Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #5652    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumDamerJämnställdhet??...

Jämnställdhet??  (19 svar)   9 Dec 2009 - 07:45  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Myran
Nu är det väl ändå bevisat, det är inte ett jämnställt samhälle vi lever i! Detta pga att ÖDFF:s damer (som nu är på elitnivå) får träna i ÖP-hallen på sk "skittider". ÖDFF hade 2 tider som var väldigt bra, men nu har ÖFK beslutat sig för att ha de tiderna och då får minsann ÖDFF snällt maka på sig. Som jag har förstått det så är ÖFK delägare i ÖP-hallen, men visst borde även de kunna dela med sig av de "bättre" tiderna? ÖDFF och ÖFK borde, tycker jag, på alla veckans 7 dagar dela på tiderna. Jag vet i och för sig inte om ÖFK har ockupperat alla tiderna, men det skulle vara intressant att få veta hur deras tider ser ut. Nu är det så illa att ÖDFF måste träna kl 21.45 till 23,15 på torsdagar vilket strular till det för många spelare. Vissa är inte hemma förrän runt 24-01-tiden. Jag skulle uppmana ÖFK att ta initiativ att åtminstone turas om att ha tidig respektive sen tid på olika träningar.....
Hur är det egentligen med andra damlag och dess tider i ÖP-Hallen? Ser fram emot kommentarer och svar på detta!
 
Svar av:
  Gäst: Genus
9 Dec 2009 - 08:42
ÖFK har tidigare inte varit delägare i Jamtetten så då måste de blivit de nyligt, om de inte är med så förstår jag inte hur dom kan ha något att säga till om överhuvudtaget. Att ÖFK-ledningen har den synen på damfotboll är väl inte någon större överraskning lr för att citera ett tidigare inlägg från en som tydligen "står ÖFK-ledningen väldigt nära"

Gäst: UGN
12 Nov 2009 - 23:21
Beror nog på att det är damfotboll, ingen bryr sig riktigt.
 
 
  Gäst: kunnig
9 Dec 2009 - 08:55
Är det verkligen bara okunnighet eller ligger det ett mått av spelad dumhet bakom dessa kommentarer, alla vet att det är delägarna som vid fördelning av tider rankas efter serietillhörighet och därefter tilldelas tider. ÖFK är delägare och har så varit under många år, det är inte ÖDFF, detta faktum kan inte belastas ÖFK. ÖFK a-lag har bara tider från vecka 48- 07 och är inte tilldelade mer än tre tider i veckan. Jamtetten har av välvilja låtit ÖDFF få tider i ÖP- hallen om de har en dålig tid i veckan så finns det delägare i jamtetten som har långt sämre tider. ÖDff är säkert mycket tacksamma för det faktum att de får tider samt att de faktiskt får så bra tider som de får. Sluta fabulera ta reda på fakta
 
 
  Gäst: Peo.L
9 Dec 2009 - 10:43
Jag skulle snarare hävda att damfotbollen ska vara glada att vi inte lever i ett jämställt samhälle. Jag menar, idag finns det ju åtskilliga damer som lever på sitt fotbollspelande. Det skulle de inte kunna göra om man inte tog hänsyn till kön, då det finns miljontals killar som inte ens är nära att kunna leva på fotboll trots att de är klasser bättre än de allra bästa tjejerna. Tack för mig!
 
 
  Gäst: UGN
9 Dec 2009 - 12:22
Genus: Nu får det fan vara nog. Jag står för min åsikt ang. damfotboll men jag har INGENTING med ÖFK:s ledning att göra, jag känner ingen som jobbar med ÖFK och jag har ingen kontakt med dem. Sluta sprid falska anklaganden. Att det ska vara så jävla svårt att tro att jag skriver det jag skriver utan egen vinning. Idiot.
 
 
  Gäst: Cynikern
9 Dec 2009 - 12:57
Onsdagen den 9 december 2009 fick Myran reda på att vi inte lever i ett hundraprocentigt jämställt (som det heter) samhälle. Grattis och välkommen till världen, som det brukar stå på nyfödda barn-sidorna i tidningen.

Nu tycker jag att du, Myran, tar och läser kunnigs inlägg. Det här har ingenting med ÖFK att göra. Så ge fan i att kasta ur dig anklagelser utan att ha på fötterna.

Och tack Peo för en tänkvärd kommentar.
 
 
  Gäst: Emlyn
9 Dec 2009 - 16:38
Nu är vi där igen. Många menlösa män tycker ständigt att kvinnan ska vara djupt tacksam för att männen låter dem få nästan 90% av männens lön i sammhället. I fotboll borde de tydligen inte ens få betalt. Möjligen borde de helst bara passa upp mannen när han så önskar. Ytterst pinsam kommentar av PeO.L och därmed ett lika pinsamt tack från Cynikern. UGN ska vi bara inte tala om (hade han skrivit att HAN inte bryr sig hade det varit en annan sak, det är hans ensak). Ibland skäms jag över att vara människa.

Jag är säker på att utvecklingen fortsätter åt rätt håll och att underhållningsvärdet avgör både lön och intresse. Detta såväl inom showbiz som inom golf, tennis och fotboll. Det är alltid någon som står för betalningen, och här ökar ständigt kvinnornas andel. Skrämmande va?

I nuvarande sinnesstämning önskar jag att ÖFKs publiksiffror krymper och att damfotbollens siffror ökar ytterligare. Inte säkert att min önskan avs ÖFK kvarstår när jag lugnat mig.

Vad gäller ÖP-hallen har jag inte tillräcklig kunskap.
 
 
  Gäst: Jämnlik?
9 Dec 2009 - 16:51
Varför skall kvinnorna ha 90% av mannens lön?
Min fru har sin egen lön och det både räcker och blir över...
Någon måtta får det väl ändå vara...
 
 
  Gäst: UGN
9 Dec 2009 - 17:23
Emlyn: "I fotboll borde de tydligen inte ens få betalt."
Jag tror Peo.L menar att ser man kvalitetsmässigt på en fotbollsspelare så går det (såklart) hand i hand med hur mycket betalt denne får. Med tanke på hur dåliga damfotbollsspelare är i jämförelse med män så anser han att damer ska vara glada för att de ens får betalt.

"UGN ska vi bara inte tala om (hade han skrivit att HAN inte bryr sig hade det varit en annan sak, det är hans ensak)."
Vad trodde du jag menade då? Tror du jag kan tala för alla? SJÄLVKLART menade jag vad jag tyckte.

"I nuvarande sinnesstämning önskar jag att ÖFKs publiksiffror krymper och att damfotbollens siffror ökar ytterligare."
Vad har de med saken att göra?
 
 
  Gäst: Emlyn
10 Dec 2009 - 09:58
UGN:s uttalande: "damfotboll, ingen bryr sig riktigt"
Jag utgår från att folk skriver det dom menar. Ngt annat vore väl att överskatta min egen förmåga:-). Jag ser att det står att ingen bryr sig riktigt om damfotboll. Men UGN menar tydligen vad han tycker, inte vad han skriver. Då vet vi det om honom. För jag gissar att han är en man;-)
 
 
  Gäst: UGN
10 Dec 2009 - 10:14
Emlyn: Det är min åsikt och uppfattning, det är vad jag tycker och tror. Jag menar inte att det är den absoluta sanningen.
 
 
  Gäst: Peo.L
10 Dec 2009 - 11:09
Emlyn, svara gärna på detta. Vad är det som gör att en damfotbollspelare ska ha bra betalt? Att dom är sämre att spela fotboll än vad herrar är tror jag ingen kan säga nåt om. Så där kan det inte sitta. Då har vi underhållningsvärdet, onekligen är det ju så att den stora massan väljer herrfotboll framför damfotboll. Publik på matcher, antal köpta säsongskort på canal plus visar detta ganska tydligt. Därifrån kommer intäkterna. Han man stora intäkter kan man ha stora utgifter. Jag kan inte i mitt liv förstå hur man kan argumentera för bättre löner då man inte producerar nåt som inbringar mer pengar. Det finns sporter där kvaliten inte är avgörande där man däremot lyckats locka lika stor publik som herrarna och där ligger lönerna likvärdigt. Tennis är ett bra exempel. Om damallsvenskan däremot sågs av 10 000/ match i snitt så skulle jag också tycka att det vore konstigt ifall damer inte hade lika betalt. Det tror jag däremot att man skulle ha om det fanns ett lika stort intresse för det och folk var beredda att betala för att titta. Detta har ingenting med ett förakt av tjejer/kvinnor att göra utan är en ren intressefråga. Kvalite och intresse är väl det som bör avgöra lön, kanske framförallt intresse skulle jag tro. Det finns ju totalt kvalitelösa människor som får ganska bra betalt pga att intresse verkar finnas, typ Anna Anka
 
 
  Gäst: Emlyn
10 Dec 2009 - 11:29
Det du skriver nu är ngt helt annat än vad du skrev förra gången. Om du läser det jag skrev, så ser du att det i stort överensstämmer med vad du skriver nu. Helt rimligt att intresse att betala ska avgöra inom idrott och showbiz. Men det har bara delvis att göra med vem som är "bäst", vilket var vad du helt och hållet skrev första gången, dessutom otrevligt raljerande. Britney Spears är ju inte enligt alla avgjort bättre än "Kingen" i musik, men intresset att betala henne är betydligt större. Jag personligen tycker t ex att det är helt orimligt att vissa idrottsutövare kan tjäna miljontalskronor för ngn timme, medan andra lika kvalificerade i en annan idrott måste betala för att utöva sin idrott, men det är inte mycket att göra åt. Men attityder kan vi alltid påverka. I fotboll är utvecklingen betydligt långsammare än i t ex tennis och golf, men enligt mig på rätt väg. Men i h-e att kvinnorna ska vara "glada" för att vi inte lever i ett jämställt samhälle, eller "glada" för att de överhuvudtaget får betalt för att de spelar fotboll.
 
 
  Gäst: UGN
10 Dec 2009 - 12:01
Emlyn: Att jämföra musik och sport är fel, det är inte samma förutsättningar för att bli "duktig" eller känd. I musik behövs bara smart marknadsföring, vilket är oerhört synd. De kreativa får ingenting. I sport krävs det att man är duktig innan man kan bli något.

Precis som du säger, så länge folk vill se damfotboll så kommer de att få betalt beroende på hur många som vill se, i princip. Det som däremot är äckligt är när vissa klagar och vädjar om att fler folk ska se damfotboll istället för herrfotboll. Att utnyttja feminist- och pk-vågen för att de ska få mer betalt och mer intresse. "Vi är också duktiga", "vi förtjänar mer betalt", "varför kollar ni på killar för, vi spelar också fotboll buhu". Exempel är ju den där tjejen som vann silverbollen (tror jag den heter) för ca. 10 år sedan som tyckte tidningarna och media i almänhet skulle uppmärksamma dem mer.
Ni får så mycket intresse och publik som ni förtjänar!
Det finns matcher där p14 lag har mött damallsvenska lag och dominerat, har läst att förbundskaptenen för damer jämförde dem med herrar div. 6 lag, kanske div. 4 här i Jämtland.

Det är ju uppenbart varför få vill se damfotboll, kvalitén är alldeles för dålig.
 
 
  Gäst: Peo.L
10 Dec 2009 - 12:04
Visst, jag kan hålla med om att "ska vara glada för att vi lever i ett ojämnlikt samhälle" låter lite illa om man tar det ordagrant, naturligtvis menar jag inte samhället utan som jag tror du förstår var detta helt och hållet fotbollsrelaterat. Sen kan du inte jämföra idrottsprestationer med musik där det helt och hållet är smak och tycke som avgör. Det är i mina ögon inte ett dugg konstigt att en damfotbollsspelare inte tjänar stora pengar, dels pga kvalite och dels pga intresse. Sen är det ju förvisso lite orättvist inom lagidrotter att damer jämförs med herrar hela tiden och utifrån det avgör man om man tycker det är kul att se eller inte. I individuella sporter görs ju inte den jämförelsen så där är det helt klart lättare att bli respekterad för din prestation. Kajsa Bergkvist hoppade ju t.ex inte högre än en kille i 14-15 års åldern
 
 
  Gäst: Emlyn
10 Dec 2009 - 12:50
PeO, vi har närmat oss varann. Case closed for me.
UGN, suck.
 
 
  Gäst: UGN
10 Dec 2009 - 12:56
Emlyn: Suck!? Svara mig ordentligt istället.
 
 
  Gäst: Emlyn
16 Dec 2009 - 13:21
UGN: jag hittar överhuvudtaget inget i denna tråd att svara dig på, så det verkar bara uppenbart fånigt av dig att skriva så. Det enda jag hittar är fortsatta sanningar från dig, som t ex att det är "fel" att jämföra musik och sport. Jag delar inte den uppfattningen utan jämför nog musik och sport när jag så har lust även fortsättningsvis. Men jag hävdar inte vad som är rätt, eller fel. Det överlåter jag till dig som tydligen ständigt i detta forum äger sanningen. Hittar ingen annan som så totalt saknar ödmjukhet. Så du är verkligen en "riktig man"! Örjan är en riktig mysfarbror jämförelsevis. Därför "Suck".
 
 
  Gäst: Örjan S
3 Jan 2010 - 08:58
Tack för den, jag är en mysfarbror!
 
 
  Gäst: papin
6 Jan 2010 - 18:56
så sant, verkligen-
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | Igår - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook