Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4648    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarÖFK U19....

ÖFK U19.  (7 svar)   30 Apr 2009 - 09:54  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Örjan S
De blev en dålig lösning för juniorerna som får ta steget ner i juniorallsvenskan. Vad som löser problemet är att när u 19 laget bildades skulle de ha varit en förening för sig då hade ÖFK varit i minst div3 nu, jag sa redan när ÖFK U19 vann serien första gången att det var fel att de inte fick gå upp. De året gick Berg upp, till vilken nytta? De blev respass ner till fyran igen och en nerkörd ekonomi samt att de tillförde ingen som helst utveckling för fotbollen i distriktet. Som sagt, de hade varit bättre att ÖFK U19 hade fått gått upp, jag är inte främmande för att ÖFK U19varit i div2 nu.

Tänk vilken skillnad att låta de här grabbarna som inte fick plats i ÖFK:s A trupp fått utvecklas i den miljön mot som nu ta steget ner på juniornivå igen. ÖFK behöver ett div2 lag. ÖFK U19 kan ju vinna div 4 i år igen men får inte gå upp de måste man ändra på, bilda en separat förening.
 
Svar av:
  Gäst: :)
30 Apr 2009 - 10:06
Ungefär exakt vad som skrevs i början på veckan.

"Gäst: :) skrev 28 Apr - 08:57
Ja ÖFK borde bilda en ny förening som tex Hammarby gjort med sitt u-lag, tror dom spelar i 2an. Fungerar det för en allsvensk klubb borde det duga med 3an för ÖFK iaf till en början. Men jag antar att den föreningen får börja i div 5 isf om man inte byter plats med någon av de nuvarande klubbarna i div 4. Det var väl ungefär vad som hände när ÖFK bildades."

 
 
  Gäst: Hallå
30 Apr 2009 - 10:08
..har du några hundra tusen över Örjan?? har du ledare, styrelse etc till den nya föreningen??
 
 
  Gäst: :)
30 Apr 2009 - 10:35
Kan BK Björnens grabbar kan nog ÖFK också...

 
 
  Gäst: (:
30 Apr 2009 - 13:18
..men herregud :) jämför du BK Björnen med ett div 2lag?? äh måste vara ironi..eller? Skulle tippa att ett gäng i tvåan går på 500.000-1.000 000 + allt annat med en förening. ÖFK grejar ju inte idag ekonomin+organisation hur skulle detta gå..nej nej nej. Sedan hoppas jag verkligen att BKB orkar fortsätta men är tyvärr skeptisk till att föreningen blir långvarig??!!
 
 
  Gäst: Carl S. Berg
1 Maj 2009 - 02:41
Det ekonomiskt mest vettiga bör väl vara att "ta över" en befintlig förening. Fältjägarna ligger närmast till hands? Finns redan kontakter med ÖFK via Kindberg. Förutsatt att det då är okej för de spelare som redan finns i Fältjägarna.

I fallet Medskogsbron-GIF Sundsvall var det, om jag hört rätt, att Medskogsbron stod inför valet att lägga ned seniorsidan eller låta Giffarnas juniorer spela under deras flagg i division 3. Här finns inte riktigt någon sådan förening i nuläget, i alla fall inte i stan. Orrviken eller Hammerdal, men då får man jobba sig uppåt.

Sedan antar jag att BKB:s problem att hitta sponsring ligger i just namnet. Inte alls att namnet är fel, snarare mycket fyndigt, men självklart klingar Ope och IFK Östersund bättre än BK Björnen när man går på stan och raggar spons. De har nog många gånger fått förklara att de _inte_ är ett korplag. Är väl allmänt känt att BKB var nära att få lägga ned vid ett par tillfällen under förra säsongen pga ekonomin.
 
 
  Gäst: Fältjägaroldies
2 Maj 2009 - 11:29
Ge mig en anledning till att jägarna ska släppa sin plats till ÖFK-reserver? Bara för att vi har bäst före datum på oss så innebär ju inte det att vi tycker det är tråkigare att spela fotboll för det att hålla på med fotboll..sen kan man väl tycka vad man vill om att vi spelar i div.4 och hur det över huvud taget är möjligt med tanke på att vi är mellan 35-40 år i snittålder(o några över 40år) i truppen...det är väl bara att konstatera att div.4 ej håller allt för hög klass. O andra sidan är vi i jägarna kanske bättre än vad många tror...Men ok det är många av oss som redan har sjungit på sista versen på fotbollsplanen och som kommer lägga av inom en snar framtid och då kan det möjligen kanske bli aktuellt att ÖFK skapar ett lag under Fältjägarnamnet för att kunna spela i högre sammanhang... Jag stödjer idén med att ÖFK-reserver behöver spela i minst div.3 för att överhuvudtaget kunna utvecklas åt rätt håll och ej som det är idag möta oss föredettingar..*BLINK..... Men hur som hels så tänker vi gammgubbar inte lägga skorna på hyllan ännu utan ni får allt stå ut med oss ett tag till i alla fall, vare sig ni vill eller inte....Heja fotbollen denna underbara idrott!!!!!!!!!!
 
 
  Gäst: Carl S. Berg
2 Maj 2009 - 13:10
Ta det inte som att jag vill ha bort Fältjägarna i sin nuvarande form. För det menar jag verkligen inte. Det skulle enbart bidra till djupare sår i den redan mycket infekterade ÖFK-debatten om deras juniorlag skulle ta över ett befintligt lag där det redan finns stort intresse. Gamla IFK- och Ope-ledare går ut i pressen och hytter med näven; "om vi hade fått göra så här på vår tid, då jävlar..."

Däremot saknar Fältjägarna ungdomssida och det är ovisst om det fylls på underifrån med nya spelare när det här laget en dag tappar spelarunderlag. Det är därför jag ser Fältjägarna som ett mer troligt alternativ för ett hypotetiskt ÖFK-lag än andra stadsföreningar med ungdomsverksamhet. Den dag som Fältjägarnas seniorsida vacklar, om den gör det. Inte nu.

Att Fältjägarna kan lira boll fortfarande och göra livet surt för de andra i fyran, det vet vi. Vinst mot Ope i fjol och 1-1 häromdagen. All respekt.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
1
kommentar
Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvi
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 11:25
Ali Suljic Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook