Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4517    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarNolervik...

Nolervik  (12 svar)   2 Apr 2009 - 08:28  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Korre
Många har skrivit och haft klagomål om vad Nolervik skriver. Han har då i alla fall en åsikt om saker. Även om man inte delar vad han skrive, så tycker han i alla fall något. I övrigt så är våra sportjounalister väldigt flata. Hasse Andersson hade tidigare år lite grävande journalistik, kunde handla om ungdomfotbollen m.m. Han tycker inte något numer, tråkigt tycker jag. Nu liknar sportsidorna mera ett informationsblad, jag saknar Agne Svärd, som kunde komma med lite funderingar i sina artiklar. Har pratat med andra om detta, flera tycker som jag att sportsidorna blivit intetsägande, jag kan bara hålla med. Ibland undrar man om det är sagt så, att de inte ska tycka något utan bara referera på plats det som händer, här och nu.
 
Svar av:
  Gäst: Vet lite mer
2 Apr 2009 - 10:01
Det har ju blivit så när journalister som Andersson, Lundin, Björklund med flera värvats till nyhetsbyrån som ska serva LT och ÖP med texter. De skriver bara artiklar numera och får inte skriva krönikor, vilket är synd. Det är väl tänkt att Nolervik ska göra det, men han är ju inte alls lika insatt i ÖFK som dem.


 
 
  Gäst: Stefan N
2 Apr 2009 - 22:47
Hej på er!
Jag undrar bara hur ni ska ha det? Ena dagen en krönika från Hans Thor som tycker att jag provocerar och är för tuff - i nästa andetag tycker ni att jag är för flat och intetsägande. Det är inte lätt att vara alla till lags på den här sajten. Kom igen och var litet konstruktiv nu - vad är det ni två (Korre och Gäst) vill att jag ska skriva? Hur ska jag göra för att falla er plå läppen? Jag vill veta för att kunna bli bättre.

 
 
  teo
2 Apr 2009 - 22:53
Vi är väl ingen enhetlig skara här på fotbollz som tycker lika om allting. Jag tycker att du har gjort många bra saker på ÖP. Framförallt gillar jag dina foto-repotage, samt de lite mer fördjupande repotage som har dykt upp då och då.

Att du tycker till i dina krönikor är bra i sig. Oftast vet man redan vad som hänt i sportvärlden, det man vill ha är perspektiv.. Men det är tråkigt att du blandar in för mycket extremfeministisk jargong och allmän politisk korrekthet. Är inte idrotten tilräckligt intressant i sig, måste man göra det till en tröttsam politisk diskussion.

Det räcker väl att man genusforskar om trumpetspel och kärnavfallshantering, måste idrotten in i den där gapiga debatten också?
 
 
  Gäst: Korre
2 Apr 2009 - 23:03
Tror du måste putsa brillorna Nolervik. Så här skrev jag.Han har då i alla fall en åsikt om saker..... det GÄLLDE dej. I övrigt så är våra sportjounalister väldigt flata, gällde INTE dej.

Då det gäller fotbollz och deras debattörskrivare , så kan jag bara konstatera och påminna dej om......att så skrev sportjournalister för bara något år sedan. Både Agne Svärd och Andersson, tyckte något. Nu är inte Agne kvar och Hasse skriver inte längre något som kan skapa debatt. Du borde ta åt dej istället av den kritik som finns, era löner betalas till stor del av oss läsare.

Du vill veta hur ni ska agera för att falla oss på läppen, det finns bara ett råd, våga tycka.
 
 
  Gäst: Jag håller på Stefan!
2 Apr 2009 - 23:04
Tycker mycket om det du skriver Stefan och hoppas att du orkar fortsätta, är inte riktigt säker på att det är så många som är negativa över vad du skriver. Utan några som vill höras väldigt mycket. Senaste veckan skrev du en fantastiskt bra artikel om skolungdommar. Mycket bra om skidskyttet i Tullus. Detta är jätteroligt för oss andra att läsa om. Bry dig inte så mycket om kritiken. Kommentera dom inte det kan vara besvikna människor som inte får göra sin röst hörd, Mycket av det negativa som skrivs på fotbollz är samma som älltar. Bra att du lyfter fram damidrotten och att alla ska få samma chans.
 
 
  Gäst: Korre
2 Apr 2009 - 23:12
Då är vi 2 " Jag håller på Stefan", som gillar det han skriver, det tar sig
 
 
  Klaus
2 Apr 2009 - 23:19
Jag gillade skildringen av Krokom Cup men det är synd att det måste till en förälder för att tidningen skall skriva om denna cup där massor av ungdomar träffas och spelar sent inpå småtimmarna. Men nu blev det gjort och jag tyckte det var bra skrivet.

Tack för det Stefan (ÖP) ;-)
 
 
  Gäst: Roffe
4 Apr 2009 - 09:07
Håller med dig Klaus att det är svårt att få tidningarna i Östersund att skriva om ungdomsidrott om dom inte har egna barn med.
Kommer ni ihåg Öp liret på 80-talet med bilder,resultat och tabeller.Nästan varje unge hängde framför brevlådan och väntade in tidningen på morgonen.
 
 
  Gäst: Stefan N
4 Apr 2009 - 09:52
Den bild av ungdomsidrott som målas upp här stämmer inte. Ungdomsidrotten får stort utrymme i ÖP. Jag har själv skrivit en mängd artiklar om ungdomsidrott under vintern, från flera skidtävlingar, alpina tävlingar, friidrott inomhus i Jämtkrafthallen, konståkning, innebandy och ett uppslag från basket i Lit med mera med mera. ÖP har också skrivit om tidig utslagning, utsortering och elitsatsningar, en hel artikelserie på tio sidor totalt.
Skillnaden från tidigare är att jag försöker tona ned resultatfixering och tävlingshets (därför inte så mycket tabeller och resultat) för att beskriva ungdomsidrott på ett annat sätt, ur ett annat perspektiv, att lyfta fram glädjen, värmen och kärleken till idrotten. Där vi inte pekar ut vem som duger eller inte. Den som inte sett det har inte läst tidningen.
När det gäller Krokom cup hade jag naturligtvis skrivit om den även om jag inte varit förälder. Det är en tävlingsform som lockar något tusental människor till en sporthall en hel helg - det är journalistiskt rätt att skriva om den. Om inte jag - då hade jag fått någon annan att göra det.
ÖP-liret? Håll utkik framöver.
 
 
  Gäst: ...Papi...
4 Apr 2009 - 11:22
Du Stefan....Låter ni någonsin utvärdera det ni håller på med? Jag menar att genomföra undersökningar på vad läsare har för uppfattning kring sportsidorna samt mäta antal mängd artiklar, omfattning, kategorier, hur de inblandade i artiklar uppfattar det skrivna osv? Gör ni denna utvärdering själva isåfall? Oberoende utförare? Eller försöker ni göra allt efter eget huvud å köra ett eget race utan att vilja påverkas? För vem å varför skriver ni egentligen?
Det är en seriös fråga för jag kan förstå dilemmat. Dels att "måsta" kamma en publik medhårs med mer eller mindre objektiva ögon men också för att ifrågasätta och ibland provocera utifrån sig själv. Kanske ni borde släppa in fler "gäster" i texten som ser saker från en andra synvinklar?....bara ett förslag....
Men skulle inte siffror, svart på vitt, kunna bemöta en del kritik? Istället för att bara gå i försvarställning där allt till slut eg bara stannar vid ord mot ord??
 
 
  Klaus
4 Apr 2009 - 17:16
Stefan, ang Krokom Cup så stämmer det nog som du säger att du nog skulle skrivit för innan du blev sportchef var det väldigt lite någon tidning skrev om Krokom Cup.

Kanske mitt fel som var ansvarig på den tiden att man inte bjöd in tidningarna. De kanske helt enkelt inte visste om den. Den har ju endast hållit på i 19 år, 20 år alltså nästa år.

På kanslit finns ju en artikel men den är rätt så gammal.

Men jag tycker du hittils har gjort ett bra jobb med dina reportage om ungdomsidrott. Lite för mycket bilder i början så tog väldigt mycket plats. Men det är nog som du säger, ungar vill ju läsa och se sig själva och det får de göra mer nu.

Jag hoppas också att ungdomslagen tar chansen och skriver på fotbollz om sina ungdomslag precis som IFK och Ope gjort. Vi är öppna för alla.

Fortsätt, tycker jag, som du Stefan börjat för jag tror att 'nya' ÖP-sporten utvecklas även den så att fler tycker den är bra.
 
 
  Stefan
4 Apr 2009 - 20:09
Papi, jo vi gör utvärderingar, men inte i detalj på det sättet. Vi gör läsarundersökningar till och från som brukar visa att de allra flesta sportintresserade som läser sportsidorna är nöjda med vad de får.
Sportläsare är sett till totalen en relativt liten grupp som är ganska högröstad och resultatfixerad.
Min uppgift är att försöka locka även en bredare publik, som kanske inte dagligen kastar sig över sporten i tidningen.
För vem skriver vi?
För alla, för läsarna, och det innebär att sporten kanske ska bör skrivas på ett sätt som fler än bara ett fåtal kan ta till sig. Som når längre än till bara de redan frälsta.
Och ärligt talat: jag har inte fått speciellt mycket negativ kritik hittills, den mesta kritiken har varit konstruktiv och stöttande.
Att släppa in fler gäster i artiklarna är en konstruktiv synpunkt som jag tar till mig direkt. Det behövs för mångfalden. Ju fler röster desto bättre.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
1
kommentar
Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvi
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 11:25
Ali Suljic Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook