Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #6188    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarFlyttar?...

Flyttar?  (21 svar)   3 Jun 2010 - 23:06  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Curva
Till hösten kommer antagligen nya Engelsmän. Hur många väljer att flytta då?
 
Svar av:
  Gäst: peter makin
3 Jun 2010 - 23:21
om det är sant så är det båda positiv och negativ, Jag har sagt förrut satsa mer på yngre egna spelare och ger dom chansen, som det flesta lag gör.Jag hoppas nu att fimpen och Lee börje att spela in ett lag, nya spelare hela tiden är inte lössning för framtiden, man måste tror på ett system och träner in den, Det ta tid.
viktigt också att man har ett öd tråd genom hela förening. mening att alla ungdom är riktikt utbilded när dom kommer upp till pojkeallsvenskan eller högre upp.
Jag hoppas att ni behåller alla bra u,19 spelare men nu är det stor risk att många lessna.och förmodlingen gör som dom flesta och spela kanske i div 3 eller lägre, och blir nöjd, synd tycker jag.
 
 
  X
4 Jun 2010 - 06:52
Rykten florerar. Upp till bevis!!
 
 
  Gäst: Örjan S
4 Jun 2010 - 07:30
Ja förmodligen kommer de några nya Britter, men vi får väl se. De som varit här har inte lyft ÖFK den saken är klar. De här kortsiktiga lösningarna är ingenting att fortsätta med. Mathias väljer att flytta hem jag förstår honom, enligt vad jag hört så har han tillhört de bästa på träningarna men han har ju fått lite speltid. Jag ser inget positivt om de kommer nya britter till ÖFK det är för kortsiktigt och vi vet heller inte vilken kvalite de är på dem. ÖFK ledningen måste planera långsikigt inte som nu veckovis och månadsvis. Jag tar helt avstånd från den strategi med den kortsiktighet som nu råder, mitt medlemskap i ÖFK är av den anledningen avslutad, jag kan omöjligen stödja en förening som så totalt saknar en välplanerad och långsiktig strategi.
 
 
  Gäst: mumlare
4 Jun 2010 - 08:10
ja du örjan du är dig lik, vad spelar det för roll om det är en britt eller en kille från umeå? holt var 1000 % bättre spelare än mattias och för övrigt än de andra jämtarna med. Du påstår att ÖFK saknar välplanerad och långsiktig strategi, vad vet du om det? Vi kan bara konstatera att ÖFK är den enda fotbollsföreningen i detta län som har en långsiktig tanke med sin verksamhet utan ÖFK:s långsiktiga arbete och plan hade inte Jämtkraft arena blivit av och ÖFK:s ungdomssatsning med tre grupper ungdomar med mycket bra och avlönade ledare, är inte det att vara långsiktig? Att Skapa bra tränings och tävlingsförutsättningar för fotbollen samt att satsa enorma pengar på ungdomar är inte det långsiktigt och välplanerad strategi? A-laget är en resultat enhet som ska vara kvar i Div 1 och helst utveckla sig mot superettan, det vet alla med lite kunskaper, att det inte går med jämtar ty där har klubbarna i jämtland de senaste 30 åren inte arbetat långsiktigt med träningsförutsättningarna och ungdomarna. Värva mer, det spelar ingen roll om spelarna kommer från hackås eller afrika eller storbrittanien det viktigaste är att det är vettigt ekonomiskt och att spelarna är bättre än vad som finns i läner och det har alla förvärven varit med undantag för mattias. Bra att ditt medlemskap är avslutat fotbollen och öfk behöver andra supportrar och medlemmar, varför inte några positiva och med kunskap.
 
 
  Gäst: Nagy
4 Jun 2010 - 08:29
mumlares inlägg är ett av det vilsnaste propagandasmörja jag läst på länge, tror du ens själv på det där?
 
 
  Gäst: Jon
4 Jun 2010 - 08:37
Man undrar ju om du varit på någon match när Mattias spelat. Tror att jag såg honom göra ett inhopp mot Umeå och bedrev väl inte direkt några storheter på plan... Totalt utan tanke och känsla för spel. Och vad man erfar ur truppen så har han varit lite väl självgod och påfrestande för vissa övriga spelare.

Men om man nu tar och tittar på vilka lirare som kommer under ifrån för att titta på "långsiktigheten" som vi så ofta talar om så har vi spelare som redan är och har förutsättningarna att bli riktigt riktigt bra. Isak Starlander och Dennis Widgren är väl två unga som inom 1-2 år kommer att vara en del av den lokala stommen i ÖFK. Båda är ju landslagsmeriterade. Sen så finns det ljuspunkter i deras respektive lag i pojkallsvenskan. Pojkallsvenskan och Ope gav oss Ante som du hyllar till skyarna, och det med all rätt, och troligen så kommer några av dessa lag generera ytterligare en spelare som vid 20 års ålder har den kaliber som Ante har.

Peace
 
 
  Gäst: Örjan S
4 Jun 2010 - 08:41
Ja du mummlare jag kan förstå att du inte vågar sätta ut ditt namn, ditt inlägg är mummel och trams ingenting annat. Den enda långsiktighet ÖFK ledningen visat sen man kom upp i Norrettan är att man långsiktigt sett till att ÖFK legat konstant under strecket, där har ÖFK ledningen visat långsiktighet. Vad gäller spelare kan man konstatera ännu en långsiktighet och de är att man diskriminerat spelare från länet till förmån för sämre spelare från England med några få undantag. Och du mummel, (passande sign) med dina engelska världsstjärnor så är det så att ÖFK risigt till, en obehaglig sanning men så är de. När de gäller Engelsmännen som varit här så har de inte varit mycket att hänga i julgran. Englands mest obegåvade fötter är ett omdöme som Agne Svärd fällde, Agne kan mycket mer fotboll än vad ÖFK ledningen kan, jag litar på Agnes omdöme i de fallet, ett annat omdöme är en oinspirerad Joe Holt! Inga lysande omdömen om dina favoriter. Sanningen är att ÖFK inte utvecklas ett dugg sen man kom till norrettan till skillnad mot ex Brage som var konkursmässig för några år sedan och som 2008 höll på åka ur norrettan, Brage återfinns numera i superettan och dessutom på övre halvan. Brage är ingen rik klubb men Brage har någonting som ÖFK saknar nämligen en kompetent och konstruktiv ledning, därför finns man i Superettan och detta utan britter! Klok strategi av Brage.
 
 
  Gäst: peter makin
4 Jun 2010 - 09:03
dom britta som ÖFK har tagit hit är bra spelare och om man balansera truppan med dom kan ÖFK kommer långt,men bara att man har dom betyder inte dom ska starter eller vara med varje match, Jag tycker personligtatt Joe Holt Och Lee Ska vara på plan samtidigt dom är för lik på ett sett.

Jag trodde att Joe skulle varit i ÖFK nästan hela tiden, och offiong.
Det är här ÖFK brist är ,det kommer att blir svårt att spela in ett trupp för att dom byter ut spelare hela tiden, och i min tidigare inlägg det är min poang, satsa mer på egna som är hemma hela tiden och kosta inget, men självklart man ska några spelare ut i från om dom kan vara i truppen hela seasong
 
 
  Gäst: Örjan S
4 Jun 2010 - 09:45
Jag håller ned dig Makin, Öfk är kemiskt ren från kontinutet i spelartruppen, och det är ju de jag påtalat och skrivit om under lång tid. De går inte bygga framgång och att utveckla ÖFK med spelarlån på alltfrån några veckor till några månader, fullständigt omöjligt! Värvningar gör alla lag, men de kan inte se ut som de gör i ÖFK. Spelare som värvas till klubben måste ske med stor omsorg, de som värvas ska ansluta till truppen i dec Januari och bedömas på lika villkor som de egna, så sker inte idag, nu kommer spelare nån vecka innan seriestart och kliver direkt in i startelvan efter någon träning! NU kommer dessa mediokra britter, fyra stycken dessutom! och det är klart, de kommer hit för spela inte för att sitta på bänken, att de blir en ökad konkurens är skitsnack, jag bedömer att de är bestämt att de ska spela, och jag är inte ensam om den bedömningen. För vad ska dessa Britter här att göra om de inte ska spela? De här sättet att jobba är inte trovärdigt.
 
 
  Gäst: ratad
4 Jun 2010 - 11:27
Det ingen tycks fatta är att de jämtländska spelarna är för dåliga, är ni tröga i huvudet, om ÖFK:s ungdomssatsning lyckas tillsamans med arenan så finns en möjlighet att stanna kvar i div 1 och så småningom gå upp. Brage i borlänge är det lag i norrland med flest allsvenska säsonger en fantastisk klubb, tror ni spelarna kommer från borlänge? okunniga människor. Titta i sundsvall en norrlänning i start elvan 6 norrlänningar i truppen. De är i superettan, Örjan är den mest okunniga debatören på detta forum, väx upp och kolla på lite fakta istället för en massa tro och tyckande. Men så brukar det vara när man ingen kunskap eller erfarenhet har från fotbollsvärlden, utan bara svamlar och tycker. Och du Örjan som stoltserar med att du inte är anonym vem du nu är, svara på ur vilken fotbollserfarenhet och fotbollskunskap som du utgår ifrån när du tycker och har uppfattningar? Peter Makin vet att det inte går att spela på div 1 nivå utan förstärkningar utifrån oavsett var de kommer ifrån, Han bor i Kalmar där de har massor av utlänska spelare och spelare utanför kalmar. Ja, det var väl det jag förstod, Örjan svarar inte på detta, det har han aldrig gjort utan han flyr ut i en massa kritik mot allt och alla utan erfarenhet och kunskap, det är inte TROVÄRDIGT, det är bättre att han är anonym. Vem han nu är?
 
 
  Gäst: peter makin
4 Jun 2010 - 12:02
bra skrivat Ratad jag vet att man behöver spelare utifrån att klara att kanske stanna kvar i Ettan,men min poang är så länge man inte satsa eller hitta en serie som har ett syfte att spela i jag ser att ÖFK kommer inte så mycket längre upp i serie system. Div 4 är för dåligt serie att utveckla bra u.19 spelare.
Att KFF köper in spelare är lite skillnad det är allsvenskan och europe spel för dom.
Men deras elit satsning gör att dom har bra serie att utveckla iu.21 -tipslit och mera
tipselit har redan idag 95 som är med u.21 testa unga spelare.
Jag vet Ratad att man kan inte ta in så många på en gång kanske men ÖFK måste se att dom få en serie som testa deras ungdom då kan man ta ett beslut om dom räcker till eller inte
 
 
  Gäst: Curva
4 Jun 2010 - 12:04
Den som säger att de egna spelarna konkurrerar på lika villkor ljuger. För några år sedan hade Öfk några odugliga polska spelare, men spela det skulle dom trots att egna spelare var bättre. Den ende som vågat ställa över utländska spelare är Kalle Björklund. Styrelsen blev ursinnig och Kalle fick sparken. Kalle skulle ha varit sportchef.
 
 
  Gäst: ???
4 Jun 2010 - 12:54
Ja, hade Björklunds idéer fungerat så...men ÖFK höll ju på att göra en katastrofsäsong med honom vid rodret. Och mediokra britter? Hur oinsatt och dum får man lov att vara? Holt och Routledge har ju gjort inhopp i PL under den senaste säsongen, det har ingen annan i truppen.
 
 
  Gäst: Rodrik
4 Jun 2010 - 15:23
Jag tycker att du "ratad" gör ett tankefel när du legitimerar ÖFKs värvningar genom att jämföra med andra lag, i sammanhanget är det är ointressant vad andra gör, av två anledningar
1. Ekonomin, ÖFK har aldrig och kommer nog aldrig att kunna konkurrera med kapital (läs värvningar) som främsta vapen, dessa låneavtal kan göra nytta (och gör nytta) på väldigt kort sikt men som långsiktig lösning är det dömt att misslyckas
2. De andras satsning på sina "egna" spelare, jag har svårt att tänka mig att de föreningar du räknar upp är speciellt nöjda med sin egen spelarutveckling.
Därför är det rent korkat att jämföra med dom.

Jag blir också lite bekymrad när du kallar ÖFKs ungdomsverksamhet för satsning, det är ingen vidare satsning att träna 4-6ggr/vecka och spela pojkallsvenskan eller vad nu serien heter för resp. lag, det har i detta distrikt gjorts i 100 år.

Jag tycker man ska närma sig problemet med att börja konstatera förutsättningarna:
* Det finns närmare 35000m2 konstgräs i Östersund
* Ett stort engagemang bland bland ledare och spelare
* 3 "stora" föreningar som tillsammans med ÖFK skulle kunna bli tillräckligt stark för att lyckas

Avslutningsvis så tycker jag du "ratad" har helt rätt i en sak, spelarna är för dåliga idag, men det är ointressant det intressanta är; vem har makten att göra något åt det? och hur ska det göras? för något måste göras om vi ska till superettan.
Värvningar ska göras MEN för att ta det sista steget, dom ska göra skillnaden från att sluta etta istället för att sluta 2-3 i serien och det är vi inte ens nära nu och kommer inte bli det med 3mån-lån.
 
 
  Gäst: E re så, e re så ?
4 Jun 2010 - 16:18
Så ni är rätt så överens Ratad och Makin att de Jämtlänska spelarna som spelat hittills någon gång från start, är för dåliga ? ? ?
Det är 11 stycken, Ante, Magnusson, Martin , Bobo, 2xFryklund,Oscarsson,Olle, Bobo, Englund och Daniel A.



 
 
  Gäst: tarzan
4 Jun 2010 - 16:43
Vilken är den andre Bobo du tänker på?
 
 
  Gäst: E re så, igen
4 Jun 2010 - 16:47
Byt den andre Bobo mot Widgren om det nu var så noga i sammanhanget. Blir det lättare då att ta ställning, så varsegod !
 
 
  Gäst: Xact Bull
4 Jun 2010 - 22:17
Jag hoppas att Frösön avancerar till Div 2 och att ÖFK klarar sig kvar. ÖFK behöver samarbetet med en lokal Div 2 klubb och det skulle gynna Frösön också. Detta är väl något som t.o.m Örjan borde gilla. Jag tycker vi är för polariserade. Skulle vara kul om vi alla kunde vara eniga ibland. Vilken startelva vill Örjan ha imorgon? Jag blir nyfiken.
 
 
  Gäst: peter makin
4 Jun 2010 - 22:34
läser vad jag skriver jag har inte sagt att dom spelare som har spelad är för dåliig, lLäser vad jag skrev istället
 
 
  Gäst: Fran
4 Jun 2010 - 22:52
Att något av div.3 lagen går upp i tvåan (varför inte flera?, är helt säker på att underlag finns för fler lag) skulle vara otroligt positivt för jämtländsk fotboll och i synnerhet för ÖFK, nu tror jag inte ÖFKs ledning delar den uppfattningen men de kanske ändrar sig.
 
 
  Gäst: Sune
5 Jun 2010 - 08:22
Frösön hade en 15-åring mede i förra matchen. Inhopp men kul ändå.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
13
kommentarer
Varbeg -ÖFK 1-0
av Haldo Jonsson | 13 Apr 2024 - 15:49
VS  Varbeg - ÖFK 2-0 (1-
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 11 Apr 2024 - 22:43
Ytterhogdal nu trea i tabellen. IFK
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook