Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #5633    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarUtveckling ?...

Utveckling ?  (22 svar)   4 Dec 2009 - 13:11  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Reflekterande
Nedan redovisar jag en samanställning som ger oss fotbollsälskare möjlighet till reflektion och diskussion.

Först landskap sedan lag i div 2, 3 och inom parantes lag i högre serie.

Norrbotten 2 lag i div 2, 10 lag i div 3 (ett lag i div 1 Boden)
Västerbotten 6 lag i div 2, 2 lag i div 3 ( ett lag i div 1 UFC)
Ångermanland 4 lag i div 2, 3 lag i div 3
Medelpad 1 lag i div 2, 5 lag i div 3 (ett lag i superettan GIF S-vall)
Jämtland O lag i div 2, 3 lag i div 3 (ett lag i div 1 ÖFK)

Jag kan konstatera att det ser olika ut, med det förefaller som att Jämtland bara har ÖFK och sen ser det väldigt mörkt ut, samma gäller i Medelpad där ahr man Giffarna och sen ser det mycket mörkt ut. Västerbotten verkar ha en bra utveckling och det förefaller som ångermanland är på stark fram marsch. I en jämförelse med Norrbotten verkar jämtland hopplöst efter vad beror detta på?
 
Svar av:
  Gäst: Klurman
4 Dec 2009 - 13:25
...Sedan dela vi resultatet med en skidskyttekoefficient, delar med befolkningsunderlaget och multiplicerar med antalet spelarelicenser och fram får vi....
 
 
  Gäst: RIP J/H?
4 Dec 2009 - 13:27
Ja herre gud! det ser onekligen helt bedrövligt ut bredden håller på att försvinna helt.
Skulle behövas en riktig kraftsamling så någon av de större klubbarna (typ IFK, OPE etc.) tar steget upp till div.2, helst skulle både OPE, IFK spela där som etablerade lag.
I trean tycker jag lag som K/D/Alsen, Brunflo, Stugun, kanske strömsund borde kunna etablera sig.
 
 
  Gäst: hogge
4 Dec 2009 - 13:52
Det vore bra om Öfk gick upp i superettan och drog de andra med sig men det verkar vanskligt tittta på sundsvall! Har väl bara varit ifk som de senaste 15 åren varit högre än div 3 (en säsong i div 2), det är säkert ÖFK.s fel och absolut inte de andra föreningarnas oförmåga att via satsning på ungdom ta sig upp till div 2, kolla bara in umeå/västerbotten och ångermanland för den delen vilka bra förebilder. Men det är väl ingen hemlighet att Jämtland har en urusel tradition och förmåga att ta fram fotbollspelare, vår ungdomsfotboll tillhör absolut sverges sämsta trots ÖFK:s satsning på ungdomsfotboll. Sen verkar det saknas pengar från näringsliv och kommun för att skapa såväl bredd som elit fotboll i världens och jämtlands största idrott.
 
 
  Gäst: +_+
4 Dec 2009 - 13:56
Det där är inte riktigt rättvist eftersom norrbotten och västerbotten delar på div 3 norra norrland samtidigt som jämtland, ångermanland och medelpad är 3 distrikt på division 3 mellersta norrland. Dessutom brukar lag från västerbotten ingå i div 3 mellersta norrland, ett år var det 3-4 lag från umeå i serien.

Det är många fler lag i vår region också så konkurrensen är betydligt hårdare här!
Vi kan med andra ord inte dra några kvalitetsslutsatser på de där siffrorna. Se bara på lagen i div 2 norrland. De blir hajmat i div 1.


 
 
  Gäst: Lage
4 Dec 2009 - 14:20
Till hogge: Hur skulle ÖFK kunna "dra med sig..." vad innebär det konkret?
"ÖFKs fel" hur kan det vara ÖFKs fel???
Du har helt rätt i att JH är (men har inte alltid varit) usel på att producera elitfotbollsspelare däremot är du helt ute och cyklar vad gäller ungdomsfotboll eftersom vi hänger med rätt bra (resultatmässigt) fram till ca15-16år sedan tappar vi. Vad som behövs är en riktig satsning på åldern 16-19år gärna i ÖFKs regi men då ska det vara en RIKTIG satsning inte som det tramset dom pysslar med nu.
Till +_+: Om det nu är som du säger att vi har så otroligt hård konkurrens i 4:an så borde det väl leda till de lag som går upp till trean från den serien ganska lätt skulle kunna etablera sig i trean? (läs: stugun, alsen)

 
 
  Gäst: +_+
4 Dec 2009 - 14:57
Vi har mkt fler lag i medelpad, ångermanland och jämtland. Dvs det är hårdare konkurrens i vår div 3 serie än i div 3 norrland därför är det SVÅRARE för Alsen och Stugun att hänga kvar.
 
 
  Gäst: hogge
4 Dec 2009 - 14:58
Vilket prat att vi skulle stå oss i jämförelse upp till 15-16 års ålder, helt fel vi förlorar om vi åker utanför länsgränsen, vilket lagen ytterst sällan gör så din slutsats haltar betänkligt. vår riktigt dåliga ungdomsfotboll grundar sig i en misserabel satsning från föreningarna, de satsar på dåliga tränare och spelare i div 4 och 3, ej på ungdomsfotbollen. Ungdomsfotbollens dåliga ställning speglar den usla senior nivå jämtland håller.
 
 
  Gäst: anonym
4 Dec 2009 - 15:06
Hogge, Men ÖFK och OPE kvalicerade sig för pojkallsvenskan elit, OPE kom tvåa i pojkallsvenskan och fick spela sm-slutspel. IFK vann en cup i hudiksvall och kom tvåa mot utlänskt motstånd i storsjöcupen. I åldern 15-16.
 
 
  Gäst: ior
4 Dec 2009 - 15:33
Hogge låter som UGN dvs osakligt propagandasvammel
 
 
  Gäst: UGN
4 Dec 2009 - 15:52
ior: Vad är osakligt i den här diskussionen?
Vilken trend det plötsligt blev att anklaga mig för att sprida propaganda.
Är det så jävla svårt att tro att jag verkligen menar det jag skriver? Att jag verkligen gillar ÖFK och skriver om dem utan att ha någon vinst i det? Vad fan är problemet?

Ska vi se om du bryter trenden och kanske till och med svarar mig.
 
 
  Gäst: reflekterande
4 Dec 2009 - 16:27
Kan någon ge mig ett diskuterande svar av varför vi i jämtland ligger så efter alla andra ? se lag i divisioner vi är ett uland i jämtland ändå är fotboll den överlägset största sporten i jämtland. Kan inte det skapas ett möte bland klubbarna och förbundet för att diskutera detta?
 
 
  Gäst: Ante
4 Dec 2009 - 20:02
Jag kan tänkta mig att det finns flera faktorer. Men en STOR och VIKTIG faktor är befolkningsunderlaget. Både Västerbotten och Norrbotten ligger på ca 250 000 medan J-land, Å-land och Medelpad ligger på 130 000.

Fler människor, fler som sparkar boll.........
 
 
  Gäst: Svenne
4 Dec 2009 - 21:25
En stor anledning till att Jämtland inte klarar att producera spelare på bra nivå, med några undantag förståss, är en fråga om mentalitet.
Det är för mycket "vi kan själva", "vi vet hur man gör", vi hade minsann ett bra lag för 30 år sedan så ingen ska komma och lära oss"
Dessutom är det för mycket jantelag. "alla ska med".
Det vi måste inse är att utvecklingen sprungit om oss rejält!
Fotbollsledare måste lära sig dels grundläggande träningslära, dels modern teknikträning och dels ett taktiskt tänkande. Det håller inte att lägga upp en strategi under våren och sedan träna på ett sätt som inte stödjer denna strategi. RÖD TRÅD! UTBILDNING!
Spelare måste lära sig vad som krävs för att bli bra samt att det inte räcker att vara bäst i stan. Det är för många stora fiskar i denna lilla damm, men när sedan dessa stora fiskar kommer utanför länsgränserna blir de uppätna. Det håller inte att flasha på O'Learys och andra pubar när man inte kommer längre. EGET ANSVAR!
Så länge det är fult i Jämtland att satsa på elit kommer vi inte att komma längre än var vi är idag. Ok med allt snack om att alla som är bäst vid 16 års ålder kanske inte är bäst vid 24. So what? Låt de bästa träna och spela med varandra så de sporrar varandra att bli ännu bättre. De som inte klarar detta får spela i en lägre serie där de kan utvecklas och i slutändan kanske bli minst lika bra som den tidiga eliten. SATSA!

Så sammanfattningsvis anser jag att det som krävs är en säsongsbaserad röd tråd. Välutbildade tränare. Välutbildade spelare som tar eget ansvar. En rejäl satsning utan att behöva vara orolig att bli sågad av de som inte var bra nog.

Jag anser för övrigt att det inte finns välutbildade inhemska tränare/ledare i jämtländsk fotboll. Det finns inte 15 spelare som vet vad som krävs för att bli bäst och är villiga att ge allt för att nå dit. Det finns inte en miljö som möjliggör en elitsatsning.

Så, nu har jag fått ur mig detta. Dags för diskussion! Vad är rät och vad är fel.
Var ska vi börja för att nå längre. Hur ska vi börja.

 
 
  Gäst: Svenne
4 Dec 2009 - 21:26
Bra sammanställning för övrigt "Utveckling ?"
Mycket talande!
 
 
  Gäst: Xact Bull
4 Dec 2009 - 22:18
Hälsingland ligger iaf efter J/H.
 
 
  Gäst: Gefvert
5 Dec 2009 - 01:25
Att Norrbotten och Västerbotten ligger före dom övriga distrikten i bredd beror ju enbart på geografi... Jag orkar dock inte gå in mer på det i denna sena timme.

Division 3 Norra Norrland är jämförbar med dom lokala Division 4 serierna i Ångermanland, Jämtland och Medelpad.

Sen spelar ju såklart folkmängd och antal städer in också. Ju mer städer som finns i varje landskap desto mer pengar att dra in i sponsorpengar för klubbarna. Jämtland har t.ex bara Östersund, Medelpad har t.ex bara Sundsvall. Ångermanland som vissa tycker gör det bra har Härnösand och Ö-Vik. Dom två övre landskapen har städer som Umeå, Skellefteå, Luleå, Piteå, Boden och Gällivare för att nämna några.


 
 
  Gäst: CC
11 Dec 2009 - 09:56
Lästte att man satsar på samarbete mellan klubbar i Hälsingland. Det är det enda rätta. I dag finsn det inget samarbete i Östersund
 
 
  Gäst: Lage
11 Dec 2009 - 10:36
Jaså vad vet du om det?
 
 
  Gäst: =//=
11 Dec 2009 - 13:39
Samarbete finns, men tyvärr inget med ÖFK.
 
 
  Gäst: jalla
11 Dec 2009 - 14:03
Vem lider av att det inte är något samarbete med ÖFK? Det är väl ingen som önskar ett samarbete med öfK för vad skall man samarbeta om? Det som ska regleras mellan klubbar det vill säga att inte ta övergånssummor mellan varandra i distrikten är väl redan reglerat i avtal mellan klubbarna? Varje förening är unik och om man har något att samarbeta om är det väl bara att fråga varandra. Att säga att det inte finns något samarbete mellan klubbarna i Jämtland verkar vara konstigt hur ska någon kunna veta vad alla klubbar håller på med ? kan någon beskriva några lyckade samarbeten i någon annan norrlänsk stad eller någon stad i övrigt? Vad består det i och vad har det givit för resultat? Vilka samarbeten har de bästa klubbarna i sverige (allsvenskan och superettan) Internationellt?
 
 
  Gäst: Jalla
11 Dec 2009 - 15:03
finns tydligen fler som skriver med nicket Jalla. kan man regga sitt nick????
 
 
  Klaus
11 Dec 2009 - 15:39
Ja du kan regga ditt nick.

Tryck på Forum i topp-menyn...
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Idag - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook