gå till jobbet den dan.
 
 
  Gäst: Stefan N
26 Mar 2009 - 10:14
Ännu mer dåtid: 1985 satt jag på idrottsparken i Sundsvall för att se ett av oss sportskrivare då uppskrivet IFK Östersund möta GIF Sundsvall som var på väg uppåt. Vi trodde verkligen att IFK skulle ha en möjlighet att rubba GIffarna, men vi bedrog oss gruvligt. När det i slutet av matchen stod 9-0 till hemmalaget i denna "seriefinal" ringde folk från ÖP:s redaktion till speakerbåset på Idrottsparken för att få tag i mig varpå speakern efterlyste ÖP:s reporter. Jag reste mig för att gå till telefonen och då hände det något märkliga att jag fick publikens empati. De reste sig och gjorde stående ovationer för mig där jag slokörad snirklade mig förbi publikraderna för att berätta för redaktionen om det dystra läget.
Det blev 10-0 till slut. Det här var i trean och IFK hade då Hemmerman på topp.
Två år senare blev Giffarna femma i allsvenskan.
 
 
  Gäst: Örjan S
26 Mar 2009 - 11:30
Jag ska också bidra med lite dåtid när IFK Östersund besökte Grusplanen för träningsmatch mot Hackås, Tom G Liliedal tränade IFK på den tiden, Tom G iförd päls klev upp på en stor snöhög för att konstatera att IFK Östersund förlorade mot Hackås IF med 2-1, kommer inte ihåg årtalet men kanske någon gång slutet 70 talet eller början 80 talet.
 
 
  Gäst: Örjan S
26 Mar 2009 - 11:33
Ytterligare lite dåtid, Hackås IF Dam vann på Fästedal med 9-0 över IFK Östersund i en seriematch, tror det var 1994 95, tränare då i IFK Andres Biten.
 
 
  teo
26 Mar 2009 - 11:48
Claes Jönsson

Jag var inte äldre än 6-7 år var tvingad att åka och bevista ett dop på matchdagen. Fortfarande ett av mitt livs största besvikelser.
 
 
  Gäst: Örjan S
26 Mar 2009 - 12:12
Ännu mera dåtid, i motsats till Nolerviks hemska upplevelse på idrottsparken kan jag berätta om en trevlig upplevelse, naturligtvis är det HAckås IF Dam som står för den. Sundsvall hade 21 raka hemmasegrar när Hackås IF kom på besök, Hackås vann som brukligt var på den tiden och Sundsvalls hemmasvit på tjugoen segrar var därmed bruten.
 
 
  Gäst: Örjan S
26 Mar 2009 - 12:21
Egentligen är det Hackås som stått för de största framgångarna i Jämtlänsk fotboll åtminstone på Damsidan, gått till kvartsfinal i SM, representerat Sverige i inofficiellt VM på Taiwan, segrar i Gothia Cup tre år på raken, listan kan bli lång, fotbollskunnandet är och har alltid varit stort i Hackås.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
26 Mar 2009 - 12:58
Jo jag vet att du var i den åldern och tänkte att du minns lite av det. Det var hårt gjort av dina föräldrar teo, barndop när det är fotboll.
 
 
  Gäst: Pappa
26 Mar 2009 - 18:17
Förlåt TEO
 
 
  Gäst: :)
27 Mar 2009 - 09:24
Kul att Örjan får så många svar på sina Hackåsinlägg.
 
 
  Gäst: Kent Brockman
27 Mar 2009 - 10:24
Nä du Örjan. Bäst på damsidan är nog Ope som var i SM-final mot Jitex. I slutet på 70-talet tror jag.
 
 
  Gäst: Christer P
27 Mar 2009 - 10:59
Hackås är enda jämtklubb som vunnit Gothia Cup.
De ni...
 
 
  Gäst: Thomas
27 Mar 2009 - 13:54
Intressant ang. Hackås, visste inte att de hade varit så framgångsrika. Sökte runt lite på internet och hittade deras hemsida, www.hackasif.com . Verkar vara någon sorts nystatsning på gång där. Går ni på info fliken så finns det bilder och text om bland annat damlaget som vann gothia cup.
 
 
 
6
kommentarer
Var är målsinnet?
av Lars Larsson | 23 Mar 2024 - 14:17
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | Igår - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
2
kommentarer
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0)
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 12:55
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0
1
kommentar
Startelvan i dag
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 11:12
Arnold Origi, Kevin Jablinski, Ali
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook