Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #5701    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumDamerUtveckling...

Utveckling  (2 svar)   29 Dec 2009 - 19:23  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Per Lagerbäck
Jag och Peter Sölvstedt har debatterat "elit" och (dam)fotbollsutveckling under en nyhetsartikel här på Fotbollz. Jag tänker att det kan vara intressantare att flytta till Forumet.

Uppenbart tror Peter (och andra "troende") på en total samsyn där alla ska jobba för att ett lag ska vara som ett landslag för Jämtland och som alla ska stödja oavsett spelidéer, utvecklingsidéer, föreningssyn och sätt att agera i övrigt. Jag tror däremot att den idén är utvecklingshämmande. Jag tror på att olika idéer ska spruta på olika håll, och ska tillåtas att prövas. Alla ledare och spelare ska visa engagemang och göra sitt bästa oavsett var de befinner sig, och gärna drömma om och verka för att bli bäst. Peter och jag vill båda nå bästa möjliga utveckling för jämtländsk (dam)fotboll, men har olika syn på hur det bäst kan ske. I fem-sex år, 2002 till 2006/7, prövades de "troendes" idé inom damfotbollen. Alla andra ställde upp för en förening. Sedan dess prövas nog (liksom dessförinnan) mer de "icke-troendes" idé. Mot de "troendes" vilja. Sedan är det upp till var och en att bedöma vad som verkar lycka(t)s bäst.

Tvärtemot vad en del av de "troende" påstår så är inte självhävdelse eller föreningsegoism någon särskild stor drivkraft hos mig. Då skulle jag agera väldigt annorlunda. Jag är först och främst intresserad av att skapa en god utvecklingsmiljö för unga spelare. Där finns mkt att ta hänsyn till. Min bedömning är att bl a konkurrens är nödvändig för att skapa motivation hos spelare och ledare. Utan konkurrens får vi inga vinnarskallar. Ser vi oss alla som en familj i Jämtland, så kommer vi att dö en fotbollens sotdöd, tror jag. Sedan måste jag erkänna att jag oxå tror att klubbkänsla är av godo. Det kallar många "troende" föreningsegoism. Utom möjligen när det gäller den egna föreningen, då det plötsligt är ok att prata om lag- och klubbkänsla. Jag tror att klubbkänsla skapar en extra motivation som bidrar till att vässa spelarnas spetsegenskaper. Däremot kan jag oxå bli bekymrad över om ett enskilt lag skapar en så stark lagkänsla att nästan ingen vågar gå vidare. Det hämmar utvecklingen troligen mer. Jag tror alltså mer på klubb/föreningskänsla än på lagkänsla.

Till sist så ska jag försöka att vara ännu tydligare avs min syn på Peters åsikter om "elit", vilket var skälet till att jag hamnade i diskussionen. Det jag försöker säga är att han, när ÖDFF befann sig i div 2, ansåg div 2 vara en elitnivå. Nu när ÖDFF befinner sig i div 1, så är div 2 plötsligt en löjligt låg nivå. Det är endast det för mig motsägelsefulla jag försökt att sätta fingret på, men inte lyckats särskilt bra.
 
Svar av:
  Gäst: Tony
29 Dec 2009 - 21:58
Tack för att ni finns, Per och Peter, jag är själv ledare i en förening utanför stan och har tränat ett pojklag i många år, känslan för att brinna inför denna sport är lite magisk, man vet liksom inte riktigt vart energin kommer ifrån, men ett är säkert, när gräset är klippt å domarn blåser för spel, då njuter man, om man sen vinner matchen, ja då njuter man liksom lite extra.
 
 
  Gäst: Curva
2 Jan 2010 - 10:22
Det är många kloka synpunkter som redovisas här som det finns anledning att reflektera över. Man kanske skall ta de bästa bitarna av varje synpunkt så blir det kanonbra. Damfotbollen brukar ju föra en undanskymd roll i debatten, men här är det verkligen ett forum även för detta och det är bra.
 
 
 
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | 27 Mar 2024 - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
3
kommentarer
GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
av Haldo Jonsson | Igår - 10:48
På påskafton smäll
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
1
kommentar
Div 2 Norrland startar i dag
av Haldo Jonsson | Igår - 14:01
 IFK Östersund är f&
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet idag kl 09:39
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook