Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #5784    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarutlänsk...

utlänsk  (28 svar)   13 Feb 2010 - 18:49  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: peter makin
Som jag skriv förut där finns två alternativ som ÖFK har
1 blir så kallad proffs klubb och satsa på utlänska spelare eller

2 Har ett långsiktigt mål och börje satsa ordengligt på egna ungdom
så länge man ta in proffs hela tiden det kommer ingen risk att ni åker ur div 1 men det är störa chans att värje ungdom som se bra ut kommer att flyttar till andra klubber om dom få ingen chans att visa sig i ÖFK.
Jag har ingen aning om hur ungdoms satsning i östersund är idag, men om man forlora spelare som Daniel Andersson + flera jag tycker att det är konstigt.
Hoppas endå ni lyckas 2010
 
Svar av:
  Gäst: peter makin
13 Feb 2010 - 19:01
jag skrev fel att Daniel Andersson har gått från ÖFK jag menade om man forlora dom typ av spelare som han
 
 
  Gäst: Martin Nylander
13 Feb 2010 - 19:17
Blansgången är hårfin!

Jag anser att det är viktigt att jämtland har ett lag i division 1, då finns något att sikta mot, då finns något att jämföra sig med, detta krävs för att nå "eliten".

Jämtland/Härjedalen är litet säväl befolkningsmässigt som antal fotbollsspelare. Det kommer fram talanger och dom skall man ta hand om, självklart!

Men för att behålla ett elitlag tror jag att man behöver förstärka kortsiktigt för att bygga långsiktigt.

Kan flytta upp 2-3 spelare per år till ÖFK, från länet anser jag att detta är bra, då kan man bygga en bra och långsiktigt bas.

Men för att lyckas krävs att man "kryddar" dessa spelare med andra svenska eller utländska spelare, oavsett om man ser detta ur ett kort eller långsiktigt perspektiv.

För att lyckas krävs också att alla klubbar i Jämtland/Härjedalen går samman och jobbar mot samma mål, att ha ett elitlag i Sverige (med andra ord division 1 eller högre).
 
 
  Gäst: Martin Nylander
13 Feb 2010 - 19:44
Glömde att förtydliga några saker!

ÖFK är såklart den "förenande kraften" idag.

Det gäller att alla ledare, tränare mfl (ingen glömd) inser det!

Detta ställer såklart krav på ÖFK att bjuda in alla till konstruktiva samtal kring "Hur når vi gemensamt eliten"!

En positiv framgång i detta arbete skapar positiva förutsättningar för fotbollen i Jämtalnd/Härjedalen!

Kanske många fina ord/floskler men ändå, det krävs att man jobbar mot ett gemensamt mål för att lyckas såväl i det lilla som det stora!
 
 
  Gäst: Samarbete
14 Feb 2010 - 18:36
En ny röst om samarbete, vet inte om läget är bättre nu.
 
 
  Gäst: Abbe
15 Feb 2010 - 13:43
Om alla har samarbetat har ÖFK varit i Superettan nu. Så enkelt är det.
 
 
  Gäst: jaja
15 Feb 2010 - 14:29
Varför skulle ÖFK varit i superettan om alla hade samarbetat? vilket svammel, vad ska, vilka samarbeta om som gör att öfk med automatik går upp till superettan? samarbeta är ett svammeluttryck som inte betyder någonting. Tala om exakt vad det är utförda av vilka och framför allt varför!!!!
 
 
  Gäst: Abgar
15 Feb 2010 - 15:13
Än en gång, ÖFK vil inte samarbeta med de andra lokal blubbarna om de inte får styra själva. J/H FF har ju ett projekt ( Samsyn J/H FF) som handlar om samarbete och ÖFK var med första året men har sedan dess aldrig varit med på varken möten eller den stora helgträffen det har varje år.
Nu vet jag en som surar till men såhär är det faktiskt. Jag har fått den här infon från säker källa s a s.
 
 
  Gäst: baah
15 Feb 2010 - 16:06
jaja, vi vänder på resonemanget, vad förlorar ÖFK på att samarbeta kring frågor som tex. (för det kan knappast bli sämre)
- arr. på arenan (när det bevlisligen finns KOMPETENTA personer för detta i vår närhet i tex. yrangruppen) så att vi slipper situationer som den i sommar när arr. staben blir så till sig av att kanske kunna arrangera något så i ren glädjeyra väljer bort ett antal tusen unga fotbollsspelare när solen står i zenit för en dansbandsgala, OBEGRIPLIGT!!!

Om du jaja inte kan se någon fördel med att samarbeta kring spelarutveckling så hoppas jag vid gudarna att du inte besitter någon makt kring frågor om utveckling.
 
 
  Gäst: GG
15 Feb 2010 - 16:06
Nej, men det är ju det som är själva poängen. "Samarbetsklubbarna" vill vara med på lika villkor och ha lika mycket att säga till om. Vad skulle det kunna komma ut för gott av det? IFK, Ope m.fl. måste upphöra med elittänkandet och enbart koncentrera sig på att göra allt vad de kan göra för att bidra till att ÖFK blir så bra som möjligt. Då skulle "samarbetet" fungera och kunna ge frukt.
 
 
  Gäst: .
15 Feb 2010 - 16:15
"Samarbetsklubbarna" vill vara med på lika villkor och ha lika mycket att säga till om. Vad skulle det kunna komma ut för gott av det?"

Hahaha är du på riktigt!? Det är så här ÖFK också tänker antar jag och det är därför vi inte har kommit längre här i länet!

Vad tror du att det kommer komma ut för negativt av det???
 
 
  Gäst: Ebba
15 Feb 2010 - 16:16
Abbe skrev: "Om alla har samarbetat har ÖFK varit i Superettan nu. Så enkelt är det."

Vilket nonsens! Varför skulle landets sämsta fotbollsdistrikt ha ett lag i superettan bara för att klubbarna samarbetar?
 
 
  Gäst: Futsal
15 Feb 2010 - 16:23
Man ser ju att ÖFK vann, inte helt överlägset, kvalet i distriktet till Futsal med sina väldrillade killar. Men sedan då? I nästa omgång är man helt utspelade!!!

Ändå är det ett av de bästa årgångarna ÖFK har fått 'ta hand om' men man ser att det är ett mycket långt steg vidare till nästa nivå. Gäller även senior-nivå.

Är det ledarna som har svårt att föra över sin kunskap till killarna? ÖFK kör intern utbildningar men man kanske skulle vara med på gemensamma utbildningar där man får ge och ta emot kunskap av andra och det gör att man också får mer förståelse för varandra.

Vi får väl se hur det går i sommar för Ope och ÖFK i Pojkallsvenskan Elit.
 
 
  Gäst: GG
15 Feb 2010 - 16:54
Till punkten: Menar du att du inte ser det negativa med att alla ska vara med och bestämma på lika villkor?

Enda chansen är att det ska satsas på ett lag så att det ska kunna ta sig högre upp i seriesystemet. Det är ju för att det är för många som tänker som du som det inte blir någon satsning. Alla vill ha ett samarbete, men bara på det villkoret att den egna klubben gynnas. Avundsjuka och missunsamhet råder. Ingen vill släppa en spelare utan att få något i stället m.m. Det kommer aldrig att bli något elitlag i det här distriktet när folk resonerar som du. Alla ska ha lika mycket och alla ska lika bra spelare, då blir det bra...eller?


 
 
  Gäst: B
16 Feb 2010 - 07:31
men GG kan du nämna några spelare som inte har släppts till ÖFK, i stort sett allt du skriver är svammel och har ingen som helst sanningshalt.
Det eventuella samarbetspartners önskat är delaktighet i någon form inte ett nytt slavavtal stoppat under näsan färdigt för påskrift.

 
 
  Gäst: GG
16 Feb 2010 - 08:25
Det är väl du som svamlar. Jag har aldrig skrivit att något är på ett visst sätt, jag skrev bara en negativ sak som kan inträffa om alla ska vara med och bestämma på lika villkor.
 
 
  Gäst: Emlyn
16 Feb 2010 - 10:51
Hördudu GG, läs dina egna texter innan du skriver ett nytt. Imorse skrev du: "Jag har aldrig skrivit att något är på ett visst sätt"

I inlägget innan skrev du: "Alla vill ha ett samarbete, men bara på det villkoret att den egna klubben gynnas. Avundsjuka och missunsamhet råder. Ingen vill släppa en spelare utan att få något i stället m.m. Det kommer aldrig att bli något elitlag i det här distriktet när folk resonerar som du."

Nog tycker jag att du skrev att ganska mycket är på ett visst sätt. Eller?
 
 
  Gäst: B som i Liam Brady
16 Feb 2010 - 13:10
Jag har läst dina inlägg igen och vidåller att dina "SANNINGAR" inte stämmer.
Som sagt den som inte ser ett värde i att samarbeta generellt sett och i synnerhet kring spelarutvecklingsfrågor hoppas jag är maktlös i dessa frågor.
 
 
  Gäst: GG
16 Feb 2010 - 15:44
Tröttsamt, hur ska man kunna skriva om hur samarbetet fungerar när det inte finns något samarbete. Jag skrev som rubrik till detta inlägg: Menar du att du inte ser det negativa med att alla ska vara med och bestämma på lika villkor?

Sedan skrev jag under vad som jag tycker skulle vara negativt med ett sådant samarbete.

Ni båda menar alltså att det finns ett sådant samarbete idag, alltså att alla är med och bestämmer på lika villkor, för annars förstår jag inte hur jag skulle kunna säga att det är på det här sättet i detta samarbete. Jag befarar ju att detta skulle ske OM ETT SÅDANT SAMARBETE skulle uppstå.

Jag efterlyser alltså ett samarbete, men på det elitsatsande lagets villkor, oavsett vilket av lagen som man nu vill satsa på mend et får bara vara ett. För att vara tydlig då så kan jag tillägga att detta samarbete finns inte idag.
 
 
  Gäst: GG
16 Feb 2010 - 15:51
Jag förstår när jag läser mitt inlägg att det kan missförstås. Denna mening är vad jag tror stämmer överens med vad klubbarna tycker:

"Alla vill ha ett samarbete, men bara på det villkoret att den egna klubben gynnas."

Detta är vad jag tror skulle hända om ett samarbete på lika villkor skulle uppstå:

"Avundsjuka och missunsamhet råder. Ingen vill släppa en spelare utan att få något i stället m.m."

Det är inte alltid lätt att få ned tankarna precis som man vill på pränt, hoppas att det framgår vad jag hoppas på nu då.
 
 
  Gäst: C
16 Feb 2010 - 20:44
Själva fundamentet i ett lyckat och långvarigt samarbete är att båda/alla får ut något av det, när EN part dikterar villkoren och är den enda som vinner på avtalet - så kallas det för något annat.
Varför ska man SAMarbeta om det inte ger något?
 
 
  Gäst: ::
17 Feb 2010 - 07:38
GG när ska du få in i skallen att det är ÖFKs val att inte samarbeta?
 
 
  Gäst: GG
17 Feb 2010 - 09:19
När ska du få in i skallen att jag bara uttrycker en önskan om hur det skulle vara? Är inte det här ett diskussionsforum?

Men eftersom du tar upp saken, varför tror du i så fall att ÖFK inte vill samarbeta? De skulle säkert vilja samarbeta om samarbetet gynnade dem.
 
 
  Gäst: Varför samarbete?
17 Feb 2010 - 09:30
Varför skall man samarbeta?

Vad tror ni att:
- ÖFK skulle vilja få ut av ett samarbete som man inte har idag?

- en samarbetsförening skulle vilja få ut av ett samarbete som man inte har idag?

Att prata om samarbete är lätt men VAD är det man vill med ett samarbete?
 
 
  Gäst: Visioner
17 Feb 2010 - 11:25
http://www.ostersundsfk.se/?page_id=149
 
 
  Gäst: .
17 Feb 2010 - 11:35
Haha det är roligt med ironi! Snyggt ÖFK!
 
 
  Gäst: Visioner från ÖFKs hemsida
17 Feb 2010 - 11:44
För att uppnå detta krävs att ÖFK
.Är en för näringslivet stimulerande och attraktiv samarbetspartner
(Kommentar: detta kanske man är eftersom man faktiskt har en del sponsorer)

.Verkar för att bli accepterade som hela Östersund och Jämtland/Härjedalens elitlag i fotboll
(Kommentar: Alla ser nog dem som ett elitlag men har man accepterat detta?)

.Har ett intimt och fungerande samarbete med förbund och övriga fotbollsföreningar i länet
(Kommentar: Vet inte med vilken förening man samarbetar och utbildningar det kör man endast internt. Man deltar inte på de av förbundet ordnade träffar etc)

.Tar ett stort ansvar för tränarutbildning och talangutveckling, främst i samarbetsföreningarna men även i övriga föreningar i länet
(Kommentar: Återigen, med vilka föreningar samarbetar man och på vilket sätt ?)

.Har uppnått ett samarbete på alla nivåer inte bara inom fotbollen i länet
(Kommentar: Är det någon som hört något ifrån ÖFK ang detta)

.Höjer kvalitén och statusen på äldre pojk- och juniorserierna i länet
(Kommentar: Här fick man verkligen igång satsningen i alla andra föreningen genom att starta sin u-verksamhet. Bra!)

.Skapar engagemang och arbetsglädje hos alla inblandade i ÖFK-konceptet
(Kommentar: Vad innebär ÖFK-konceptet??)

Kom ihåg att det som står på ÖFKs sida står under rubriken Visionen (önsketänkande??)
 
 
  Gäst: ...Papi...
17 Feb 2010 - 16:01
Man är alldeles för fyrkantiga i Öfks styrelse för att kunna bli en samarbetspartner. Man måste köra lite smartness.....om man nu verkligen har denna vision. Kommer faktiskt å tänka på rovdjurspolitik (!), dvs JAG tror att där man tillmötesgår "lokalbefolkningen" kommer man lyckas med förvaltningen......den va bra va?...njaaaa....har ni huvudet lite på skaft så hajar ni. Men hur ev inplantering skall se ut får jag inte till riktigt.....kanske du Örjan?....skottar?
 
 
  Gäst: Örjan S
18 Feb 2010 - 08:13
ÖFK har en liten spelartrupp just nu, de innebär att man måste in med fler spelare. De blir ju inga spelare från regionen utan förmodligen ett helt gäng" Eddie the Eagle lirare från de Brittiska öarna". Eddie the Eagle framstår ju som en storstjärna vid en jämförelse med de flesta spelarna som var här ifjol. Jag tycker man ska kraftsamla och utveckla de talanger som finns i regionen. Nu lånar man spelare som inte platsar i England o Skottland typ Chad Bond, Ross C den osynlige, James B, samtliga dessa håller hög Eddie The Eagle klass, seriös satsning mot Superettan? Knappast, ett skämt naturligvis.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
1
kommentar
Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvi
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 11:25
Ali Suljic Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook