Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4507    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarVilka får lämna laget?...

Vilka får lämna laget?  (30 svar)   31 Mar 2009 - 11:46  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Anonym
Blir alla spelare kvar nu när det kommit tll nya spelare?
 
Svar av:
  Gäst: 30 nu !
31 Mar 2009 - 19:03
Med engelsmännen och giffkillarna är man uppe i 30 spelare, många som i sin utveckling får spela div 4 i sommar. Det är synd för dessa, för IFK och Frösön har satt sina trupper skulle jag tro.
 
 
  teo
31 Mar 2009 - 19:09
Vet inte om man har tänkt ut de här värvningarna i förväg. Kanske skulle man då redan från scratch ha haft färre spelare i truppen? Samtidigt är inte detta social verksamhet. ÖFK skall göra så bra resultat som möjligt, det överskuggar allt.
 
 
  Gäst: Martin
31 Mar 2009 - 19:22
Oavsett hur det går detta år måste ÖFK lära av historien, varför hamnar man alltid i den situationen att behöva "panikvärva" kort innan seriestart????

Nästa år hoppas jag att truppen är spikad vid nyår och att man tidigt kan spela ihop ett lag.
 
 
  teo
31 Mar 2009 - 19:24
ÖFK blir inget topplag med bara inhemska spelare, de har inte råd att värva spelare före andra klubbar. De får ta det bästa som blir över. Jag tycker föreningen skall känna sig nöjda med hur de har fått ihop truppen. Hoppas bara att man kan motivera alla dessa spelare som får svårt att ta en plats i truppen. Förr eller senare kommer dessa spelare behövas, då skall de vara motiverade och på gott humör.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
31 Mar 2009 - 19:52
Att bli så småningom ett topplag tar sina år att bygga upp, med spelare, organisation m.m. Värvningarna man gjort nu ser jag som, rädslan att åka ur. Å visst kan man klara sig kvar , men då uppstår samma fenomen nästa år, engelsmännen försvinner och kanske även Gif spelarna. Då är man på ruta ett igen, så har det nu rullat på några år.
Mönstret är detsamma, 22-24 spelar börjar träna i november förtsätter med det dec,jan,feb och mars för att sedan i april kommer det 4 nya, ev 5. Övriga klubbar Frösön div 3 och IFK div 3, har då redan satt sina trupper, då återstår div 4 för flera spelare som i januari hade förhoppning på div 1. Att det inte är någon socialverksamhet råder det ju inget tvivel på, men samtidigt säger många att det saknas vilja och karraktär hos ung spelare i Östersund, tro fan det.

Sedan får då inte jag någon röd tråd i hur ÖFK arbetar. Kalle har flera gånger sagt att vi måste bygga långsiktigt och inhemskt. Jag blev riktigt glad när jag får höra sånt sedan blir slutkontentan något helt tvärtemot.

Som vanligt måste jag avsluta mina inlägg då det gäller ÖFK, att jag är INTE ÖFK hatare och mitt inlägg syftar inte heller till att gnälla, men jag blir inte riktigt klok på vad som sägs och vad som görs. Kanske har jag missuppfattat allt, å det kan jag ta. Men tycka är det ju fritt att göra eller hur ?
 
 
  teo
31 Mar 2009 - 19:58
Riktigt glad?

Du menade ju att ÖFK:s enda chans var att spela extremt defensivt och bara täta ihop bakåt. Låter inte särskilt inspirerande

Annars håller jag väl med att det är bra att bygga långsiktigt. Samtidigt måste man ha det kortsiktiga perspektivet att hålla sig kvar till varje pris. Division två norra vore ett förödande öde enligt min åsikt. Med nuvarande trupp tror jag att man klarar sig kvar. Utmaningen blir att inspirera alla spelare som får lite speltid initialt under säsongen.

Personligen tror jag att ÖFK har stora förhoppningar på sin ungdomssatsning, att det skall bli basen för ett bra lag i framtiden. Finns man nere i division två, har man ingen bra bas för dessa ungdomar att utgå ifrån.

Något man skall ge Kalle är också att han ger chansen till alla spelare. Mer eller mindre varje spelare som var med i truppen i fjol fick chansen från start någon match. Det kan mycket väl bli så i år också även fast man värvat en del spetskompetens utifrån.
 
Uppdaterad: 31 Mar 2009 - 20:02
 
  Gäst: Claes Jönsson
31 Mar 2009 - 20:18
Nu är jag inte med teo. Har jag sagt att ÖFK ska spela extremt defensivt ??? Då mäste någon ha skrivit under med mitt namn. Det är så långt ifrån min syn på fotboll som det kan bli.

Sedan låta alla spelare få spela ? Så du menar att dagens ÖFK trupp innehåller 30 div 1 spelare ?

Sedan undrar jag kring det du säger att div 2 blir ingen bas för dessa spelare. Vad blir då div 4 för någon bas för de som är i 18 års åldern i dag ? Du skrev ju att man måste även ha med det kortsiktiga perspektivet, ja det blir det ju om man är 18 år idag, ett kortsiktigt perspektiv, å precis som du säger det är viktigt
 
 
  teo
31 Mar 2009 - 20:33
Visst har du rätt att det kommer uppstå en hel del problem med denna gigantiska grupp. Det borgar också för massor av bråk och gnäll på fotbollz och i lokaltidningar. Det är en stor utmaning nu för ÖFK att ge bra alternativ till alla dessa spelare, som du säger är division fyra ett dåligt alternativ

Men principen för ett lag som har ambition att nå eliten bör ändå alltid vara att ställa ett så bra lag som möjligt på planen. ÖFK:s a-lag skall göra bra resultat. Om det kommer 4 spelare med rejäl spetskompetens är jag övertygad om att det höjer ÖFK och även intresset för fotbollen i länet. Det finns inget som säger att man inte kan köra den här linjen även kommande säsonger. Spelarmaterialet vi har i länet håller inte för mer än att möjligen klara kontraktet.(vilket jag tror att de hade kunnat klarat även utan alla dessa värvningar, nu är jag dock helt säker). Om det skulle visa sig att något av dessa förvärv inte håller måttet är det väldigt viktigt att ÖFK sänder tillbaka nämnde spelare, jag tycker inte att spelare på Kerry Morgans eller Scott Evans nivå ger ÖFK någonting, då är det bättre att satsa på inhemska förmågor.

Var det inte du som skrev att ÖFK:s enda chans var att hålla sig kvar var att spela "tätt, tätt tätt". I och för sig inte fel i sig, men ändå inte det som du brukar beskriva som din fotbollsfilosofi.


 
Uppdaterad: 31 Mar 2009 - 20:39
 
  Gäst: Anonym
31 Mar 2009 - 20:43
Alltså får Patrik Henriksson lämna laget. Vem mer eller är det bara han som inte klarar att ta en plats i laget?
 
 
  Gäst: Mattias
31 Mar 2009 - 20:45
Tätt, tätt, tätt är väl inte detsamma som extremt defensivt, eller?
 
 
  teo
31 Mar 2009 - 20:50
Nej det går väl att tolka på olika sätt, hur som helst är det inte den vokabulär CJ brukar använda när han skall beskriva sin fotbollsfilosofi.

Nu vill jag inte gå i klinch med Claes på något sätt, jag tycker han kommer med viktiga perspektiv.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
31 Mar 2009 - 20:53
Tänker inte gå in djupare på taktiktänk, för då kan det blirför långt i att svara på.
Däremot får du ALDRIG mej att hålla med om att det inte finns eller funnits spelare här, så man hade sluppit panikvärvat i 11:e timmen, aldrig ! Problemet att de inte är där idag, beror på flera omständigheter.
 
 
  Gäst: Budda
31 Mar 2009 - 20:57
Med 4-5 nya spelare som går rakt in i startelvan tror jag ÖFK blir topp fem i serien. Nu har man både bredden och toppen i truppen.
 
 
  Gäst: Jasså !
31 Mar 2009 - 21:05
Kanske det Budda, men det förutsätter ju att du vet standarden hos spelarna i de andra klubbarna också, och framför allt standarden på ÖFK:s nya. Att Ek är en bra spelare är det ju inget tvivel om, men han räcker andå inte riktigt till för Giffarna.
 
 
  Gäst: Budda
31 Mar 2009 - 22:11
De två britterna är ju handplockade och Ek vet vi ju håller. Dessutom en skyttekung och en extra joker britt. Tror inte så många trupper är bättre. Vad jag har läst så är det nästan inga utlandsproffs i så många andra lag så där ligger ÖFK i topp.
 
 
  Gäst: Jasså !
31 Mar 2009 - 22:55
Jo visst handplockade, men de handplockar ju inga som är aktuell för a-lags spel, så viktigt är det inte att hjälpa Östersund. Det handlar om två juniorer, som inte spelat i a-a-laget. Det blir så stort, så fort nån kommer som inte har ett svensktklingande namn. Där har Örjan S helt rätt.
 
 
  teo
31 Mar 2009 - 23:27
ju mer man tänker på det här desto mer inser man att det kan uppstå problem. ÖFK måste snabbt se till att hitta en lösning för alla dessa spelare som till en början kommer vara långt ifrån spel. Hoppas de sätter sig ner och jobbar med det direkt, annars kan man ha stora problem på halsen.
 
 
  gäst
1 Apr 2009 - 08:26
man kan ju inte mena att Patik H får lämna plats till inlånade spelare, det här verkar ju inte klokt!
Vad ska det bli av de som aldrig kommer att ta en plats i starelvan men som tränar och brinner för att få ha på sig Öfk:s tröja? Nu tycker jag synd om e!
Idag med lite facit i handen så måste jag hålla med de som inte tyckte att Pers och Tobias avhopp inte gjorde något Ni hade rätt.
Vad gäller de två så kanske de förutsåg vad som skulle hända och det är ju aldrig roligt att sitta på bänken om man tränar nästan varje dag i veckan.
Är det till de nya spelarna deras ersättning gått? För ÖFK har ju inga pengar..enligt delar ur styrelsen..men var är den duktige målvakten som stod för ÖFK ifjol?
 
 
  Gäst: Bara undrar
1 Apr 2009 - 10:03
Ena engelsmannen vänster spelare, nu sitter ena Fryklun löst, även Oscarsson, ja t.om Alan, om nu britten är bättre än dom. Widgren, ja han blir kanske bänkad, Björkebaum kan också bli det, om nu Gif killen är bättre än dom. Blir dom kvar nästa år ? Lånsiktighet ???
 
 
  Gäst: Baxnar
1 Apr 2009 - 10:15
Tänker man dit näsan räcker så har de ev rätt om Per och Tobias. Hade man däremot skrivit dessa 2 på flerårskontrakt, då hade man haft nåt att bygga för framtiden på. Nu tar man hit 2 engelska spela i 3 !!! månader, som man inte ens vet OM de är bättre än Tobias och Per. Vilka lämnar nästa år, säkert en 10 st som ledsnar och byter klubb el flyttar.
 
 
  Gäst: Bent
1 Apr 2009 - 10:38
Håller med er som skrivit tidigare. Nu kommer man få problem! Kan skapa en spricka i laget som kan bli svår att läka.
 
 
  teo
1 Apr 2009 - 11:10
min konklusion av detta är att det kan bli positivt om engelsmännen ger resultat. Om ÖFK hamnar på övre halvan av tabellen, kommer de flesta vara nöjda. Och de andra spelarna behöver inte kämpa för livet till hösten.

Kommer inte resultaten kan det bli kaotiskt
 
 
  Gäst: GIF Supporter
1 Apr 2009 - 11:36
Vad är det för anfallstyp ni söker/sökte och hur skulle man kunna beskriva dom som redan finns i truppen?

I Robin Bergman får ni en snabb och tekniskt anfallare som hotar bakom backlinjen. Han är även en bra frisparksskytt. Bäst nyttjar ni honom rättvänd med fart. Men han kan också användas på kanten eller som offensiv central mittfältare i ett 4-2-3-1. Ordet boxspelare skulle jag inte använda som beskrivning.

Då han inte är någon jätte så är hans svagheter närkampsspelet och huvudspelet, så några nickmål ska ni inte räkna med. Men av att döma av matchen mot Timrå verkar ni ha andra som klarar den biten bra. :)
 
 
  Gäst: petro
1 Apr 2009 - 12:25
Gäst! Jag fattar inte problemet. Patrik H som knappt spelade någonting förra året pga skador och som man anser måste komma ikapp innan han är aktuell för en startelva i ÖFK lånas nu ut fram till sommaren. Det måste ju vara en helt perfekt lösning och vi ska väl vara glada att det samarbetet kan fungera. Det gynnar Frösön som får en duktig fotbollsspelare och det gynnar ÖFK eftersom han får ok matchning till han är 100%. Jag tycker att alltför många ser allt nattsvart och tolkar precis allt som händer till någonting negativt. Tar man inte hit spelare är det fel, gör man det så är det också fel. Då är det inte så lätt att göra rätt om du frågar mig
 
 
  Gäst: petro
1 Apr 2009 - 12:28
Claes J. Jag är lite nyfiken. Du ville ifjol inte avslöja vilka i truppen som du inte tyckte höll måttet pga att du inte vill peka ut nån som kan ta illa upp. Du säger nu att det absolut finns tillräckligt många bra fotbollsspelare här för att hålla div.1 nivå utan att ta hit spelare. Vilka syftar du på? Det måste du väl ändå kunna säga då du genom att säga det bara tycker att de är duktiga så då borde dom ju inte ta illa upp.
 
 
  teo
1 Apr 2009 - 12:43
säga vad man säga vill men det blir ett rejält överflöd av offensiva spelar.
 
 
  Gäst: petro
1 Apr 2009 - 12:53
Första gången på länge det som det finns många offensiva alternativ. Tänk att ha ett par spelare på bänken som kanske kan kliva in och förändra en matchbild. Det har vi ju inte direkt varit bortskämda med
 
 
  Gäst: Örjan S
1 Apr 2009 - 13:26
Vi får väl se hur många av de här som tar en plats i startelvan, men som det känns just nu så får man väl räkna med att Ek tar en plats, Robin Bergman har jag inte sett, men är mera oklart, av Swansea spelarna gissar jag på Chad Bond, S Vipond har nog ganska långt kvar att döma av matchen mot Anundsjö. Tycker inte att han nu har något att tillföra. Jag räknar med en fortsatt satsning på den befintliga truppen där de finns många bra talanger. Jag om någon har varit en förespråkare att ÖFK måste satsa på länets talanger, samtidigt är det också så att det blir en konfliktsituation, köra hemvävt med våra unga talanger, som jag än en gång inte alls tycker är dåliga, men är det rätt att kräva att de ska klara av en tuff säsong i Div 1 så att ÖFK spelar där även nästa år????

Låt oss säga att vi skulle köra med enbart våra egna talanger och ÖFK åker ur serien? De blir ju ramaskri, de går ju inte, därför kan jag tumma på min inställning, att kan vi få hit några som är bättre, men då ska dom vara klart bättre så kan jag köpa de, jag hävdar att det är inte oförenligt och utesluter inte en fortsatt satsning på egna spelare, utan det borde snarare vara så att våra egna talanger ges en lugnare och mera anpassad inmatchning i ÖFK. Jag räknar inte med att alla de här fem nya spelar samtidigt. Den här lite svåra situationen beror ju på att ÖFK inte i tillräcklig utsträckning satsat på de talanger som finns runt om i länet när man låg i div2, då hade vi i lugn och ro kunna byggt upp ett lag, nu i div1 är det svårare, det är gamla synder som gör att ÖFK hamnat i det här läget.
 
 
  Gäst: Den Tålmodige
1 Apr 2009 - 18:42
Örjan positivt att din inställning till förvärv nu är mera nyanserad än förut.Till skillnad från vissa andra brukar du ju inte vara direkt bekymrad över att framföra egna åsikter.Därför skulle det vara intressant att få reda på vilka talanger i länet som ÖFK genom åren inte tagit hand om enligt din uppfattning.
 
 
  teo
1 Apr 2009 - 20:21
gillar Örjans nya icke-svartvita inställning. Hoppas vi andra kan ta intryck av den tonen. Övertonerna i debatten brukar slå fel.,
 
 
 
6
kommentarer
Var är målsinnet?
av Lars Larsson | 23 Mar 2024 - 14:17
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | Igår - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
2
kommentarer
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0)
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 12:55
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0
1
kommentar
Div 2 Norrland startar i dag
av Haldo Jonsson | Idag - 14:01
 IFK Östersund är f&
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook