Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #5348    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarDags att börja tro på sig själva!!!...

Dags att börja tro på sig själva!!!  (4 svar)   15 Sep 2009 - 05:13  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Barca
Hej allesammans!!!

När ska vi i denna stad börja tro på oss själva att vi är bra och kan vara bäst på saker och ting?

Vi har en sån respekt för mycket i omvärlden så att det är helt sjukt. Eller som när nu Degerfors kommer på besök. Totalparalyserat lag där ingen vill ha bollen, ta fast den mm. Helt sjukt. Ni spelar i samma serie och det skiljer inte så mycket mellan lag i en serie. Framför allt inte i denna. Hur kan annars andra lag spöa skiten ur lag från högre serier i Svenska Cupen mm?

Nä nu är det dags att börja tro på ni är bra grabbar!!! Vart enda lag ni möter måste ni ha attityden att det spelar ingen roll vilken plats de har i tabellen mm så ska de köras över totalt. Våga och vinn eller förlora!!! Hellre det än att fega sig till en seger. Chanserna är så mycket större till förlust vi fegning.

Börja även att jobba som ett lag. När vi har bollen så är alla med i anfallen och rör sig skapar ytor, spelmöjligheter, drar på sig markeringar mm. När vi förlorar bollen så är alla försvarare som jobbar solidariskt för varandra oavsett vilken plats man är tilldelad på plan. Är bollen förlorad är alla försvarare och deltar i försvarsarbetet med aggressiv press och stress av motståndaren (se Barcelona). Nog ska de som är bäst på fotboll i detta område runt Storsjöbygden (cirka 90.000-100.000 invånare) kunna mäta sig med de bästa från andra delar av landet.

Men ni måste ta och börja tro på er själva!!! Varför gör ni det inte oavsett hur många förluster ni har i ryggen. Det är passé!!! Så länge de inte nockar er. Så länge ni bara reser er upp igen så kommer ni förr eller senare att vinna!!! (you can knock me down, but you can´t knock me out).

Börja spela fotboll som ni gjorde korta sekvenser efter målet i baken (varför ska det nästan alltid krävas för att ni ska börja visa eran potential).

Anteckningar från Lördagens match:

1:a halvlek:

Ligger för långt ifrån sina motståndare i försvarspelet. Glappar hela tiden och Degerforsspelarna kan ta emot i lugn och ro.

Flyttar över för långsamt i försvarsarbetet när Degerfors vänder spelet.

Rädda att hålla i bollen (för mycket bollar utan adress, nickar till ingen mm)

Högre press (bättre kondition kanske är något att tänka på) och aggressivare försvarsspel. Valpigt spel. Distinkt och bestämt ska det vara. Alla har spelat så länge att de borde kunna sin fotboll nu. De ska vara gräddan av alla 100.000 i detta område när det gäller fotboll. Visa det (de 22 bästa grabbarna i detta område av 100.000)

Håll bollen efter marken med högt bolltempo och mycket rörelse (ni har väl bättre kondis än motståndarna i serien?)

Åter bättre löpstyrka på alla sätt (bl.a. kondition) Alla löper på tok för lite. Löp mycket för att skapa ytor och möjligheter, men själklart löp smart (inte dumlöp). Rörelse utan boll katastrofal. Alldeles för mycket gå och stå fotboll för att vara på denna nivå (div 5 kan förstå men div 1)

Ger bort bollen aldeles för ofta.

2:a halvlek:

Ofta stort glapp mellan lagdelar. Rör på er och åter igen löp. Inget farligt om det är jobbigt.

Billigt mål efter flera (hur kan de få göra det?) inliäggsförsök.

För lite hjärta innan underläge. Jobba som ett lag och för laget.

2:a- och 3:e-våg saknas i anfallen.

Stå inte och tita på så mycket (stirriga). Rör er!!!!

Om ÖFK hade spelat som från och med att man låg under under hela matchen så ahade man vunnit enkelt (inte första matchen jag sett det här fenomenet som jag verkligen inte gillar). Om det ska vara så, så kan ni väl börja med att släppa in ett mål i baken så ni kommer igång på direkten. Degerfors imponerade inte alls fast man kom med sitt bästa lag och inga borta. Detta bevisar om något att ni borde slakta alla lag i denna serie bara ni börjar tro på er själva oavsett om ni är ordinarie eller inte i truppen. Alla är tillräckligt bra av er som ingår i truppen (såväl avbytare som ordinarie)!!!

Nu jävlar tycker jag vi tar och visar det och visar alla var skåpet ska stå. Den som springer mindre än 13km på en match ska ha spö av resten av truppen om denne inte är målvakt. Dags att börja löpa utan boll som Barcelona.

Spring, spring, spring!!!! Grunden till allt tillsammans med teknik!!! Och skit i äran som individ utan tänk på lagets bästa hela tiden så kommer alla att bli hjältar!!! Precis som i Barca!!!!

ÖFK är för bra för att prestera så här och ligga där vi ligger!!!! Nu får det vara nog tyckerj jag att ni ska tänka och bestämma er!!! Framåt!!!
 
Svar av:
  X
15 Sep 2009 - 06:33
Mycket bra inlägg. Nu krävs 4 p i de kommande 2 matcherna. Av landskapen i Norrland är det bara Lapplkand, Härjedalen och Hälsingland som är sämre än Jämtland.
 
 
  Gäst: Oj,oj,oj
15 Sep 2009 - 07:27
Ja det var ju en önskelista som heter duga. Så enkelt bara ut och göra, nu är det ju inte 11 koner som är upställda som motståndare.

Låter som det är bara att göra, skaffa bättre konditin, mer teknik, nicka inte bort bollen, högre bolltempo, skapa ytor, löper förlite, löp smart, rörelse utan boll katasrtfalt, för mycket gå och stå fotboll, ger bort bollen alldeles för ofta, valpigt spel, mer distinkt, håll bollen eefter backen, aggresivare försvarsspel, alla i anfall-alla i försvar, för långt ifrån i markering, för mycker fel adessser i pass, flyttar för långsamt.

Nån som kan på nåt ytterligare ? hur ska man kunna tror på sig själv i allt det du räknat upp ?
 
 
  Gäst: Barca
16 Sep 2009 - 05:21
Självklart kan man tro på sig själv oavsett hur dåligt man presterar!! Har man bra självkänsla så spelar det man presterar ingen roll. Man gör sitt bästa och tycker det är roligt. Har man dock inte en stark självkänsla så kommer prestationen att styra självförtroendet upp och ner beroende på resultat.

Men det jag skrev var mycket upprepning och mycket var hade samma grund. Passen som var för många utan adress t.ex. berodde ju inte på att de inte har tekniska skickligheten att göra dessa pass utan att de verkade vara rädda att ta tag i bollen. Det var panikbortrensningar när inget egentligt hot rådde.

När man dock fick ett mål i baken så var det som om alla helt plötsligt växte upp och tog ansvar och utnyttjade sina potentialer och sina kunskaper. För då var helt plötsligt mycket av det jag anmärkte på innan som helt bortblåst.

Fortsätter ÖFK att spela som man gjorde 90% av tiden efter baklängesmålet så kommer vi att krossa allt motstånd. Det var nästan som natt och dag. Man kunde tro att man i och med målet bytte ut hela laget mot 11 nya spelare.

Det bevisar vilken potential och vilka resurser som finns i dessa grabbar bara de vill och tror på på sig själva. Om de kommer att få bästa möjliga placering i denna serie eller ej beror inte på motståndet utan helt på dem själva. För som många andra tränare i serien sagt så är ÖFk ett av seriens bättre lag som oförklarligt ligger där de ligger.

Men ni grabbar är bra oavsett vad ni presterar. Men om ni vill spela division 1 nästa säsong och vill uppåt i seriesystemet så måste det till att ni börja använda er av det ni kan. För ni kan utan de som var borta mot Degerfors. Det visade ni efter målet. Våga förlora!!! Då kommer ni att vinna. Vad spela mål i baken för roll (även om man självklart inte ska släppa in fler än nödvändigt) bara ni gör fler framåt!!!

Ni är helgrymma och fantastiska!!! Ta och visa hela fotbollssverige och division 1 det nu!!!! Jag tror på er till 100%!!!
 
 
  Gäst: R.W
16 Sep 2009 - 11:09
Skjut hårda skott i kryssen, vetja!
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
13
kommentarer
Varbeg -ÖFK 1-0
av Haldo Jonsson | 13 Apr 2024 - 15:49
VS  Varbeg - ÖFK 2-0 (1-
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 11 Apr 2024 - 22:43
Ytterhogdal nu trea i tabellen. IFK
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook