Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4941    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrar*** ingen rubrik ***...

*** ingen rubrik ***  (17 svar)   16 Jun 2009 - 17:37  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: lama
Se artiklarna på sporten öp, katastrof, vem skall ersätta de fem förvärven. Björklund förefaller vara så dålig som ryktet och resultaten visar, vi behöver nyförvär och nytt ledarskap. De lokala spelarna med äldre dåliga spelare som wesslan, Petter , svanstedt platsar ej på bänken i div 1, de yngre spelar mest för att de tillhör fotbollsgymnasiet Pontus Englund på en kant det måste vara tjänstefel, D.Andersson som ordinarie i div 1, helt plötsligt står V.Hansson i mål, finns ingen möjlighet till framgång. Styrelsen i Öfk måste ut och värva annars är vi sålda, vi har varit och är aldeles för dåliga i jämtland vi är inte ens nära div 2 med jämtländska spelare, kolla bara vilka som är utifrån av de svenska spelarna, Tim, gassan, björn, meijer,sandal, henriksson,sippuri, det är bara at tse oss i spegeln vi är helt changslösa och sen har den så kallade sportchefen mage att berömma spelarna för deras inställning och att de inte kommer att ge upp. Se upp där nere nu kommer vi till derbyn i div 3, den enda långsiktigheten är att spela så högt uppe med ett lag i östersund, värva.
 
Svar av:
  Gäst: KB
16 Jun 2009 - 18:53
Artikeln.
"Så här har det sett ut efter tio omgångar och efter sista matchen tidigare år:

2006: 10/29 poäng.

2007: 9/27 poäng.

2008: 10/29 poäng.

I år står man på sex poäng efter tio spelade matcher - det innebär att man nära nog måste vinna varannan kvarvarande match för att nå den poängskörd som med nöd och näppe räckt till nytt kontrakt det senaste åren.

Man behöver inte vara någon utpräglad olyckskorp för att inse att det börjar brinna i knutarna.

Tidigare år har ÖFK-styrelsen varit synnerligen aktiva i räddningsarbetet - rekordet sattes nog 2007 när man värvade två britter (Daryl Smylie och Paul Shields) under sommaruppehållet och sedan inför de avslutande omgångarna värvade tränaren Neil McDonald för dyra pengar.

Räkna inte med något liknande i år.

- Det är bara att titta i plånboken, vi har inte det läget i år, säger styrelseledamoten Daniel Kindberg.

. Jobbar ni för att skaffa fram "extra" pengar?

- Det gör man förstås alltid, men vi jagar inga pengar som är öronmärkta för någon speciell åtgärd.

. Finns det några utrymmen att agera som det ser ut nu?

- Jag föregår ingenting. Vi gör några bokslut under säsongen då vi diskuterar olika möjligheter, nästa bokslut kommer när det blir speluppehåll.

Först då kan det eventuellt hända något - men grundinställningen verkar vara att det är den befintliga truppen som ska fixa kontraktet.

- Man kan drömma om spelare man inte har, de är alltid hur bra som helst ... men vi har de spelare vi har.

Tråkigt nog har "det man har" tunnats ut den senaste tiden.

- Sett över hela säsongen har vi tappat fem spelare som alla tillfört, säger Kindberg och radar upp Shaun Vipond, James Burgin, Chad Bond, Kristian Ek och Robin Bergman.

Möjligen bortsett från den förstnämnde är det helt klart killar som bidragit i ÖFK.

. Men vilka av dessa kommer att spela i ÖFK mer i år?

- Ek har ju varit ordinarie i Sundsvall på slutet och Bergman har suttit på bänken, så det kan nog bli svårt att få låna dem något mer, säger Kindberg som tillägger att ÖFK inte diskuterat andra spelarelån med Gif Sundsvall.

Swanseakillarna hyser dock Kindberg större hopp om - även knäskadade Burgin alltså.

- Ja vi har inte fått något svar på hans magnetröntgen än, så vi vet inte hur illa det är.

Bond är hemma i Wales för att finnas på plats och bevaka sina intressen i samband med det managerskifte som är på gång där.

- Han är ju anställd av Swansea City och har fått ett avtal sänt till sig - han måste få en chans att diskutera avtalet med klubben. Men så länge det inte finns någon manager i klubben lär väl inget bli klart.

. Men tror du att han kan vara med i ÖFK något mer innan uppehållet?

- Troligen inte nu mot Forward, men kanske i de två sista matcherna.

. Med tanke på alla spelartapp - läge att kalla tillbaka Patrik Henriksson (Frösön) och Björn Carlsson (Nässjö)?

- Hela dealen med Patrik har ju varit att han ska komma tillbaka under sommaruppehållet och den planen håller vi. Att kalla hem Björn är också en möjlighet.

Trots det magra resultatet hittills ger Kindberg mycket beröm åt spelarna i ÖFK:

- När det gäller inställning tror jag att våra spelare är ganska svårslagna.

- Min bestämda övertygelse är att spelarna och ledarna aldrig kommer att ge upp ... och det gäller för oss i styrelsen också, avslutar Kindberg.



 
 
  Gäst: Claes Jönsson
16 Jun 2009 - 23:01
Ja men du lama. Det vore ändå värre om Kindberg skulle ha mage att säga att vi och spelarna gett upp ! Det är väl bra att man har krigarinstinkt !
 
 
  Gäst: Carl S. Berg
17 Jun 2009 - 13:50
Det är många positioner i laget som skulle kunna behöva förbättringar. Men nu finns inga pengar till förstärkningar, så det är bara att gneta på. Inte konstigare än så. Förresten skulle nog du kunna diskutera en hel del med Örjan S, det är ju det här laget han har velat se hela säsongen. Yngre spelare och allra helst från länet.

Jag förstår inte vad Kindberg gör för fel när han berömmer spelarna. Hans jobb är att hålla fanan högt och det gör han. Även om det finns flera här som önskar att vit flagg ska hissas redan nu.

Är det något man kan hugga på tränarduon för är det i så fall att man misslyckats med att hitta den bästa elvan bland det material som finns. Uppställningen har varierat mellan 4-2-3-1 och 4-1-4-1 till att nu bli ett rakt 4-4-2, spelare har flyttats in och ut ur laget på olika positioner.
 
 
  Gäst: Jalla
17 Jun 2009 - 18:26
Jag tycker Kindberg gör det bra som försöker ingjuta hopp trots nederlagen. Alla gör helt klart så gott de kan. Tyvärr har vi år fått se att steget från exempelvis OPE, Frösön, Tandsbyn, Byn, IFK, skador, comeback osv direkt till division 1 är på tok för stort. Jag vill se mer av en smart inslussning av nya spelare. En naturlig övergång verkar inte finnas. Nu får ju flera spelare chansen att visa upp sig i 90-minuter direkt utan att ha gjort en sekund tidigare år. Det är ju förstås kul, men frågan är om det håller?? Det är ju en sak att vara stjärna i division 3-4 men det handlar om flera divisioner upp sen. Hur fungerar samarbetet med övriga föreningar idag?? Kan ÖFK låna in spelare med kort varsel som får prova på?? Eller är samtliga kanaler avklippta?? Och varför drabbas ÖFK "ständigt" av spelarflykt?? Långsiktigt tänkade är nummer 1 och då gäller det att knyta till sig spelare på kontrakt under flera år.

ifjol var det en helt annan jargong i klubben, det pratas om superettan 2010 (eller var det 2011?). Idag pratar man inte längre i de banorna, åtminstonde hör inte jag nåt om det. Fjolårets satsning verkar ha gett klubben en törn i sidan. Lohse pratar om att klubben måste orka vandra "dolorosa"-vägen. Smärtans väg!! Finns ju några kopplingar man kan göra till det. Frågan är vad Lohses tänker kring de orden..

Det är bara hoppas att ÖFK lyfter sig snart och håller sig kvar i ettan. Årets spelartrupp förtjänar det och utvecklas!
 
 
  Gäst: Bulle
17 Jun 2009 - 18:46
Vad som ligger bakom spelarflykten är ingen hemlighet. Det finns verkligen inga pengar till några heltidslöner - alla svenska spelare behöver någon form av jobb vid sidan om.

Att då kuska runt mer än halva Sverige på bortamatcher och träna i stort sett varje dag är förstås slitsamt. Vissa spelare har även familj att ta hänsyn till. Stor satsning och väldigt liten inkomst, kan man säga.

Jag har full förståelse för spelare som vill ta ett mellanår och kanske spela i trean, för att kunna ha tid till annat än fotboll.
 
 
  Gäst: Jalla
17 Jun 2009 - 18:57
Ja det kan ju vara en förklaring. Frågan är hur många av dagens division 1 spelare som har heltidslön?? Inte många skulle jag tro. Jag har förstås full förståelse för att familj och annat kan gå före. Samtidigt borde division 1 var ett bättre skyltfönster utåt mot andra klubbar än om jämför med division 3. Men som med allt annat här i livet så handlar det om prioriteringar.
 
 
  Gäst: Jalla
17 Jun 2009 - 18:59
och i ÖFKs fall har ju inte ungdomssatsningen gett mer klirr i kassan till a-lagsspelarna. Snarare har förmånerna minskat.
 
 
  Gäst: Bulle
17 Jun 2009 - 19:10
Det är inte för inte som norrettan fått smeknamnet "ruinserien". Resorna är egentligen lika långa som superettan/allsvenskan, men intäkterna för klubbarna betydligt mycket lägre. Många har bara ett par-tre hundra på hemmamatcherna.

Visst är serien som helhet ett bra skyltfönster, men ärligt talat är inte ÖFK något bra skyltfönster jämfört med klubbarna i Sthlm-området.

ÖFK vet förstås att ungdomssatsningen inte kommer att ge några kulor i detta inledande skede, utan hoppas på att den kan generera bättre fotbollsspelare på sikt. Samarbetet med John Bauer känns som rätt väg, det har på kort tid resulterat i att spelare kommer utifrån och kan bidra till a-laget. Fler är på väg underifrån. Vill bara till att spelarna stannar kvar efter studier också.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
17 Jun 2009 - 19:16
Bra jalla, tycker du har många vettiga synpunkter och bra frågeställningar. Blir riktigt nyfiken på vem du är. Såna här trådar gillar jag, däremot.
 
 
  Gäst: Krax krax
17 Jun 2009 - 20:07
Ja ÖFKs juniorallsvenska- & pojkallsvenska lag kryddat med div-4 laget & två ÖP-lirslag lär kosta fläsk på bekostnad av a-laget!
Småpojkarnas intäkter från p-avgifter & kioskförsäljning lär inte ge så mycket pengar till verksamheten, med tanke på att de senaste hemmamatcherna inte lockat mer än 250-300 pers. De pengarna lär knappast ens räcka till tränarna till ovan nämnda lag!
Grundidén för 13 år sedan med endast ett lag borde man stått fast vid. Är ganska övertygad att man varit ett topplag i ettan nu om man kvarstått med ett lag.
Tyvärr tycks olyckskorparna som kraxat få rätt!
 
 
  Gäst: bosse
17 Jun 2009 - 20:21
Det skulle vara konstigt om man i fotbollen fick lön för antal timmar man lägger ner. Logiskt att man får betalt efter prestation anser jag. Varför har inte de bästa damfotbollsspelarna lika bra löner som de bästa herrarna? Svaret är ju ganska enkelt, det finns ett större intresse för herrar än damer. Mer folk som vill betala pengar för att se herrar än damer. Det handlar ju om att prestera, se till att folk vill betala för att titta på det du håller på med, då kommer också pengarna. Jag har ingen förståelse för hur man kan kräva en massa pengar för att spela i en division som inte ger några pengar, och ett lag som inte har några publikintäkter att tala om. Var ska pengarna komma ifrån? Se istället ( de som kräver löner) till att prestera så att man så småningom tar klivet upp i superettan så kommer också pengarna. Jag tror inte att musiker som åker land och rike runt, och repar flera timmar om dagen men som inte kan locka publik till spelningarna har särskillt bra betalt
 
 
  Gäst: Jalla
17 Jun 2009 - 21:14
Tackar Jönsson! Alltid kul att diskutera fotboll och ÖFK. Denna sida är ju i princip den enda riktigt levande vi har idag att kunna göra det. Och det är roligt när trådarna blir kreativa.

Åter till mina frågeställningar. Hur fungerar samarbetet med de lokala klubbarna?? Finns det något kvar, eller är det locket på?? Vad säger ni som är lite mer insatt?? Beror spelarflykt enbart på dålig ersättning??



 
 
  Gäst: Claes Jönsson
17 Jun 2009 - 22:45
Ja du krax,krax, jag tillhör en av de som tycker man borde ha stått kvar med sin grundidé, kanske haft kvar ungomslag upp till P 16 ,sedan a-lag eller på annat sätt stötta upp utbildningen av ungdomar. Men för att det skulle funka så är det inte bara rakt av, många andra saker behöver redas upp, för att man ska få ut det bästa, från min synvinkel att se det.
Tycker inte man är en olyckskorp, bara för att man har andra idéer eller inte tror på sättet att jobba inom ÖFK. Men vad jag blir kallad bryr jag mej egentligen inte om.
 
 
  Gäst: tony
17 Jun 2009 - 23:15
Hade man ungdomslag upp till 16 år i grundiden?
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
17 Jun 2009 - 23:18
Svar nej
 
 
  Gäst: tony
17 Jun 2009 - 23:24
Nähe, tolkade ditt inlägg så. Men då är det allts bara u-19-laget du inte tycker ska finnas?
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
17 Jun 2009 - 23:55
Jag menar ha kvar idag, kanske va lite otydlig där.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
1
kommentar
Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvi
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 11:25
Ali Suljic Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook