Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #5896    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarnya spelare...

nya spelare  (26 svar)   24 Mar 2010 - 22:38  
Svara
  Inlagt av:
Håkan Johansson
Hej på er !
Två nya spelare på gränsen till PL, spännande innför den nya säsongen.
Hoppas att vi slipper debatt om deras ev.brister i förhållande till Jamtska div. 4 spelare.

Håkan Johansson
Inflyttad Göteborgare
ÖISare med erfarenhet av att hoppas.
( men också realist, ibland måste man gå utanför den egna kretsen och ta hjälp)
 
Svar av:
  X
25 Mar 2010 - 06:29
Holt och McManaman klara för ÖFK
Fotboll

Premier League-spelarna Joe Holt och Callum McManaman är klar för ÖFK. Den 4 april anländer engelsmännen till klubben.
Relaterat
Artikelbilder
Joe Holt är en 19-årig forward som suttit på bänken i två matcher med sitt Wigan i Premier League. Han beskrivs som en spelare med fina bollegenskaper. Foto: Wigan Athletics hemsida.

Joe Holt är en 19-årig forward som suttit på bänken i två matcher med sitt Wigan i Premier League. Han beskrivs som en spelare med fina bollegenskaper. Foto: Wigan Athletics hemsida.
Collum McManaman är en tuff 20-åring som inte tvekar att vara fysisk på plan. Han gjorde redan ifjol sin debut i Wigan.

Collum McManaman är en tuff 20-åring som inte tvekar att vara fysisk på plan. Han gjorde redan ifjol sin debut i Wigan.

ÖFK har länge jobbat för att göra klart med två britter till årets säsong.

Efter lägret i Skottland har siktet varit inställt på två Wigan-spelare, Joe Holt och Callum McManaman.

En 19-årig forward och en 20-årig mittfältare.

- De imponerade när de testspelade med oss i Skottland, berättar Daniel Kindberg i styrelsen.

Under tisdagskvällen fick ÖFK klartecken till ett låneutbyte. Joe Holt och Callum McManaman kommer att anlända till Östersund den 4 april och stannar under hela våromgången.

Därefter gör parterna en utvärdering huruvida samarbetet ska fortsätta. Wigan kommer att stå för spelarnas löner under hela perioden. ÖFK betalar för resan och för husrum.

- Det är förstås ett jätteroligt samarbete. Vi snackar om en klubb i världens största liga i världens största sport.

- Wigan tror mycket på dom här spelarna och ser gärna att dom får utvecklas i internationell miljö.

Kindberg, som har sett engelsmännen både i träning och matchmiljö, är övertygad om att de kommer att tillföra mycket sportsligt.

- Först och främst handlar det om en engelsk aggressivitet och inställning.

- Joe Holt är en kille som har fina egenskaper med bollen både med högern och vänstern. Collum McManaman, han är ett riktigt rivjärn på plan.

Båda killarna gjorde sin A-lagsdebut redan förra året. McManaman kommer ifrån Liverpool och inledde sin fotbollskarriär i Everton. Under fjolårets sista match gjorde han debut i Wigan.

Holt kommer även han ifrån Liverpool och har suttit på bänken under ett par av Wigans matcher i år.

- Båda är i sitt så kallade "Breaktrough-moment" och är i den fasen när dom ska testa om dom kan bli Premier League-spelare eller inte, säger Kindberg.

Spelarna kommer alltså att anlända till ÖFK den 4 april.

I juli kommer sedan hela Wigans a-lag på besök till Östersund.

P.S. Eat your heart out Örjan S.
 
 
  Gäst: Örjan S
25 Mar 2010 - 06:40
De återstår att se hur bra de är, de har vi inte sett än. Men vi kan bara hoppas att de är spelare som höjer nivån avsevärt. De kraven måste man ha. Jag och många med mig har alltför många gånger sett hur nyförvärv kommit hit och varit floppar men som skrivits upp och höjts till skyarna. Jag är less på de nu, nu vill jag se lite action. Jag vill se att de är mycket bättre, de ska leverera direkt, de ska vara vältränade, och de ska tillföra spets.
 
 
  Gäst: .
25 Mar 2010 - 08:09
Det är ju bara du Örjan som anser att de floppat. Så vem ska man lita på?

Fotbollskunnigt folk eller Örjan S från Hackås som uppenbarligen inte kan mycket. Hmmm svår fråga... jag får återkomma på den.
 
 
  Gäst: Hannes Andersson
25 Mar 2010 - 08:26
Alla hackar på Örjan hela tiden och ibland tycker jag också att han blir väl gnällig men nog kan jag hålla med honom i att verkligen inte alla proffs varit speciellt bra eller så bra som man förväntat sig. Förutsättningarna för de här två britterna verkar bra, unga spelare som siktar på PL. Jag hoppas och tror att de är bra men vill se dom först innan vi börjar prata om superettan.
 
 
  Gäst: Örjan S
25 Mar 2010 - 08:58
Jag börjar vänja med att vara hackyckling, men jag stortrivs i den rollen, dessutom står jag för det jag tycker och uppträder inte anonymt. Jag har stora krav på spelare som värvas hit, och jag ser inget fel i de, i min värld så ska värvningar vara klart bättre än de som i befintlig spelartrupp, är de inte bättre ser jag ingen vits i att värva. De anonyma som har åsikter här blir ju helt saliga om de lyckas träffa bollen de räcker inte för mig. Men ärligt så hoppas jag att de två som kommer nu är bra. Vad som är dåligt är att de är bara på tre månader, än sen då? En annan värvning som är lite konstig är målvakten Alexander Hysen, hur bra är han? Om jag förstått saken rätt så har GIF värvat en målvakt från Kubikenborg som man då uppenbarligen bedömer som bättre o Alexander Hysen hamnar i Östersund.

Ja jag vet inte hur bra han är men det visar sig. Som sagt, Wiganspelarna och Hysen har en del att bevisa, en av Wiganspelarna var uppväxt i samma distrikt som Steven Gerrard! Vad har de med saken att göra hur bra den spelaren är? De var bland de löjligaste man sett på länge, jag är uppväxt i samma distrikt som Vimmo Eskilsson men blev inte lika bra målvakt som Vimmo som för övrigt är far till exproffset Hans Eskilsson. Nu ser jag med spänning emot Wiganspelarna, jag förväntar mig en total dominans annars kommer en svidande kritik som kommer att kännas.
 
 
  Gäst: UGN
25 Mar 2010 - 09:17
Jag håller med om att kraven ska vara större på de utländska nyförvärven. Någon "total dominans" förväntar jag mig dock inte. Håller de Tidser-klass eller mer så är jag nöjd.

Huserar man i reservligan till Premier League lagen och även ha debuterat i hösta ligan, så är de nog rätt bra. Det är inga dåliga ligor direkt... Reservligan håller enligt Kindberg Allsvensk klass.

Ang. Steven Gerrard grejen så är det bara kul fakta, inte fan är det någon som menar att det gör han bättre som spelare.

Det ska bli ett förbannat spännande år i alla fall.
 
 
  Gäst: Örjan S
25 Mar 2010 - 09:17
Till gäst, en övervägande majoritet anser att de allra flesta nyförvärv från Skottland och England och från andra länder har varit för dåliga, de har helfloppat, listan kan göras lång, här följer ett axblock av flopparna: Ross Campel, James Burgin, Chad Bond, Jamie Hughes, Allysson, Bina Ajuwa, Shaun, Paul Shilds andra året, Darryl S, försvann till Ljungskile när han började komma igång. De har inte varit några AHA upplevelser. Vad man får utgå ifrån är väl att de spelare som nu ansluter till ÖFK den fjärde april kan ju inte vara sämre än de här. Man får hoppas att de håller samma klass som Mark Nangle, Paul Sherrin, Paul Read, Le Makel Martin Johansson, Ante Björkebaum för att nämna några.
 
 
  Gäst: Milenko
25 Mar 2010 - 09:43
Men vänta nu "en övervägande majoritet anser att de allra flesta nyförvärv från Skottland och England och från andra länder har varit för dåliga" Ursäkta mig men vilken är den majoriteten? vad har du för underlag för detta? Jag kräver inte att du ska dokumentera något men du kan väl i alla fall undvika ren fabulation som någon slags fakta,om du vill behålla din trovärdighet.

Och du jag heter Milenko på riktigt .. Det är ett mycket vanligt namn om man tittar utanför Jämtland, lika bra att säga det så slipper jag höra din skit om hur rakryggad och unik du är som törs tala om vad du heter
 
 
  Gäst: tarzan
25 Mar 2010 - 09:52
Örjan. Att få hit spelare som totalt dominerar kommer du aldrig få uppleva. För att totalt dominera i div.1 krävs nog spelare av yttersta elitnivå och varför skulle dom spela i div.1. Sen är det ju som framkmmit inga "värvningar det handlar om utan lån som i motsats till vad du under hela tiden hävdat inte kostar särskillt mycket pengar. Du måste ju fatta att i dagsläget så har vi kanske en halv startelva som håller bra div.1 nivå. Dom som kommer hit behöver alltså inte nödvändigtvis vara mycket bättre eller bättre överhuvudtaget än vad våra bästa svenska spelare. Däremot bättre än de spelare som ligger på gränsen och som idag inte riktigt räcker till i ettan men som förhoppningsvis kommer göra så småningom. Jag skulle bli mycket nöjd om vi fick ett par tre spelare av samma kaliber som Martin och Ante t.ex. Troligtvis håller dom ytterligare lite högre nivå. Jag förstår ju nu varför du inte tyckt att proffsen varit bra då du anser att vara bra som proffs innebär att "totalt dominera". Det säger ganska mycket om dina kunskaper om fotboll på relativt hög nivå.
 
 
  Gäst: jaja
25 Mar 2010 - 09:57
Ingen bryr sig om vad den okunnige från hackås tycker!!!
 
 
  Gäst: .
25 Mar 2010 - 10:32
Jag ska tala om vart det felar för dig Örjan. Du kan ingenting om fotboll. Hade du kunnat en 1% av vad en vanlig staketexpert kan så hade du vetat att det i princip bara är de 3 bästa i världen som går in och "dominerar".

Skulle en medelbra proffs från Real Madrid komma till ÖFK så skulle han antagligen inte leva upp till dina förväntingar. En eller två spelare gör inget lag! Det är otroligt mycket lättare att prestera med bra spelare runt i kring sig.

Spelare som kommer till ÖFK får spelare som håller div 1/2 klass runt i kring sig och presterar därefter. Skulle du slänga in någon i det svenska landslaget i ÖFK så skulle dom inte motsvara dina förväntingar eftersom du lever i en fantasivärld utan referensramar.

De engelska importerna har motsvarat de förväntingar man har haft på dom och utan dom hade ÖFK spelat i 2an idag. Punkt slut.

 
 
  Gäst: Claes Jönsson
25 Mar 2010 - 22:42
Men du gäst, du kan ju inte säga att inte Örjan kan något om fotboll, han tycker inte som du och kanske flera andra, att du tycker att Örjan inte kan fotboll är ju med utgångspunkt från vad du tycker.
Har jag fel får du göra en mall även för mej vad det innebär att kunna fotboll. Väntar med spänning på den.
Att Örjan önskar att det ska gå bra för ÖFK, gör nog han lika mycket som både du och jag, så det sitter nog inte i det.
Ser fram emot mallen på vad som är kunskap el inte då det gäller bedömningssporten fotboll....gäst !
 
 
  Gäst: Rabbe
25 Mar 2010 - 22:46
Så Claes kan man då säga att alla kan fotboll lika mycket? Om utgångspunkten bara är hur varje individ tycker?
 
 
  X
26 Mar 2010 - 06:51
Jag hoppas iaf att Örjan S. inte ska ge våra fotbollsgäster sneda blickar eller ovänliga kommentarer. Kom ihåg hur positiv Makel kände sig här pga av vänliga blickar och glada tillrop. Snälle Örjan S, skämt inte ut oss. Tack för ordet.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
26 Mar 2010 - 07:19
Tränare/individer har olika ideér och filosofier hur fotboll ska bedrivas, en del lyckas bättre än andra.

Att kalla Örjan för okunnig tycker jag är fel, han har sitt tänk andra sitt.
 
 
  Gäst: jaja
26 Mar 2010 - 07:33
Det är klart att alla får tycka vad de vill om fotboll, men det innebär inte att alla är kunniga och har erfarenhet av fotboll. Det är för många en förtroende fråga med kunskap och erfarenhet. Men vi lekmän ifrågasätter allsvenska tränare och förbundskaptener, vi utan erfarenhet och kunskap har kanske inte lika mycket genomslag i vår kritik eller tyckande som om tex Henke Larsson uttalar sig om spelet som spelare. Eller när Sören Åkeby uttalar sig som tränare. Örjan som inte har någon kunskap eller erfarenhet, har således inget förtroende när han tycker till om spelare eller övrigt om fotboll!!
 
 
  Gäst: .
26 Mar 2010 - 08:00
Claes, du vet ju också att engelskmännen till 90% har motsvarat vad som kan försväntas av dom. Det ser alla som har lite fotbollskunskap. Men Örjan tror att dom ska dominera på egen hand. Det är i alla fall de signalerna han sänder.
Du vet att det inte är realistiskt och Örjan har inte realistiska förväntingar på de proffs som trots allt kommer hit och tillför jävligt mycket.
Utan dessa hade ÖFK spelat i div 2.

Sluta haka upp dig på att Örjan får mycket kritik. Som man bäddar får man ligga.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
26 Mar 2010 - 08:11
Jo visst är det så. att som man bäddar får man ligga. Sedan har jag skrivit tidigare mitt ogillande när han ger sig på spelare och bl.a ironiserar om dessa. Samtidigt så tycker jag som jag också skrivit tidigare, att Örjan har poänger i det han tycker emellanåt.
 
 
  Gäst: Svennis
26 Mar 2010 - 09:50
Får ta och hålla med Örjan till de mesta. Ett nyförvärv från utlandet ska vara totalt överlägsna på sin position i laget och dominera matcherna. SOm Örjan säger är majoriteten av värvningarna mediokra. Som jag ser de är de Ante som håller bra division 1 klass, givetvis Makel och Martin. Övriga spelare hade inte gått in i start elvan i något annat lag. Nej upptill bevis, dessa två nya herrar ska producera poäng assist eller mål säg 10 matcher så 5 mål 5 assist för att vara bra, producerar de 4 mål 2 ass är de inte mer än vad en inhemsk spelare skulle kunna göra.




 
 
  Gäst: .
26 Mar 2010 - 09:53
Och tomten bor i Brunflo.
 
 
  Gäst: Claus
26 Mar 2010 - 14:23
Han kommer om natten, flygande i en släde dragen av åtta renar. Han landar på taket och klättrar ner genom skorstenen, smyger fram till den klädda granen och lägger julklappar därunder. Sedan klättrar han upp genom skorstenen igen och flyger vidare till nästa hus. De som har sett honom säger att han är en stor och tjock man, helt klädd i rött med vita detaljer och ett stort vitt skägg och stor näsa. På huvudet har han en röd luva. Vem är han?
Knappast från Brunflo? Möjligen Hackås
 
 
  Gäst: Milenko
26 Mar 2010 - 14:37
Oj svennis och Örjan har mycket gemensamt.

Precis samma åsikter och båda använder konsekvent "de" i stället för "det"
...hmmmm
kalla mig gärna konspiratorisk, men är jag inte något på spåret här !? :P
 
 
  Gäst: CC
26 Mar 2010 - 20:35
Claes Jönsson tillhör experterna,
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
26 Mar 2010 - 20:40
Det kan jag på stående fot direkt dementera. Jag har bara min syn på fotboll. precis som du CC, Örjan, Milenko,teo mfl mfl
 
 
  Gäst: spåra?
28 Mar 2010 - 21:51
haha oh, skrattade gott åt den som sa att bara dom tre bästa i världen skulle kunna färga.. haha kom igen va tror ni ÖFK spelar i för liga!? kan påminna om att de är div. 1 norra..
 
 
  Gäst: Tja..
29 Mar 2010 - 07:20
Jo, men det finns är inget konstigt att en stor stjärna floppar i ett mediokert lag. Klas Ingesson, f.d. svensk landslagsmn och utlandsproffs, skulle varva ned i ett div 5 lag men han var sämst på plan. Varför? Jo, han var ju van en bättre omgivning så Klas slog bara bort en massa bollar hela tiden. Mascherano, Liverpols och Argentinas superstjärna, platsade inte i West Ham. Det finns fler exempel, men kontentan är att är man för bra för omgivningen tillför man ingenting.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook