Publik: 245 på en Arena med 5.000 sittplatser & div 1-fotboll!

Ja det är skrämmande uselt, näst intill skandalöst vill jag säga. Men risken är ju överhängande att ÖFK degraderas, kanske har man gett upp på förhand?

350 pers såg div 4-matchen Ope - BK Björnen....

10 Jun 2009 - 20:28
Ska väl inte dra för stora växlar av den jämförelsen då Sverige-Malta kolliderar samtidigt men helt klart är det svagt att Ope-BKB drar mer än ÖFK. Vissa spelare kommer ju kunna leva på just det i resten av livet - patetiskt.

Gäst: Qwerty
10 Jun 2009 - 20:44
Det mesta var dåligt i dag. ÖFKs andra halvlek, domaren då han inte hade någon större kontroll över matchen, vädret, humöret på flesta av spelarna, publiksiffran...
Tyvärr så släpper ÖFK in ett skitmål i slutsekunderna av 1:a halvlek och där verkar man förlora matchen, innan dess hade man ganska bra kontroll och Brage slog mest en massa långbollar på chans.
Nästa match blir jätte viktig, Skellefteå bara måste besegras.

Gäst: Bulle
10 Jun 2009 - 21:23
ÖFK var ändå inte dåliga i dag. Brage är ett topplag och fick egentligen inga chanser förutom målen och ett frilläge i första halvlek. Första 35-40 är ÖFK minst lika bra, och så länge man hade ledningen hade Martin och Skogen oväntat bra koll på mittfältet.

Problemet sitter i att ÖFK har gjort fyra mål på två matcher och tagit en poäng. Det blir för enkla mål i baken. En retur där Lennart ska upp snabbt och halkar. En straff (som ÖFK visserligen får kompensation för) och en hörna som inte rensas bort i förstaläget. Det sena målet mot Umeå är förstås också på näthinnan.

Som sagt, det är inte att försvaret läcker och är dåligt, det är bara det att motståndarna verkligen har utnyttjat det som dykt upp. Hyfsat nervös match som väntar mot Skellefteå nu, två lag i knipa.

10 Jun 2009 - 22:09
Problemet vid första och tredje målet i baken är att man inte bara slår bort bollen högt upp i banan. Är det orutin eller vad är problemet?
Leder man med 1-0 i slutsekunderna av halvleken ska man inte tillåta något slarv utan bara få i väg bollen och spela av tiden.

teo
11 Jun 2009 - 17:58
ÖFK släpper helt enkelt in för mycket mål. Känns som att man börjar få ordning på fler och fler saker spelmässigt, men det stämmer inte i de matchavgörande situationerna.

Min förhoppning är att man inte har mer än tre poäng upp ovanför strecket när sommaruppehållet. Det behöver inte vara så dramatiskt i och med att man har varit i ungefär samma situation varje säsong sedan man gick upp i division ett.

Gäst: Jodå
12 Jun 2009 - 09:40
ÖFK ligger nu på fjärde plats, tror jag, vad gäller betalande åskådare i Jämtland 2009 (kan vara ännu sämre). Efter ÖDFF, Frösön (dam) och Ope (herr). En förening vars företrädare betraktar alla andra fotbollsengagerade jämtar som idioter kommer inte att kunna bli riktigt populära.